Map of the problematique

Selkääni on hakattu viimeisen viiden kuukauden aikana mustaa mustetta viivoina, pisteinä ja varjoina. Se ei ole vielä valmis, mutta vilautetaan välillä valokuva, kun siitä on kyselty kovasti.

2014-02-stellaharasek-tattoo-ink-backpiece

Back piece by Anton from Legacy Tattoo.

Tuntematon mies näki baaritiskillä kuvan kuultavan valkoisen t-paidan läpi ja kysyi onko selässäni pohjapiirros. Tavallaan. Se on tähtikartta, sellainen jolla vain omistaja osaa navigoida.

Ainiin! Konseptuaalisiinkin karttoihin kuuluu ruksi, joka kertoo missä katsoja on. Omani löytyy oikeasta ranteesta, jossa näen sen joka päivä.

MUSE – MAP OF THE PROBLEMATIQUE

38 thoughts on “Map of the problematique

 1. Onpa tosiaan kandinskymainen : ) mietinkin, miksi näyttää niin jotenkin tutulta, onneksi joku täällä muistikin nimen…hieno on, jotain tuollaista kepeää graafisuutta itsekin haluan tatuoinnilta.

  • Ooh, tulee aina niin hyvä mieli kun joku teistä tykkää otsikoista! Kiitos kivasta kommentista!

 2. Minullekin tuli heti mieleen Kandinskyn työt. Aivan upea, tuossa on juuri sitä mitä itsekin toivoisin tatuoinnilta jos sellaisen päädyn ottamaan: Se ei näytä irralliselta, iholle lätkäistyltä leimalta kuten monet tatskat, vaan myötäilee kehoa luontevasti. Suuresta pinta-alasta huolimatta keveä ja ilmava. Esittävät kuvat ja tekstit ovat hienoja, mutta jotenkin alleviivaavia ja ilmeisiä, rakastan tässä merkitysten piilottamista graafisiin kuvioihin.

  • Kiitos K. Se oli tarkoituskin, että kuva myötäilisi kehon liikkeitä ja muotoja – ja sekin, ettei se olisi liian esittävä, vaan enemmän graafinen ja abstrakti.

 3. Todella hieno kuva. Sopii saumattomasti upealle kantajalleen.

  Muotokielestä tulee jossain määrin mieleen eräät Wassily Kandinskyn työt. Tuo viite taidemaailmaan sopii sekin persoonaasi hyvin, sen kuvan perusteella, joka sinusta on tämän blogin ja kirjoitustesi kautta lukijalle välittynyt.

  En pysty kuvittelemaan minkäänlaista leimaa omaan kehooni, mutta kauniita ja onnistuneita, kantajalleen sopivia teoksia ihailen tatuointitaiteenkin muodossa muilla.

 4. Mä en oikeestaan oo mikään suuri tatuointien ystävä, mutta pidän ihan hirvittävästi tuosta olet tässä -rasti ranteessa ajatuksesta. :)

 5. En kestä! On niin huippu tatuointi! Ja tuo kuva: kokonaisuus on niin kaunis että pakko jäädä vain tuijotteleen…

 6. En ole lähtökohtaisesti tatuointien ystävä, koska useimmiten ne näyttää musta jotenkin “irrallisilta”, ei oikein puhu samaa kieltä kantajansa kanssa. Mutta tuo sun tatuointi on kyllä kaikkea muuta! So cool, so you!

 7. Wautsi, on hieno, todellinen taideteos! :) Niin ja samaa mieltä olen kuin aiemmatkin kommentoijat, että tuo on sinun näköisesi. Tarkoitan tällä vain sitä, että noin suuri tatuointi(vaikka eihän se paksumpien vaatteiden alta näy) vaatii tietynlaisen ihmisen kantajakseen ja sinä olet kyllä juuri oikea ihminen tuollaista tatuointia kantamaan.(Siis olen luonut sinusta tietynlaisen kuvan tämän blogin kautta, en sinua tunne).

  Oon miettinyt itsekin aina välillä tatuointia, mutta en ole aktiivisesti miettinyt, että millainen se voisi olla, joten toistaiseksi olen sen jättänyt ottamatta. Voihan olla, että tuolla periaatteella(en mieti asiaa/suunnittele) tatuointi jää kokonaan ottamatta, mutta haluan myös niin, että kuvalla ehdottomasti on joku merkitys/se liittyy johonkin elämäntilanteeseen/-vaiheeseen vahvasti.

  Olin aika nuori(varmaan ala-yläasteella, kun katsoin tv:stä jotain yleisurheilun arvokisoja ja siellä näin Cathy Freemanin `Cos I`m free- tatuoinnin(liittyy tietääkseni hänen aboriginaalitaustaansa, en tiedä tarkemmin) ja se jotenkin kolahti:http://mujeres-riot.webcindario.com/cathy_freeman_16.jpg

  Niin jäin tähän nyt kirjoittelemaan vähän pidempää kommenttia näköjään, mutta tosiaan, tatuoinnilla pitäisi todella olla tärkeä merkitys mulle. Ehkä vähän “pelkään” sitäkin, että jos en jostain syystä tykkäisikään tatuoinnista/alkaisin sen ottamista katua. Mutta olen nyt vain tyyppi, joka miettii kaikkea tosi tarkkaan. Jos nyt pitäisi valita, niin päätyisin johonkin hillitynkokoiseen tärkeään tekstipätkään varmaankin.

  Mutta tuo sinun tatuointi on tosi hieno!

  • Niin ja muuten tuo ruksi- tatuointisi on todella nerokas idealtaan. Jos minä tulkitsisin tuota ruksia, niin ajattelisin sen kuvaavan myös sitä, että se, jolla ruksi on, on se tärkein(tai, että “olet tässä” on kuitenkin omassa ranteessa). Tai että itse on kuitenkin oman elämänsä tärkein henkilö. Taitaa taas tämä keskellä yötä kommenttien kirjoittelu olla aika huono idea, tuosta ei varmasti saa mitään selvää, mutta jätän nyt kuitenkin tämän kommentin…

   • Niin, sen tarkoitus on sijoittaa omistajansa aikaan ja paikkaan, kyllä se ajatus tuotakin tukee, että on itse oman elämänsä päähenkilö.

  • Juu, kuva on iso mutta eihän se juuri näy kuin kesäisin, kun vaatetusta on vähemmän. Mustalla t-paidalla sen saa kokonaan piiloon, valkoisesta se vähän kuultaa läpi.

   Ihan järkevää, että annat tatuointi-idean hautua – se kannattaa ottaa vasta kun on varma siitä mitä haluaa ihoonsa loppuelämäkseen. Toki niitäkin on, jotka tykkäävät tatuoinneista puhtaasti esteettisistä syistä ja ottavat niitä sen suuremmin miettimättä, ei siinäkään mitään vikaa, mutta kommenttisi perusteella et ole yksi heistä :)

 8. Todella upea! En arvannut että se on vielä kesken. Näyttää jo nyt tosi hienolta. Oletko suunnitellut kuvan itse?

  • Idea on minun ja toki annoin jotain tyylillisiä suuntaviivoja, mutta Anton sen on piirtänyt.

  • Kiitos! Sellaisen halusinkin, itseni näköisen kuvan, joka olisi irrallaan trendeistä ja kestäisi aikaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.