Muistiinpanoja maailman rannoilta

Muistikirja-addikti ilmoittautuu. Varsinaista päiväkirjaa en ole kirjoittanut enää vuosiin, mutta muistikirja minulla on jokaiselle maailmankaikkeuden aiheelle. Kirjaan niihin haja-ajatuksia ja huomioita, nimiä ja osoitteita, ideoita, paikkoja ja päähänpistoja – kaiken mitä en halua unohtaa, sillä pääni on seula, jossa ei pysy mikään paria minuuttia pidempään. Ja joskus piirtelen, tai kuten ystävä sanoo, suttaan. Mitään mainittavaa järjestelmällisyyttä muistikirjoista on turha etsiä, en usko että kukaan muu saa niistä edes selvää kuin minä. Enkä aina minäkään – olen löytänyt itseni useammin kuin kerran lähikaupan hyllyjen välistä tiiraamassa tiheään täytetystä lapusta mitähän olen mahtanut omaan ostoslistaani kirjoittaa.

2015-05-15-stellaharasek-travels-12015-05-15-stellaharasek-travels-2

Kuvat ovat Khao Lakista, lähes autiolta rannalta, jossa sai kirjoitella kaikessa rauhassa kenenkään keskeyttämättä. Taannoiselta Thaimaan matkalta otetut kuvat ja tehdyt muistiinpanot on nyt pikkuhiljaa purettu kaiken muutto- ja raksakaaoksen ohessa. Osan säästän tulevaan lehtijuttuun, loput tihkuvat lähiviikkoina blogiin. Trooppisten tunnelmien tarjoama terapia kelpaa ainakin kirjoittajalle itselleen toukokuisen kesänodotuksen keskelle… En edes aloita tuosta säästä, en.

2015-05-15-stellaharasek-travels-32015-05-15-stellaharasek-travels-4

Rakastan Moleskinen kalentereita ja muistikirjoja, mutta käytän kyllä muitakin. Olennaista on, että kirja tuntuu hyvältä kädessä ja houkuttaa tyhjillä sivuillaan – tavallinen ruutuvihko olisi turhan arkinen ja liian arvokkaan näköiseen kirjaan ei uskaltaisi kirjoittaa. Tämänhetkinen lempimuistikirjani on saatu Tikausta. Käsintehdyllä kirjasella on mattamusta kansi ja leveä kuminauha, jolla kirjan saa suljettua. Se on osoittautunut yllättävän tärkeäksi ominaisuudeksi ihmiselle, joka säilyttää muistikirjojensa sivujen välissä lippuja, lappusia, kortteja ja lehdistä repäistyjä kuvia. Kerran löysin palaverissa muistikirjani välistä käyttämättömän kakkapussin. Koiranomistajan elämä on yhtä eleganssin juhlaa.

2015-05-15-stellaharasek-travels-52015-05-15-stellaharasek-travels-6

HOPEINEN RANNEKORU VINTAGELÖYTÖ
MUISTIKIRJA JA PUUTERINVÄRINEN VILLAHUIVI SAATU TIKAUSTA
THIERRY LASRYN AURINKOLASIT TREND OPTICISTA
KUVIOLLINEN KAFTAANI LÖYTÖ MATKALTA
NAHKALAUKKU COS

 

6 thoughts on “Muistiinpanoja maailman rannoilta

 1. Ihanaa, että joku muukin on muistikirja-addikti! Muistikirjoja ei voi koskaan olla liikaa ja niitä onkin kertynyt kiitettävä määrä… mutta kun aina tulee vastaan uusia ihania. En muuten löytänyt Tikaun verkkokaupasta mitään tietoa tuosta muistikirjasta. Onkohan myyty loppuun?

  Kyllä muuten noissa maisemissa kelpaisi kirjoitella. ;)

 2. MIKÄÄN ei ole niin hyvä kuin se onnellinen varmuus, että kakkapusseja on aina, joka taskussa, laukussa, muistikirjan välissä, kenkien kärjissä ja vaikka korvassa, jos nyt sattuisi jotenkin vaeltamaan ulos ja unohtamaan kaikki pussit kotiin.

  • Sanos muuta. Se on jännä homma, että avaimet, puhelin ja lompakko unohtuvat silloin tällöin kotiin, mutta kakkapusseja on AINA mukana.

 3. Mun äiti tekee aina silleen. että kirjottaa listan siihen järjestykseen, missä ne kaupassa tulee vastaan. Itte en kyllä jaksa nähä niin paljo vaivaa :)

 4. Samaistun tuohon kauppalista-asiaan, usein käy vielä niin, että kun saa epäselvän, sotkuisen ja epämääräisesti lyhennellyn ostoslistan tehtyä, niin se jää kotiin..

  Ihmiset jakaantuvat kyllä tässä kauppalista-asiassa kahteen ryhmään, olen kuullut villejä huhuja, että jotkut jopa järjestävät listan kaupan osastojen mukaan, jotta tuotteet voi järjestyksessä napata koriin, eikä tarvitse haahuilla ympäri kauppaa (mahdotonta). Toisaalta olen kuullut myös tyypistä, joka tekee kauppalistansa Excelillä, mutta uskon vasta kun itse näen!

  • Kauppalista Excelillä!? En kestä. Tulee mieleen eräskin ystävä, pitääpä kysyä onko hän kokeillut.

   En voi kuvitella kauppareissua ilman haahuilua ympäri kauppaa. Ei ole mahdollista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.