Asioita joita olen oppinut tähän mennessä

Juhlin juuri syntymäpäiviäni. Ystävä oli varannut meille pöydän Rustysta, uudesta baarista, jonka hän ja kumppanit ovat avanneet vanhaan makasiinirakennukseen Kanavarantaan, Shelterin yläkertaan. Paikasta tuli heti uusi suosikkini – tummassa tilassa on tunnelmaa ja vinyylit soivat pikkutunneille, palvelu on ihan parasta kuten kaikissa Son Of A Punchin baareissa, alakerrasta saa ruokaa niin kauan kuin ravintolan keittiö on auki ja mikä tärkeintä, ullakkobaarissa mahtuu istumaan ja kuulee puhua. Ei vaan jaksa ryysiä tungoksessa ja huutaa kuulumisia kaverin korvaan. On kiva kuulla mistä puhutaan ja vielä kivempaa, jos puolet illasta ei kulu jonottamalla juomaa tiskiltä.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-1

Ilta oli ihana. Ystävä oli valinnut meille nurkkapöydän ja varustanut sen samppanjalla – kiitos!  Porukka oli pieni ja hyvä niin, oli ollut pitkä viikko ja teki mieli jutella rauhassa. Isommalla jengillä tunnelma on toisenlainen eikä siinä ehdi keskittyä samalla tavalla keskusteluun, vaikka toki suuretkin juhlat ovat joskus paikallaan. Ehkä ensi vuonna, tai jonain vuonna, kuka näitä laskee.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-2

Syntymäpäivillä tulee aina käytyä juhlavia keskusteluita otsikolla Mitä Tulikaan Opittua. Ruoditaan läpi syntymäpäiväsankarin (ja mielellään muidenkin) vuoden saavutukset, menetykset, oivallukset ja opetukset. Vuoden vanhempi, vuoden viisaampi? Viisautta kun ei kerry joka vuosi saman verran. Yhdeksäntoistavuotiaana olin kaikkein viisaimmillani, tiesin kaiken mitä elämästä oli olennaista tietää. Oikeasti olin tietysti ihan kujalla, kuten yhdeksäntoistavuotiaana saa ollakin. Kun elämään kuuluvat kolhut karistivat turhan kaikkitietävyyden harteilta, alkoi pikkuhiljaa tajuta kuinka vähän sitä tajusikaan.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-3

Toiset oppivat nopeammin kuin toiset ja minä olen tunnetusti krooninen myöhästelijä. Välillä tuntuu, että olen vasta viime vuosina alkanut ymmärtää jotain itsestäni, elämästä ja maailmasta. En vieläkään tiedä kovin paljoa, säännöllisin väliajoin yllätän itseni olemalla a) todella paljon typerämpi ja joskus myös b) todella paljon fiksumpi kuin olen kuvitellut. Tiedän sentään enemmän kuin ennen! Listahullu ei malta olla tarttumatta tilaisuuteen tehdä tästäkin lista. Pidätän oikeuden (mielen)muutoksiin.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-52016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-42016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-6

Tähän mennessä on selvinnyt seuraavaa:

Aina on aikaa kahville. Kaveripiirini tunnetuin totuus on, että eipäs hötkyillä vaan keitetään ensin kaffet. Mitään ei tehdä ennen kuin kahvit on juotu.

Seuraaviin kannattaa sijoittaa:
1. Ihaniin lakanoihin (vietät niissä kolmanneksen elämästäsi)
2. Kenkiin joissa on kiva kävellä (maailma on täynnä hyviä syitä hidastella, mutta kehnot kengät eivät ole yksi niistä)
3. Kunnolliseen talvitakkiin (talvi tulee joka vuosi eikä sitä ole pakko viettää palellen)
4. Hiton hyvään matkalaukkuun (se on ostos, jonka teet vain kerran)
5. Maldonin merisuolahiutaleisiin (hyvä suola parempi ruoka)

Aina on niitä, jotka tekevät ja niitä, jotka puhuvat heistä pahaa. Tiedän kumpaan leiriin tahdon kuulua.

Juo viiniä iloon, älä suruun. Suruun voi juoda vaikka minttuteetä.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-72016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-82016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-9

Mistään aatteesta, harrastuksesta tai elämäntavasta – oli se sitten ruokavalio, treeni tai siivousfilosofia – ei kannata rakentaa itselleen uskontoa, joka vie energiaa enemmän kuin antaa. Miksi kaventaa ajatusmaailmaansa, jos voi laventaa? Sitäpaitsi ehdottomuus on uuvuttavaa.

