You never think it will happen to you

Olen tässä miettinyt mitä sanoisin maailmanmenosta. En vain siitä mitä tapahtui perjantaina Pariisissa, vaan kaikesta mitä on meneillään koko ajan. En löydä sanoja, en oikeita tai edes vääriä. Oikeastaan tekee mieli puhua vain rakkaudesta.

2015-11-15-stellaharasek-sunday-1

Vietin eilisillan ystävien hääjuhlissa. Ei olisi voinut olla parempaa tapaa paikata uutisten puhkomia reikiä sydämessä kuin juhlia kahta toisensa löytänyttä. Ovi oli valaistu ulkotulilla, sali oli täynnä ystäviä ja tuttuja. Kävelin kainalosta kainaloon, iloitsin siitä että niitä oli. Elämä täynnä ihmisiä, joiden lähellä haluaa olla, se on ainakin yksi eikä kovin huono määritelmä onnelle.

Juhlien jälkeen avasimme kotona vielä viinipullon ja soitimme kappaleita, joita kukaan ei ollut kuullut vuosiin. Yksi asioista, joita en koskaan lakkaa ihmettelemästä, on musiikin voima liikuttaa ihmisiä yli vuosien ja mantereiden ja unohdusten. Marraskuisena yönä oman kotinsa seinien suojissa voi yhtäkkiä olla taas ensimmäisille festareilleen matkustava viisitoistavuotias, tai öljymaalintahrimaa ponnariaan myöten rakastunut taideopiskelija, tai itäeurooppalaisella autioasemalla junaa odottava reppureissaaja, jonka vihoviimeisillä patterinrippeillä pyörivissä korvalappustereoissa soi The Rolling Stones. Tai se tyttö, joka kerran sulki mielestään kokonaiset kolme viikkoa elämästään, koska ne olivat liian vaikeita kestää. Ja joka kerta, aina vaan se, joka rakastaa musiikkia, koska musiikki pitää maailman akselit liikkeessä.

2015-11-15-stellaharasek-sunday-2

You never think it will happen to you, kirjoitti yksi pariisilaisessa konserttisalissa perjantai-iltaansa viettäneistä. Ehkä joku heistä oli lähtenyt kotoaan yhtä huolettomana kuin minä perjantai-iltaani, huikannut hein koirille, painanut oven kiinni ja kopissut portaat alas, ajattelematta kertaakaan että palaanko vielä, että palaavatko ne joita rakastan.

En tiedä mitä pitäisi tehdä, jotta maailmasta tulisi paikka, jossa ihmiset toimivat ilosta ja rakkaudesta eikä pelosta ja vihasta. Sen tiedän, että rakkaus lisääntyy rakastamalla. Kirkkaus kasvaa sytyttämällä lisää valoja vuoden pimeimpiin päiviin.

Valoa ja rakkautta sunnuntaihinne xxx

38 thoughts on “You never think it will happen to you

 1. tässä viime päivien järjettömyydessä tuo viimeisen kappaleen ajatus on kantanut minuakin, eihän sitä muuhun voi uskoa, tai muuta lapsilleen kertoa. valoa tulevaan <3

 2. kyllä.
  rakkaus on jo meissä. ihan jokaisessa, kaikessa. se lisääntyy vain rakkaudella. teoilla. sanoilla. kukaan ei päätä syntyä tänne vihatakseen. joskus se pienin teko voi johtaa suuriin ihmeisiin tai pettymyksiin. mulle henk.koht. lohtua tuo ajatus: joskus kaikella on kuitenkin tarkoituksensa. se isompi, tai pienempi. en tiedä kumpi on painavampi tässä päivässä: sanat vai teot.
  mutta; päätän rakastaa maailmaa vielä hitusen enemmän!

 3. Kiitos❤️Kauniita ajatuksia,olen samaa miettinyt❤️Moni tuttava oli eilen Madonnan keikalla Tukholmassa.Hän aloitti noin 2 t myöhässä.Oli melkein perunut keikan,mutta ei halunnut kuitenkaan. Hän oli puhunut siellä rakkaudesta mm näin:They want to shut us down.But we won’t let them stop us doing things we love. Only love can change the world.
  Tässä se koko puhe:
  https://www.youtube.com/embed/ENVOve5iQwg
  ❤️

   • Kiitos sinulle aina yhtä ajatuksia herättävistä kirjoituksista.
    Madonna on rohkea,upea ihminen.Olisinpa ollut keikalla eilen.Kuunneltuani puheen melkein tuntuikin siltä.Se kosketti.Oli aito. Kaikkea hyvää sinulle❤️

 4. Kaunis teksti. Sinulla todellakin on kirjoittamisen lahja ja tekstisi koskettavat aina syvältä.

  Valoa ja rakkautta vuoden pimeimpään aikaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.