Täältä tullaan (taas)

Kun hankin vuosi sitten elämäni matkalaukut tiedottaakseni universumille, että haluaisin olla useammin tien päällä, viesti meni ilmeisesti perille. Sain nimittäin tovi sitten Thaimaan turismiviranomaisilta kutsun palata Khao Lakiin tutustumaan alueen ekomatkailuun ja luonnonsuojeluun osana pohjoismaista pressiseuruetta. Kohde on ihana, aihe kiinnostaa eikä kalenterissa ollut lyhyestä varoitusajasta huolimatta mitään mitä en voisi tehdä toiselta puolelta maapalloa – joten kiljahdin KIITOS KYLLÄ.

2015-10-09-stellaharasek-ontheroad-1

Matkaohjelmasta näyttää tulevan tiivis, aamiainen on nimittäin merkattu joka päivälle kalenteriin seitsemältä eikä se taida olla ehdotus. Aikatauluun ei ole hirveästi jätetty happitaukoja ihan vaan olemiseen, joten lähden matkaan muutaman päivän etuajassa ja koitan samalla vähän lomailla, kun kerran sinne saakka menen. Kaikki ei ole mennyt viime aikoina ihan putkeen, mutta jotkut asiat onneksi vaan järjestävät itsensä: lentoliput kolahtivat parissa päivässä sähköpostiin toivomilleni päiville ja yhteistyökumppanini Finnmatkat varasi minulle pikavauhtia huoneen yhdestä hotellistaan, vaikka sesonki ei ole virallisesti vielä alkanut. Vietän siellä pari päivää ennen kuin muu matkaseurue ehtii Khao Lakiin ja reissun virallinen agenda alkaa.

2015-10-09-stellaharasek-ontheroad-2

ALUMIINISET MATKALAUKUT RIMOWA
NAHKALAUKKU SAMUJI
LUOMUPUUVILLAINEN HUIVI * NEST FACTORY
*SAATU

Yllätin kaikki – ennen muuta itseni – olemalla valmis jo lentoa edeltävänä iltana. Rimowat ne senkun kaunistuvat kolhiintuessaan. Nahkalaukusta pilkottava raidallinen hapsuasia on kuulemma tilanteesta riippuen täydellinen huivi, rantasaronki tai pyyhe – aion testata, tässä järjestyksessä.

12 thoughts on “Täältä tullaan (taas)

  1. Thaimaan matkailulla ei vissiin mene oikein hyvin, siellä asuneen ja työskennelleen tuttavan mukaan ainakaan. Joten jonkinlainen matkailunedistämistoiminta on tarpeen. Toivottavasti ekomatkailu ja luonnonsuojelu siellä on ihan todellista eikä turisteille suunnattua helinää. Ainakin elefantit kuulemma kärsivät (pun intended). Itseäni tuo maailmankolkka ei ole koskaan kiinnostanut osin juuri noiden eläinjuttujen, osin s-turismin takia. Varmaa lämpöä, aurinkoa ja rantoja on muuallakin…Tosin joka paikassahan matkailulla ja massaturismilla on kääntöpuolensa.

    • Moikka Aila, kyllä siellä on ihan todelliset pyrkimykset taustalla, haasteena tokikin juuri se, että suurin osa turisteista ei ajattele kovin tiedostavasti eivätkä kaikki paikallisetkaan. Palaan aiheeseen paremmalla ajalla.

  2. Oho, no nyt on kiinnostava aihe. Tuleeko juttua blogiin vai teetkö johonkin lehteen? Ja milloin se edellisellä reissulla tekemäsi lehtijuttu tulee ulos?

    • Moikka, tästä tulee juttuja vain blogiin, kun en ole ehtinyt tarjota mihinkään muualle. Edelliseltä reissulta tehty juttu tulee Ellen joulukuun numeroon, ilmestyy muistaakseni marraskuun lopussa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.