Maltti on valttia. Asioilla on taipumus tapahtua silloin kun aika on oikea ja sitä on niille valmis. Aivan kuten oikeat ihmisetkin astelevat elämäämme silloin kun olemme valmiita ottamaan heidät vastaan.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-102016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-112016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-12

Muita kuuluu auttaa. Älä ole se, joka kävelee ohi ja olettaa, että joku muu auttaa kuitenkin. Se apua kaipaava voi ensi kerralla olla joku, jota sinä rakastat. Tai sinä.

Kovin yksinkertaista, mutta kesti kauan tajuta: kannattaa viettää aikaa seurassa, jossa on hyvä olla. Elämä on liian lyhyt ihmissuhteille jotka uuvuttavat, ahdistavat, tekevät sinusta pienemmän tai estävät sinua tekemästä asioista, joita haluat.

2,20 eurolla saa ison Ärräkahvin, joka ei välttämättä pelasta ankeaa arkiaamua, mutta tekee siitä merkittävästi paremman.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-13

Relaa ettet delaa. Tämän minulle opetti ystäväni Mikko Rasila (jolta olen oppinut monta muutakin arvokasta asiaa). Kun kierrokset alkavat käydä kovilla, pysähdy ja hengitä. Harva asia on lopulta niin vakava kuin sitä kuvittelee. Vaikka olisikin, stressaaminen ei ole ratkaisu. Usko pois, olen kokeillut.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-142016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-15

En ole ikinä katunut ystävien kanssa vietettyä aikaa, yhtään matkaa, villasukkahousuihin käytettyjä pennosia, lukemiani kirjoja tai sitä, että olen noudattanut intuitiotani.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-162016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-182016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-17

Päätöksenteosta tulee paljon helpompaa, kun muistaa, että hyvät asiat tunnistaa usein siitä, että ne tuntuvat hyviltä. Sama pätee huonoihin.

Kaikesta tulee paljon helpompaa kun luopuu kateudesta, yrityksistä kontrolloida kaikkea ja halvoista sukkahousuista.

Materiaan ei kannata kauheasti kiintyä eikä sitä tarvitse määräänsä enempää, mutta se ei tarkoita, etteikö siitä saisi nauttia sydämensä kyllyydestä! Rakastan valoisaa kotiani, kauniita esineitä ja vaatteita, kenkiä joissa olen pysäyttämätön ja lempikahvikuppiani, jossa keskinkertainenkin kahvi maistuu hyvältä. Se ei tee minusta pinnallista, se tekee minusta esteetikon.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-19

Vaatekaapin sisältö, mielipiteet, lempikengät, elämäntilanteet, pelot, haaveet ja tavoitteet eivät ole ikuisia. Me kaikki kasvamme ja muutumme ja vanhenemme, minä ja sinä ja äitimme, ystävämme ja rakastettumme. Ollaan lempeitä ja annetaan tilaa muutokselle, tapahtuipa se itsessämme tai muissa.

On ok käyttää oikeiden rintaliivien sijaan Filippa K:n joogatoppeja. Helpot, hyvännäköiset ja tosi, tosi mukavat.

Olivatpa asiat hyvin tai huonosti, muista nukkua. Väsyneenä aivan kaikki tuntuu vaikeammalta. Olisinpa oppinut tämän vähän aiemmin, mutta parempi nyt kuin ei milloinkaan. Aloin vihdoin nukkua muutama vuosi sitten ja maailma on näyttänyt sen jälkeen aivan toisenlaiselta. Jos aika on oikeasti kortilla, tinkaa mieluummin ihan mistä tahansa muusta.

Halvin tapa matkustaa on lukea kirja.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-202016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-21

Nippu arkisia asioita, jotka tekevät elämästä paremman ja vaivattomamman:

