Raksapäiväkirja, osa 4

Keittiöremontti toteutettu yhteistyössä Kitzenin kanssa

Seuraavat kuvat ovat omistettu teille kärsimättömille, jotka olette kainosti toivoneet (lue: kovaäänisesti vaatineet) keittiökuvia. Tilassa on kaikenlaista viilattavaa ja viimeisteltävää, jota emme ole ehtineet vielä tehdä, mutta varsinainen keittiökaapisto on tietysti valmis – mitä suotta sitä siis panttaamaan!

2015-12-02-stellaharasek-kitzen-keittio-1

Keittiön valaistus on yksi niistä, köh, pikkuasioista, joiden suhteen emme ole vielä tehneet lukkoonlyötyjä suunnitelmia. Tähän saakka tilaa on valaissut musta arkkitehtivalaisin ja ystävältä nyysitty seinälamppu, joka noudattelee samaa muotokieltä. Koko kohtalaisen suurta huonetta ne eivät riitä varsinkaan talviaikaan valaisemaan, joten kattoon pitäisi keksiä vielä jotain. Keijuvalot kiinnostelevat konventionaalisempien ratkaisujen sijaan, katsotaan miten neuvottelut kotona sujuvat.

2015-12-02-stellaharasek-kitzen-keittio-2

Keittiömme toteutti Kitzen, jonka valikoimasta oli helppo koota omannäköinen kokonaisuus. Valitsimme pinnat, altaan ja hanan, mutta varsinaisen kaapiston suunnittelun jätimme ammattilaisten harteille, sillä luotimme siihen, että he tietävät siitä huomattavasti enemmän kuin me. Kaapistosta löytyy vetolaatikoiden ja allaskaapin lisäksi integroitu astianpesukone – koneet ovat harvoin kauniita, joten mitä enemmän niitä saa piiloon sen parempi.

2015-12-02-stellaharasek-kitzen-keittio-3

Keittiön mattamustat ovet on tehty Fenix-nanolaminaatista, jonka pehmeä pinta on osoittautunut käytössä tosi toimivaksi. Se pysyy siistinä ja on todistetusti helppo puhdistaa silloinkin kun siihen on läikyttänyt litran mustikkakeittoa (tarinoita tosielämästä).

2015-12-02-stellaharasek-kitzen-keittio-4

Musta kivitaso on kvartsikomposiittia (jos joku haluaa tietää tarkan sävyn, sen nimi on Gobi Black). Rosoisen pinnan nimi on Slate, joka tuntuu kämmenen alla pehmeältä ja elävältä. Tykästyimme siihen Kitzenin myymälässä näkemämme pienen palan perusteella, yllätyksenä tuli silti kuinka käsittämättömän hyvältä se näyttää isossa koossa. Taso leikattiin käsin keittiömme mittoihin sopivaksi, onneksi, sillä vanhassa asunnossa ei ole yhtään suoraa pintaa eikä mikään standardikokoinen taso olisi toiminut tilassa.

2015-12-02-stellaharasek-kitzen-keittio-5

Valitsimme Tapwellin valikoimista kuparisen Evo-hanan, jonka harjattu pinta patinoituu ajan mittaan. Olimme alunperin kelailleet mattamustaa hanaa, mutta kupari iski silmään Kitzenin showroomilla eivätkä mitkään muut vaihtoehdot enää kiinnostaneet sen jälkeen. Tykkään hulluna siitä miten elävä kuparinen pinta istuu hienosti tiiliseinään kaapiston takana. Pesuallas puolestaan on antrasiitin värinen Silgranit-allas, superkestävää kivimassamateriaalia, jonka neliskulmainen muotoilu on tarpeeksi syvä ja tilava jopa meikän kaltaiselle tunarille.

2015-12-02-stellaharasek-kitzen-keittio-6

Musta kaasuliesi seisoo eri seinällä eikä nyt osunut näihin kuviin, seuraaviin sitten. Liesituuletin ja lieden takaseinälle suunnitellut laatat uupuvat vielä.

