12 vuotta blogihistoriaa

Kirjoitus sisältää juhlan kunniaksi ajatuksia bloggaamisesta, yhden uutisen ja ei-kaupallisen sika säkissä -arvonnan, johon kannattaa ehdottomasti osallistua.

Joukossamme on varhaisteini! Blogi nimittäin täytti tovi sitten kaksitoista vuotta. Olin kirjoittaa, etten tiedä mihin nämä vuodet ovat menneet, mutta se ei oikeastaan ole totta, tiedän minä. Olen paiskinut töitä, matkustellut, perustanut ja myynyt yrityksiä, hengannut koirien kanssa, muuttanut ja remontoinut, juonut viiniä ystävien kanssa, tehnyt paluun varhaisnuoruuteni maisemiin Lappiin, kasvanut aikuiseksi, mennyt naimisiin.

Ja kirjoittanut tätä blogia. Aivan kaikki on muuttunut matkan varrella. Kertasinkin tärkeimmät pari vuotta sitten kun ensimmäiset pyöreät tulivat täyteen. Seuraava juhlapuhe odottakoon vielä muutaman vuoden, mutta mitä uutta auringon alla, sitten viimeisimmän?

Instagramista on tullut koko ajan tärkeämpi kanava blogin rinnalla. Vielä muutama vuosi sitten saatoin rustailla blogiin lyhyitä postauksia, joissa oli puhelimella otettu kuva ja kolme riviä tekstiä. Nyt Instagramista on tullut se kanava, joka elää hetkessä mukana, varsinkin instavideoista, jotka ovat näkyvissä vain 24 tunnin ajan: perfektionistille on ollut vapauttavaa julkaista nopeita, hiomattomia videoklippejä, joiden ei ole tarkoituskaan jäädä historiaan. Olen tosin tallentanut suosikkivideoitani kohokohtiin, joita voi käydä katsomassa milloin vaan.

Blogiin puolestaan päätyy nykyään mietitymmät jutut: haluan, että jokaisella kirjoituksella on jokin syy tulla julkaistuksi. En tahdo täyttää internetiä turhalla hölinällä, vaan toivon, että kirjoitukset ilahduttavat, inspiroivat tai viihdyttävät, ovat informatiivisia, antavat perspektiiviä tai tarjoavat vertaistukea. Ainakin jotakin näistä, ainakin jollekulle, sillä kaikkia ei voi eikä tarvitse miellyttää. Luotan siihen, että jokainen osaa poimia sisällöstä sen mikä kiinnostaa ja puhuttelee. Jotkut nauttivat kepeistä jutuista tai tyylikuvista, toiset palaavat blogiin henkilökohtaisempien tekstien takia.

Blogin nykyinen nimi Notes on a life kiteyttää sen mihin olen kaikkina näinä vuosina pyrkinyt. Blogin tavoite ei ole ollut dokumentoida elämääni, vaan jakaa muistiinpanoja, olla päiväkirjan sijaan kuratoitu muistikirja, johon tallennan havaintoja ja kuvia viikkojen varrelta. Toki arkistoihin on vuosien varrella kertynyt muistiinpanoina melkoinen määrä henkilöhistoriaa, mutta se ei ole koskaan koko totuus kaikesta, ja hyvä niin. Tässä hullussa, sijoiltaan suistuvassa, alati kiihtyvässä maailmassa kannattaa jokaisen ammatinvalinnastaan riippumatta päättää mitä jakaa ja mitä pitää itsellään.

Blogin visuaalisuus on ollut aina enemmän tai vähemmän heijastus mielenmaisemistani – sitä mikä milloinkin on inspiroinut, kiehtonut tai tuntunut olennaiselta. Kuva on aina valinta, olipa se napattu lennosta tai otettu harkinnalla, eikä ole olemassa kuvaa, joka ei valitsisi näkökulmaa, rajaisi todellisuutta. Toisinaan tahdon kuvittaa kirjoitukseni paljettien kimalluksella tai auringonvalon läikähdyksellä, joskus otoksella kodissamme vallitsevasta kaaoksesta. Kaikki se on totta. Mutta ei koko totuus.

Rajaaminen on edellytys oman mielenterveyden säilyttämiseen työssä, joka vaatii itsensä likoon laittamista ison yleisön edessä. Mutta koko ajan tuntuu tärkeämmältä olla rehellinen siitä, että minunkin eämässäni on ikuisen hattaran sijaan läsnä kaikki sävyt, ne tummatkin.

Henkilövetoisen blogin suurin vahvuus ja heikkous on, että sen sisältö elää kirjoittajansa mukana. Tässä työssä onkin haastavinta, että joka päivä pitäisi olla läsnä ja täyttää yhä ristiriitaisempia odotuksia, olla samaan aikaan samaistuttava ja virheetön, inhimmillinen ja silti täydellinen, uudistua mutta olla muuttumatta. Uuvuttavaa ja mahdotonta! Pidätän jatkossakin oikeuden olla tavallinen tyyppi virheineni ja vikoineni, koitetaan kaikki kestää.

On harmi, että kiristynyt ilmapiiri on tehnyt kynnyksen henkilökohtaisten asioiden jakamiseen entistä korkeammaksi, mutta toisaalta: yllätyn positiivisesta palautevyörystä aina kun teen niin. On tietysti kivaa jakaa vinkkejä parhaista cocktaileista tai siitä miten samat kengät voi pukea joka viikko vähän eri tavalla, mutta kaikkein eniten iloitsen siitä, jos joku saa henkilökohtaisemmista teksteistäni lohtua, vertaistukea tai apua. Viimeisen vuoden aikana olen saanut valtavasti viestejä erityisesti kirjoituksistani liittyen endometrioosiin. Näin henkilökohtaisen asian jakaminen on todellakin sen arvoista, jos sen ansiosta yksikin nainen lopettaa yksin kärsimisen ja hakeutuu tutkimuksiin.

On ollut myös ihanaa jakaa kanssanne ilo kihlauksestamme ja naimisiinmenostamme, kerrottuna sillä tavoin ja silloin kun olemme itse halunneet.

Blogi on ollut vuosien ajan minun muistikirjani, mutta viime aikoina näkökulma on alkanut laajentua. Vuosi sitten Jarno tuli virallisesti mukaan remmiin ja alkoi kirjoittaa silloin tällöin juttuja miehen näkökulmasta – niitä tulee säännöllisen epäsäännöllisesti tulevaisuudessakin. Olen alkanut tehdä taiteilijahaastatteluita ja suunnitellut muutamaa juttusarjaa, joissa kiinnostavat ihmiset pääsevät ääneen. Tykkään ajatuksesta, että Notes on a life -otsikon alle mahtuu minun havaintojeni lisäksi jatkossa yhä enenevissä määrin myös muiden näkökulmia ja ajatuksia. Siitähän voi syntyä jopa dialogia! Tarkoitus ei ole viedä blogia anonyymin median suuntaan, uskon yhä henkilökohtaisiin ääniin. Mutta näin reilun kymmenen vuoden monologin jälkeen niitä mahtuu tänne varmasti enemmän kuin yksi.

Seuraa siis uutinen! Toivotan tänä syksynä 12 vuoden kunniaksi tervetulleeksi blogin ensimmäisen vieraskynän, hankolaistuneen helsinkiläisen Anna Piiroisen. Anna on uusi ystävä, joka tuntuu vanhalta ystävältä. Saatatte tuntea hänet, sillä hänelläkin on blogi: älykäs, sarkastinen ja viihdyttävä Anna palaa Anna on ollut pitkään yksi lempipaikoistani internetissä. Anna on vilahtanut blogissakin pariin otteeseen, ainakin viimesyksyisen Hanko-visiittimme yhteydessä ja silloin kun kolme vuotta sitten yövyimme Annan valokuvaajapuolison studiolla. Olimme myös Pariisissa yhdessä viime syksynä ja viimeistään siellä tuli selväksi, että meillä on sekä paljon yhteistä että vähintään yhtä paljon riemukkaita eroavaisuuksia.