Maksa laskut heti kun ne saapuvat, tai viimeistään palkkapäivänä.
Hanki vain ihania vaatteita, jotka haluat pukea heti päälle.
Pistä puhelimesta turhat ilmoitukset pois, piippaus vähenee puolella.
Tee soittolista kaikista lempikappaleistasi. Tarvitset sitä surkeina päivinä ja silloin kun siivoat.
Kananmunia, tomaatteja ja sitrushedelmiä ei tarvitse säilyttää jääkaapissa.
Jos se viimeinen viinilasi oli liikaa, ota kaksi buranaa ja huuhdo alas litralla vettä ennen kuin menet nukkumaan.
Laita puurokattila likoamaan heti kun se on kaavittu tyhjäksi.
Kun aikaa on minuutti, pue päälle asu, jonka olet jo todennut toimivaksi.
Unohda sängyn petaaminen, sijoitit niihin lakanoihin joita ei tarvitse piilottaa.
Sano aina mitä ajattelet sen sijaan että miettisit mitä toinen tahtoo kuulla.
Valitse kantabaari tai kaksi, koska muuten pitää aina erikseen päättää mihin mennään.
Luottokampaaja, joka tietää mistä tykkäät.
Korilla varustettu fillari.
Spotify Premium.
Nukanpoistaja.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-23

Toiseksi parasta maailmassa on olla oma itsensä. Kaikkein parasta on olla oma itsensä ja hyväksyä itsensä ihan sellaisena kuin on. Harjoitukset jatkuvat.

Mitä tahansa haluatkaan tehdä, tee se nyt. Vaihda työpaikkaa, aloita tanssitunnit. Soita isällesi. Kirjoita kirja, muuta ulkomaille, hanki koira. Laita ystävälle vihdoin se viesti ja kysy mitä kuuluu. Lähde parisuhteesta, jossa et voi hyvin. Osta se salaa himoitsemasi minimekko, jota mummovainaasi paheksuisi. Hae opiskelemaan. Maalaa taulu, ihan sama tuleeko siitä mestariteos. Kysy tarvitseeko naapurin rouva apua, tai voitko tuoda jotain kaupasta. Tee se lapsi, jos tuntuu siltä. Mene treenaamaan, vaikka olet varma, että kaikki muut ovat sinua paremmassa kunnossa (ehkä ovatkin, mutta nekin olivat siellä joskus ensimmäistä kertaa). Hae kaksi Ärräkahvia ja kutsu kävelylle se tyyppi, johon mielelläsi tutustuisit vähän paremmin. Nyt on hyvä hetki. Et voi tietää tuleeko parempaa. Aikaa voi olla, tai sitten ei.

Taikaa on, jos uskot siihen.

2016-11-11-stellaharasek-birthdaydrinks-rusty-22PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

123 thoughts on “Asioita joita olen oppinut tähän mennessä

 1. Hei Stella! En tiedä, luetko vanhojen postausten kommentteja, mutta kommentoinpa kuitenkin.

  Tämä on postaus, jonka luen tasaisin väliajoin uudestaan ja josta saan aina itseni vähän herkistyneen onnelliselle mielelle. En ehkä ole kaikessa samaa mieltä kanssasi tai kaikki opit eivät osu omalle kohdalleni, mutta sanoissasi on paljon viisautta, jota ammentaa omaan elämään. Pidän paljon tavastasi kirjoittaa. Toivottavasti jatkat pitkään.

 2. Kiitos taas kerran, osaat kirjoittaa niin, että lukija tuntee sanat sydämmessä. En tunne toista, joka kirjoittaa asiat näin osuvasti ja aidosti. Ihanaa nähdä sinut onnellisena. Kaunista talvea!

 3. Juuri näin. Kiitos blogista joka viehättää visuaalisesti ja pitää sisällään arjen pienet ilot ja elämän viisaudet jotka valkenevat tässä matkaa taittaessa.

 4. Mua melkein alkoi itkettää, niin paljon tärkeitä asioita. Pakko linkata tämä kaverille, joka tehnyt eroa viimeiset kolme vuotta. Nyt on se hetki.

  Nukanpoistaja, ehdottomasti.

  Paljon viisautta. Onnea!

 5. Ihania ajatuksia Stella…! Kiitos kun jaoit nämä meidän kaikkien kanssa <3 <3 <3 Ihanaa tulevaa vuotta sinulle <3

 6. Ihana teksti,täytyy muista palata siihen kun kaikki joskus tuntuu raskaalta.

  Ja siis tuo nukkuminen, se on kyllä kaiken a ja o. Meillä esikoinen ei nukkunut ensimmäisen vuotensa aikana kunnolla öisin eikä edes päivisinkään. Nautein todella paljon vauva-ajasta mutta välillä oli päiviä kun vain itkin väsymystäni ja pelkkä kaupassa käyminen otti voimille.Nyt kun vihdoinkin saamme kaikki nukkua tuntuu kun olisimme takaisin tässä maailmassa :D

  • Mä niin ymmärrän, vaikkei lapsia olekaan! Väsymys vie värit kaikesta. Mahtavaa, että teillä on tilanne jo tasaantunut ja olet saanut taas voimia takaisin xxx

 7. Löysin tänne blogiisi sattumalta pitkän tauon jälkeen. Tulipa lämmin ja kotoisa olo.

  Onnea suuresti!