2015-12-02-stellaharasek-kitzen-keittio-7

Tasolla ajelehtii sekalainen kokoelma tärkeitä asioita, kuten keko kananmunia ja lempigini. Naurattaa. Mutta mitäs tykkäätte keittiöstä? Lisää kuvia luvassa koko tilasta, kunhan saamme kaiken (tai ollaanpa realisteja, edes olennaisimmat) valmiiksi.

Aiemmat raksajutut löytyvät Remontti-tunnisteen alta.

67 thoughts on “Raksapäiväkirja, osa 4

 1. Pingback: Ruw en verfijnd: de zwarte keuken trend | FEM FEM

 2. Pingback: Black Kitchen Sinks – Pros Cons Inspiration – Note For Day

 3. Pingback: Changing It Up In a Kitchen or Bathroom with a Dark Sink - Megan Morris

 4. Apua miten upea keittiö!!!!

  Tiedätkö mistä firmasta teidän työtaso on? Meillä edessä uuden asunnon keittiön pieni remppa eli mm. työtaso lähtee vaihtoon.
  Kiitos jo etukäteen <3

 5. Pingback: En litt mer hyggelig oppvaskbenk - Tidsrom Interiørdesign

 6. Pingback: darkly delicious. – Alice George's Blog

 7. Pingback: darkly delicious. | Emerald Acres Town Homes Blog

 8. Moi! Ihanahana. Oliko hanan asentaminen vesijohtoverkkoon hankalaa, tarvittiinko erillistä hanan asennussettiä tms. ? Ostimme tapwellin hanan, mutta mukana ei näyttänyt tulevan asennusohjetta tai liittimiä, olemme nyt vähän ymmällämme!

 9. Pingback: The Best Source For Gold, Copper and Black Taps in the UK! » Swoon Worthy

 10. Ihme raivopäitä liikkeellä muutamasta kommentista päätellen, vähän kannattaisi löysätä sitä pipoa niin helpottaisi oloa kummasti…..

  Ihana keittiö, siis ra-kas-tan!!! ♡ Uudistin juuri omat keittiötasoni tylsistä puunvärisistä (jotka olivat asunnossa jo muuttaessamme) betoninharmaiksi, huikea muutos! Myös meillä on tasolla mustavalkoiset öljy-, vinegrette- ym. pullot vanhoissa puulaatikoissa, tykkään tosi paljon harmaan/mustan ja kuluneen puun yhdistelmästä. Vielä pitää hakea kaupasta ruukut basilikaa ja vaikka minttua ja laittaa ne kiviruukkuihin tasoille.

  • Oi, betoninharmaat tasot kuulostavat ihanilta! Kuulostaa siltä että viihtyisin teidän keittiössä hyvin xxx

 11. Onpa upea keittiö, vau! Minua jäi kiinnostamaan, että minkälaiset ovat “keijuvalot”? Yritin googlata mutten löytänyt vastausta.

  • Itsehän kutsun keijuvaloiksi ihan kaikkia valosarjoja, joista tulee tietynlainen tunnelma – joissakin niissä on hehkulamput, toisissa pienet ledit. Kannattaa googlata ihan nimellä valosarja niin sillä löytyy erilaisia vaihtoehtoja.

 12. Upean rosoinen ja särmikäs kokonaisuus! Ja tuo kuparinen hana, huokaus. Onko muuten tuossa altaan päällä ikkuna? Terveisin tarkkasilmäinen tirkistelijä, joka tykkää kovin tyylistäsi kirjoittaa, pukeutua ja sisustaa! ;)

  • Joo, siinä on pieni ikkuna joka kurkkaa eteishalliin! Asunnossa on muutamia muitakin vastaavia. Kiitos, kiva kuulla että tykkäät xxx

 13. Ihana keittiö, en malta odottaa kuvia kokonaan valmiista tuloksesta! Sopii varmaan täydellisesti teille esteetikoille, mustaa pintaa vasten kaikki ihanat ruuan värit pomppaavat esiin :) Itselleni kokomusta taso olisi päänsärky, sillä kaltaisellani laiskurilla tiskit ja muruset jäävät liian usein odottelemaan seuraavan päivän tiskausintoa… :D Kaiken muun kyllä kelpuuttaisin anyday omaan kotiini!

