Kohti Karibiaa

Jaahas! En ole varma uskoisinko, mutta kalenteri väittää, että on perjantai ja sehän tarkoittaa sitä, että lentokone kohti Karibiaa lähtee huomisaamuna. Olen vähän yllätykseksi itsellenikin lähdössä ystäväni kanssa kymmeneksi päiväksi Puerto Ricoon. En oikein tiedä mitä tässä kävi näin. Olin työmatkalla, kun Annilta tuli viesti: ostin meille lentoliput! Minne? Puerto Ricoon. Kanaria vai Karibia? KARIBIA TIETYSTI MIKÄ KYSYMYS TUO NYT OLI? Miksi just sinne? Oli halvat lennot. Ai onko siellä sadekausi? Ei aavistustakaan.

Googlattiin. On hurrikaanikausi.

Saatoin vähän innostua. Minullahan on pitkä historia myrskytutkijana. Se on luonnollisesti sisältänyt pakkomielteistä internet-tutkimusta, enolta pöllityn perityn 70-luvun myrskykirjan kaavioiden kyyläämistä, jeeppihaaveita ja painelemista pihalle juuri silloin kun järkevät ihmiset ymmärtävät pysyä sisällä.

2015-11-20-stellaharasek-ontheroad

On myös mahdollista, että tilasin koko tämän jutun universumilta, kun keulin taannoin tutulle olevani hurrikaanitutkija Harasek. Jälleen kerran todiste siitä, että maailmankaikkeus on kuulolla – jopa silloin, kun henkilö hölmöilee ja on omasta mielestään todella hauska eikä ole ollenkaan kovin kuin vain vähän vakavissaan.

Aloitin välittömästi intensiivisen hurrikaanigoogletuksen. Olen oppinut kaikenlaista, kuten esimerkiksi sen, että hurrikaani, taifuuni ja sykloni on sama asia: niillä on vain maantieteellinen ero. Tunnen itseni huijatuksi. Maailmassa on vähemmän myrskytyyppejä kuin kuvittelin. Toisaalta seuraavaksi voisi selvittää millaisia vaikutuksia maantieteellisillä eroilla on myrskyihin. Hmmmm.

2015-11-20-stellaharasek-ontheroad-2

Anni on tosin pyytänyt voisinko nyt lopettaa sen googlaamisen ja sen myötä asioiden tahattoman tilailun universumilta. Lisäksi Nata huomautti, että normaalit ihmiset googlaavat matkalle lähtiessään esimerkiksi kivoja rantoja ja ravintoloita eivätkä sitä mikä on tornadon todennäköisyys karibialaisella hurrikaanikaudella.

Koitan siis malttaa mieleni. Sitäpaitsi hurrikaanikausi on lopuillaan ja joulukuussa alkaa high season. Todennäköisyys trooppiseen hirmumyrskyyn pääsemiseen joutumiseen on siis harmillisen huojentavan pieni. Eiköhän siellä enimmäkseen paista aurinko.

Nyt poljen hakemaan repun. Ajattelin pakata siihen bikinit, kameran ja (IHAN VAAN VARMUUDEN VUOKSI) kypärän.

PS. Tämän jutun otsikon olisi ehkä pitänyt olla Hurrikaanitutkija Harasekin harharetket.

16 thoughts on “Kohti Karibiaa

 1. Sinä suloinen nainen. Tämä juttu ensin nauratti ja sitten liikutti ja sitten minua alkoi ihan vähän itkettää. Ajattelin sitä että maailmaan tarvitaan nimenomaan enemmän lempeyttä ja vitsejä. Sitä että suhtautuisi itseensä ja toisiinsa ystävällisesti ja lämpimän humoristisesti, ja jos jokin asia innostaa ja kiehtoo niin niiden asioiden pitää antaa viedä mennessään, sanovat muut mitä tahansa.

 2. Mä olin aina ennen ihan hävyttömän innoissani tornadoista ja keväisin googlettelin niitä. Nytkin ne ovat kiinnostavia, mutta kun joka kevät sireenit huutaa kerran viikossa, taivaalta tulee vauvan nyrkin kokosia rakeita ja taivaalla pilvelle kasvaa häntä niin äkkiä kiinnostaa enemmän se että se iso tornado ei osu kohdalle.

  Pelastit aika monta kertaa mun nahan sillon kun työskentelin vielä Citylle, en tiedä muistatko mutta kiitokset näin jälkikäteen!

  • Totta tuokin. Jotenkin en vaan haluaisi antaa ihmisten aikaansaamien ikävyyksien pilata luonnon omat spektaakkelit. Hei kiitos, taidan muistaa, hauska kuulla! xxx

   • Kiva kun muistat! Asun siis ihan tornado alleyn laidalla Denverissä ja viimeksi tornadosireenit huusi elokuussa. Hienoja ne on mutta en välittäisi jäädä alle!

 3. Kun menin ekaa kertaa Japaniin, otin selvää, mitä maanjäristyksen aikana tapahtuu ja mitä pitää silloin tehdä. Ja maanjäristys tuli. Ja olin ihan rauhallinen ja toimin. Sittemmin siellä (ja muualla Aasiassa) on tullut seikkailtua, ja aina tietysti ekana täytyy tutkia että missä taifuuni menee. Viimeksi se meni kaksi päivää edelläni. Toinen myrskytutkailija ilmoittautuu.

  • Ainakin kuvia tulee varmasti! Varsinaisia matkakohdevinkkejä ei välttämättä tule, ellei vastaan osu jotain sellaista, josta ei voi olla vinkkaamatta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.