  Ja juurikin niin, kuka näitä vuosia laskee…:)

 8. Hei, kaunis kiitos kirjoituksestasi. Olen 57 -vuotias ja juuri minun elämän tilanteeseni sopivaa luettavaa <3

  • Mä olen 43 ja oppinut vasta kuuntelemaan musiikista niitä sanoituksia. Sitä ennen fiilisteltiin melodioita, nyt parutaan Wiskarin riimittelyjä.

   • Oi! Ymmärrän. Se on niin elämäntilanteesta ja fiiliksestä kiinni millaisiin asioihin musiikissa keskittyy.

 9. Tää postaus oli IHANA ja osui just oikeaan hetkeen, tai oikeastaan tää kannattais varmaan lukea joka viikko. Sulla on mieletön oma tyyli kirjoittaa ja kuvata enkä malta odottaa sitä tekeillä olevaa kirjaa!

 10. Yhtymäkohtia elämääni– Olen aina hokenut, että olin itsevarmin ja viisain 18-vuotiaana!
  Tiedät varmaan, juuri sellaiseen tyyliin: Tiedän, miten elämäni tulee menemään. Minusta tulee menestyvä vaatesuunnittelija ja myöhemmin pitkään läpikuultavaan hippimekkoon pukeutuva rocklaulaja…
  Juu, sivusin molempia.
  Mutta ihan kaikkeen vastaan tulleeseen en todellakaan ollut varautunut.
  Elin niin pitkään vain hetkessä ja pikaisesti tulevassa.
  Poukkoilin, ihastutin, ehkä hieman järkytin.
  Elin.
  Tein paljon normeista poiketen. Ja teen edelleen.
  Minua ei niin vaan kategorioida!
  Ja kahvi ja unet pelastavat suurimman osan!!

  • Ihanaa! Ihailen asennettasi. Ja samaa mieltä kahvin ja unen voimasta. Valoa loppusyksyysi xxx

 11. Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos. Tätä tämän viikon alku tarvitsikin: muistutuksen niistä asioista, jotka ovat oikeastaan tärkeimpiä.

 12. Mun maailmaani alkoi aurinko paistamaan, kun opin antamaan anteeksi ja siirtymään eteenpäin. Niillekin, jotka eivät sitä pyytäneet. Antamalla anteeksi vapautin itseni ja päästin irti siitä tapahtuneesta, tunteesta, ihmisestä, joka sai minut voimaan huonosti. Päästämällä irti jostain vanhasta ja vaikeasta saa aina tilaa jollekin uudelle.

  • Minua helpotti, kun tajusin, että kaikkea paskaa ei tarvi antaa anteeksi. Päästetään irti ja mennään yli ja annetaan olla, mutta toista poskea ei tarvi kääntää.
   Se on parasta, kun löytää sen itselleen sopivimman tavan.

   Synttärionnea vielä näin myöhässä. Vielä näin 40+ tykkään synttäreistä kauheasti ja kakusta.

   Ps. Vkon päästä on arvio hammaslääkärille Inman Aligner-hoidosta. Kiitos vinkistä. Luulin, että sikakallis Invisalign olisi ainoa vaihtoehto, mutta onneksi ei :)

   • Minusta siinä, että siirtyy eteenpäin, on jotain anteeksiannon kaltaista, vaikkei varsinaisia tekoja hyväksyisikään. Olen kyllä samaa mieltä siitä että jokaisen kannattaa löytää itselleen sopivin tapa elää, olla ja tulla sinuiksi menneiden kanssa.

    Ja hei huippua, että menit arvioon! xx

 13. Ihana! Tämäkin. Tykkään tulostaa tärkeitä juttuja, kuvia, rukouksia, ajatuksia, runoja jne ja liimata ne muistikirjoihin ja vihkoihin omien tekstien, ajatuksien ja runojen sekaan. On ihana lukea vain itsevalittuja juttuja sellaisia päivinä kun sitä tarvitsee. Toimii hyvän soittolistan tavoin. Olet aivan mielettömän hyvä kirjoittaja, kuvaaja ja tunnelmanluoja. Lisäksi pidän ihmisistä joilla on lempeyttä ja lämpöä.

