(Ehkä maailman hienoin) matka-arkku

Yhteistyössä Roomage

Mikä on todennäköisyys sille, että maailma pudottaa eteen juuri sen mitä etsii, jos hakuehdot nostattavat nirsoudessaan hien kaupungin antiikkikauppiaidenkin otsalle? Olen metsästänyt muutaman kuukauden mustaa matka-arkkua, kauniisti kulunutta kapistusta, joka toimittaisi makuuhuoneessa laskutason tehtävää ja ratkaisisi samalla vuodevaatteiden ja varapeittojen säilytysongelman. Kuka tahansa vastaavaa yrittänyt tietää, että sinnikkyys palkitaan usein jo viiden tai kymmenen vuoden saalistuksen jälkeen. Vuosikymmeniä vanhoja, isältä pojalle periytyviä ja elämää nähneitä esineitä ei noin vaan napata kaupan hyllyltä. Niihin törmää silloin kun tuulet ovat suotuisat, tähdet ovat oikeissa asennoissa ja tulee eksyneeksi johonkin epäkiinnostavaan romukauppaan vain pitämään pikkuhetkeksi sadetta.

2013-11-stellaharasek-roomage-matka-arkku-1

Poikkeus taisi vahvistaa säännön. Klikkasin itseni tovi sitten uuteen kotimaiseen verkkokauppaan, jonka linkin eräs teistä kommentteihini jätti. Olen velkaa hänelle vähintäänkin oluen, sillä ei kestänyt kauaa tajuta, että Roomage oli vastaus märkiin uniini. Nimike vintage interiors kattaa kaikki ne aarteet, joita olen kantanut vuosien varrella maailmalta kotiin, ja ne, joista olen ehtinyt vasta haaveilla: valikoimista löytyy mustuneita metallikirjaimia, teräksisiä tehdaslamppuja, kansakoulunaikaisia opetustauluja, teollisuushyllyköitä, peltisiä pukukaappeja ja patinoituneita puutuoleja. Maailma muistutti taas pienuudestaan, sillä kaiken kukkuraksi ilmeni, että putiikinpitäjä Kimmo olikin vuosien takaa tuttu.

2013-11-stellaharasek-roomage-matka-arkku-2

Viikon uutinen siis on, että Kapteeninkadulle on muuttanut kaunein koskaan näkemäni matka-arkku, jonka löysin ja sain Roomagesta. Sydämeni valittu on musta, kulunut ja kolhiintunut matkallaan New Yorkista Helsinkiin. Ajatella, tänne asti se tuli, tekemään minun kodistani täydellisen! Valtava arkku etsii vielä lopullista paikkaansa makuuhuoneessani enkä usko säilyttäväni siinä miehiä, mutta muutama kuva jo maistiaiseksi.

Found the most beautiful vintage trunk from Roomage. It came all the way from New York to Helsinki way before I was born, just to end up in my bedroom years later and fill my vintage-loving heart with happiness every time I wake up and see it. More photos coming up.

36 thoughts on “(Ehkä maailman hienoin) matka-arkku

 1. Voisittekolyödä hynttyyt yhteen Roomagen kanssa ja järkätä lukijoillesi jonkun kivan kamppiksen? Olis aika jees ;)

 2. Mulla oli jossakin vaiheessa mummun ullakolta ennakkoperitty arkku, se oli niin hieno. Sitten sain mahtavan idean muuttaa ulkomaille, ja tässä vaiheessa, kun säästelen yhä rahoja muutaman isomman asian tänne roudaamisen varalle, ko. arkku onkin muuttanut takaisin mummun nykyiseen asuntoon. Katalaa.

  Tuo sun on kyllä ihana, oijoi.

 3. Hehheehhee, hieno arkku, mutta vielä hienommat kuvat :D No ehkäpä täytyy pistäytyä myös Roomagen sivuilla, muutto kun on edessä tässäkin osoitteessa!

  • Haha, kiitos! Pakko vielä mainita, että näitä kuvia ei siis lavastettu tätä juttua varten, vaan ne syntyivät ihan spontaanisti kun poikaystävä jäi avaamaan jumiutunutta lukkoa, ja huoneeseen palatessani löysin hänet arkusta. Peruspäivä.

  • NO ÄLÄ! Minäkin olin pyörtyä, etenkin siinä vaiheessa kun se kannettiin sisään.

 4. Siis noi kuvat. Pelästyin niin että jäi pari sydämenlyöntiä välistä. Hyvää yötä vaan mulle XD

 5. Roomage on kyllä makea ja tuttu jo pitkän aikaa, kun omistaja tosiaan on parin mutkan kautta etäinen tuttu ja kiinnostaa tämmöiset tietysti täysillä! Mahtavaa kun monia juttuja on roudattu ulkomailta asti…ja olipahan viime vuonna sisustuslehdessä kotinsa, joka oli “aika” makea. Putiikki on siis ihan omistajansa näköinen intohimoinen tuotos. Täytyy käydä välillä kuolaamassa ja ehkä joskus jotain peräti hankkia :)

  Psst. Mahtavat kuvat! :D

  • Juu, verkkokaupan lisäksi on showroom jossa voi piipahtaa ihan paikan päälläkin. Voi vitsi, tuo lehtijuttu on mennyt multa ohi, pitääpä koittaa kaivaa se jostain.

