Kymmenen asiaa täydelliseen kesälomaan

Yhteistyössä Finnair Plus ja Stockmann
Sisältää arvonnan

Hei kaunokaiset, matka-aiheet ovat pyörineet viime aikoina mielessä monestakin syystä. Kevään mittaan on tullut matkusteltua työn merkeissä, mutta heinäkuun lopussa häämöttää jotain kauan odotettua – ihan oikea kesäloma. Aikuisen elämäni toinen kesäloma! Viime kesänä vietin sitä ensimmäistä, eikä ollut vaikea ymmärtää miksi tämä monille yrittäjälle vähän vieras konsepti nimeltä kesäloma on kaikkien tärkein puheenaihe toukokuusta syksyyn saakka. Lähden siis ensi kuussa kahdeksi viikoksi Kreikan saaristoon poikaystävän perheen kanssa ja tekisi mieli pakata matkalaukku jo nyt oven viereen odottamaan.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-13

Matkateemalla on menty myös työkuvioissa. Kerron heti yhteistyökumppanuuteeni liittyvän uutisen: Finnair Plus -pisteitä voi käyttää tästä viikosta alkaen myös Stockmannilla. Niillä voi maksaa ostoksia niin Herkussa, Akateemisessa kuin vaikka kenkäosastolla. Oikeasti kätevää, sillä pienemmilläkin pistemäärillä hoitelee juoksevia kuluja kukkaroa rasittamatta.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-15

Oma suhteeni Stockmanniin on syvä ja juontaa juurensa kauas historiaan, kun asuin Stockmannin vieressä ja toimitin siellä käytännössä aivan kaikki asiani. Teen yhä samoin: silloin kun on saatava sata asiaa tehtyä eikä aikaa ole tuhlattavaksi, suuntaan Stockalle. Kaikki tarvittava löytyy yhden katon alta, kävely- tai sporamatkan päästä kotoa. Tunnin sisällä on valmista ja saa kaahata samalla sporalla himaan, hommat hoidettuina, hartiat huolettomina. Tällä kertaa suuntasin tavarataloon laatimaan listan kymmenestä asiasta, jolla olen ajatellut varustautua tulevaa kesälomaa varten.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-112015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-10

1. Kesälomakynnet

Kaikkein tärkeintä kesälomassa on se, että oikeastaan mikään ei ole kovin tärkeää. Huolettomuus kiinnostelee. Jos jaksaisin, kestovärjäisin kulmani ja ripseni, mutta en viitsi vaivautua – kuljen kesäisin useimmiten kokonaan meikittä. Olen alkanut tykätä kasvoistani ihan sellaisenaan, paljaina ja puhtaina, sitäpaitsi se pukee rusketusta. Tuulentuivertama tukka ja puhtaaksi pestyt kasvot toimivat, kunhan yksi yksityiskohta on kohdallaan: haluan pitää kynnet lyhyinä ja kauniisti lakattuina. Omat taitoni riittävät vain ensimmäiseen, joten olen luovuttanut koko lakkaamisen suhteen ja ulkoistanut tehtävän sen osaaville. Tavallinen manikyyri ei pysy kynsissäni paria päivää (tai toisinaan edes tuntia) kauemmin, mutta geelilakkaus kestää jopa tumpelon kynsissä kauniina kaksi viikkoa. Kun hankkii kynsiinsä täydellisen kesäsävyn juuri ennen lomaa, ei tarvitse uhrata asialle ajatustakaan koko loman aikana. Meitsin suosikkisävy on kirkas korallinpunainen, aina ja ikuisesti. Stockmannin OPI Nail Barista geelilakkauksen saa kestolakan nimellä.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-8

2. Kunnon matkakumppani

Minä olen jo matkalaukkuhankintani tehnyt ja siksi onkin helppo suositella: ellet omista kunnollista, kestävää ja kaunista matkalaukkua, sijoita sellaiseen. Et kadu. Tarpeelliset tavarat mahtuvat mukisematta mukaan, ei tarvitse varoa kolhuja, miettiä lävähtääkö laukku auki kesken matkan tai ostaa uutta heti parin vuoden päästä. Omat Rimowani ovat mattamustia ja alumiinisia, niitäkin löytyy Stockmannin matkalaukkuosastolta. Kuvaan valitsin vaihtelun vuoksi hopeanvärisen, se on suosikkini heti mattamustan jälkeen.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-172015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-12

3. Kosteussuihkeet

Myönnän, olen jäänyt koukkuun kosteuttaviin kasvosuihkeisiin ja suihkin niitä joka suuntaan koko kesän loppukeväästä alkusyksyyn asti. Pikkuisen pintakuiva iho kiittää, sitäpaitsi suihkeet raikastavat, virkistävät ja helpottavat oloa helteellä. Jos on tehnyt uroteon ja jaksanut meikata, kosteussuihke toimii loistavana viimeistelytuotteena, joka kiinnittää kosmetiikan paikoilleen. Kaikkein eniten kaipaan kosteutta lentomatkoilla, kun kuiva ilmastoitu ilma saa ihon kiristämään – sitä varten kannan aina mukana pientä putelia, jonka avulla helpottaa hetkessä. Suosikkeja löytyy Stockan kosmetiikkaosastolta kolme: Kiehl’sin In-flight Refreshing Facial Mist, Chanelin Hydra Beauty Essence Mist ja MACin Prep+Prime Fix+, joita kaikkia voi suihkia niin puhtaalle iholle kuin meikin päälle. Kaksi ensinmainittua sopivat kokonsa puolesta myös lentomatkalle, MACin kosteussuihkeesta löytyy sitä varten matkakokoinen versio.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-1