Ihailen Annan terävää kynää ja nopeaa älyä, sisustusmakua, valtavan laajaa kulttuurista sivistystä, karismaa, yhteiskunnallista aktiivisuutta, kokintaitoja, varmaa kättä mustan kajalin käytössä, matalaa ääntä ja todella seksikästä ranskaa. (Sukat pyörivät jaloissani koko Pariisin matkan ajan, kun kuuntelin Annan keskusteluita taksikuskien ja tarjoilijoiden kanssa, ymmärtämättä niistä tietenkään sanaakaan.)

Annaa kuullaan siis blogissa syksyn mittaan ja kuka tietää, vaikka hän viihtyisi ja jäisi pidemmäksi ajaksi. Hän esittäytyy pian, sitten saatte moikata ja ehkäpä esittää toiveitakin. Olkaa Annalle kivoja!

Jos kuitenkin haluaa lukea jatkossakin vain minun kirjoituksiani, se onnistuu klikkaamalla sivupalkista kuvani alta “Lue Stellan kirjoittamia juttuja”. Julkaisujonossa ryysii (odottelee, tönii toisiaan) kaikenlaisia kivoja juttuja, kuten remonttitarinoita kaupunkikodista, hirsitalojuttuja Lapista, matkakertomuksia läheltä ja kaukaa, haastatteluita, ravintola- ja kahvilavinkkejä sekä paljon toivottuja kirja- ja sisustusaiheita. En ole vieläkään onnistunut ratkaisemaan miten saan tunnit riittämään kaikkeen mistä haluan kirjoittaa, mutta jatkan jonon purkamista kirjoitus ja kuvakansio kerrallaan.

Ah, toinen miniuutinen: blogiin on päässyt jo tovin osoitteella www.notesonalife.com. Vanha osoite toimii yhä myös.

Loppuun vielä suuri kiitos ja kippistys, jokaiselle teistä, jotka luette tätä. Maailman havainnoiminen ja ajatusten jakaminen teidän kanssa on yhä parasta.

Olisi ihana kuulla mitä tuumailette tämän kirjoituksen aiheista. Juttutoiveitakin saa esittää! Jaan kommentoineiden kesken KOLME YLLÄTYSPALKINTOA. Ehkä luonnonkosmetiikkaa! Tai leffalippuja! Kirjoja! Sana on vapaa ja skabaan ehtii osallistua ensi sunnuntaihin 6. lokakuuta saakka.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

156 thoughts on “12 vuotta blogihistoriaa

 1. Kiitos kirjoituksista, uusista ja vanhoista, sinun ja muiden! Blogisi on takuuvarmaa laatua ja on koukuttanut jo vuosia minuakin <3
  Ps. Sika säkissä arvonta best! Olisko ämpäri?!

 2. Mahtavaa! Onnea blogille. Mikään ei ole niin varmaa ja osa elämää kuin muutos, joten kippis sille!

 3. Loistava kirjoitus ja onnittelut naimisiinmenon johdosta <3 Kirjoitustyylisi on mystinen, sillä minulta se vaatii oikean ajan ja paikan (ei mikää kiireessä luettava), mutta blogisi on sen arvoinen. Jokaisen kirjoituksen jälkeen jään miettimään oman elämän asioita ja aasinsiltoja, eikä ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen oivaltanut jotain merkittävää elämästäni. Kiitos siis blogista ja aivan mahtavaa, että päästään nauttimaan vierailevista kirjoittajista jatkossa :)

 4. Kauniita sanojasi ja tarinoitanne on ihana lukea! Tarinoita pohjoisesta ei koskaan voi olla liikaa!

 5. Kiitos lempiblogista. <3 Kaikki mitä kirjoitat kiinnostaa koska kirjoitat niin hienosti. Toivon jatkossakin juttuja koirista, kirjoista, kauneudesta, kuteista ja kulttuurista!

 6. Blogisi on jo vuosia ollut yksi suosikeistani. <3 Kaikki aiheet kiinnostaa, sisustus ja vaatejutut inspiroi ehkä eniten.

 7. Seuraan useita blogeja, ja sinä olet niistä kaikista parhain kirjoittaja. Osaat käyttää sanan säilää taitavasti ja siten, että säilytät oman persoonallisen otteen ja pysyt aitona omana itsenäsi. Näin lukijan näkökulmasta osaat tasapainotella taitavasti julkisen ja yksityisen välillä. Pitkä kokemus varmasti auttaa siinä. Onnea 12 vuoden taipaleesta!

 8. Onnea näistä vuosista! Sun blogi on yksi harvoista joita luen vuosi toisensa jälkeen. Ja siinä missä monen blogi on huonontunut vuosien mittaan pelkiksi mainoksiksi, niin sun blogi on kasvanut mieleniintoiseksi paikaksi täynnä inspirsatiota ja ajatuksia. Ihanaa syksyä :)

 9. Innolla odotan myös Annan juttuja Olen seurannut blogiasi ensimmäisestä postauksesta lähtien. Välillä käynyt vain silloin tällöin, välillä lukenut heti uusimmat tarinat. Reissuja Lapin-kotiinne ja sen remontointia on ollut kiva seurata. Niin kauniita kuvia sieltä. Monia kivoja asuinspiksiä olen myös sinulta saanut

 10. Blogin evoluutiota on ollut kiintoisaa seurata. Toivon, että blogi jaksaa jatkossakin yllättää, herättää ajatuksia ja joskus vain olla olemassa ilman mitään sen kummempaa.

 11. Onnea ja kiitos! Blogisi (tai nykyisin teidän yhteinen blogi) on ihan paras! Pidän siitä, että blogi ja jutut ovat samaan aikaan ajankohtaisia ja ajattomia. Blogi uudistuu, mutta pitää sisällään vanhaa, jota pitää ja kuuluukin olla. Pidän kaikista jutuista, mutta jotenkin arjen postaukset ovat niin ihania. Pidän siitä ihanasta arjen tunnelmasta ja lämmöstä, joka kuvista välittyy. Pidän Jarnon hullutteluista ja usein nauran vatsa kippurassa instan videoklipeissä hänen hullutteluilleen ja jutuilleen. Ja kadehdin (hyvällä tavalla) Jarnon fyysistä heittäytymiskykyä ja mm kesän lappikuvien kaatumiset ovat huikeita. Bloginne tuo hyvän mielen ja pidän teistä näin blogituntemisen perusteella paljon.

 12. Olen lukenut blogiasi vuosia, varmaan lähemmäs kymmenen. Erityisesti mua blogissasi koskettaa tapa, jolla kirjoitat ja saat maalattua maiseman, vaikka aihe sinällään ei olisi minulle ajankohtainen. Tykkään paljon henkilökohtaisista teksteistä, sillä ne saavat mut ajattelemaan asioita eri näkökulmista. Kiitos tästä ihanasta paikasta internetissä <3

 13. tässä blogissa mahtavaa on se, että tekstit koskettavat usein sekä sisällöllisesti että kirjallisuutena – itselle moni vuosien varrella käsitelty aihe ei ole ollut henkilökohtainen tai ajankohtainen, mutta olen silti monesti liikuttunut valtavan syvästi sanojen äärellä jo kymmenen vuoden ajan. kaikki siis lähtökohtaisesti kiinnostaa yhä! olisi hauska kuulla lisää tarinoita elämän varrelta ja toivon, että niitä vaikkapa kirjaavat myös vierailevat kynäilijät!

