Tavallinen tiistai

Kirjoitettu 21. elokuuta 2019

Ystäväni näki vuosia sitten unessa minun ja Jarnon hääpäivän. Se ei ollut mikään merkkipäivä, ei yleinen juhlapäivä, ei edes erityisen symmetrinen luku, vain tavallinen loppukesään osuva päivä. Heti herättyään hän lähetti meille viestin, jota nauroimme ja sitten unohdimme. Se oli sitä aikaa, kun vasta tärisimme toistemme lähellä emmekä tienneet mitä meistä tulisi vai tulisiko mitään.

Tänä keväänä Jennin unesta tuli totta, kun varasimme juuri tuolle päivälle ajan maistraattiin. Se oli puolittain onnekas sattuma: olimme ajatelleet syyskuuta, mutta syyskuulle ei ollut tarjolla aikoja.

Tuo päivä oli eilen.

Tiistai valkeni tavallisena arkipäivänä. Heräsimme kaupungin ääniin kuten kesäisin aina, sillä  asunnossa on kuuma ja nukumme ikkunat auki. Iso Roobertinkadun tavanomaisen kolinan lisäksi elämäämme on viime päivinä säestänyt jostain läheltä kantautuvat lauluharjoitukset, jotka ovat raikanneet aamusta iltaan.

Nousimme keittämään kahvia. Tein vähän töitä, Jarno ei jaksanut keskittyä mihinkään. Hän sovitteli kaapista kaivamaansa pukua, soitti Dave Lindholmia ja Matti Johannes Koivua, käski minun kuunnella kun hölisin päälle. Mutta oli pakko puhua, koska muuten olisin sotkenut juuri laittamani ripsivärin enkä olisi pystynyt puhumaan enää ollenkaan.

Aamu kiertyi ympärille kuin peitto, jonka suojissa vaalimme yhteistä salaisuutta. Ikkunan alla kolistava rekkakuski ei tiennyt, että juuri tästä loppukesän päivästä tulisi meille jotain enemmän.

Päivän tavallisuudesta karisi viimeisetkin rippeet, kun sain kesken tukan laittamisen, kylpyhuoneeseen toimitettuna, valtavan valkoisen kukan. Hän tuo minulle kahvia ja vintagekoruja, koiranpennuista ottamiaan kuvia ja löytämiään biisejä, mutta ei koskaan kukkia.

Kuin sanattomasta sopimuksesta pukeuduimme molemmat mustaan. Silkkimekkoni oli secondhand-löytö, onnekas sattuma sekin. Valitsin vielä kenkiä, kun Jarno oli jo valmis ja tapaili aikansa kuluksi kitaraa. Maailmassa minne meen, mitä siellä ilman sinua teen. Hän on se joka osaa laulaa, minä se joka muistaa sanat. Näin se meni silloinkin, melkein neljä vuotta sitten karaokessa.

Ajelimme raitiovaunulla kaupungin läpi. Oli lämmintä, lähes kuuma. Aurinko välähteli Bulevardin puiden välistä. Olin kuulevinani jostain musiikkia, mutta ehkä kuvittelin.

En ole aina tiennyt mihin olen menossa.
Olen luullut monenlaisia asioita rakkaudeksi.
Olin ollut jo vähällä luovuttaa.

Mutta tätä kohti olin tietämättäni mennyt, ollut jo kauan matkalla. Kallioon kolistelevaan kolmoseen jossa tuoksui katupöly ja seissyt kahvi, vierelläni tämä mies mustassa puvussa, valmiina ja rauhallisena kuten minäkin.

Maistraatissa kaksi todistajaa, tai oikeastaan kolme: kaaso, bestman ja bestmanin kuukauden vanha vauva. Toimitus oli lyhyt, onneksi, muuten olisin taas ollut vaarassa sotkea ripsivärini ja menettää puhekykyni.

Jarno tahtoi. Ja tahdoin minäkin.

Sitten Mikko otti meistä muutaman kuvan, menimme syömään ja juomaan samppanjaa ja lähettelimme läheisillemme kuvia sormuksista.

Pidän tämän kaiken yksinkertaisuudesta, mutkattomuudesta. Siitä, että elämä jatkuu ennallaan, vaikka samaan aikaan kaikki on muuttunut. En löydä sille nimeä tai oikeita sanoja, mutta jokin mikä oli on nyt toinen.