  • Heippa Mari, anteeksi kun vastaan vasta nyt, just hoksasin että tänne oli vielä jäänyt pari kommenttia vaille vastausta! Ihana kuulla, että tykkäät blogista – kiitos. Ja huippuidea tuo itselle tärkeiden juttujen kerääminen samojen kansien väliin.

 14. Tän postauksen kanssa kävi niin kuin hyvä kirjan kanssa: oli niin hienoja oivalluksia, että oli pakko lukea teksti nopeasti loppuun kylmien väreiden säestämänä. Kiitos ❤ Tällaisena 22-vuotiaana mitään mistään tietämättömänä tunsin itsekin oivaltaneeni jotain, vaikka monet mainitsemistasi asioista todennäköisesti oppii vain kantapään kautta :)

  • Hei ihanasti sanottu Laura, kiitos tuhannesti kun luit ja kommentoit. Eikä se viisaus iästä ole kiinni! xxx

 15. Tekstiäsi lukiessani tulin jotenkin ihan täydeksi ja aloin rakastaa sinua: tuntematonta, viisasta, vahvaa ja haurasta ihmistä.

 16. Haluan ottaa copy pastella (liian) monia otteita tästä kirjoituksesta ja liimata makkarin seinään. Ettei vaan unohdu. <3

 17. Paljon onnea! Kaikki kirjoittamasi viisaudet ovat niin totta! Meidän kaikkien tulisi elää juuri noita onnellisuudenavaimia noudattaen. Omissa viisauksissani vaihdan vain R-kahvin lempikahvilani kardemummalatteen ja lisäksi luen sinun blogiasi. Kiitos taas upeasta tekstistä ja tunnelmallisista kuvista.

  • Kiitos! Ja juuri näin, aina pitää tietysti soveltaa omaan elämäänsä sopivaksi ;)

 18. Kiitos. Hieno kirjoitus!
  Jäin kuitenkin miettimään; kirjoitit, että maltti on valttia. Ikäänkuin se oikea hetki tehdä asioita tulee aikanaan. Sitten vähän myöhemmin sanot, että tee nyt kaikki, mitä haluat tehdä.
  Olen itse tilanteessa, että haluaisin tehdä tiettyjä asioita ja kuitenkin koen, että pitää vähän vielä odotella ja kypsytellä. Siksi nämä kaksi ” teoriaa” saivat minussa ristiriitaisia tuntemuksia.

  • Hyvä huomio! Ajattelin niitä kirjoittaessa itseasiassa vähän eri asioita: minusta maltti on valttia silloin kun puhutaan asioista, joihin meillä on vaikutusmahdollisuuksia melko vähän, jos ollenkaan. Ajatellaan vaikka tilannetta, jossa haluaisimme ihanan parisuhteen, mutta sopivaa henkilöä ei vaan tule vastaan. Toimeen kannattaa tarttua silloin, kun kyseessä on asia, jonka haluamme tehdä ja johon vain me itse voimme vaikuttaa. Kukaan ei estä meitä menemästä balettiin tai hakemasta opiskelemaan.

   Eivät nämä ehdottomia totuuksia tietenkään ole, vain omia ajatuksiani lainalaisuuksista, jotka ovat tuntuneet toimivan omalla kohdallani.

 19. Olen lukenut blogiasi jo kauan mutten koskaan kommentoi. Nyt täytyy. Kahden pienen lapsen äitinä, uutena helsinkiläisenä elämäni on sinuun verrattuna monella tavalla erilaista mutta kuitenkin niin samanlaista. Erityisen kauniita olivat sanasi siitä kuinka elämässä todella on taikaa, siihen vain täytyy uskoa. Kiitos.

 20. Takana on 12h työpäivä, kun vihdoin pääsin sänkyyn ja peiton alle ja vaikka kuinka väsytti ja ehkä vähän jopa itketti ( se väsymys..) niin unohdin kaiken muun kun luin tämän postauksen. Ihanasti kirjoitettu ja niin viisaita sanoja. Tekis mieli tarjota sulle kakkukahveet kun sä niin monesti mua ilahdutat ja saat näkemään asioita eri näkökulmista. Onnea sulle ja rapsutuksia koirille ja ihanaa sunnuntaita :)

 21. En tiedä sitten johtuiko tästä työpäivän päätteeksi nautitusta punkkuglögistä vai mistä, mutta osui, upposi ja liikuttikin.