 14. Olen lukenut varmaan jo 10 vuotta blogiasi. Tykkään kaikista aiheista. Musiikivinkit ja sisustuspostaukset ovat parhaita, koska mulla on aika sama maku. Muutenkin elämäntilanne on aika samanlainen; samaistun usein kirjoituksiisi. Koska sairastan endometrioosia itsekin, kiinnostaisi tietää, että oletko saanut apua kipuihin?

 15. Kirjoitat niin kauniisti, että jotkut lauseet on luettava useampaan kertaan. Voisitko joskus tehdä postauksen kirjoista?

 16. Kiva, että Anna on vieraskynän haltija, odotan innolla. Ruokajutut, kirjasuositukset, henkilökohtaiset pohdinnat ovat suosikkejani. Toki muoti- ja kosmetiikajutut luen erityisen tarkkaan.

 17. Paljon onnea 12 vuotiaan blogin johdosta!

  Varmaan kymmenisen vuotta olen seurannut blogiasi bongattuani sen sattumalta googlaillessani Velvet Goldmine elokuvaa. Jotain taikaa siinä täytyy olla, sillä se on ainut blogi jota ylipäätään olen jaksanut niin orjallisesti seurata vuodesta toiseen.

  Jännää nähdä miten Annan kirjoittamat jutut sulautuu osaksi blogia! Kaikennäköiset juttuaiheet kiinnostaa, mutta näin syksyllä ravintolatärpit voisi olla erityisen jees!

 18. Olen seurannut blogiasi melkein alusta asti. Tykkään vaihtelevasta sisällöstä, Lappia, remonttia, kirpputoreja, kahviloita, arkea, juhlaa. Ja koiria:)
  Jaat myös sopivasti itsestäsi, niitä yksityisempiäkin asioita, kaikkea ei kenenkään tarvitse jakaa. Mutta se tuo kuitenkin blogiin syvyyttä, sitä että ikäänkuin luulee tuntevansa sinut (ja nyt jo Jarskinkin).

  Jatka samaan malliin. Kiitos tähän astisesta!

 19. Minä olen löytänyt kirjoituksiesi luo vasta tänä vuonna. Luin sattumalta jutun Aavasaksan ajastanne ja innostuin: isoäitini asuu kolmisenkymmentä kilometriä sieltä pohjoiseen, ja alue on minullekin rakasta ja tärkeää.

  Pian huomasin, että kirjoitat älyttömän kauniisti ja taitavasti aiheesta kuin aiheesta, ja jäin seuraamaan. Ja kuvat ovat ihania! Ja Jarno komea (ja ylivieskalainen, siellä minäkin synnyin!).

  Nyt odottelen taas innolla tulevan Lappi-aikanne juttuja. Minä joudun odottamaan ensi vuoteen seuraavaa kertaa siellä.

 20. On ollut ihanaa seurata, miten teksteistäsi on tullut novellimaisen kauniita vuosien varrella.
  Vierailijat toivotan innolla tervetulleiksi, Anna vaikuttaa inspiroivalta!

 21. Tämä on aivan paras blogi – niin tässä ja nyt aina ja ikuisesti. Huikean timanttista kirjoitustaitoa, hetkien kuvailua ja taltiointia, että aina haltioituu. Kaikki aiheet, joista kirjoitat, inspiroivat. Ehkä kaikkein eniten odotettuja ovat viime aikoina olleet Lapin retket ja remonttitarinat.

 22. Itse olen tykännyt eniten työjutuista, kenties siksi että olen itsekin kirjoitustyöläinen, leipänsä maailman eri kolkista haaliva freelancer. Siispä lisää duunia! Samaistun ja inspiroidun!

 23. Tämä on blogi, johon aina palaan, vaikka elämäntilanne ja ihan kaikki on omassa elämässäni toisin. Olen ollut mukana useita vuosia, en nyt ihan kahtatoista vuotta, muttei paljoa puutu!
  Tykkään tyylistäsi niin kirjoittajana kuin vaatteissasikin. :)
  Tyylijuttuja luen mielelläni, myös matkakertomukset pohjoisesta ovat lähellä sydäntäni. Noita molempia lisää, kiitos.
  Ihanaa, kun olet, Notes on a Life ja Stella! <3

 24. On ihana seurata teitä! Teistä huokuu aitous <3 Parasta on lukea teistä, arjesta, reissuista, ajatuksista, musiikista joka teitä inspiroi. Juuri teidän ajatuksia elämästä ja mikä siinä on tärkeää ja jakamisen arvoista! Halauksia syksyyn!

 25. Kiitos ihanista teksteistäsi, toivoo fani monen vuoden ajalta! Blogeista, joita seuraan, tämä taitaa olla itselleni pitkäaikaisin. Siihen voi luottaa, että täältä löytyy mietittyjä juttuja, positiivista asennetta ja elämäniloa, kauniita kuvia ja ihanaa tarinointia, johon uppoutua!

 26. Onnea ja iloa Stella! Ihana blogi ja aina yhtä miellyttävää luettavaa, erityisesti Lapin kakkoskodin remppa kiinnostaa. Paljon onnea vielä teille avioliiton ja rakkauden tiellä, se on ihanaa!

 27. Kiitos kun olet ja jaksat kirjoittaa yhä. Ja toivottavasti vielä yhä, ja yhä. On ilahduttavaa huomata kuinka blogin taso laadullisesti ei ole laskenut piiruakaan, paremminkin mennyt vain ylöspäin. Omassakin elämässä on tapahtunut kahdentoista vuoden aikana vaikka ja mitä, mutta melko pitkän ajan tästä tusinaluvusta olen aina säännöllisin väliajoin kurkkinut mitä sun blogiin kuuluu. Ihanaa syksyä <3

 28. Onnea ja kiitos näistä vuosista! Blogi on kasvanut (saako sanoa aikuistunut) kirjoittajansa mukana. Hyvä niin, mielenkiinto on pysynyt vaikka itselläkin tullut kilsoja mittariin. Olet taitava tasapainottelemaan jaetun ja yksityisen välillä, täällä ruudun toisella puolella tuntuu että jaat paljon, kuin ystävälle.

 29. Onnea 12-vuotiaalle! Ja kiitos Stella blogistasi, joka on taidokas, koskettava ja kaunis. Aloin seurata blogiasi muistaakseni vuonna 2009 ja on ollut ilo seurata mukana vuosien läpi ja nähdä miten elämä kulkee eteenpäin. Muita blogeja en lisäksesi oikeastaan luekaan, olet asettanut riman niin korkealle.
  Iloista, värikästä ja rakkaudentäyteistä syksyä!

 30. Mahtavia uutisia! Löysin tieni blogiisi aikoinaan juuri Annan blogin kautta. Inspiroitte molemmat arkeani, kirjoitatte hyvin ja olette ihania naisia <3

 31. Vuosia seuranneena blogistasi on tullut osa arkeani. Tyylikäs blogi kaikinpuolin, ei petä koskaan. Lisää sisustusjuttuja toivon!

 32. Sun blogissa on aina jotenkin hyvä tunnelma, kuvissa ja tekstissä. Täällä ei voi liikaa provosoitua mistään ja se teidän luoma tunnelma on täällä parasta.

 33. Oon vasta 10v lukenu sun juttuja. Suosikkipostaukset on ku on ollu uusintana niitä vanhoja postauksia vuosien varrelta ☺️

 34. Jee Anna Jee!! Ihanaa että te lyötte täällä hynttyyt yhteen, ennustan kirkasta ja kuplivaa tulevaisuutta ! <3

  • Blogia on aina tosi mukava lukea. Erityisesti matka- ja tyylipostaukset on ihania. Kuvat ovat aina todella kauniita ja ylipäänsä blogin lukemisesta tulee hyvä fiilis. Kiitos!

