Painavat sanat

2015-01-29-stellaharasek-allthebooks

Matkustaessa tulee mieleen pitäisikö siirtyä sähköisen lukemisen pariin, vaikka olenkin painetun kirjan vannoutunut ystävä. Olen perinyt opettajaäitini lukunopeuden ja viikonkin reissuun tarvitaan kasa kirjoja. Löytyykö kokemuksia tai suosituksia?

20 thoughts on “Painavat sanat

 1. No Kindlestä ja tabletista ei voi puhua samassa lauseessa, siis käyttö- ja lukukokemuksena. Kindle forever! Ja kuka edes haluaa karata kirjasta nettiin.

 2. Käsittääkseni helmet-kirjastoista saa lainata Kindleä jos haluaa testata eikä ostaa sikaa säkissä. Joskus ainakin oli niin ettei niitä saanut varata etukäteen vaan lainaus onnistui jos niitä oli vapaana kun kirjastossa kävi.

 3. Tilasin juuri vähän aikaa sitten Kindlen paperwhite -versiona. Oon tykännyt tosi paljon. Se on niin kätevä, koska siihen voi ladata monta kirjaa, ja se on kätevä ottaa mukaan. Nyt tulee luettua enemmän, kun Kindlen voi ottaa aina mukaan laukkuun ja lukea vähän kerrallaan vaikka työmatkalla julkisissa tai odotellessa jossain. Olen kyllä aina pitänyt perinteisistä kirjoista, mutta nyt olen pyrkinyt karsimaan tavaramäärää ja samalla kirjoja. Kindle sopii tähän elämänfilosofiaan hyvin. Kaikenlaisia kirjoja Kindleen ei kai voi ladata, mutta itse luen englanniksi, ja niitä ainakin löytyy vaikka miten paljon. Suosittelen :)

  • Kiitos kommentista! Englanniksi luen minäkin suurimman osan kirjoista, kun vähänlaisesti tulee luettua kotimaista.

 4. Meillä oli Kindle pari vuotta sitten. Sen etuna on aivan lymätön näyttö: jopa parempi silmille kuin osa oikeista sivuista! (Tiedäthän, miten varsinkin naistenlehtiä on hankala lukea auringossa.) Kinden ongelma kuitenkin on, että se on yhden toiminnon laite. Reissuun on kätevämpi ottaa tabletti, kun sillä korvaa läppärinkin. Tabletiltakin on ihan hyvä lukea, itse tykkään pitää sivunvärin mustana ja tekstin vaaleana, jolloin kirjaa voi lukea pimeässä illallakin ilman kirkkaaseen näyttöön tuijottamisen efektiä.

  • Tuota olenkin alustavasti pohtinut, että hankkisin mieluummin tabletin kuin lukulaitteen, koska se olisi reissussa paljon monikäyttöisempi. Oletko törmännyt siihen onko tableteissa paljonkin eroja lukemisen kannalta, vai käykö tarkoitukseen periaatteessa mikä vain?

   • En ole lukenut kuin yhdellä tabletilla (ja kahdella puhelimella – onnistuu se niilläkin kun tarve vaatii. ;)). Mutta onhan tablettien hintahaitari iso – neuvon ehdottomasti satsaamaan hyvään, että sitä on sitten mukava käyttääkin.

    Nyt kun puhelimet tulivat puheeksi, niin erinomaisen käteväähän on, että ne kirjat tosiaan ovat aina mukana, koska puhelin yleensä on. Sivunumero ei tosin ymmärrettävästi pysy laitteelta toiselle siirryttäessä kohdillaan mikäli on sovelluksen unohtanut toisessa laitteessa sulkea.

    • Haha, virtuaalisten kirjanmerkkien mukana tulee uudenlaisia ongelmia. Kiitos kommentista, pitää tutkailla vaihtoehtoja.

  • Itselläni on tablettien kanssa lukemisessa se ongelma, että rannalla maatessa aurinko häikii niin pahasti, ettei lukemisesta tule mitään. Onkohan tähän mitään ratkaisua?

 5. E-kirjoja suosittelen! Esimerkiksi helmetin (siis se kirjasto…;)) valikoima kasvaa koko ajan! Mä oon esimerkiksi jopa iphonen ruudulta lukenu bussimatkat kirjoja. Ja toki kirjat saa ladattuu isommalleki laitteelle, vaikka padille. Kätevää, ekologista, kevyttä :)

 6. Sain Kindlen tuossa kesällä, ja se on ihan paras! Mun versio on ihan perus versio, jossa nykyään on jopa touchscreen. Akku kestää ikuisuuden, kirjojen osto Amazonista on helppoa kun kerran liittää tilin laitteeseen ja se mahtuu jopa mun pikkuruiseen arkilaukkuun (MBMJ Percy Q bag). Eli suosittelen todellakin lukulaitteeseen siirtymistä, tai ainakin sen testausta! :)

  • Hei kiitos kommentista! Kiva kuulla positiivisia kokemuksia. Ehkä uskaltaudun testaamaan.

 7. Mä tykkään matkustaa niin kevyesti, että sähköiset kirjat ovat vähän kuin välttämättömyys. Ja toisaalta siten pystyy kantamaan jokaiseen mielenkäänteeseen sopivaa kirjaa mukanaa ja silti voi joskus ostaa paikan päältä lisää lukemista, koska liikaa kannettavaa ei kirjojen tai lehtien muodossa jo valmiiksi ole. En silti ole valmis luopumaan kirjoista painetussa muodossa. Mikään ei voita sitä tuoksua ja tunnetta kun saa kääntää sivuja…tai kun kirja kopsahtaa nukahtaessa otsaan ;)

  • HAHA! No niinpä. Toinen kevyt pakkaaja ilmoittautuu täällä, siksipä nuo matkalaukun pohjalla painavat kirjat ovat alkaneet ottaa todenteolla päähän, vaikka niistä pidänkin.

 8. Kokemusta sähköisistä kirjoista ei ole, mutta samaa olen miettinyt. Äidinkielen opettaja kun tarvitsee myös lomallaan vähintään kirjan/päivä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.