Kuumat vinkit kaupunkijuhannukseen

Joko olette kaikki juhannuksen vietossa? Kieltäydyin ihanasta mökkimatkasta kavereiden kanssa ja jäin kaupunkiin, koska enemmän kuin mitään muuta haluan juuri nyt kirjoittaa. On ollut kiireinen kevät enkä ole ehtinyt keskittyä kirjoittamiseen kuin jatkuvasti keskeytyvissä pätkissä, joista ei tule kuin kiukkuiseksi. Ajattelin kyllä aamukahvia laiturilla, rantasaunaa, yöuinteja ja soutuveneretkiä, mutta tyhjä koti, kirjoitusrauha ja univelka veivät sittenkin voiton. Ei automatkoja, kauppajonoja, tavaroiden pakkaamista mennessä ja tullessa, hyttysiä hiuksissa. Vain minä, tekstitiedostoni ja kaksi torkkuvaa koiraa. Ja pullo roseeta. On sentään juhannus, keskellä autioitunutta kaupunkiakin.

2015-06-20-stellaharasek-midsummer-12015-06-20-stellaharasek-midsummer-22015-06-20-stellaharasek-midsummer-3

Jos langoilla on muitakin kaupunkiin jääneitä, tässäpä meikäläisen kuumat vinkit urbaanin juhannuksen viettoon. Kaupunkijuhannuksen tarkoitus on olla vaivaton vaihtoehto maalle pakenemiselle, joten kaikkein olennaisinta on pudottaa turhat paineet ja ottaa rennosti. Ei ole pakko suunnitella sadan ruokalajin keskikesän fiestaa, jos ei jaksa. Ei tarvitse olla ohjelmaa joka päivälle. Ehkä sataa, ehkä ei. Ehkä kohtaat tulevan puolisosi unessa, mutta ainakin saat nukkua muutaman yön kunnolla.

2015-06-20-stellaharasek-midsummer-42015-06-20-stellaharasek-midsummer-52015-06-20-stellaharasek-midsummer-6

Jos sataa, juhannusbrunssin voi vallan hyvin kattaa sisälle. Ei haittaa, vaikkei olisi loimulohta, varhaisperunoita, grillattua munakoisoa ja oman kasvimaan yrteistä tehty pesto. Keittiön kaappeja kaivelemalla löytyy varmasti sopivat safkat laiskaan piknikiin. Kaupunkijuhannusta viettävillä on puolellaan myös lähikauppa, joka on mitä luultavimmin auki – jos ei keksi mitään muuta, niin marjat tai kirsikkatomaatit, muutama hyvä juusto ja purnukallinen kirsikkahilloa toimii aina.

2015-06-20-stellaharasek-midsummer-72015-06-20-stellaharasek-midsummer-82015-06-20-stellaharasek-midsummer-9

Kukat kuuluvat juhannukseen. Mitään ei ole menetetty, ellet ehtinyt kukkakauppaan: luonnonkukat ovat tähän aikaan vuodesta kaikkein kauneimmat. Puistoihin istutettuja pioneja ja taloyhtiöiden alppiruusuja ei tietenkään kannata käydä katkomaan, mutta niittykukkia, heiniä ja muuta vihreää voi poimia katujen varsilta ja puistojen laitamilta. Kaikki toimii: yksittäiset korret pienissä maljakoissa, yhdestä sortista koottu iso kimppu tai rento räjähdys, jossa on ihan kaikkea. Ja jos kukat eivät kiinnosta, ketään ei haittaa, että unohdat koko jutun ja keskityt vaikka roseeviiniin.

2015-06-20-stellaharasek-midsummer-102015-06-20-stellaharasek-midsummer-112015-06-20-stellaharasek-midsummer-12

Sopiva soittolista on oikeastaan kaikkein olennaisin onnistuneen kaupunkijuhannuksen kannalta. Varsinkin, jos sattuu olemaan henkilö, jolle musiikki määrittää kaiken ja joka pystyy lietsomaan itsensä musiikin avulla mihin tahansa – hyvään, huonoon tai hysteeriseen – mielentilaan. Kokosin omaani nipun kesäisiä rytmejä ja biittejä, joiden tahtiin voi kirjoittaa, torkkua, hengata parvekkeella katselemassa kaupunkia ja ottaa toisen lasin viiniä. Spotify-käyttäjät voivat halutessaan napata soittolistan myös omaan käyttöönsä. Lisäksi kuuntelen salaa J. Karjalaisen Villejä lupiineja ja ehkä sitä yhtä kappaletta, jossa lauletaan lämpimästä vedestä joka lainehtii. Ja sitten aika paljon vanhaa rokkia ja heviä nyt kun kotona ei ole ketään esittämässä reklamaatioita.

2015-06-20-stellaharasek-midsummer-132015-06-20-stellaharasek-midsummer-142015-06-20-stellaharasek-midsummer-15

Lempeää juhannusta, missä sen vietättekään!

26 thoughts on “Kuumat vinkit kaupunkijuhannukseen

 1. Hei mistä on tuo kaunis musta pöytä? Ihana myös tuo mustavalkoinen(?) viltti lepakkotuolissa.

  • Pöytä on Dotsista! Alunperin ajateltiin sitä parvekkeelle, mutta siitä tulikin nyt ainakin toistaiseksi kahvipöytä.

  • Ainiin, viltti ei ole varsinaisesti viltti, vaan Santorinilta hankittu villahuivi.

  • Kääk, en muista, ovat kämppiksen. Sen tiedän, että ovat Stockalta. Kysyn kun hän palaa reissusta!

 2. Teidän asunto näyttää tosi kauniilta, ihanan valoisalta ja tilavalta näissä kuvissa! Kiitos näistä ja hyvää juhannusta!

 3. Hei, kiinnostaisi tietää jotakin kirjaprojektista. Minkälainen kirja on tulossa ja koska? Ihan vaan siltä varalta, että pitää leiriytyä makuupussissa kirjakaupan ulkopuolelle :)

  • Uuh! Mitähän kertoisin? Kaunokirjallisuutta on luvassa, aikataulu vielä auki. Kerron kyllä enemmän heti kun asioita vahvistuu. Kiva kuulla, että ainakin yksi lukija odottaa ;)

  • Mä näin Terhi unta sun leiristä kirjakaupan edessä! Unessa oli kyllä talvi, joten ehkä se kirja ennättää joulumarkkinoille ;)

 4. Kiitos tästä postauksestasi…ja ihan kaikista muistakin..sillä blogisi on yksinkertaisesti Paras!! Kuvat ja tekstien sisällöt mutkattomia ja konstailemattomia ja vaikka sun vallan mitä..kaikesta voi päätellä että olet ammattilainen :)
  Myös kaupunkijuhannuksenviettäjä, Sari

  • Sari! Kiitos kaunis – onpa ihana kuulla, että tykkäät. Rentoa kaupunkijuhannusta sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.