Tummia terälehtiä

Ostin hetkellisen mielenhäiriön vallassa tummanpunaisia tulppaaneja. Ne tönöttivät lähikaupan kassalla vaativan oloisina, joten poimin ne mukaan sen enempää miettimättä. Vasta kotona muistin miksi hankin tulppaanini useimmiten valkoisena tai haalistuneen vaaleanpunaisena – kirkkaanväriset tulppaanit ovat turhan tyrkkyjä, ojentautuvat tulijaa kohti kun astuu huoneeseen ja ottavat tilan haltuun lupaa tiedustelematta. Ignoorasin ne monta päivää, kunnes ne vihdoin kuihtuivat. Viimein tajusin miksi on tummanpunaisia tulppaaneja ja ihmisiä, jotka ostavat niitä.

2015-02-16-stellaharasek-flowers-01 2015-02-16-stellaharasek-flowers-02 2015-02-16-stellaharasek-flowers-03

Toiset kuihtuvat selkä suorassa, toiset väsyvät ja antavat vartensa taipua, pitävät vielä päänsä pystyssä arvokkaina kuin vanhat kilpahevoset. Väri saa tummempia sävyjä, muuttuu melkein violetiksi. Näin raukeassa seurassa on vaikea olla viihtymättä.

Rento alku uuteen viikkoon, minulle ja teille.

2 thoughts on “Tummia terälehtiä

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.