Let’s get away just for one day

Kiitos turkulaiselle poikaystävälle ja hänen ihanaakin ihanammalle perheelleen siitä, että Turusta on tullut viimeisen vuoden aikana paikka, jonne voi paeta pyykkivuorta, täyteensutattua kalenteria ja takaraivossa tykyttävää tunnetta tekemättömistä asioista. Pikkukoira saa vaania käpyjä ja kiviä aidatulla takapihalla. Minä herään ilman herätyskelloa ja kävelen kahvikupin kanssa paljain varpain pihalle katsomaan onko koirani vielä tallessa. Sitten syödään. Sen jälkeen onkin jo aika ottaa torkut. Onnea on kalenterittomuus, kellottomuus ja kotiin unohtunut kännykän laturi.

2014-05-stellaharasek-turku-travels-12014-05-stellaharasek-turku-travels-22014-05-stellaharasek-turku-travels-32014-05-stellaharasek-turku-travels-42014-05-stellaharasek-turku-travels-52014-05-stellaharasek-turku-travels-62014-05-stellaharasek-turku-travels-72014-05-stellaharasek-turku-travels-82014-05-stellaharasek-turku-travels-92014-05-stellaharasek-turku-travels-10

Vähintään kerran on päästävä Tintåån joka visiitillä.

My favourite getaway is just a few hours away – all you need is a train ticket and a book or two.

DEPECHE MODE – STRIPPED

15 thoughts on “Let’s get away just for one day

 1. Ah, oon niin huumassa aina, kun joku ulkopaikkakuntalainenkin huumailee Turusta.

  Vähän yli vuoden päivät Hesassa asuttuani olen huomannut, ettei kukaan ole niin kotikaupunkirakas kuin turkulainen. Ja ihan syystä! Vaikka myönnettäköön, että Helsingissäkin on kivaa ja päivittäin tulee sellaisia ää-niin-kaunista-en-kestä- hetkiä.

  Mutta silti, Hesa bra, men Turku bäst!

  Ja oli mulla pointtikin. Jos joskus haluaa kokeilla Suomen parasta thaimaalaista, niin Käsityöläiskadulla sijaitseva Maneerat on place to be. Mieluiten pöytävaraus, jopa lounasaikaan. Viimeksi päädyimme äidin kanssa jakamaan neljän hengen pöydän toisen äiti-tytär-pariskunnan kanssa, tilaa kun ei enään ollut. Sopu onneksi ainakin Turussa sijaa antaa. Myös kuulemma Börssin kupeessa sijaitseva uusi vietnamilainen on nuttuisasta ulkonäöstään huolimatta bueno. Ja Pizzariumin pitsat Hansassa, maailman parhaita.

  Mutta onhan se Tintå. Ah. Onneksi lauantaina takaisin kehtoon.

 2. Dear Stella,

  onko ok jos tunnistaa ekasta kuvasta ravintola _ennen_ kuin vesi herahtaa kielelle? Kuvan salaatista on liian pitkä aika.

 3. Tintå on ihana paikka, ja jos pizzanhimo iskee, kannattaa mennä Niskaan (Kristiinankatu1, jokirannassa sekin) nauttimaan peltileipiä, kuten siellä näitä herkkuja nimitetään. Todella hyvää! Paikan sisustus ja siihen liittyvä tarina ovat myös mielenkiintoiset.

 4. Aika topakan näköinen vahtikoira siellä virkaansa toimittamassa!

  Niin ja Tintån jokirapu-kampasimpukkapizza on taivaallisen hyvää, aina vaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.