 35. Hei! Saastelen sanojesi lukemista aina sellaiseen hetkeen etta ehdin kunnolla keskittya ja kuvitella. Etenkin niina hetkina kun oma inspiraatio tai valo on vahan hukassa loytyy taalta aina valonsade, tai vaihtoehtoisesti se pimea. Samaisttuttavuus.

  Kaikki tarinat ovat tervetulleita. Terveisia Australiasta <3

 36. Hei! Teidän Lapin reissuja on aivan ihana katsoa remppoineen ym.!!! Ja muutenkin oot yksi tykätyimmistäni joita seuraan. Olet aito ja uskallat sanoa jos huono päivä. Luonnonkosmetiikka kiinnostaisi minua.

 37. Kiitos mahtavasta blogista, luen aina kaiken :) Poimiminen ei ole siis tuttua, mutta osaan kirjoituksista palaan & kuvia fiilistelen uudelleen ja uudelleen!

 38. Kiitos Stella, sun blogi on inspiraation lähde ja turvasatama, tuttu ja jännittävä yhtä aikaa <3 tykkään kovasti kaikista henkilökohtaisista postauksista, samoin remonttijutut kiinnostavat aina!

 39. Ihan huippua! Anna onkin toinen lempibloggarini <3 Postaus uudesta remontoidusta keittiöstänne kiinnostaisi :)

 40. On varmasti vaikeaa samaan aikaan kirjoittaa oivaltavia tekstejä ja pitää kuitenkin oman itsensä itsellään. Kiitos kun kirjoitat <3

 41. Täytyy sanoa, että alkuun olin vähän ennakkoluuloinen vierailevasta kirjoittajasta blogissasi. Kirjoituksesi ja pienen tutkimuksen ansiosta olen kuitenkin todella innoissani!! <3 Ihanaa syksyä!

 42. Kirjoituksen aiheet ovat jälleen ilahduttavan moninaisia. Ylipäänsä kirjoituksesi ovat aina odotettuja, olivatpa aiheet kevyempiä tai syvällisempiä pohdintoja elämästä. Loistava kirjoitustaitosi tekee tekstien lukemisesta vaivatonta, lukijana sitä arvostaa kovasti.
  Olipa hyvä että linkitit tähän perusteellisesti kootun endometrioosi-kirjoituksesi. Muutama ajatus loksahti paikalleen uusivan sairauden kanssa. Kiitos näin paljon jälkikäteen kirjoituksestasi. Toivon kaikkea hyvää ja voimia sinulle sairauden suhteen!
  Olet nostanut kirjoituksissasi myös toista tärkeää, hyvin henkilökohtaista aihetta, eli mielen hyvinvoinnin hoitamista. Varmasti myös niistä kirjoituksista saa moni vertaistukea ja voimaa.

 43. Oon kanssa ollut mukana alusta saakka, ihan hullua kuinka kauan siitä jo on! Alkuun olin innoissani vaatejutuista, nykyisin kiinnostaa koti, taide, musiikki, remontti, ruoka ja kirjajutut!

  Edelleen tykkään tästä blogista ihan hirveesti, jatka samaan malliin ja onnea!

 44. Minä muistan aikanaan ihmetelleeni kenkien määrää (muistan Vagabondeja :)!) mutta kun pääsin yli siitä, jäin vakkariksi.

  Sinua ja teidän elämää on kiva seurata, siitä tulee kiva ja lempeä fiilis. Pidän myös tavasta jolla valitset mistä ja miten kerrot asioita rakentamatta kulisseja.

  Elämä menee eteenpäin, niin blogikin. Onnea sille :)!

 45. Mielestäni on ihan luonnollista että blogi, sen sisällöt ja suunnat elää kirjoittajansa mukaan. Ei kai kukaan voi kahtatoista vuotta vain yhtä ja samaa sisältöä tuottaa. On ilo ollut olla mukana. Nykyään huomaan kiirehtiväni heti lukemaan kun näen että Lapin talostanne on jotain julkaistu. Täällä tai instagramissa. Hyvää syntymäpäivää blogillesi!

 46. Sun blogi on paras. Vuodesta toiseen. Osaat kirjoittaa kiinnostavasti ja mukaansatempaavasti niin kevyistä, kuin vakavammista aiheista. Parhaimmillaan maalaat hyvinkin eläviä näkymiä sanoillasi. Jopa kaupallisista yhteistöistä löytyy monesti kiinnostava kulma. Tykkään siis monenlaisista jutuistasi ja kevyemmän sekä vakavamman sisällön välillä on hyvä balanssi. Ehkä eniten minua ovat koskettaneet ne kaikkein henkilökohtaisimmat pohdintasi ja/tai muistelosi. Lappi-talon tarinaa ja elämäänne siellä on myös ihana seurata.

  Insta-tarinoitasi seuraan myös. Sieltä välittyy mukavasti mm. arjessanne kupliva huumori ja pidän niiden spontaanista meiningistä. Jarnon ja mäykkyjen hassuttelut ja sekoilut on mahtavia. Instassa kiitin jo aiemmin myös kantaaottavammista sisällöistä, joita on alkanut tulla enemmän varmaan tuon blogin kehittymisen ja aikuistumisenkin myötä. Maailma on nykyään täynnä höttöä ja hattaraa. Kaiken sen keskellä ilahduttaa, jos joku vaikuttaja käyttää näkyvyyttään myös aidosti merkityksellisten asioiden esiintuomiseen. Sulla on humaani arvomaailma ja olet selkeästi älykäs ihminen, joten kovin pitkälle jorpakkoon en usko sinun silläkään saralla astuvan.

  Valoa syksyyn. Toivottavasti saamme nauttia kirjoituksistasi ja muista tarinoistasi vielä pitkään.

 47. Olen löytänyt blogisi ja instagram tilisi vasta hiljattain ja olen innolla seurannut kirjoituksiasi ja postauksiasi. Tunnistan monista ajatuksistasi ja mielen maisemistasi myös itseni, ja on ollut mielekästä seurata elämäsi eri osa-alueita:) Olen löytänyt ajatuksiesi, kuviesi ja kirjoitustesi kautta paljon inspiraation lähteitä myös omalle matkalleni täällä! Kiitos siitä!

 48. Astiajutut kiinnostaa aina! Oli ihanaa Olikin esittelit videolla Lapin kodin aarrekaapin aarteita! Sellaista lisää

 49. I ha naa. Siltä tuntuu lukea kaikkea tätä. Okei, toki fiilis on usein ihan toisenlainen lukiessa jotain rankkaa juttua, mutta olen kiitollinen että kirjoitat ja jaat. Tunnistan paljon itseäni ja sielunmaisemaani teksteissäsi ja tavassasi olla. Luen mielelläni kaikkea tätä, joten en osaa esittää tarkkaa aihetoivetta. Voimakkaimmin kolahtaa syvälliset aiheet ja luonnonkosmetiikkajutut (lääh), myöskin itsensä hoitaminen luonnonmukaisin keinoin (mitä olet instagramissa jakanut).

 50. Onnea, onnea jatkoon Stella ja Jarno sekä onneksi olkoon blogista, joka on esteettinen ja sisällöltään välillä hyvinkin sykähdyttävä, hienoja tekstejä ja kuvia. Olen seurannut Stellaa jo vuosia, aluksi innostuin tyylistäsi, seuraan sitäkin mielellään edelleen, ja sisustustyylinne nyt yhteisessä kodissa on myös innostava. Minä viihdyn blogissanne, edelleen, kaikkea hyvää, mukavaa, onnekasta teille toivottaen.

