Tilauksesta toimitettu valkoinen joulu

Äitini saapui aatonaattoa edeltävänä päivänä pohjoisista postikorttimaisemistaan mustaan pääkaupunkiimme ja koki elämänsä järkytyksen. Hän soitti ensimmäisen reklamaatiopuhelun jo rautatieasemalta Ylitorniolta saapuneen junan laiturilta: MISSÄ ON LUMI? Sääjumalat taisivat säikähtää hänen opettajanauktoriteettiaan, sillä valkoinen joulu laskeutui valtakuntaan sen jälkeen kuin tilauksesta. Seuraa kuvakimara, ajauduin satumaisemista hetkelliseen mielenhäiriöön enkä malta karsia.

2014-12-28-stellaharasek-whitexmas-12014-12-28-stellaharasek-whitexmas-22014-12-28-stellaharasek-whitexmas-32014-12-28-stellaharasek-whitexmas-4

Ajelimme aatonaattona toimittamassa asioita: veimme kukkia, toimme viiniä, haimme poikaystävän paketteineen. Oli piipahdettava samalla katsomaan joko kaislikossa ritisi jää. Hullua, että vain muutaman minuutin matkan päässä kaupungin keskustasta löytyy niin kallioita, metsää, saaria kuin rantakaislikoita.

2014-12-28-stellaharasek-whitexmas-52014-12-28-stellaharasek-whitexmas-62014-12-28-stellaharasek-whitexmas-72014-12-28-stellaharasek-whitexmas-8

Kantapään kautta opin, ettei kynsikkäillä tarkene enää – kymmenen asteen pakkanen nipistää sormenpäät sinisiksi. Eipä tullut lähtiessä katsoneeksi lämpömittaria. On ollut leutoa niin kauan, ettei ole juuri tarvinnut. Täytyy kaivella kaapista kunnon villakinttaat.

2014-12-28-stellaharasek-whitexmas-92014-12-28-stellaharasek-whitexmas-102014-12-28-stellaharasek-whitexmas-11

Voi Mikko ja lainakiesi. On miehiä, jotka rakastavat autoja ja sitten on Mikko. Herra valokuvaaja hylkäisi varmasti kameransa kädenkäänteessä, jos joku suostuisi vaihtamaan sen autoon. En tunne ketään muuta, joka itse ilmoittautuu vapaaehtoiseksi hakemaan, tuomaan, kyyditsemään ja kuljettamaan. Tärkeintä on olla tien päällä ja toiseksi tärkeintä on löytää radiokanava, joka soittaa autoiluun sopivaa musiikkia. Kavinskyn Nightcall on yhteinen suosikkimme.

2014-12-28-stellaharasek-whitexmas-122014-12-28-stellaharasek-whitexmas-132014-12-28-stellaharasek-whitexmas-142014-12-28-stellaharasek-whitexmas-15

Onnittelut, jos selvisit tänne saakka! Lupaan, ettei lumikuvia ainakaan… seuraavaan vuorokauteen.

17 thoughts on “Tilauksesta toimitettu valkoinen joulu

 1. Ihania kuvia ja niistä välittyy lämmin tunnelma. Punaiset kyntesi sopivat kuviin erityisen hyvin. Kuten myös myssysi.

  • moi D,

   huivi ON iso ja lämmin.
   se on itseasiassa balmuirin torkkupeitto, jota käytän huivina.
   löytyy ainakin osoitteesta http://www.balmuir.com nimellä highland throw, suosittelen lämpimästi (hahhaha).

   mikko

   • Ihanaa että joku muukin käyttää torkkupeittoja huiveina :) Ostin syksyllä kaapelin design marketista Alpa:n ihanan harmaan jättihuivin ja myyjäpoika vaivihkaa mainitsi maksaessa että tätähän siis voi käyttää myös peittona. Ei ollut kai raaskinut sanoa kun kiedoin sitä kaulan ympärille..

  • Pipo on Acnen, hankittu viime tai toissatalvena. Lämmin on, mutta vähän liiankin väljä (vaikka aina huutelen sen väljyyden perään). Ei tahdo pysyä päässä!

   • Kiitos tiedosta! Mulla on niin paljon tukkaa että se vois olla just hyvä ominaisuus tän kuontalon kanssa :D Takkikin kiva, muistanko oikein että se on Zarasta?

 2. Oih, miten oot onnistunut ottamaan tuollaisia kuvia? Meilläpäin ei valo riitä, tummia tulee.

  • Valon vähyys on toki haasteena täälläkin – nämä on napattu päivän kirkkaimmalla hetkellä, joka kesti vajaan tunnin. Sen jälkeen voi toki väännellä herkkyyksiä kattoon.

 3. Kiva postaus ja luin loppuun asti. Mutta yhtäkkiä tuli ihme epäily että eihän tämä nyt vaan ollut mikään automainos? Jos oli, niin vähän ärsyttävää. Itse tykkään lukea blogeja, varsinkin sun tätä, mutta vihaan piilomainontaa. Jos epäilykseni on täysin väärä, niin sori jo etukäteen.

  • Heippa Ilona,

   kiva kun tykkäsit jutusta! Olen itsekin piilomainontaa vastaan, joten merkitsen yhteistyössä toteutetut kirjoitukset selvästi. Tässä ei ollut sellaisesta kyse.

   Hyvää uutta vuotta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.