 6. Komea arkku!
  Mulla on melkein yhtä hieno, siihen on aikanaan pakattu suvun kapistuksia kun vuonna -39 piti päästä, sattuneista syistä, pikaisesti Karjalasta lännemmäs.

  Sitten tällainen sisustushenkinen vinkki kun kerran olet vauhtiin päässyt. Ehkä oletkin jo törmännytkin tähän rastin malliseen mattoon, joka luuraa tuolla muiden joukossa ja olisi kuin sinulle tehty:
  http://www.urbanliving.se/list_products.php?cat_id=69

  Kiitos hienosta blogista, olen lukenut ainakin 2008 asti, mutten ole tainnut ennen kommentoida.

  • Ooh, kuulostaa hienolta ja vieläpä suvun oma! Hei kiva kun kommentoit, kommentoi toki toistekin. Ja kiitos vinkistä, en tiedä uskallanko edes mennä tuonne, mutta… menen kuitenkin.

  • väitän, että mulla on kans melkein yhtä komia, alunperin amerikasta karjalaan matkannut ja sieltä samaten lentävällä lähdöllä länsirannikolle roudattu :). kuhmuinen ja elämää nähnyt, mutta samalla pala suvun historiaa myös – kannessa kaiverrettuna omistajansa osoite nykyisen rajan takana :).

 7. on kyllä huippuhieno : )) en uskalla edes arvailla, mitä tuosta olisi pitänyt maksaa, melkoisen hintavan näköistä tavaraa oli ainakin nettikaupan puolella…täällä periferiassa (lue kaukana kehäkolmosesta) vastaava esineistö on hinnoiteltu hmmm. … sanoisinko hieman asiakasystävällisemmin : D

  • Juu, pääkaupunkiseudun ulkopuolella on toki aina halvempaa! Mutta mun mielestä Roomagen hinnat ovat ihan kohdallaan, kun ottaa huomioon, että koko valikoima koostuu ehjistä, hyväkuntoisista ja valmiiksi seulotuista aarteista. On siinäkin viehätyksensä, että tekee löytöjä pikkupitäjien kirpparilaareista monen vuoden metsästyksen jälkeen, mutta tykkään kyllä konseptista, että Kimmon kaltainen intohimoinen keräilijä tekee ne löydöt puolestani ja tuo ne yhteen osoitteeseen, josta näen sekunnissa onko siellä jotain kiinnostavaa vai ei ;)

   • no periferialla en kyllä ihan tarkoittanut pikkupitäjien kirppislaareja… mitenkään niitäkään väheksymättä, mutta toki välimaastossakin on jos jonkinlaista kauppapuotia : )

 8. Juu, kyllä pitäisi vähintään ilmareiät kanteen porata jos meinaisi miehiä ruveta siellä säilyttämään, ehkä jostain porata vielä aukko tietokoneen virtapiuhalle – sääli olisi sellaisella pilata hieno arkku.

  Tavallaan ajatus kyllä kiehtoo.

  • Juu, tämä nimenomainen turkulainen suunnitteli tekevänsä arkkuun itselleen työpisteen. Se on kieltämättä melko iso arkku.

 9. HAA! Loistolöytö! Ehdottomasti oluen arvoinen.

  Itse teen parhaani pitääkseni näppini kurissa ennen muuttoa, niin voi sitten hyvällä omallatunnolla hankkia jotain kivaa ja tarpeellista Pietarinkadulle. Mutta sitten tulee vastaan tällaisia kuin http://www.360volt.com.

  • HAH, tuon kaupan tiedänkin enkä mene sinne ollenkaan, ellen tarvitse uutta valaisinta. Mutta niin, SINÄHÄN se taisit olla, joka vinkkasi Roomagesta? Olutlupaus pidetään!

   • Minä se olin. Tarjous otetaan ilomielin vastaan! Kävin myös Damissa painamassa nenäni 360voltin ikkunaan kiinni, mutta putiikki oli ikävästi tuolta päivältä jo suljettu. Tarvetta valaisimille kyllä olisi, mutta siinäkin voi nyt onneksi turvautua Roomageen.

    • Damn! Ainiin, niillä on tosiaan ihan liikekin. Pitää ottaa agendalle, kun suuntaan sinnepäin seuraavan kerran. Palataan olutaiheeseen pian!

  • Niinpä! Juu, sisältö on varsin kohdallaan myös… Oli työn takana saada tuo tyyppi sieltä pois. Jossain vaiheessa siellä oli molemmat koiratkin.

 10. Oi, se on täydellinen! Juuri tuollaiset esineet tekevät kodista kodin (rakkaiden ihmisten lisäksi, tietty). Ja hihihihii mitkä kuvat!

  Melkoinen määrä houkuttelevaa tavaraa tuolla Roomagen sivuilla…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.