 51. Ihanaa olla someseuraajasi usean vuoden ajalta :) Sinulla on pettämätön tyylitaju sisustuksessa ja pukeutumisessa. Onnea esiteinille ❤️

 52. Voi miten mahtava uutinen!! Mun kaksi lempikirjoittajaa samassa blogissa ✨✨✨✨
  Odotan innolla!!

 53. Blogisi on ihana ja muuttunut juuri sopivasti matkan varrella. Toivottavasti jaksat vielä seuraavat 12 vuotta.

 54. Onnea 12-vuotiaalle. Olen lukenut blogiasi melkein alusta asti. Komppaan aiempia kommentoijia, blogisi on tyylikäs, persoonallinen, ajatuksia herättävä ja inspiroiva. Kirjoitat “vaivattomasti” ja niinkuin joku sanoikin, tekstisi vaikka likaviemareistä olisi luultavasti kiinnostavaa (tässäpä jutunaihe – heh).

  Itse inspiroidun jutuista jotka sivuavat ekologisuutta, kierrätystä ja kestäväviä valintoja. Vaate- ja tyylijutut kiinnostaa myös. (Juttu tai juttusarja oman tyylin hiomiseksi voisi olla kiinnostava.) Lumoudun joka kerta myös Lappi-kirjoituksista. Jos mahdollista, tehkää ihmiskoe ja muuttakaa kuukaudeksi Lappiin talvella.

  Kirjavinkit kiinnostaisi myös. Viimeksi sain hyvän vinkin kauttasi: Rakkauden historia. Oli kiehtova!

  Arvostan suuresti myös henkilökohtaisia aiheita, esim. endometrioosi ja vela- teema.

  Musajutut ja kaikki yhteistyöt (esim. Fiskarsin kirveet ) ei niinkään nappaa, mutta ymmärrän kyllä että ne tuo leipää pöytään. Kiinnostaisi tietää onko sinua pyydetty yhteistyöhön johonkin hyväntekeväisyysprojektiin tai jonkin järjestön kanssa? Olisit kyllä loistava henkilö nostamaan esiin ja puhumaan jonkin yhteiskunnallisesti tärkeän asian puolesta.

  Kaikkea hyvää sinulle ja blogille (ja installe).

  • Lisäyksenä tuohon järjestö- tai hyväntekeväisyysasiaan: siis sellaisen asian puolesta joka on sinulle itsellesi tärkeä.

 55. Onnea blogivuosille! Kirjoittajavieraat on loistoidea, mielenkiinnolla jään odottamaan mitä tuleman pitää.

 56. Onnea varhaisteini-ikäiselle! Lukisin mielelläni sekä Lapin kodin että kaupunkikodin remonteista. Lisäksi ekologisuus kaikilta kulmilta kiinnostaa.

  • Olen seurannut blogiasi ainakin kymmenen vuotta. Kiinnostuin aluksi tyylistäsi. Tyylisi on edelleen kiinnostava ja inspiroiva, mutta tyylisi kirjoittaa ja kuvata on kaikkein parasta. Kiitos blogistasi, onnea ja kaikkea hyvää!

 57. Oon ollut blogin historiassa mukana jo ajoilta Paras aika vuodesta, kun joit varvassandaaleissa spizeriä jossain luonnon helmassa <3
  Nämä vuodet on blogia luettu ja nautittu!

 58. Onnea upeasta blogiurasta! Ja en yhtään ihmettele, miksi juuri Anna on ensimäinen vieraskynäilijä- huippua!

 59. Onnea 12-vuotiaasta blogista! Välillä on huomannut, että raskasta on, mutta ihailen taitoasi ja voimiasi pitää blogi tyylikkäänä. Vierailijat jännittää (aviomiestäsi en laske blogissa vieraaksi) uskon kuitenkin, että vieraidenkin kanssa tyylisi pitää. Vaikka välillä on käsitelty henkilökohtaisesti vaikeita aiheita tai yleiset mielipiteet herättäviä aiheita (esim ilmastoasiat) niin aina olet jaksanut kommunikoida asiallisesti lukijoiden kanssa. Toivottavasti näin on jatkossakin. :)

 60. Täältä löytyy aina kaikkein kauneinta tekstiä – sisällöllä ei väliä! Kiitos kuluneesta ja ihania tulevia vuosia blogille ja teille.

 61. Kirjoitat ihanan kepeästi, mutta kuitenkin ”tarpeeksi” syvällisesti. Maailmankuvastaan: Arvosti ja asenteesi ovat todellakin kohdallaan. Juttujasi on ilo lukea ja kuviasi katsella – ne tuovat iloa pilviseenkin päivään. Kiitos Stella!
  Terv. Vanha instaseuraajasi, uusi blogilukijasi <3

   • Hei ja kiitos vielä siitä että vastaat AINA kaikkiin kommentteihin! Etenkin instan puolella direct-viesteihin. Sitä arvostan lukijana todella paljon! (Kaikki bloggarit/instaajat eivät valitettavasti koskaan vastaa, mikä on harmi sinänsä, koska lukijoitahan varten yleensä kirjoitetaan…)

 62. Onnea esiteinille! Oon ollut mukana jo pitkään, ja tää on ehdottomasti paras blogi kuunaan <3 Ihailen tapaasi kirjoittaa. Kirjoitat sopivasti kaikesta, mikä kiinnostaa. Myös Jarnon teksteistä olen tykännyt. Kiva myös lukea Annan juttuja. En nyt tähän hätään keksi uusia juttuaiheita, mutta mainitsemasi tulevat postaukset kuulostavat hyviltä. Jee, ihanaa että tää blogi on olemassa!

 63. Hei, palasin tänne vielä, vaikka jo tuon ekan viestin tuonne kirjoitin. Sillä: Hyvää Syntymäpäivää! :)

 64. Aivan varmasti toimii, mitä ikinä päädyttekään tuomaan blogiin. Innolla odotan jo Annaan tutustumista!

 65. Sää nyt varmaan kirjoittaisit kauniisti ja kiehtovasti vaikka likaviemäreistä. Sinänsä ei väliä mistä lukee, kun kieli on kaunista ja soljuvaa. Ihmeellistä ja inspiroivaa.

 66. Elämän makuinen blogi. Yhdessä ja erikseen. Kepeetä ja syvempää elämää. Etelä ja pohjoinen synkkaa. Tykkään kovasti.

 67. Tekisi mieli vain huokaista, että jatka samaan malliin, sillä se toimii: välillä henkilökohtaista ja syvää, toisinaan kepeämpää, aina kauniita kuvia ja vivahteikasta kieltä.

  Omakohtaiset, pohtimaan pakottavat postaukset ovat ihania, niitä lisää. Ymmärrän, ettei kaikesta haluakaan kertoa, mutta toivon, että edelleen on asioita, joita haluat miettiä myös lukijoiden iloksi. Aihe voi olla aika arkinenkin.

  Kirjapostaukset ovat ehdottoman tervetulleita.

  Ja kiinnostaisi myös lukea lisää pohdintoja ekologisuudesta, kestävästä kehityksestä, kierrättämisestä, ihan arjen tasolla: kotona, rempassa, valinnoissa, matkoissa. Tätä onkin jo blogissa jonkin verran, mutta lukisin enemmänkin!

