Makuuhuoneeseen muutti päiväpeitto

Makuuhuoneessa on lanseerattu uusi koiria kauhistuttava konsepti nimeltä päiväpeitto. Siitä taitaa olla vähintään vuosikymmen, kun edellisen kerran edes omistin päiväpeiton. Minusta vitivalkoiset ja harmaat lakanat ovat konstailemattomalla tavalla kauniit enkä ole halunnut peittää niitä. Äiti tosin sanoisi, että olen laiska – ja olisi siinä toki oikeassa.

2014-02-stellaharasek-kapteeninkatu-balmuir-12014-02-stellaharasek-kapteeninkatu-balmuir-3

Oli miten oli, Balmuirilta saatu pellavainen peitto on huolestuttavasti horjuttanut laiskamadon filosofiaani. Tykkään hillittömästi tuosta täydellisestä tummanharmaan sävystä, pellavan rennosti rypyttyvästä pinnasta ja siitä, miten peitto tuo koko huoneeseen ryhtiä. Myös siitä, että peitto on perinteisiin päiväpeittoihin verrattuna ohut ja laskeutuu sen ansiosta kauniisti valuen. Toiselta puolelta peitto on keskiharmaa, kätevästi siis käännettävissä, jos alkaa tuntua siltä, että vaihtelu virkistäisi. Paljon plussaa siitä, että peitto on valmistettu käsin kotimaassa.

2014-02-stellaharasek-kapteeninkatu-balmuir-42014-02-stellaharasek-kapteeninkatu-balmuir-52014-02-stellaharasek-kapteeninkatu-balmuir-6

Linen bedspread & kid mohair throw were gifts from Balmuir. Black painting by Marianne Nieminen. Black lamp by Selki-asema and Marimekko coffee mug from Finnish Design Shop (gifts received years ago). Black string lights from Granit. Most of the rest is vintage – trunks, old exercise ball, antlers, dreamcatcher etc.

Niin pitkälle en ole sentään päässyt, että petaisin peiton paikoilleen aivan joka päivä, mutta kiireettöminä aamuina kyllä. Keskimäärin kuusi minuuttia myöhemmin puoliksi myllätyn pellavapeiton alta löytyy kaksi kerän muotoista kohoumaa, jotka narisevat närkästyneesti, jos ne yrittää häätää. Olkoon, kyllä sinne sänkyyn mahtuu päiväpeiton lisäksi pari pikkukoiraa.

I haven’t bothered with bedspreads for years. I actually like the look of white and grey sheets in an unmade bed – so easy and effortless. Works well for someone as lazy as me. Well, as it turns out, the times they are a-changin’: I got a linen bedspread from a finnish brand called Balmuir and it’s just too beautiful to be left unused.

23 thoughts on “Makuuhuoneeseen muutti päiväpeitto

 1. Pingback: Rennosti laskeutuvat, huolettomat rypyt | Jolie

 2. Täydellinen väri! Ja tykkään tatuoinnistasikin♥ Itse en ole vielä neulan alle uskaltautunut.

 3. Meillä koira katseli tätä hämmentävää konseptia hetken, pujottautui sitten sen alle pitkulaiseksi kohoumaksi ja vaikutti toteavan että hienoa, yksi lämmittävä kerros lisää. Jos tulee liian kuuma, tyynyjen välistä pääsee luolakoira mönkimään pois peiton alta ja kiertämään sen päälle. Älä anna koirien lukea tätä.

 4. Aivan ihana!!!!

  En ollut antanut päiväpeitolle ajatustakaan ennenkuin näin tämän.

  Osaako kukaan sanoa missä hinnoissa tämän kanssa liikutaan? Yhteistyökamppista peukutan myös!

  • Moro Essi, en tiedä aivan tarkkaa hintaa, mutta uskoisin, että se on muutaman huntin luokkaa koosta riippuen. Pellavalakanoiden hinnat osuvat välille 100-300€, päiväpeitto lienee vähän hintavampi. Pellavaa on peitossa kaksinkerroin ja se on tosiaan käännettävä.

   • Mä maksoin omastamme muistaakseni noin 500 e vuosi sitten, joten luulisin että hinta pyörii noilla samoilla nurkilla.

 5. MITÄ, onko Balmuirilla pellavainen päiväpeitto?! Ja vieläpä harmaa!! Välitön pakkomielle!!!

  Sun täytyy hei ihan oikeasti hommata pian joku Balmuirin ale-koodikampanja, tai muuten tässä on oman pankkisaldon suojelemiseksi pakko jättää blogin lukeminen vähemmälle.

  • ON! Hei, hyvä idea tuo alennuskampanja. Onko täällä muita kiinnostuneita? Pitää ehdottaa!

     • meikää kyllä nyt kiinnosti sen verran, että järjestin itselleni heti tänään yhden kappaleen tulolleen – nämähän loppuvat kohta muuten kesken, kun kaikki haluavat omansa ;). hintaa tiedustelleille, vaihtelee näemmä 400 – 450€ välillä. oikeasta paikasta oikeaan aikaan saattaa saada jopa alennuksella ;) :P.

 6. Hei ihana! Mulla on aika lailla samanhenkinen futon ja matala sänky (no ne teollisuuspyörät on meikän versiossa harmaat, puiset jalat). Olen myös melko laiskansorttinen petaaja, mutta yritän opetella, sillä päiväpeitto-petaus näyttää futonissa hyvältä. Teen sen itse niin, että tungen päiväpeiton reunat patjan alle, koska sillä konstilla se kaunis sängyn runkokin jää näkyviin. Suosittelen kokeilemaan! Vie vähän enemmän aikaa, mutta pysyy paremmin paikoillaan ja näyttää kivalta.

  • Hyvä idea! Itse olen tykännyt silti enemmän siitä, että reunat repsottavat rennosti laitojen yli, vaikka runko ei silloin niin näykään.

  • Balmuiria myydään ainakin Stockmannilla, sekä muistaakseni muutamassa sisustusliikkeessä Korkeavuorenkadun varrella.

  • Oho, olipa sulla ajoitus! Just äsken otin kuvan, julkaisen sen myöhemmin tänään tai huomenna!

 7. Meillä on tuo sama päiväpeitto (samassa värissäkin), olen ihastellut sitä käytössämme jo vuoden verran. Totaalisesti rahansa arvoinen! Pellava ja harmaa ei vaan voi olla huono yhdistelmä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.