✖ Syyskuun kootut

Seuraavaksi syyskuun kootut olennaisuudet, isot ja pienet.

✖ On ollut hattarainen alku syksylle. Menimme elokuun lopussa naimisiin ja juhlimme syyskuun alussa häitämme. Viime viikot ovat kuluneet kuplassa, joka on vähän irti arkitodellisuudesta. Ei ole mikään kiire täältä pois, eikä toivottavasti tarvitsekaan palata todellisuuteen vielä hetkeen. Suunnittelemme häämatkaa vanhoille kotikulmilleni Australiaan, tarkoitus olisi lähteä jouluna tai vuodenvaihteessa. Vähän jännittää, viimeksihän en olisi halunnut tulla sieltä ollenkaan pois.

✖ Blogin syntymäpäivät. Jep, on ollut varsinainen juhlasesonki, sillä blogi tuli täyttäneeksi 12 vuotta syyskuun aikana – kiitos kaikille kommenteista ja onnitteluista! On myös ihana kuulla, että suhtaudutte uuteen vieraskirjoittajaan Annaan odottavin fiiliksin, niin minäkin. Annan ensimmäinen kirjoitus ilmestyy langoille vielä tämän viikon aikana. Tästä tulee mahtavaa.

✖ Kotikaupungissa lomailu kiehtoo. Viime aikoina on tullut joko reissattua tai sitten pyörittyä turhan tiukasti parin korttelin säteellä kotinurkilla, enkä ole aikoihin tutkiskellut Helsinkiä ihan ajan kanssa, ottanut irti kaikkea siitä mitä täällä voi tehdä tai nähdä. Olikin ihanaa, kun kävimme viime viikonloppuna kiertelemässä gallerioita ja piipahdimme iltaretkelle Kruunuvuorenrantaan, jossa Öljysäiliö 468:lla on nyt alkusyksystä avoimien ovien päiviä. Paikka oli superkaunis illalla, kun valot loistivat pimeässä! Suosittelen myös mm. Kim Simonssonin Chosen-näyttelyä, joka on auki Galerie Forsblomissa 20. lokakuuta saakka: sammaleiset voodoolapset ovat taianomaisia.

✖ Digitaalinen suursiivous. Säännöllisin väliajoin menetän hermoni tietokoneillamme ja kovalevyillämme vallitsevaan sekasortoon ja käyn läpi vanhoja kuvia, poistelen turhat ruudut ja arkistoin tärkeät. Samalla aina muistaa kuinka paljon arkistoihin on unohtunut kuvia reissuista ja retkistä, joista en ehtinyt aikoinaan kirjoittaa (jep, vauhti on ilmeisesti ollut välillä turhan kova). Mutta ei kai ole koskaan myöhäistä! Joku juuri kyseli joko pian ennätän kirjoittaa matkastamme Marokkoon, josta on vasta… hmm.. puolitoista vuotta. Mutta muistiinpanot ovat tallessa ja kuvat niin kivoja, että niitä olisi sääli jättää julkaisematta, joten: matkajuttuja luvassa.

✖ Paljon uutta vahdattavaa. Se on selvästi syksy, kun sohva kiinnostaa. HBO Nordicilla on alkanut uusi kausi The Affairista, joka on neljän aiemman tuotantokauden aikana salakavalasti uinut ihon alle, vaikka en varsinaisesti pidä yhdestäkään henkilöhahmosta. Babylon Berlinin toinen kausi odottelee vuoroaan: sarja on niin tiheä ja täysi, että sitä tekee mieli nautiskella jakso kerrallaan. Mutta tärkein uutinen tällä saralla on Euphoria, Draken tuottama sarja, joka on hienointa mitä on tehty vuosiin. Googlaan pakkomielteisesti Hunter Schaferia ja soitan luupilla Labrinthin tekemää score-musaa. Tähän on pakko vielä palata.

Miten teidän syyskuu sujui? Valoa alkavaan lokakuuhun!

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

6 thoughts on “✖ Syyskuun kootut

  1. Aijjettä nää “kuun kootut” on ihan parhaita! Mainiota mainiota, että Anna tulee myös linjoille.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.