 68. Kyllä oikeestaan mistä tahansa aiheista on kiva lukea kun siitä kirjoitetaan ajatuksella ja aidosti, mutta ehkä suurimpia suosikkejani ovat matkajutut (varsinkin Suomesta). Vaate- tai musajutut ei niinkään itseäni kiinnosta, mutta jotenkin luen silti kaikki mitä niistäkin täältä löytyy :D

 69. Kiitos blogista ja onnittelut 12v! Esteettinen, tunnelmallinen, runollinen, kaunis blogi ja tyyli, ja löydän täältä monasti kaikenmoista ilahduttavaa ja vinkkejä elämään.

 70. Tämä on mainio blogi! Ja Anna on ihana! Lappi, mäykyt ja heppalaiset sekä kirjat ja musa kiinnostavat aina. Ja kaikesta kirjoitat kiinnostavasti, vaikkei paljetit tai drinkit omaan elämääni kuuluisikaan. Eniten arvostan henkilökohtaisten kirjoitustesi rehellisyyttä sekä ystävällistä tapaasi vastata välillä epäasialliseenkin palautteeseen.

 71. Anna on ihana,joten hauskaa nähdä mitä mahtavaa yhdessä keksitte.
  Ja palkinnotkin kuulostavat hyviltä;)

 72. Notes on a life:n lukeminen on kuin kyläily isosiskon luona (jota minulla ei siis elävässä elämässä ole, mutta uskon että olisi yhtä mahtavaa seuraa) – ihana seurata mukana tätä teidän kuplivan energistä elämää, ja hauskaa saada myös vieraskyniä mukaan remmiin! :)

 73. Onnea elämänmakuiselle ja visuaalisesti kauniille blogille! Ja mahtavaa, että Anna tulee vieraskynäksi, oon seurannu hänenkin blogiaan ja sekin on huikea!
  En osaa mitään erityistä toivoa, jatka samaan malliin.

 74. Onnea 12-vuotiaalle!Ihan täykky blogi sulla:-)

  Siis aivan mielettömän huikea bloggari tuo Anna!!Kiitos vinkistä. Nyt riittää hetkeksi kahlattavaa ja ahmittavaa loistavaa tekstiä ja kuvamatskua!

 75. Näin keski- ikäisen näkökulmasta en osaa eritellä mitään erityisiä toiveita mistä voisit kirjoitella. Vaikka kirjoittaisit mistä vaan, saat tekstin soljumaan siten, että se varmasti kiinnostaa minua. Ja miksei koko lukijakuntaakin.
  Musa, muoti, rempat, piskit, kaikki käy. Onneksi teillä ei ole valkoista sisustusta ja sitä samaa mitä kaikilla muilla on. You know.

 76. Henkilökohtaiset aiheet koskettaa eniten, vaikkei aiheet koskettaisikaan omaa elämääni. Kirjoitat niin kauniisti.

  Ja toisaalta kauniisti kirjoittamisen ansiosta kevyemmätkin tekstit ovat täyttä timanttia. Kiitos kaikesta, onnea teinille ja ihanaa jatkoa! <3

 77. Blogisi on suomalaisten blogien aatelia. Ainutlaatuinen, josta haluaa myös lukea tekstit kauniiden kuvien katselun lisäksi. Olen ollut mukana alusta asti!

 78. Blogisi on kuin kesäaamu tai hämyinen ilta merellä. Kaunista ja soljuvaa tekstiä ja ihania kuvia. Helmi <3

 79. Kiitos erityisesti henkilökohtaisuudesta nousevista teksteistäsi ja oman elämäsi hetkien kuvailusta. Olet taitava kirjoittaja, joka osaa koskettaa ja sanoa sanoillaan. Kuvat ovat vielä oma lisämaailmansa. Annalle tervetuloa!

 80. Olen lukenut blogiasi alusta alkaen (jossain kohti oli blogien lukemisesta tosin muutaman vuoden tauko) ja on kiva, että blogisi on muuttunut entistä henkilökohtaisemmaksi (tai siltä ainakin tuntuu?) ja eniten tykkään juuri noista henkilökohtaisista postauksista.

  Annasta en ole kuullut aikaisemmin, mutta mielenkiinnolla odotan!

  Paljon onnea pioneerille!

 81. Onnea näistä vuosista. Tyylisi kirjoittaa on aika täydellisen runollinen ja vähän sellainen hämyinen, jota kauniit kuvat täydentävät. Tekee hyvää sielulle :) Ja en voi olla mainitsematta, että aina blogiasi lukiessa mieleeni tulee Patti Smith ja Robert Mapplethorpe. Jotain samaa eikä siltikkään.
  Vieraskynä Annan blogi on tuttu. Jaan saman rakkauden Ranskaan ja hyvään ruokaan, jota kautta sinne aikoinaan eksyinkin.

  Ihanaa syksyä!

 82. Olen ihan varma, että meitä hiljaisen tyytyväisiä lukijoita on roppakaupalla, varmasti 100 yhtä äänekästä ja närkästynyttä kohti! Minusta on ihanaa lukea juuri tätä kirjoa kevyestä synkkään ja syvään riemuun. Toivottavasti saadaan nauttia tästä blogimaailman monimuotoisesta helmestä vielä monia vuosia eteenpäin. <3

 83. Onnea 12-vuotiaalle <3

  Olen rakastanut blogissasi erityisesti ihania kuvia, juttuja vaatteista (kampanjoitakin olen hyödyntänyt) ja astioista, luonnonkosmetiikasta ja musiikista. Jatka samaan tyyliin <3

 84. Kiitos blogistasi, Stella. Täällä yksi, joka rakastaa eniten tyylijuttujasi eli juuri niitä, miten pukea samat kengät viikosta toiseen hieman eri tavoin :D Elämä on välillä raskasta ja tyylipostaukset suovat mielelle kevyen lepotauon, breikin arjesta.

 85. tosi hauskaa saada vieraskirjoittaja myös :D vaikka pidänkin erityisesti soljuvasta kirjoitustyylistäsi!

 86. Kiitos edelleenkin blogistasi – olen lukenut viihdyttäviä, inspiroivia ja toisinaan myös itkuun asti koskettavia juttuja aivan alkumetreiltä saakka.

  Anna toivotettakoon sydämellisesti tervetulleeksi. Hänen kirjoituksensa ovat sinun tekstiesi ohella netin parasta antia. Kuinka sopivaa! :)

 87. Pidän siitä, kun kirjoituksesi soljuu ja on niin monimuotoista. Suomen kieli on kaunista.
  Matkakertomuksia rakastan, ja mäykkikset sulattavat kyllä kaikkien sydämen!

 88. Onnea 12-vuotiaalle!
  Hauska idea tuo “vieras”bloggaaja, en ole Annan blogia lukenut mutta täytyy käydä vilkaisemassa.
  Mä toivoisin lisää kirjavinkkejä.

 89. Onnea tähän astisista blogivuosista. Tulevat aiheet vaikuttavat hyviltä ja vieraskynän Anna on varmasti hauska lisä blogiin. Kiitos, että kirjoitat ja saan lukea ajatuksiasi jatkossakin. Ihanaa syksyä! <3

 90. Me luetaan blogia sinun takiasi, joten älä vaan muuta suuntaasi muiden takia! Parasta jutuissasi on oma tyylisi ja äänesi. Jutun aiheet ovat monimuotoisia. Musavinkit ovat odotettuja samoin kaikki luonnonkosmetiikkajutut ja kaikki arkipäiväiset pienet suuret asiat, joista osaat kertoa ihanasti :). Anna ei ole bloggaajana tuttu, mutta hänen vierailunsa blogissa on ideana hauska. Blogisi on valokuvineen yksi tyylikkäimmistä, ja eniten blogissa tykkään sen aitoudesta ja sielukkuudesta.

