Kesän kirppislöydöissä

Olin kuulevinani, että haluatte nähdä millaisia kirppislöytöjä olen tehnyt viime aikoina! Saamanne pitää, sillä hoksasin, että näihin kuviin osui useampikin. Aloitetaanpa farkkushortseista, jotka ovat viimeviikkoinen löytö ystävän kirppispinosta. Ne ovat parhaita ostospaikkoja, jos on ystävän kanssa yhtään yhteneväinen maku pukeutumisen suhteen: monet vaatteet ja asusteet sopivat hyvinkin erilaisiin tyyleihin. Omistan monta ystäviltä hankittua vaatekappaletta, jotka näyttävät ylläni aivan eriltä kuin heidän päällään näyttivät – ja vastaavasti olen kierrättänyt ystäville paljon vaatteita, jotka taas solahtavat täydellisesti heidän tyyliinsä eivätkä näytä enää yhtään minulta, vaikka olivat joskus lemppareitani.

Leviksen farkkushortseissa ihastuin aavistuksen korkeampaan vyötäröön. Olen aina olettanut, etteivät korkeavyötäröiset vaatteet sovi minulle, sillä lantioni ulottuu melko korkealle ja olen asiaa sen enempää miettimättä ajattellut, että sitä pitää tasapainottaa matalalla vyötärölinjalla. Taisin olettaa tyhmästi, koska farkkushortsihankinta paljasti, että tuo hiukkasen korkeampi vyötärö päinvastoin imartelee tätä melko suoraa vartaloa, jonka kapein kohta on reilusti navan yläpuolella. En ole oikeasti kovin kiinnostunut niinsanotuista pukeutumissäännöistä ja vartalotyypin mukaan pukeutumisesta, mutta näköjään olen silti vaistonvaraisesti ruuvannut vuosikausia tyylivalintojani jonkun muinaisen oletuksen varassa.

Rottinkinen kirjekuorilaukku oli parin euron löytö kirppikseltä, joka oli levittäytynyt puistotien varteen Hernesaareen. Oli ollut täydellinen kesäpäivä, yksi niistä harvoista tänä kesänä. Kuljeskelin rantaan ystävän kanssa ja päädyimme kirppikselle tekemään löytöjä. Yhdeltä myyjältä ostin lampaankarvaisen tyynyn ja lasin valkoviiniä, terveisiä! Kirjekuorilaukun myi ihastuttava rouva, joka piti aivan samanlaisista asioista kuin me – turisimme pitkät pätkät ja olisin voinut viedä kotiin hänen rekistään melkein kaiken. Yhden toisenkin laukun olisin kyllä ostanut, mutta se olikin hänen omansa. Terveisiä sinnekin, jos osuu tälle tontille! Kirppistelyssä on kyllä (luonnollisesti näiden löytöjen ohella) parasta juuri nämä tyypit, joihin metsästysretkillään törmää.

SECOND FEMALEN FARKKUPAITA* DOTS
FRENCY & MERCURYN AURINKOLASIT* TREND OPTIC
HOPEAKORUT PERNILLE CORYDON
FARKKUSHORTSIT, SANDAALIT & LAUKKU SECONDHAND
*SAATU

Sandaalit ovat yksi kesän lempilöydöistäni! Tummasta nahasta punotut remmit ja kauniit kiilakorot iskivät silmään pölyisen kenkälaarin pohjalta. Yritin ensin tarjoilla kenkiä ystävälle, mutta ne olivat hänelle liian isot – vasta sen jälkeen tajusin, että ne ovat juuri minun kokoani ja sopivat oikeastaan muutenkin kaikkeen mitä käytän.

Nilkkoihin kiedottavien nirunarujen ja korkeiden korkojen yhdistelmä tekee sandaaleista aika epäkäytännölliset mukulakivikaduilla ja vähänkin pidemmillä vaelluksilla, mutta niitä varten on kyllä kaapissa kymmenen muuta umpikäytännöllistä kenkäparia. Kyllä yhdet epäkäytännölliset ja kauniit mahtuvat sinne sekaan niitä päiviä varten, kun ei ole aikomustakaan talsia rantaa tai lähintä jäätelökiskaa kauemmas. Ne ovat samanlainen valinta kuin pikkulaukku, johon ei mahdu avaimia ja kolikoita enempää – tänään en ole tehokas, vaan laiska ja onnellinen.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

8 thoughts on “Kesän kirppislöydöissä

    • Voi tiedätkö, en saa siitä pohjassa olevasta koukerosta mitään selvää! Vaikuttaisi joltain ranskalaiselta merkiltä.

  1. Omistan itse lähes identtiset farkkushortsit; vähän rähjääntyneen näköiset, lahkeista rennon lököt, vähän sen näköiset kuin olisin pöllinyt ne miehen vaatekaapista. :•) Tykkään niistä juuri sellaisina. Kaverikseen shortsit saavat usein valkoisen tai mustan teepparin, mutta yllättävän kiva yhdistelmä tulee myös shortseista ja valkoisesta kauluspaidasta tai mustasta paljettitopista. Nuo sandaalit ovat ihanat, tykkään näistä “narupohja”kengistä. ♡

    • Ooh, joo-o! Kuulostaa just täydelliseltä. Ja sama juttu, nuo olkipunospohjat mitkälie ovat musta ihanat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.