Pidän siitä, mitä teet: teet sen kauniisti ja hyvin
Sinä yllätät kaikki, paitsi ne, jotka tietää

Terveisin maailman onnellisin tyttö, naitu nainen ja vaimo.

PHOTOS BY BY STELLA HARASEK & MIKKO RASILA

167 thoughts on “Tavallinen tiistai

 1. Pakahduttavan Kaunista, itken Onnesta❤️ Sydämelliset Onnen toivotukset ja Halaukset! Teissä kahdessa on jotain niin maagista ja se välittyy sydämen sopukoihin asti❤️

  • Tulee myöhässä, mutta miten kaunista! Me tehtiin samoin 10 vuotta sitten eikä kukaan uskonut, että oltaisiin tässä tänään. Mut ollaan, onnellisempina kuin koskaan olisimme osanneet kuvitella – onnea siis teille! :)

 2. Tämä kosketti ja liikutti suuresti, näin tavallisena tiistaipäivänä, jolloin käsissä on kuitenkin koko elämän onni.

  Suurenmoista yhteisen matkan jatkoa ja kasapäin onnea! Kiitos, kun otatte meidätkin sille mukaan.

 3. Teidän rakkaustarina on tähtiin kirjoitettu…ihanan siirappista! Kun näin kuvia teistä molemmista silloin neljä vuotta sitten ennenkuin ilmoititte,että teistä tuli pari niin sen ilon ja rakkauden säteilyn näki jo teistä otetuista valokuvista. Tarkistakaapa vaikka! Onnea, olette oikealla tiellä yhdessä!❤️❤️

 4. Oh WAU <3. En teitä tunne, mutta silti herkistyin. Kaunis on ainoa sana, jolla kuvailla sitä fiilistä mikä minulle välittyi tästä tekstistä. Onnittelut!

 5. Ihana uutinen ja niin kauniisti kirjoitettu! Näin minäkin haluan mennä sitten joskus jos sen aika on.
  Sydämelliset onnittelut Teille molemmille ❤️ ❤️

 6. Voi te ihanat!!! Niin paljon onnea!!! P.s. Saivathan mäykytkin kotona juhlanakkeja tai jotain? :D

 7. Kuten aina ja erityisesti tällä kertaa osasit vangita maagisen kauniisti tämän tärkeän päivän. Kiitos, että jaoit sen tunnelman meille lukijoille. Onnea! ❤️

 8. Vaikka olen lukenut blogianne vain hyvin satunnaisesti, niin täällä itken onnesta puolestanne. Kaunis elämä.

  Onnea, onnea tuoreelle avioparille!

 9. Onnea kovin paljon! Me mentiin kihloihin 20.8. vuonna, jolloin odotin tytärtämme, ja meidät vihittiin 30.5 seuraavana vuonna, tyttären ollessa pieni vauva. Häätilaisuus oli pieni, vain parikymmentä läheistä, ja itse tilaisuus pidettiin järvellä, omatekoisella lautalla (eivät vieraat päässeet kesken kaiken karkuun) ja maihin tullessa vain pieni ja herkkä tilaisuus, joka päättyi savusaunan löylyihin. Parhaat häät ikinä. Toivotaan yhteiselämäänne paljon rakkautta, sopivasti yhteisiä matkoja ja paljon kaunista arkea! Meillä vietettiin keväällä 27. -vuotisjuhlaa, yhdessä oltu jo yli 30 vuotta.

 10. Oi elämää, oi onnea! Tuokoon elämä onnea, iloa ja ihan vain onnea elämään! Niin monta vuotta seuranneena, koskaan ikinä kommentoineena, kaikkea hyvää! (Pienet itkutkin tirautin, on niin ihanaa, kun on ihanaa :))

 11. Ihanaa ❤ Toivon koko sydämestäni teille onnen hetkiä pursuilevaa avioelämää!

  Me mentiin kymmenen yhteisen vuoden jälkeen maistraatissa naimisiin ihan kahdestaan, todistajaksi tuli pari konttoritätiä, joita en edes tunnistaisi kadulla. Ja se oli täydellistä, emme olisi kaivanneet mitään muuta! Perheet ja ystävät saivat kyllä tiedon vielä samalle iltaa Tämän vuoden ystävänpäivä oli jo viides hääpäivämme

 12. Onnea! Kirjoituksesi on niin taidokas, että saa hymyilemään vieraiden ihmisten puolesta!

 13. Paljon onnea teille molemmille.❤️Niin kauniisti ja tunteikkaasti kirjoitettu. On hienoa onnekasta saada jakaa elämänsä toisen kanssa niin myötä kuin vastamäessäkin.

