I got thirteen hours to burn

Terveisiä Pihlajasaaresta. Voisin ohjata sinne jo postini, niin paljon olen viime päivinä päivystänyt lempikalliollani eteläisessä saarenkolkassa. Kesälomalaisen saarielämään ei tarvita hyvän seuran lisäksi montaakaan asiaa: eväitä, luettavaa ja aurinkorasvaa. Ja tietysti bikinit – helleaalto ajaa jopa kaltaiseni kotimaisia kylmiä vesiä kaihtavan vilukissan mereen.

2014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-02014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-32014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-2

Helle seisoo kaupungissa, keinuu kaduilla kuin hidastettu valssi. Avomeren äärellä sen sijaan käy kevyt tuuli, lämmin toki sekin. Pitää silti poissa kärpäset ja läkähdyttävimmän kuumuuden.

2014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-12014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-42014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-5

Saaripäivien tärkein varuste tarpeeksi ison kassin ohella on kirpparilta vuosia sitten poimimani, vastikään uuteen käyttötarkoitukseensa vihitty kuohuviinikatiska, jonka avulla viini- ja vesipullot saa veteen viilenemään. Heinäkuun helteiden onnelliseksi ongelmaksi laskettakoon se, ettei merivesi ole enää kovin kylmää.

2014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-62014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-72014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-8

Joka kerta pakataan eväät, joiden on tarkoitus piisata koko päiväksi. Sitten ne pistellään poskeen välittömästi kun viltti on levitetty – minkäs sille mahtaa, että nälkä iskee heti kun astuu veneeseen? Viimeksi kasseista kaivettiin kirsikoista tehty pikapiirakka, simppeli salaatti ja vesimeloni, kesäpäivän paras eväs.

2014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-92014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-102014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-11

Kesä kuivaa minkä kastelee, oli kyse sitten bikineistä, pyyhkeistä tai merivedestä osuman saaneista vaatteista. Yhtenä päivänä säätiedotus lupasi sadekuuron kello kahdelta: katselimme ainoaa pilveä, joka horisontissa häämötti, ja mietimme tuoko viattoman hopeisenharmaa hattara tosiaan sateen tullessaan. Jäi sekin sade satamatta, pilvi hajosi harsoksi saariston ylle eikä saanut aikaan edes varjoa.

2014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-122014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-132014-07-25-stellaharasek-pihlajasaari-14

Parasta uneliaassa helteessä on se, ettei enää muista mitä kaikkea pitikään tehdä ja mistä kaikista asioista pitikään kantaa huolta. Velvollisuudentunto valuu korvasta raskaiden ajatusten mukana. Ei tarvita edes musiikkia, aaltojen ääni riittää tyhjentämään mielen ja täyttämään rinnan horisontittomalla onnella.

Postcards from a place called Pihlajasaari. Spending summer days in a happy haze of sunshine, sea salt and sparkling wine.

THE TWILIGHT SINGERS – TEENAGE WRISTBAND

12 thoughts on “I got thirteen hours to burn

 1. Mielettömiä kesäkuvia! Toivottavasti ehdin vielä itsekin johonkin saareen nauttimaan jäljellä olevista kesäpäivästä, vaikka sitten ihan Suomenlinnaan…

 2. Onkohan löytynyt jo joku syy siihen, miksi esim. tämäkin postaus päivittyy Blogilistan mukaan uudelleen ja uudelleen? Tänäänkin jo kahdesti, eilen myös. Editoitko postausta, vai mistä mahtaa johtua?

  • Pahoittelen, en kyllä osaa sanoa! En ole editoinut tätä juttua julkaisun jälkeen, ei johdu siis ainakaan siitä. Ehkä Blogilistalla on jotain häikkää?

 3. Minäkin haluan tuollaisen kuohuviinikatiskan, johon tarttuu näemmä oikeaa samppanjaa! :D Olin käymässä Champagnen alueella kesälomalla ja eräskin Mumm pullo lähti mukaan tuliaisina Reimsistä kun oltiin tutustumassa Mumm samppanjan tilalla heidän kellareihin ja siihen miten samppanjaa tehdään. Mumm rose samppanja on todella hyvää, mitä teillä oli tuolla mukana?

  • Ooh, ihanalta kuulostaa teidän reissu! Meillä taisi olla mukana puolikuivaa, Demi-Sec. Hyvää, tosin olisi ollut parempaa kunnolla jäähdytettynä ;)

  • Mifukon olkipunoskassi, hankittu Tikausta Korkeavuorenkadulta. Suosittelen, siihen mahtuu kaikki!

  • Kiitos! On itseasiassa, nappasin sen mukaan Zaran alennusmyynneistä Turusta kun kaipasin rantakäyttöön sopivaa pitkähihaista pellavapaitaa.

 4. Nyt vihdoin toimii kommentointi? Piti vaan tulla kertomaan että upeat kuvat ja samaa mieltä tekstistä!

  • Kiitos! Pahoittelen, kommentointi oli tosiaan päivän verran poissa käytöstä ihan oman hölmöilyni takia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.