  • Joo, mustaa vasten kaikki näyttää ihanalta. Eikä ne muruset mun mielestä sen enempää näy kuin muissakaan tasoissa, ihan yhtä helppo ne on ignoorata!

 14. Nyt on kyllä upealla maulla toteutettu keittiö! Huh miten kaunis. Olisipa mahdollisuus uudistaa oma keittiö… Seuraavaan kotiin sitten.

 15. Harvoin tässä blogissa näin totaalista mainostussponssip**kaa. Ei siis kiinnosta yhtään tämä, mutta onneksi tiedän, että parempaakin taas tulee :-)

  • Ohhoh mikä kommentti… Kaupallisissa blogeissa on kaupallista sisältöä, ylläri? Se on musta pieni hinta hyvin tehdystä blogista, varsinkin jos kumppanit on tätä tasoo. Mutta makuja on monia? Musta nää kuvat oli ihania.

  • Heippa,

   ymmärrän ja tiedän toki, että yhteistyökuviot harmittavat joitakuita teistä. Ne kuitenkin mahdollistavat tämän blogin kirjoittamisen ja pyrin siihen, että ne olisivat lukijoiden kannalta mahdollisimman kivoja ja kiinnostavia. Tämä keittiöjuttu onkin muuten ollut koko syksyn toivotuin postaus! Kaikkia ei voi aina miellyttää, mutta onneksi jokainen voi halutessaan hypätä yli jutut, jotka eivät osu omiin kiinnostuksenkohteisiin. Kiva kuulla, että blogista löytyy sellaistakin sisältöä, josta tykkäät. Ihanaa alkavaa viikkoa!

 16. Toi seinä! Ja no okei, kaikki :D Hassua, miten yleensä tykkään niin asuistasi kuin sisustusjutuistasikin, vaikka itselleni harmaa ja musta on ne isoimmat nou-nout niin sisustuksessa kuin vaatetuksessakin..

 17. UPEA! Voi ihanuus mikä keittiö! En edes tiennyt että joku tekee tälläisiä Suomessa.

 18. Ei mitään uutta taivaan alla – ensi vuonna jo over and out-, mutta sponsattu koko homma – vois harkita EHKÄ

 19. Upeaa!!!! Minkähintainen tuo kokonaisuus on? (suuntaa antava hinta) :) harkitsen kitzeniä…

  • Moikka, saan maanantaina suuntaa-antavan hinnan Kitzeniltä, palaan sitten asiaan!

    • Sorry että kesti, tässäpä tulee eritellyt hinnat meille asennetusta kokonaisuudesta:

     Tason hinta asennettuna, hinta sisältää Silgranit-altaan: 2100€
     Kaapistot nanolaminaattiovilla ja -päätylevyillä, tummanharmailla rungoilla, hinta asennettuna: 3800€
     Tapwell keittiöhana pesukoneventtiilein, kuparisena, hinta ilman asennusta: 519€
     Hinnat eivät sisällä kodinkoneita.

 20. Wau. Mikä Fengsui ♡
  Mä ehkä siirtäisin sänkyni tässä tapauksessa keittiöön… ;))
  Kööktaevas, niiku raumlaisse pruukkava sanno! ☆

   • Onko tämä blogissasi usein vastauksena käytetty “äläp䔑 itse keksimäsi vai joku teidän punavuorelaiseiralaismikäliekaveripiirinne viljelemä sana? Todella ärsyttävä joka tapauksessa, sori.

    Hieno keittiö tai ainakin tuo yksi seinänpätkä ja yrtit.

    • Hmm, ihan tavallinen ilmaisu minusta? Tampereelta varmaan tarttunut aikoinaan jo mukaan. Jotkut kaveritkin sitä viljelevät, mutta en ole ikinä ajatellut, että siinä olis mitään kummallista. Koita kuule kestää!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.