 14. Oikein Paljon Onnea Teille Molemmille Yhteiselle Elämän Mittaiselle Matkallenne
  ❤️❤️❤️

 15. Onnenkyyneleet silmissä täälläkin teidän puolestanne. Kiitos että jaoit päivänne ♥️ olen ollut seuraajasi pian kymmenen vuotta, joten minulle tämä uutinen on kuin kenen tahansa vanhan ystävän onnenhetki. Olen kiitollinen että olet kulkenut kanssani nämä vuodet ja jakanut hyviä ja huonoja hetkiä. Olette onnenne ansainneet!

  Muistakaa aina, että olette samassa joukkueessa – tiimi. Kaikesta selviätte, kun muistatte että se on te vastaan mikä tahansa eteen tupsahtaakaan.

  “En ole aina tiennyt mihin olen menossa.
  Olen luullut monenlaisia asioita rakkaudeksi.
  Olin ollut jo vähällä luovuttaa.

  Mutta tätä kohti olin tietämättäni mennyt, ollut jo kauan matkalla.”

  Saako tämä laittaa itselle jemmaan, jos mainitsee kirjoittajan käyttäessään? Niin kauniisti sanottu ja resonoi ♥️

 16. Näkevät vain toisensa
  suukottelevat kahvilan pöydän yli
  keveästi kuin linnut
  — Helena Anhava

  • Hei!
   Apua en tajunnut, et mun koko nimi näkyy tossa “nimimerkkinä”. Olisikohan mahdollista poistaa vaikka toi mun kommentti koska nyt se löytyy kun googlaa mun koko nimen? Asiantuntijatyössä toivoisin löytyväni vain ammattiini liittyen. Pahoittelut vaivasta ja kiitos etukäteen! :)

 17. Ihanaa, onnea <3 Melkein itku tuli, niin ihanasti kirjoitit <3

  Teidän hääpäivä osui sitten tasan kuukauden meidän hääpäivän jälkeen. Ikinä, ikinä, en ole ollut näin onnellinen ja turvassa kuin tämän miehen kanssa <3

 18. Sylikaupalla onnea teille! <3
  Pakko kertoa että me menimme naimisiin suunnilleen samalla tavoin, puolisalaa maistraatissa tavallisena arki-perjantaina, 6 lähintä ystävää kutsuttuna sinne (tai no, he sanoivat että tulevat, kutsuttiin tai ei) ja sitten myöhäiselle lounaalle. Meillä oli 3 asiaa, joihin panostimme yhtään ennen häitä: avioehto, sormukset ja hääkimppu, jälkimmäinen oli jopa niin kekseliäs ja kallis kuin kimppu vehnäntähkiä, ihan itse kerätty omilta pelloilta muutama kuukausi etukäteen. Kertonee jotakin panostuksen määrästä, mutta ihan hyvin päästiin naimisiin niinkin.

 19. Mahtavaa, paljon onnea ❤️

  Erinomainen päivä avioitua – me tahdoimme samana päivänä 25 vuotta sitten..
  (Mistä muistan, että sorsastuskausi alkaa tuolloin. Ystävän puoliso kun ei siitä syystä päässyt paikalle )

 20. Me mentiin aika samalla kaavalla naimisiin. Tosin karattiin ulkomaille. Jännitti ennen seremoniaa, mutta hetki oli ikimuistoinen ja saatiin jakaa se vain kaksin. Ihan parasta. Sitoutuminen ei ole sen pysyvämpää mitä suuremmat häät tai puitteet siinä on. Meille häät olivat meidän kahden intiimi lupaus rakkaudesta. Siihen ei tarvittu muita. Onnea vielä kerran <3

 21. Ihanaa! Suuresti onnea teille ❤️ Teistä on alusta asti nähnyt, kuinka ootte toisillenne tärkeät ja rakkaat ihan kuviesi ja tekstisi perusteella.
  Ihan hassua, kuinka liikutuin täällä vaikka en teitä tunne, muutoin kuin blogisi kautta.
  Ihana hääpari ja ihanat kuvat teistä!

