Perjantain pikaiset

Kappas! Viikonloppu yllätti taas yrittäjän. Sata asiaa jäi kesken, mutta taidan nyt pitää yhden perjantai-illan pituisen tauon. Jos oikein villiksi heittäydyn, lomailen ehkä lauantainkin ja palaan töiden ääreen vasta sunnuntaina. Purin juuri kamerasta perjantain otokset: niistä voi bongata työhuoneen, joka näyttää viikon jäljiltä melko eletyltä, ainakin kaksi lymyilevää kuonoa, nahkalaukun jonka pelastin ystävän kirppispinosta ja kolmen euron harsokukat, jotka ostin koettuani järkytyksen kukkakaupan kolmenkymmenen euron pionikimpun äärellä.

Kävimme myös perjantailounaalla ja valitsimme suomalaisella päättäväisyydellä pöydän terassilta, koska on sentään virallisesti kesä. Minulla oli ylläni talvitakki, villapaita, paksu huivi ja terassilta lainattu viltti, söin kädet kohmeessa. Nauratti. Mutta kesäkuu! Ihan sama vaikka eilen satoi rakeita, kesä katsotaan kalenterista! Hyvää kesää vaan, toivottelivat ohikulkijat ja nauroivat siperianmummo-lookillemme. Me toivottelimme takaisin.

Viritimme takkaan tulen. Asunnosta on käännetty patterit jo pois päältä – melko optimistista ottaen huomioon, että on vasta kesäkuu – ja täällä on kylmä. En olisi arvannut, että polttopuille tulee tarvetta tähän aikaan vuodesta, mutta onneksi on polttopuita vaikka koko kesän varalle.

Tuo mies tuossa – hänkin viikon jäljiltä ehkä vähän väsynyt – kantoi juuri keittiöstä sohvan ääreen tarjottimellisen herkkuja. Edessä piinaava päätöksentekotilanne nimeltä leffan valinta, jännittää jo valmiiksi. Nyt suljen tietokoneen, sulkekaa tekin luurit ja läppärit. Heittäydytään vaakatasoon, laskeudutaan viikonloppuun.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

20 thoughts on “Perjantain pikaiset

    • YHHYH! Eipä ole täälläkään ollut kuin viisi astetta aamuisin, ihana kesäkuu :D

    • Voih, ei ole, nämä tulivat nimittäin ystävän kautta. Kerro jos löydät hyvän diilerin!

  1. Toi bucketlaukku mikä vilahtaa yhdessä kuvassa, saako kysyä mistä se mahtaa olla?

  2. Mikä on tuo kassi joka näkyy yhdesä kuvassa? Olisiko siitä missään parempaa kuvaa nähtävillä? Tosi kaunis!

  3. Takka, vähänkö ihanaa! Kiitos Stella sun instastorysta, olen ihan koukussa. Sulla on niin kaunis äänikin.

  4. Joo aivan jäätävän kalliita olleet pionit, paitsi Prismasta löysin 3kpl 4,95€. Kukat olivat ihan nupullaan mutta hyvin jaksoivat aueta. Istutin muutes pihalle ekaa kertaa oman pionipenkin, saa nähdä mitä sieltä tulee!

    • Ooh! Joo, jännittää vähän ostaa niitä nuppuja kun ei niistä tiedä aukeavatko koskaan. Oma pionipenkki, en kestä! Kerro sitten miten käy xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.