 22. Ihana postaus! Aluksi aloin seurata blogiasi pari vuotta sitten kuvien takia, kävin aina fiilistelemässä näitä ihania kuvia…sitten huomasin miten hyvin osaat kirjoittaa! Blogistasi tuli entistäkin parempi. Vau, tämähän postaus pitäisi melkein laittaa talteen ja lukea aina kun masentaa.
  Mutta nypynpoistaja? Heh, eihän niitä enää saa mistään!? En minä ainakaan löytänyt kun sohvatyynyihin etsin!

  • Ostin Prismasta pari päivää sitten nypynpoistajan. Ihan oli hyllytavarana.

   Ihana teksti, Stella! Jotenkin ihan voimauduin omien huolieni keskellä. Itselleni lisäisin vielä kohdan,joka liittyisi omiin valintoihin ja luontoon ja eläimiin. En nyt sitä osaa näin aamuviideltä pukea sanoiksi mutta katsoin eilen Katoava Pohjola -ohjelman ykkösosan televisiosta ja hieman itkin. Tsekatkaa ohjelma areenasta niin ymmrrätte.

 23. Hoo, sä teit sen taas! Jokaisen mainitsemasi asian kohadalla ajattelin: “BINGO!”. Miten elämä on oikeasti “helppoa”… ja toisaalta siitä on helppoa tehdä myös vaikeaa. Kun aina vain muistaisi tai uskaltaisi kuunnella itseään.

 24. Harvoin kommentoin, mutta nyt on pakko sanoa että erityisesti tuosta viimeisestä pidemmästä kappaleesta tuli aivan mieleen Pyhimyksen Nyt -kappaleen viimeinen säkeistö. Suosittelen kuuntelemaan koko kappaleen ajatuksen kanssa. Aivan mahtava biisi, saa ymmärtämään asioita elämässä :)

  • Mullakin alkoi soida se päässä! Ja ai kamala kun kävi ihan itkettää, hyvällä tavalla.

  • Oi, täytyy ottaa kuunteluun! Ystäväpiirissä on eräs suuri Pyhimys-fani, joka varmasti ilahtuu tästä.

 25. Wau. Kyllä taas jotenkin sykähdytti mukavasti <3 parasta minulle oli tuo nukkuminen, sitä olen harjoitellut viime aikoina oikein urakalla.. ja se on tehnyt meikäläisen pääkopalle hyvää. Kiitos Stella, että kirjoitat<3 <3 <3

 26. Osui ja upposi, koko teksti, kaikki kohdat. Ja toinen listahullu, niin ihanaa että ehkä sekoan!!! :•D ♡♡♡

  Minusta on tuntunut _täsmälleen_ samalta viime vuodet. Olen oivaltanut todella monta samaa ja samantyylistä juttua. Joka vuosi tuntuu siltä, että viihdyn koko ajan paremmin ja paremmin omassa rotsissani. Ei kiinnosta teeskennellä olevansa muuta kuin on, sanoa muuta kuin mitä oikeasti ajattelee, olla seurassa jossa ei välittäisi olla. Olen aina ollut ns. Camel Boots-tyttö, kulkenut omia polkujani ja saanut monesti sen takia oudon tyypin maineen ja ääliömäisiä kommentteja. Siitä huolimatta olen yhä kaikkein mieluiten juuri minä. Monet pelkäävät vanhenemista, minulle se on tuonut mukanaan lähes pelkästään positiivisia asioita. Usein mietin, että olisinpa tajunnut tämänkin jutun parikymppisenä, olisi ollut paljon helpompaa ja ahdistanut huomattavasti vähemmän! Asioista huolehtimisen osalta on vielä petrattavaa (paljon), mutta koitan ajatella siitäkin juuri samalla tavalla kuin sinä; ne asiat eivät stressaamalla parane. Ja myös uskon siihen, se vain on kaltaiselleni perfektionistille todella hankala alue. Joku sanoi joskus hyvin; Worrying does’nt take away tomorrow’s troubles. It takes away today’s peace.

 27. Kiitos! Olipa hyvä. Yksi pysäytti erityisesti: “Sano aina mitä ajattelet sen sijaan että miettisit mitä toinen tahtoo kuulla.” Huh, niinpä. Ja miksi silti en… Hyvää syntymäpäivää ja hyvää elämää sinulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.