 22. Valtavasti onnea, valoa ja kaikkea ihanaa teille molemmille!
  Ja kiitos että olet jakanut kaunista tarinaanne. En ole enää vuosiin uskonut rakkauteen, varsinkaan omalla kohdallani, mutta jokin teidän tarinassanne, sinun kauniissa sanoissasi, on saanut minut pikkuhiljaa ajattelemaan että ehkä sittenkin… Joten nyt kyynelehdin täällä, onnellisena tuntemattomien onnesta, ja huojentuneena koska jokin minussa taisi aueta.

 23. Mielettömästi onnea molemmille! Rakkauden täyteläisyys onkin paistanut teksteistäsi erityisesti viime aikoina ❤️

 24. Niin kaunis teksti, niin aistittavissa. Kuin elokuvasta, rakkaus. Kylmätväreet. Olette niin kauniita monella tavalla. Onnea valtavasti molemmille ❤️

 25. ❤️

  Vaimo.
  Kuinka kaunis sana. Muuta vaatetusta iholle ei tarvita.

  Rouvalle ja Herralle rutkasti Onnea ja bligblingiä!!!! :)))!!!

  Tuliko susta nyt Rouva Jussila ❤️ Ihanaa olla onnellinen teidän puolesta!

 26. Ihana teksti. Ja toi mieleen oman hääpäivän, sekin oli tavallinen arki-iltapäivä maistraatissa, kahden todistajan läsnäollessa. Sinä vuonna se päivä oli keskiviikko, tänä vuonna se päivä on huomenna. Oikein hyvää loppuelämää teille!

 27. Oi, niin paljon onnea! Teidän tarina antaa uskoa rakkauteen. Sinä ja te olette kaiken onnen arvoisia.

 28. Onnea ❤️ On etuoikeutettua, ylellistä, lähes unenomaista, saada osakseen noin suuri rakkaus. Se tulee silloin, kun sitä vähiten osaa odottaa tai jopa kun sitä ei enää erikseen enää muista odottaa.

 29. Niin Kaunista, Niin Romanttista❤️ Olette Ihana Pari , Lämpimät Onnittelut❤️❤️

 30. Hätkähdyttävän kauniisti kirjoitettu, sielun juuria koskettavan onnen voi tuntea tuntematonkin. Suurta rakkautta molemmille!❤️

 31. Onneni ei ole sitä,
  että saan jotakin uutta,
  vaan sitä,että ymmärrän mitä jo omistan.
  Olen oppinut erottamaan sen mitä haluan
  ja mitä tarvitsen.
  En halua kuuta taivaalta,
  minulle riittää kuutamo.
  Tajuan parhaalla tavalla
  tarjolla olevat mahdollisuudet.
  Onneni ei ole tasaista tietä
  vaan kykyä edetä miellyttävällä tavalla
  tässä erämaassa.

  Minun onneni ei ole huomista päivää,
  sillä se ei ole eilistäkään,
  se ei muista mennyttä,
  ei ajattele tulevia,
  sillä on vain nykyisyys
  eikä sekään ole kokonainen päivä,
  vaan silmänräpäys,
  tämä hetki, juuri tässä.

  ~ Ivan Turgenev

  Paljon onnea – uskon, että juuri te kaksi teette toisenne onnellisiksi ❤️

 32. Ihanaa . Paljon onnea teille vaikka ette sitä vaikutakaan tarvitsevan kun teillä on toisenne. Olen lukenut blogiasi lähes sen alusta saakka ja on aika hienoa, että valitsitte päiväksi juuri tuon, onhan se myös syntymäpäiväni. Elokuussa on erityistä taikaa.

 33. En voinut heti lukea koko kirjoitusta loppuun, piti välillä käydä instagramissa katselemassa hassuja eläinvideoita sillä alkoi itkettää niin kovasti tätä juttua lukiessa Aivan mielettömästi onnea, hääpäivänne on ollut täydellinen

 34. Paras aika vuodesta blogin ajoista (ensimmäinen blogi jota rupesin lukemaan ;) ) lähtien olen seurannut taivaltasi. Näin ulkopuolisena tuntuu, että viimeiset vuodet ovat olleet jotenkin ihanan seesteisiä ihan kuin olisit pitkän ja joskus mutkittelevankin matkan jälkeen löytänyt oman onnesi. Loppukesän tunnelmassa on jotain spesssua., rakkaudentäyteistä sellaista teille. <3

 35. Onnea Stella ja Jarno! Mekin mentiin naimisiin viiden ystävän läsnäollessa, kirkkaana lokakuun lauantaina. Elämä on ihanaa suuren rakkauden rinnalla. Paljon rakkautta, naurua ja musiikkia teille!