 91. Ihana blogi, kiva kun on sisältöä eri aiheista. Mäykyistä toki kans extraplussat Sisustusjutut itselle aina mieluisia, olipa sitten Helsingin tai Lapin kodista

 92. Onnea 12-vuotiaalle! Ja tervetuloa Anna. Bloginsa olikin minulle entuudestaan tuntematon, mutta vinkkauksellasi ajaudun mielelläni lukuhetkiin myös sinne osoitteeseen. Ainoa pysyvä on muutos. Sen tielle on turha laittaa makaamaan. Puhaltakoon tarpeellista muutoksen tuulia meille kaikille!

 93. Paljon onnea 12-vuotiaalle! En osaa toivoa mitään tiettyjä aiheita. Tykkään kovasti nykyisestä sisällöstä ja sen laajasta kirjosta, sillä myös omat kiinnostuksen kohteet vaihtelevat laidasta laitaan. Postausten alalaidassa näkyvä “muita juttuja”-osio on huippu ja usein tuleekin sitä kautta klikkailtua aina vaan eteenpäin vanhoihin juttuihin. Anna on mulle uusi tuttavuus ja odotan hänen juttujaan mielenkiinnolla. Ihanaa syksyn jatkoa!

 94. Kiitos ihanasta blogista! Koirakuulumiset, normaali arki ja asukuvat kiinnostaa! Ei niinkään uudet vaatteet, mutta vanhojen vaatteiden näkeminen uudelleen ja uudelleen eri yhdistelmillä. Eli samat jutut kuin vuodesta 2009 jolloin ryhdyin sun blogia seuraamaan! Myös henkilökohtaisemmista aiheista kirjoitetut postaukset ja mielipiteet on aina kiinnostanut, kirjoitat niistä(kin) niin hyvin ja asiallisesti. Kiva kun jaksat vielä 12 vuodenkin jälkeenkin jakaa täällä paloja elämästäsi <3

 95. Siitä asti kun löysin blogisi, se on ollut ehdoton suosikkiblogini. Kirjoitat niin soljuvan kauniisti ja ottamasi valokuvat ovat upeita.

  Itse pidän kaikkein eniten juuri jollakin tapaa henkilökohtaisista jutuista, sisustuspostauksista sekä teksteistä, jotka sivuavat jollakin tapaa kirjoja.

  Kaikkea hyvää syksyyn ja kiitos.

 96. Onneksi olkoon varhaisteini blogin johdosta! Mä niin tykkäilen lukee näitä juttuja ja aika usein löydän itseni täältä Sunnuntai iltaisin kun mieli ei vielä haluaisi olla ensi viikossa. Inspiroivia kirjotuksia ja miten kivaa että tulee muitakin ääniä.

 97. Ihanaa, ihanaa, ihanaa! Annan blogi on ollut myös minun lempipaikkani internetissä kolmisen vuotta, nekin aiheet joita en pelkästään aiheen puolesta lukisi ovat hänen tyylikkään ja persoonan läpäisemän kirjoitustyylinsä ansiosta elämyksiä. <3 Ja tämän yhteistyönne myötä saa lukea sitä lisää, eli kiitos!

 98. Kivaa uudistumista! Tää menee random-toiveosioon, mutta mua kiinnostaa miten teidän työnkulku sujuu kuvien kanssa? Niitä täytyy olla jonkin verran. Miten valkkaatte kuvia tai pisteytättekö niitä? Tuhoatteko jotkut kuvat? Miten ne kansioituu, miten löydätte sopivia kuvituksia? Miten saatte sen osion elämästänne pysymään kasassa? Kaikki vinkit kiinnostavat! :)

 99. Olet ollut edelläkävijä mm. lempparivaatteissa jumittamisessa, joka on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan, kun kulutusta joutuu pohtimaan enemmän. Käyttöä kestävät ajattomat vaatteet ja tyylivinkit kiinnostaa aina. Kirjat kiinnostaa myös, lukuvinkit olisi kivoja!

 100. Onnea 12-vuotiaalle blogille ja kiitos Lappi-kirjoituksista, niiden ansiosta olen jäänyt blogiisi pahasti koukkuun (ja ennen kaikkea Instagramia puolella). Iloa syksyyn!

 101. Sain jonkin aikaa sitten kehotuksen kurkata sun instaan ja blogiin. Tottelin, ja tykästyin tunnelmaan. Just siihen, että on kaikenlaista, niinkuin elämässä on—ja niin hyviä kuvia! Jonossa ryysiviä kahvilavinkkejä jään odottamaan.

 102. Yleensä lämpenen hyvien asioiden muutoksille hitaasti, mutta Annan tuleva vierailu aiheutti kutkuttavan odotuksen. Olen juurikin niiden inhimillisten postausten lukija ja se on suurin syy – kuvien ja kirjoitustaidon ohella – miksi blogisi on ainoa jota seuraan säännöllisesti. Vaikken teitä tunnekaan, vaikutatte Jarnon kanssa hämmentävän cooleilta ja lämpimiltä samaan aikaan. ^^

 103. Harvoja blogeja jaksan enää lukea, sinua (ja totta kai mäyristä/mäyriksiä!! ) seuraan täällä sekä instagramissa. Tapasi käsitellä maailmaa ja sen ilmiöitä on ihana, olen myös löytänyt kauttasi useita uusia lempparibiisejä. Kiitos näistä ja onnea seuraavalle 12 vuodelle!

 104. On ollut ihanaa seurata matkaasi kirjoittajana, tuntuu että tekstisi vaan paranevat vuosien myötä! Innolla odottaen uusia juttuja siis, lemppareita ovat kaikki remppa-aiheiset sekä henkilökohtaiset tekstit.

  Onnea! ♡

 105. Ihanaa, että Anna tulee vieraskynäksi koska silloin hänen ihania tekstejään saa lukea entistä useammin!

 106. Hei, ensin 12-v-synttärionnittelut, on ollut kiva seurata. Tosi kiva uutinen Annasta, myös hän on hyvä kirjoittaja ja kuuluu suosikkeihini!

 107. Lähes alusta asti itsekin lukenut tätä blogia ja jatkan varmasti lukijana edelleen. Aina kauniita, inspiroivia kuvia ja hienosti jäsenneltyjä ajatuksia ja sanoja; jatka siis samaan malliin! Kiristyvässä ilmapiirissä rohkeita ja taitavia kynänkäyttäjiä tarvitaan!

 108. Kiitos että kirjoitat harkiten. Olet lahjakas sanoissa ja jokaisesta tekstistä huokuu viimeistely. Kiitos että kirjoitat.

 109. Ai että! Fanitan Annaa ja Parkkosta Ihanaa että te kaksi olette ystäviä, Annan tekstit ovat silkkaa nautintoa! Jään innolla odottamaan…

 110. Stella ja Anna, mun lempiäänet ja -kuvat blogisfäärissä. Odotan lämpimällä uteliaisuudella, miten Anna hulmahtaa ääneen täällä sun muistikirjan sivuilla.

 111. Onnea esiteinille! Aiheet kuulostavat hyvältä, sopiva sekoitus kaikkea sitä (kirjoitustyylisi lisäksi❤), miksi vuosien ajan aina palaan blogiisi

 112. Blogisi on ihana kombo syvällisisä pohdintoja ja vähän kepeämpiä huomioita. Tapasi havainnoida maailmaa on niin kaunis ja rohkaiseva, runollinen ja lempeä. Nautin ja viisastun. Ihanaa jos saan jatkossakin olla lukijasi.

