Viikon kohokohdat x 5

1 ~ Tulimme rättiväsyneinä kuvauksista ja meitä odotti putipuhtaaksi siivottu koti! Ei ole parempaa tapaa käynnistää viikonloppu, sillä sen ansiosta voi heittäytyä samantien sohvalle käymättä läpi stressaavaa keskustelua nimeltä Pitäis siivota, joka jatkuu jatko-osalla nimeltä Onko pakko. Keskustelun lopputulos vaihtelee, mutta voin kertoa, että se ei ole koskaan se, että voisi samantien heittää jalat ylös ja nauttia kauniista kodista. Siivoaja on sijoitus parisuhteeseen ja molempien henkiseen hyvinvointiin.

SECOND FEMALEN MEKKO SAATU DOTSISTA
CHLOEN NILKKURIT SECONDHAND

2 ~ Lämpötilat ovat kivunneet plussan puolelle ja se tarkoittaa, että mekkokausi on virallisesti alkanut. Ei välitetä nyt siitä, että tänään(kin) satoi räntää. Kyllä se kevät sieltä tulee tänäkin vuonna ja huhtikuuhun on enää kaksi viikkoa. Olen ristinyt kuvan mustan huitulan Stevie Nicks -mekokseni ja kaivanut sen kaveriksi kaapista pari vuotta sitten hankitut solkinilkkurit. Niiden ohut nahka ei kestä kovin kummoisia loskalammikoita ja toivon, että säiden jumalat ottavat vihjeestä vaarin. Ja ei, kevään fiilistely ei ole mitenkään ristiriidassa sen kanssa, että haaveilen myös pohjoisen talvesta.

3 ~ Vietin eilen illan Galerie Forsblomilla, jossa taiteilija Ville Kylätasku ja muotisuunnittelija Mirkka Metsola julkistivat yhteistyönä syntyneen Ultraviolet-vaatemallistonsa, kokoelman vaatteita, joihin on painettu Villen töistä poimittuja printtejä. Täpötäydessä galleriassa jyskytti tekno, mallit seisoivat liikkumattomina teosten keskellä ja ihmiset parveilivat heidän ympärillään. Pari tuntia taidealtistusta, teknoa ja yleistä meteliä tekivät hyvää ärsyttävän perjantain päätteeksi. Päädyimme vielä lasilliselle ystävien kanssa, joita en ole nähnyt aikoihin. Keskinkertaista viiniä, huippuseuraa.

4 ~ YLE Areenaan on tärähtänyt uusi komediasarja nimeltä AIKUISET, joka keskittyy millenniaalien elämään akselilla Kallio-Punavuori ja onnistuu kuvaamaan sekä tälle ajalle tyypillisiä kliseitä että kaksikymppisten ikiaikaista sekoilua. Ihana Maria Veitola tekee cameoroolin. Koukuttavat jaksot ovat lyhyet ja kymmenen jakson kauden ehtii hyvin katsoa putkeen viikonlopun aikana, nimim. Testasin puolestanne. Superhauska, suosittelen!

5 ~ Nauratti Hesarin uutinen Amos Rexin taideteoksesta, betonisesta Drifter-monoliitista jota ei päässyt torstaina katsomaan, koska se oli alavireinen. Äärimmäisen kokeilevan taiteen kanssa pitää varautua kaikkeen, museojohtaja kertoi. Tämä oli varmaan joku nerokas markkinointitemppu ja se todellakin toimi, koska nyt en pysty ajattelemaan muuta kuin milloin pääsen katsomaan ALAVIREISTÄ MONOLIITTIA.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

6 thoughts on “Viikon kohokohdat x 5

  1. Mä katoin kans sarjan toisten suositusten perusteella ja muhu. se ei upunnot. Ehkä kun itse olen sarjassa esiintyvien hahmojen, musta se vaikutti liki v*ttuilevalta satriilta, millaisia ovat maalta muuttaneet hesalaiset, jotka yrittävät olla hipstereitä ja niin kaupunkilaisia että hampaita vihloo :D Jäi outo fiilis. Sivumennen sanoen ei siis kantahelsinkiläisenä mitään hampaankolossa. Jotenkin vaan suomisarjat itsellä epäonnistuu, tykkään kyllä samantyylisistä sarjoista mitä naapurimaista on tullut!

    • Ymmärrän, mulla oli suomisarjoista tuo fiilis vielä muutama vuosi sitten! Mutta sitten on alkanut kyllä tulla näitä kotimaisia täysosumiakin – jäin ihan totaalisen koukkuun Elisa Viihteen alkuperäissarjaan Ivalo, ja tää oli musta superviihdyttävä. Mun mielestä siinä ei vittuiltu, vaan naureskeltiin lempeästi ihan kaikelle ja kaikille.

  2. Heh, no minähän tietysti kävin juuri torstaina Amos Rexissä, tarkoituksena oli ensisijaisesti kiertää Magritten näyttely, minkä teinkin. Sitten suuntasin Studio Driftin näyttelyyn, mutta betonimöhkäle ei ollutkaan tavattavissa. Ja tietysti päällimmäiseksi ajatukseksi koko käynnistä ei jäänyt suuren surrealistin tuotanto, vaan se, että pakko päästä näkemään se möhkäle siellä katonrajassa. Onneksi on museokortti! Toivottavasti monoliitti taas piristyy ja pystyy ottamaan ihailijoita vastaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.