Keep it coming, keep it coming

Syksyn ensimmäinen lumihiutale on virallisesti nähty, eikä se suinkaan tullut yksin. Mutta ei se mitään! Olen oikeastaan yllättynyt siitä kuinka vähän talventulo tänä vuonna on ahdistanut. Olen viettänyt vain yhden illan lähetellen poikaystävälle paniikinkatkuisia tekstiviestejä (“elämäni on ohi” ja “miksi edes nousta aaamulla” mainittu) ja käynyt vasta kahdesti vaanimassa äkkilähtöjä mihin tahansa lämpimään. Tämä laskettakoon saavutukseksi henkilölle, joka on joinakin vuosina täysin vakavissaan suunnitellut ovensa laudoittamista umpeen ja elämistä säilykkeillä seuraavaan toukokuuhun saakka.

2013-10-stellaharasek-winterphotos-12013-10-stellaharasek-winterphotos-22013-10-stellaharasek-winterphotos-3

Minua viisaampia lähimmäisiäni lienee kiittäminen vaivihkaa vahvistuvasta talvensietokyvystä, he pitävät minut kiinni todellisuudessa silloinkin kun vajoaisin kokonaisiksi päiviksi omiin maailmoihini. Niihin, joissa saan maleksia loputtomilla hiekkarannoilla eikä ole kuukausitolkulla kestävää kaamosta tai kirjanpitäjää, joka raivoaa puhelimessa Stella jumalauta missä sun viime kuun kuitit on, niiden piti olla täällä viikko sitten. Mutta ei se todellisuus ole hullumpi paikka sekään, ei ainakaan silloin kun on ihmisiä, jotka haluavat hulluuspäissään jakaa sen kanssani.

2013-10-stellaharasek-winterphotos-42013-10-stellaharasek-winterphotos-52013-10-stellaharasek-winterphotos-6

Kämppäkaveri istui eilisaamuna keittiön ikkunalaudalla ja katseli kun talven ensimmäiset, tiskirätin kokoiset räntähiutaleet leijailivat taivaalta. Sitten hän nousi, puki ylimääräiseksi vuoriksi takin alle vanhan kaniturkin ja paineli koirat mukanaan studiolle kuin mitään peruuttamatonta ei olisi tapahtunut. Lääkitsin järkytystäni kolmannella kupilla teetä kun tajusin, että niin. Kevät tulee talven jälkeen mitä luultavimmin tälläkin kertaa. Eikä koko talvesta tarvitse kerralla selvitä, juuri nyt riittää kun pukee kaniturkin takin alle ja lähettää poikaystävälle tekstiviestin, että tehdäänkö illalla tulista linssikeittoa.

2013-10-stellaharasek-winterphotos-72013-10-stellaharasek-winterphotos-82013-10-stellaharasek-winterphotos-9

Ja poikaystävä – hän iloitsee talvesta, varsinkin lumipalloista ja siitä, että saa juoda glögiä niin paljon kuin haluaa eikä kukaan nipota. Hän on luvannut tartuttaa innon minuunkin. Olen päättänyt antaa sen tarttua.

The first snowflakes of winter are coming down! Slowly but surely I’m learning to enjoy them.

All photos from last winter.

37 thoughts on “Keep it coming, keep it coming

 1. Äläs nyt! Pimeydessä ja talvessa on monia hyviäkin puolia: kukaan ei ihmettele, jos haluaa viettää koko viikonlopun sisällä glögiä juoden, jonkun kainaloon unohtuen ja mäyräkoiranmahoja rapsutellen. Pimeitä aikoja varten pitää hamstrata kaappiin glögiä, kynttilöitä ja hyviä tv-sarjoja. Kyllä se siitä!

 2. Ihania kuvia sun blogissa! Näistä tulee pirteää fiilistä tällaisiin pimeisiin syysiltoihin. :)

 3. mä haluun kans poikaystävän, jolla on tuollaiset rypyt silmäkulmissa. Mistäs sellaisen löytäs ens talven lämmikkeeks….

 4. Mitä, eiks oo kuitenkin vähän hullua pukeutua turkkiin tässä vaiheessa talvea, kun ei ole vielä edes kylmä…. Voi viluttaa paukkupakkasilla vähän, jos nollakeleillä jo verhoutuu kaniturkkiin.

  • Haha! Kämppiksen kaniturkki on liivimallinen, ja tarkoitettu puettavaksi jonkun alle tai päälle lisälämmikkeeksi. Tähän aikaan vuodesta se lämmittää ohkaisemman takin alla, myöhemmin sitten toppatakin kaverina. Kätevä kapistus!

 5. Tunnen eläväni toisessa todellisuudessa, en ole nähnyt yhtään lunta. Tai no perjantaina yritti joku lumihiutale huitoa jotain, mutta minä en suostunut kuuntelemaan, olin poissa huudeiltani sitä paitsi.

  Glögikauden olen kyllä avannut. Hik.

  • Huitova lumihiutale, ahahahahahaha. Mä haluan sinne samaan todellisuuteen kuin sinä!

 6. Tämä todistaa uskomukseni siitä, että Turku on omalla lämpövyöhykkeellään. Otin tänään parvekkeella aurinkoa.

  Mutta kyllä se talvi tänne viekkaasti tulee… Ihan yhtä varmasti kuin sitä seuraava kevätkin!

  • WHAT. Tämä on epäreilua. Muutan Turkuun. Onneksi me ollaan tulossa sinne ensi viikonloppuna.

 7. Heh, itsekin katsoin kuvat ja mietin että ei hemmetti, olen onnekas ettei lumisade käynyt täällä Larussa asti — Facebookissakin kun joku Hesan seudun ystävä myös hehkutti ensilunta (taisi olla jossain maakunnissa tosin), joten oletin että sitä on oikeasti tullut keskustassakin :) Duh.

  • Siis kyllä täällä satoi perjantaina ja lauantaina lunta! Se vaan suli (onneksi) pois heti maahan osuttuaan.

 8. Onkohan multa mennyt ohi, mutta kiinnostaisi tietää, että löytyikö Jarvikselle lopulta uusi koti?

 9. HUH. Porissakin tuli koettua pienimuotoinen slaagi, hetken ajan todella pelkäsin Helsingissä odottavaa todellisuutta. Kaunista, ei siin mittä. Mutta se vaatemäärä ja ikuinen plussapallo-olo, nou tänks! Pidetään tää tämänhetkinen sää vielä hetki.

  (ps. tämänvuotinen Blossa testattu. ihan ok. Alkon valikoimissa on sen lisäksi kai 14 glögiä. pariksi viikoksi kokeiltavaa!)

 10. Herranjumala Stella, sain jo sydärin että onko Eiraan satanut noin sankasti lunta. Njaaaahas, vuosi sitten ehkä. Huh. Talvi on vääjäämättä edessä!

  • Haha! Sorry kaunokainen. Kuvat ovat viime huhtikuulta, mutta eiköhän täällä kohta samalta näytä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.