 36. Miten ihanasti sä kirjoitat! Miten ihana stoori! Miten kaunis aviopari te ootte! ONNEA!

  – Elma –

 37. Paljon onnea. Teidän häät kuulosti hyvin samanlaisilta kuin meidän yli 14 vuotta sitten mustia pukuja myöten ( kuulema vanha perinteinen suomalainen häämekon väri. Tätä faktaa en tosin ole tarkastanut,mutta ihan sama,valinta tuntuu edelleen oikealta). Viimeksi eilen sanoin,että tämä on ollut niin niin huikea seikkailu,etten mitään näin upeaa osannut odottaa edes vastarakastuneena. Samaa toivon teille Stella ja Jarno!

 38. Paljon onnea!!!
  Ihailen omalla tyylillä naimisiinmenemistä! Noin tekisin itsekin, jos tuollainen onni osuisi kohdalle.

 39. Onnea, aivan ihanaa!
  Elokuussa on taikaa.

  Miksi minä aina muistan laulujen sanat ja puoliso on se joka laulaa? Hauskaa että joillakin muillakin on niin.

 40. Kaunis kirjoitus, paljon onnea teille! <3

  Meilläkin se oli muutama vuosi sitten aivan tavallinen, lokakuinen tiistai. Tärkeä päivä määräytyi lentojen mukaan, sillä heti seuraavana päivänä lennähdimme häämatkallemne. :)

 41. Oi, kuinka kaunista! Kirjoitat niin että melkein tuntuu kuin olisi läsnä itsekin.

  Toivon teille paljon onnellisia yhteisiä päiviä, vuosia ja vuosikymmeniä!

 42. Mää en kestä kuin kaunista ja ihan teidän näköinen hääpäivä, upeat te ❤️Onnea kyyhkyläiset!

 43. Lämpimät onnittelut teille ♥︎ Teitä on ihana seurata, nähdä kuinka viihdytte yhdessä, täydennätte toisianne, olette tosienne jatke ja vaan aivan superihania ♥︎

 44. ❤️❤️❤️ kyyneleet nousi silmiin, valtavan kaunis teksti. Ihanaa, paljon onnea! xxx

 45. Aihh oih onnea! Jokaista solua tiristävää onnea, vakaaksi ja rauhalliseksi tekevää onnea teille molemmille!

  Yli kymmenen vuotta blogisi kautta matkaasi seuranneena, ihan sieltä Honey Junkien ajoista asti, voi vilpittömästi sanoa, että olen onnellinen onnestasi ja onnestanne. Onneksi löysitte toisenne. Onneksi onni löysi teidät. Onneksi rakkaus löysi teidät. Ja onneksi rakkaus. <3

 46. No nyt kyllä täällä kyyneleet valuvat. Kummallista, vaikken tunne teitä, niin tämä sykähdytti kyllä kovasti.
  Kaikkea ihanaa teille <3 <3 <3

 47. Mä hymyilen yhä. Onnea ja konfettisadetta teille! Niin ihana uutinen, ai että! Onnea <3

 48. Paljon onnea teille! Päivänne oli varmasti kaunis ja juuri teille mieleinen. Mekin menimme naimisiin tasan puolitoista vuotta sitten, täysin salaa :) kukaan ei tiennyt, ja juuri niin sen pitikin mennä. Jännittävä mutta rauhaisa olo, vain kahden välinen sopimus, muuta ei tarvittu.

 49. Onnea ❤️ Ihanaa! Hassua miten voi tulla iloiseksi toisten, ihan vieraiden tyyppien puolesta. Rakkaus on parasta.

 50. Onnea teille ihanat. ♥️ Teistä näkee että teillä on toistenne kanssa hyvä ja vapaa olla.

 51. Aivan ihastuttava uutinen!! Onnea ja kaunista yhteista elamaa teille! Ja terveisia viela kovin kesaisesta Montrealista!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.