Korvapuustipäivän kunniaksi: syntinen puustivohveli

Kaupallinen yhteistyö Gateau

Läheinen suhteeni korvapuusteihin on epäilemättä tullut blogia pidempään seuranneille selväksi. Olen korvannut korvapuustilla lukemattomia aamiaisia, testaillut ahkerasti korvapuusteja ympäri Suomen ja juhlinut vuosittain korvapuustipäivää – joka onkin taas ajankohtainen, sillä 4. lokakuuta vietetään jälleen tätä tärkeää kansallista juhlapäivää!

Merkkipäivän kunniaksi artesaanileipomo Gateau – joka muutenkin tekee kaupungin herkullisimpia ja kosteimpia korvapuusteja – on keksinyt todella syntisen konseptin nimeltä puustivohveli. KYLLÄ! Puhumme vohveliraudan rakkautta saaneesta korvapuustista, jonka oma mehevyys nousee paistettuna ja jäätelöllä höystettynä aivan uudelle tasolle. Testasimme juuri ja voin kertoa, että se on juuri niin hyvää kuin miltä kuulostaa. Toimii loistavasti jälkiruokana, tai aamiaisena, tai välipalana, miten nyt kukin haluaa omansa nauttia. Tuunausmahdollisuudet ovat loputtomat, vaikka vaniljajäätelössä ja vaahterasiirapissa ei ole kyllä mitään vikaa.

Gateau on tuonut markkinoille myös vegaanisen version korvapuustista, nimittäin kanelisolmun, joka on tehty maidon sijaan kauramaitoon. Näin myös puustivohvelista saa helposti vegaanisen version.

PUUSTIVOHVELIT KAHDELLE

2 Gateaun korvapuustia (vegaaniversioon 2 Kanelisolmua)
2 dl maitoa (vegaaniversioon kaurajuomaa)
2 dl kookoskermaa
pikku pussi mantelilastuja
vaniljajäätelöä (vegaaniversioon kaurajäätelöä)
vaahterasiirappia

Paahda mantelilastuja 180-asteisessa uunissa kunnes mantelit saavat kauniin paahteisen värin. Muutaman minuutin pitäisi riittää.

Pistä vohvelirauta kuumenemaan. Sekoita vispilällä maito ja kookoskerma tasaiseksi ja dippaile kokonaisia korvapuusteja seoksessa niin, että ne kostuvat kunnolla kauttaaltaan.

Paista kostutetut korvapuustit vohveliraudassa mehevän rapsakoiksi.

Kokoa annokset puustivohveleista, jäätelöstä ja paahdetuista mantelilastuista. Viimeistele vaahterasiirapilla.

Kuuma vinkki! Kannattaa painaa vohveliraudan kantta paiston aikana niin saat tasaisesti paistuneen pinnan korvapuusteihin. Varo, ettei kädet pala. Vohveliraudan lämpö kannattaa säätää keskilämmölle, ettei korvapuustien välissä oleva sokeri kärähdä paiston aikana.

MAISTUUKO? Ilme kertoo kaiken olennaisen. Jarno on muuten käynyt taas kuvaushommissa Sörnäisten leipomolla ja saanut leipureilta lempinimen Kauraleipämies. Kaikkia osapuolia naurattaa. Kauraleipämies kantaa nimensä kunnialla – ja herkuttelee kauraleivän lisäksi myös korvapuusteilla.

Jos kokeilette puustivohveleita niin vaadin, että tulette kertomaan miltä maistui!

PS. Perjantaina 4.10. Gateaun klassikko Korvapuusti ja uusi vegaaninen Kanelisolmu maksavat vain 2€/kpl.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

14 thoughts on “Korvapuustipäivän kunniaksi: syntinen puustivohveli

 1. ihan taivaallisiiiii!!!! just tehtiin tällä ohjeella miinus mantelit ja kauramaitoo normaalisen sijasta. sexiwau

 2. Kokeilin ja vohvelirauta meni piloille kiinni palanut maitoseos ei irronnut millään ja piti heittää koko rauta pois. Maku oli kyllä hyvä, mutta en ehkä tekisi toista kertaa

  • Oho! Ikävä kuulla. Oliko rauta keskilämmöllä ja käytitkö rasvaa paistamisen apuna? Meillä vohvelit irtosivat ilman mitään ongelmaa enkä ole kuullut muiltakaan tällaisesta ongelmasta. Onpa harmi!

   • Moi! En kyllä käyttänyt rasvaa, olisiko johtunut siitä. Yleensä en käytä rasvaa raudassa vohveleita paistaessa, joten en tajunnut. Keskilämmöllä paistoin, mutta se maitoseos valui ulos puusteista kantta painaessa ja paloi pahasti kiinni rautaan. No on kuitenkin kokeiltu ja maku oli hyvä, joten ei hätää :) Sinun puustivohvelit näyttivät ihanalta :)

    • Itselläni kävi sama. Rauta pilalla. Käytin rasvaa paistamiseen, vaikka tavallisiin vohveleihin en laita (vanha rauta imenyt rasvaa) myös pulla vain mössööntyi.

    • Joo se voi olla että ilman rasvaa maito palaa kiinni, jos rauta on vanha ja pinnoite päässyt kulumaan. Hyvä jos kuitenkin maistui! xx

 3. Nam :-) tuo ohje kuulostaa ja kuvien mukaan näyttää tosi hyvältä :-) Pitää kyllä testata ohjetta

 4. Voi ei, pakko kokeilla (päällä virallinen ei-pulla/kakku /jäätelö-kuukausi, jonka tarkoitus on mahdollistaa kaiken tuon nauttimisen joulun ympärillä)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.