Canggun rannoilla

✖ BALI, INDONESIA

Nopeita muistiinpanoja Canggun rannoilta. Rakastan näitä haalistuneita sävyjä. Aurinko on kuluttanut kaikesta kirkkaimmat värit ja pessyt ne pehmeiksi: surffilaudat, aurinkovarjot ja pyyhkeet. Sää on useimpina päivinä ollut pilviharsoinen, kaiken yllä riippuu harmaa valo joka saa meren välkehtimään hopeisena. Kun rantaveteen murtunut aalto vetäytyy takaisin mereen, märkä hiekka näyttää hetken peilipinnalta.

2016-12-13-stellaharasek-canggubeachbali-82016-12-13-stellaharasek-canggubeachbali-22016-12-13-stellaharasek-canggubeachbali-4

On sadekausi ja aallokko kova. Uimista ei useimmilla rannoilla suositella, joissakin se on jopa kielletty. Surffareille hengenvaarallisen oloiset aallot ovat täydelliset, rannat ovat täynnä ruskettuneita ausseja. Jollei surffaa, voi aina hengata hiekalla kavereiden ja tyttöystävien kanssa kylmä Bintang kädessä katselemassa. Yleisö on helppo, pisimmille (ja vähän lyhyimmillekin) aalloille hurrataan. Rennon tunnelman kruunaavat rantabaarit, joiden terassilta kantautuu tuulenkin läpi musiikki.

2016-12-13-stellaharasek-canggubeachbali-32016-12-13-stellaharasek-canggubeachbali-62016-12-13-stellaharasek-canggubeachbali-5

Surffikoiria on kaikkialla. Niiden pannoissa on samat haalistuneet sävyt kuin kaikessa muussakin. Ne puikkelehtivat skoottereiden seassa rantaan johtavien katujen päissä, loikoilevat lautavuokraamoiden edustalla, käyvät välillä kirmaamassa hiekalla ja ottavat torkkuja aurinkotuolien alla. Olen varma, että ne salaisesti osaavat surffata, mutta eivät vaan jaksa vaivautua. Niiden kanssa ystävystyy parhaiten istumalla alas rantaan johtaville portaille ja teeskentelemällä ettei ole niistä yhtään kiinnostunut. Ennen pitkää ne närkästyvät, istahtavat viereen ja antavat rapsuttaa korvan takaa.

2016-12-13-stellaharasek-canggubeachbali-72016-12-13-stellaharasek-canggubeachbali-12016-12-13-stellaharasek-canggubeachbali-9PHOTOS BY STELLA HARASEK

16 thoughts on “Canggun rannoilla

  1. Vauvapalstalla puhutaan että sun tukka ei ole kovin freesi siellä reissussa. Etkö pese ja kampaa sitä?

    • HAHAHA! Kyllä pesen ja harjaan, mutta minkäs teet. Se on kuriton ja karhea, enkä ajatellut tuhlata aikaa luonnonlaineikkaan tukan kurissa pitämiseen tässä kosteudessa. It is what it is.

    • En halua koskaan vauvoja, jos se tarkoittaa älykkyyden tason välitöntä romahdusta pohjalukemiin ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.