Ei ole helppoa olla oliivipuu

Päivän ilmoitusluontoinen: keittiömme ikkunalaudalla lorvinut oliivipuu on virallisesti heittänyt henkensä.

2014-12-10-stellaharasek-olivetree

ETTÄ MITÄ ETTÄ? kiljui kämppäkaveri. Oliivipuut elävät kuumilla ja kuivilla leveysasteilla täysin tyytyväisinä yli tuhatvuotiaiksi, mutta ullanlinnalaisessa keittiössä kastelukannun ja hellän hoidon huomassa oliivipuu on omasta mielestään välittömässä hengenvaarassa ja haluaa kuolla.

Jos ei ole aina helppoa olla Stella Harasek, ei ole näköjään aina helppoa olla myöskään oliivipuu. Hankinko tilalle kaktuksen vai onko jollakulla sisäpiirivinkki oliivipuun pitämiseen elossa?

13 thoughts on “Ei ole helppoa olla oliivipuu

 1. Hei kiitos kaikille avuliaista kommenteista ja anteeksi, kun palaan asiaan vasta nyt!

 2. Anopinkieli ja palmuvehka. Nämä elävät jopa kaltaiseni kasvimurhaajan asunnossa. Ja ovat lisäksi muotokieleltään kivan näköisiä. :)

 3. En suosittele kaktuksia. Minulla oli nuoruusvuosina kaksi kaktusta, joita hoidin samalla tavalla. Toinen kuitenkin kuoli kuivuuteen ja toinen hukkui kuoliaaksi – en ymmärrä, miten tämä yhtälö on edes mahdollista. Muut vihreät huonekasvit ovat suunnilleen pysyneet hengissä tällä “kastelen, jos muistan”-periaatteellani. Rahapuuta voisin minäkin suositella.

 4. Kaktus. Ne epelit pitävät heitteillejätöstä. Sen lisäksi, että oma kaktukseni ei ole vieläkään kuollut, se on myös kukkinut, koska olen laiminlyönyt sitä niin ahkerasti.

 5. Mun puuleni kävi samoin ja kumosin sen tippa linssissä taloyhtiön roskikseen viimeviikolla :( Sniif…taidan päätyä ratkaisuun, jossa en hanki enää mitään tilalle ;)

 6. Älä vaan heitä puuta pois! Minun oliivipuuni teki saman tempun muutama vuosi sitten ensimmäisenä talvenaan ja kevään tullen se virkosi kuin ihmeen kaupalla. Nytkään puuressukassa ei ole lehden lehtä. Muutaman talven jälkeen tiedän kuitenkin, että se herää taas. Yhtä varmasti kuin kaamos loppuu.

  • Kannatan tätä vaihtoehtoa. Pidä se vain hiukan kosteana,älä kastele liikaa ja odota kevään valoa. Eiköhän ne uudet silmut sieltä ala aueta..

 7. Oliivipuu talvehtii valoisalla paikalla jossa on noin +5-8 astetta, valitettavasti siis ei ikkunalaudalla jonka alapuolella on todennäköisesti lämpöpatteri. Rahapuulle tuo olisi oiva sijainti!

 8. Kärsiiköhän noi huoneilman kuivuudesta? Kyllä noiden “huonekasvimallien” pitäs kai pärjätä sisälläkin….

 9. Veikkaisin julmaksi syylliseksi vanhan talon vetäviä ikkunoita, näillä keleillä alkaa se ikkunan raosta käyvä viima olla liikaa etelän kasvateille.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.