Hyvää juuri nyt x 5

Vapaat viikonloput. Sellaiset, kun voi vasta aamiaisen jälkeen päättää mitä haluaa tehdä. Pukea päälle hupparin ja hortoilla koirien kanssa kaduilla ilman päämäärää. Olen koittanut jättää kalenteriin viikonloppujen kohdalle mahdollisimman paljon tyhjää, mutta oikeasti vapaita viikonloppuja on yhä sen verran vähän, että jokaista osaa arvostaa. Usein ne toki täyttyvät kaikenlaisesta tekemisestä eikä se haittaa, olennaista on että mitään ei ollut sovittu ennalta eikä mikään ollut pakko. Asiat, joita useimmiten teemme: kuljeskelemme rantaan tai Punavuoreen, kiertelemme kirppareilla, käväisemme jossain haukkaamassa lounasta, pysähdymme koirapuistoon, piipahdamme putiikkeihin moikkaamme tuttuja, lähettelemme viestejä lähellä asuille ystäville: MITÄ TEET LÄHE KAHVILLE! Ja useimmiten ne lähtevät, tai kutsuvat kylään jos eivät ole päässeet vielä sohvaansa pidemmälle.

Löysimme Telakkarannasta auringonlaskun katselemiseen sopivan kahden hengen terassin.

Syksy on kaunis niin kuin aina. Puiden lehdet alkavat loistaa, kiireisimmät kahisevat jo jaloissa. Ilmasta tulee syksyisin erilaista, jotenkin hitaampaa, paksumpaa. Ei huvita yhtään kiiruhtaa sen läpi, löytäköön liikkeet luonnollisen rytmin (lue: huonoryhtistä maleksintaa, mutta on silläkin aikansa ja paikkansa). Päässä soi vuorotellen Arcade Firen Afterlife ja Jenni Vartiaisen Ihmisten edessä, se soi myös kaksi vuotta sitten kun päässäni surisi enkä osannut pukea sitä sanoiksi edes itselleni. Onneksi oli Teemu Brunilan kirjoittamat sanat, jotka sopivat niin moneen: Ihmisjoukon kohdalla pidät kiinni kovempaa ja pelkoni katoaa. Kappas, tajusin juuri että kirjoitin puolivahingossa lempikohtani – sinä olet kaunis niin kuin aina – melkein sanasta sanaan tämän kappaleen alkuun. Ah Teemu!

Parempi olo. Viime päivät ovat olleet niinsanotusti vaikeita, en nukkunut kunnolla melkein kahteen viikkoon, mutta nyt on ilmeisesti naksautettu universumin akselit takaisin radoilleen. Voitteko muuten uskoa, että lopetin tähän samaan syssyyn kahvinjuonnin? Olen yrittänyt vuosien varrella vähentää kahvinjuontia vaikka kuinka moneen otteeseen, mutta tämä nyt ei tapahtunut mistään tietoisesta päätöksestä, kahvi vaan alkoi yksinkertaisesti maistua pahalta. Ei tee yhtään mieli! Joku päivä varmasti taas. Jotain kuumaa on silti saatava aamuisin, teetä tai kuumaa vettä, jossa on sitruunaa ja loraus hunajaa. Katsotaan kauanko tätä eriskummallisuutta jatkuu.

Olemme vasta nyt löytäneet Basbasin viinibaarin! Se on oikeastaan vähän häpeällistä, sillä paikka sijaitsee kotikadullamme ja sinne kävelee meiltä kahdessa minuutissa. Tunnelma on täydellinen, hämyisiä nurkkia riittää mutta paikka on niin elossa että seinät sykkivät. Viinilista on loistava ja palvelu vielä parempaa, safkatkin superhyviä. Iso plussa siitä, että rafla on erittäin koiraystävällinen: pöytäämme tuotiin ensimmäisenä vesikuppi ja kaksi puruluuta, jotka luvan kysymisen jälkeen tarjoiltiin innokkaille koira-asiakkaille. Ne ovatkin nykyisin ei-kovin-yllättäen sitä mieltä, että meidän pitäisi käydä Basbasin viinibaarissa joka päivä. Se on sitäpaitsi kätevästi siinä lähimmän koirapuiston vieressä.

Alkava lokakuu. Se tietää reissuja, muutamia kiinnostavia kuvauksia, kelsitakin kaivamista kaapista, sukeltamista syvemmälle tähän syksyyn jonka suhteen alkaa pienen alkushokin jälkeen olla hyvä ja luottavainen olo. Hyvä tästä kaikesta tulee! Nautitaan viikonlopusta, siellä ja täällä. Minulla on tänään syntymäpäiväkin.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

34 thoughts on “Hyvää juuri nyt x 5

  1. Hyvää syntymäpäivää! Täällä blogissa on ollut viime ajat erityisen ihana tunnelma. Kiitos jokaisen päivän piristyksestä!

  2. Ihanaa syntymäpäivää! Liikennevalokuvaan liittyen täytyy jakaa arkinen pikkujuttu joka jostain syystä räjäytti tajuntani :D Tiesitkö, että liikennevalot vaihtuvat jalankulkijalle vihreiksi painamalla mitä kohtaa panelista tahansa? Myös sormen tai ukkelin kohdalta, ei ainoastaan ympyrästä. Eräs kesällä tapailemani mies mainitsi tämän ja nyt jokaiset liikennevalot saavat hymyilemään, kun muistan yhdessä vietetyt kuukaudet, ja painan muina kapinallisina ukkelin kuvaa.

    • OOH! En tiennyt! Nerokasta! Kiitos Anna onnitteluista ja tästä mullistavasta tiedosta :D

  3. Hyvää syntymäpäivää Stella sinä lempikirjoittajani <3 T. Hiljainen lukija ja toinen syksyn lapsi

  4. Ihanat värit ja tunnelmat kuvissa ja postauksessa! Onnea ja toivottavasti pitkiä unia. Unettomuus on piinaavaa.

  5. Ihana kuvasarja! :) Olette jotenkin äärimmäisen suloinen kokoonpano: sinä, Jarno ja mäyrikset <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.