  Kovasti odotan lisästooreja mm. keittiörempastanne. Ensimmäiset välähdykset olivat jo niin kutkuttavan herkullisia : )

 113. Pohdinnat, tunnelmoinnit ja henkilökohtaiset fiilistelyt ovat parasta blogissasi, sekä tietysti mäyräkoirat ja kauniit kuvat. Olen seurannut blogiasi yli 10 vuotta, huikea kaari! Ja aina vain paranee <3

 114. Kiitos näistä 12 vuodesta nyt ensimmäiseksi. Luulen että olen seurannut blogiasi kokolailla alusta lähtien. Harmi sinänsä etteivät ne Honey Junkien ja Olivian aikaiset arkistot ole säilyneet netissä, olisi joskus kiva kahlata läpi niitäkin. Toisaalta ymmärrän: kun itse luen omaa blogiani 12 vuoden takaa, on ilmassa vähän myötähäpeää. (Blogi)maailma oli erilainen silloin.

  Mutta jos on 12 vuotta seurannut yhtä ja samaa blogia (tai siis, useampaa blogia, mutta yhtä ja samaa kirjoittajaa!) niin kertoohan se nyt jotakin. Teet jotain oikein. Olen tainnut sanoa sen aiemminkin jo, mutta tämä on minulle sellainen “hyvän mielen blogi”, sillä vaikka käsittelisit vaikeitakin asioita, teet sen jotenkin kauniisti. Täältä ei koskaan poistu pahantuulisena, joskus harvoin ehkä surullisena, mutta se on eri asia. Toisaalta pidän kovasti myös aihepiirien kirjosta, ikinä ei voi tietää mitä täältä löytyy kun klikkaa auki uuden postauksen. Väliin hyvin kepeitä aiheita, väliin vakavia ja kaikkea siltä väliltä.

  Et siis varmaan ylläty jos en siis hihku innosta uuden kirjoittajan ansiosta, mutta en toki teilaa ennen kuin tutustun paremmin. Jarnon postaukset ovat tähän asti olleet luokkaa “ok”, ei suuria intohimoja suuntaan tai toiseen (paitsi se Liian köyhä kouluun? Se oli… melkoinen). Välillä kyllä pitää tarkistaa erikseen että kumpikos teistä olikaan tämän kirjoittanut. Jotenkin tyylinne on samankaltainen.

  Toivottavasti jatkat blogisi kanssa hamaan tulevaisuuteen. Tsemppiä!

 115. Ihana Stella!! <3 Ei ole toiveita, muuta kuin, että ihanaa että olet! Sen jälkeen, kun silloin noin 12 vuotta sitten luin kirjoittamasi jutun hiuskuminauhoista ja olin sekä viihdytetty että informoitu, tiesin, että voit kirjoittaa ihan mistä vaan ja se on aina ihanaa!

  Pitää vielä kertoa yksi juttu: työkaverini (joka ei tiedä, että tunnetaan ja että minullakin pikku blogini..), joka on kolmen pienen lapsen äiti, kertoi ylpeänä, miten oli antanut pyykkivuorille ja muille velvollisuuksille piupaut ja varastanut hetken aikaa itselleen. Miten hän tuon ajan vietti? Iso muki kahvia ja Stellan blogi oli ohjelmassa. <3

 116. Olen inspiroitunut blogistasi lähes alusta asti. Tekstisi ovat kiinnostavia, eämänmakuisia ja erittäin hyvin kirjoitettuja, mikä ei valitettavasti ole itsestäänselvää. Kökköä kieltä näkee blogeissa todella paljon. Kiitos tähän asti ja hyvää jatkoa blogille edelleen!

 117. Tykkään tavastasi kirjoittaa hetkistä, havainnoista elämästä. Toivoisin jatkoa mm. Lapin kuulumisille ja kahvila- ja ravintolasuosituksille. Toisaalta ihan vain arkisia kuulumisiakin on mukana lukea.

 118. Oi jotenkin kutkuttavaa saada Anna tähän samaan pakettiin. Mulle tuli ainakin lämmin ja hyvä fiilis tästä uutisesta. Yes!
  Hurraa myös kiinnostavien tyyppien henkilökuva kirjoituksille.

 119. Huomaan suhtautuvani uutiseen Annan jutuista ristiriitaisesti. Toisaalta Anna vaikuttaa juuri sellaiselta tyypiltä, jonka jutuista voisin tykätä (menen samantien tutkimaan hänen blogiaan), ja uskon hänen tyylinsä sopivan yhteen sinun tyylisi kanssa. Toisaalta huomaan arastelevani, sisäinen skeptikkoni heräilee. Jollain tavalla haluaisin tämän pysyvän vain sinun (okei, Jarnon hyväksyn, koska olette niin samaa settiä) tonttinasi, koska sinä ja sinun sanasi ja ajatuksesi ovat syy sille, miksi olen täällä kerta toisensa jälkeen. Päätän kuitenkin antaa tälle(kin) asialle mahdollisuuden.

  Toivon jatkossakin lukevani täältä matkakertomuksia ja tarinoita Lapin auringon alta. Oma paikkansa on myös arkisiltakin tuntuvien hetkien kuvaamisella, teet sen niin hyvin. Ja mäykkyihin ja kirppislöytöihin en kyllästy koskaan <3

 120. Hei!

  Ihana blogi. Tunnelmien kuvaajana olet huippu. En osaa mitään tiettyä aihetoivetta esittää, kunhan maalailet tunnelmia ja ajatelmia…

 121. Heips, jollain tavalla kaipaisin juuri siitä e:stä postauksia. Sulla on hirmuinen seuraajamäärä ja muutama fakta vinkkien kera olisi ehkä keino tavoittaa ihmisiä lisää.
  Ja koirat, niistähän ei koskaan ole mitään liikaa
  Tykkään tosi paljon sun tyylistä, erotut niin selkeästi olemalla sitä mitä olet. Kun on laidasta laitaan kaikkea niin on todella kiva seurata.

 122. Ihan mieletöntä!! Anna ja sinä, Annan blogia lukeneena ja sinua jo vuosikausia seuranneena ❤❤❤ odotan jo innolla!!

 123. Olen ollut mukana tällä matkalla lähes alusta asti ja täältä löytyy edelleen aina ne ihanimmat jutut. Kiitos siitä!

  Piipahdukset vanhoihin postauksiin on aina mahtavia ja Lappi-tarinat sykähdyttää. ❤

  • Jännittävää, Anna on uusi tuttavuus.
   Lappi-jutut kiinnostaa, ihana miten olet hurahtanut takaisin sinne. Muistan vielä ajan, kun kirjoituksissa oli täysin päin vastainen fiilis

 124. Sinun blogi on itseasiassa ensimmäinen blogi mitä olen koskaan lukenut.
  Pidän siitä, että olet rehellinen ja kuvaat elämäsi sellaisena mitä se on. Kerrot myös vaikeista asioista.Elämä ei ole aina pelkkää iloa ja onnea. Et siis esitä mitään vaan olet sinä, aito on ehkä se oikein sana mitä haen. Samoin Jarno.Tykkään kaunes vinkeistä mitä olet antanut ja tietysti tällaiselle matkailu hullulle niin Lapin kodin esittely ja nuo teidän matkakertomukset on ihanaa luettavaa. Myös tuo Hesan kodin remontointi ja sisustus aiheet on mielenkiintoisia. Ja nuo koiruuksista otetut kuvat on niin sööttejä ;-)

 125. Miltei alusta alkaen lukijana, mahtava matka! Ihanaa kuulla, että tarinoita saa edelleen lukea. Ehkä jokin mukava Helsingin lomavinkki olisi juuri nyt mukavaa kuulla, missä käydä shoppailemassa, aamupalalla ja ravintolassa? Ja tarina mäyräkoirista pelastaa päivän kuin päivän <3 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.