4. Valtavankokoinen huivi (eli viltti)

Pakkaan jokaiselle matkalle mukaan ison huivin, joka palvelee lennon aikana vilttinä ja automatkan aikana tyynynä, lämmittää harteita viileinä iltoina ja toimii tarvittaessa jopa kekseliäänä vaatekappaleena. Suosikkini on Balmuirin kashmirvillainen Helsinki-huivi ja siitä ehdottomasti sen suurin koko, joka todistettavasti toimii loistavana vilttinä. Omistan huivista kaksi kappaletta, keskiharmaan ja tummanharmaan, jotka ovat molemmat jatkuvassa käytössä. Kaunis on kieltämättä myös kuvassa vilahtava valkoinen versio.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-7

5. Pala kotia kesälomallakin

Kesälomalle – viettipä sen sitten mökillä tai ulkomaanmatkalla – voi viedä pienen palasen kotiaan lempituoksunsa muodossa. Ranskalaisen Lothantique Les Secrets d´Antoinen kynttilä on juuri passelin kokoinen matkalaukkuun. Pidän tuoksun puhtaudesta: kynttilä tuoksuu merituulessa kuivuneelta pyykiltä. Lomafiilistä ei voi pakata purkkiin, mutta jos voisi, tämä osuisi aika lähellä.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-6

6. Kesäkengät

Havaianakset ja kauniit nahkasandaalit ovat tietysti lomaklassikot, joita ilman en matkusta mihinkään lämpimään. Tropiikkiin en tosin jaksa pakata kuin ne varvastossut, mutta Kreikkaa varten nakkaan matkalaukkuun niiden lisäksi myös nahkasandaalit. Jos nyt hankkisin niiden lisäksi uudet kesälomakelpoiset kengät, valitsisin ehdottomasti Love Moschinon espadrillokset, jotka olisivat kaikessa neonvärisessä loistossaan aivan mieletön pari kaikille valkoisille lomavaatteilleni. Yllätyittekö? Minäkin vähän. En osaa selittää, mutta silloin tällöin päähän tulee neonhulluus, joka manifestoituu milloin neonkeltaisina pipoina, milloin oransseina juoksutossuina. Tykkään siitä miten odottamattomat kirkkaat sävyt toimivat musta-harmaan vaatekaappini kanssa. Nämä kengät näyttävät viihtyvän erityisen hyvin myös haalistuneen denimin seurassa. Sitäpaitsi ne ovat käytännölliset ja se on melkeinpä lomakenkien olennaisin ominaisuus – niillä pitää olla mukava kävellä, niin mukava että ne voi vaan unohtaa.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-2

7. Matkaeväät

Matkustaessa tulee kohteesta ja kulkuvälineestä riippumatta nälkä – aina pitää olla siis eväät. Tämän opin jo viisivuotiaana eikä viisaus ole sitä seuranneina vuosikymmeninä vanhentunut. Aion nyt jakaa salaisuuden, jota taloutemme on pantannut ainakin vuoden siinä pelossa, että ne loppuvat kesken: kaupungin edullisimmat ja tuoreimmat pähkinät löytyvät Herkusta. Puolen kilon painoinen pähkinäpussi on paras eväs, jonka matkalleen voi pakata. Pähkinät toimivat erityisen hyvin kaltaisilleni hajasyöjille – kiitos kämppäkaverille ilmaisusta – jotka elävät syömällä sitä mitä sattuvat löytämään ilman minkäänlaista suunnitelmallisuutta. Pähkinät säilyvät hyvin kassissa (vaikka unohtuisivat sinne), pitävät hyvin nälkää ja sisältävät rutkasti enemmän ravintoaineita kuin esimerkiksi skumppa.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-42015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-5

8. Lorvimiseen sopivat lomavaatteet

Olen ajatellut pakata kesälomalle kaikkein vaivattomimmat vaatteeni: kevyitä pellavapaitoja, kaftaaneja ja mekkoja, jotka toimivat puettuna niin bikinien päällä rannalla kuin silkkihousujen tai shortsien seurana illallisella. Tykkään vaatteista, jotka tuntuvat päällä painottomilta. Tämän kesän hittiväri taitaa olla selvillä: valkoinen vetoaa, siinä on samaan aikaan kaikki eikä mitään turhaa. Se vetää tietysti puoleensa punaviini- ja tomaattitahroja, mutta materiaalit kannattaakin valita niin, että kestävät toistuvat pesukonepesut. Lomalla pienet tahrat eivät tosin muutenkaan paljoa paina. Se on elämää vaan.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-162015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-18

9. Lomalukemisto

Oli lähteä käsistä, kun kävin hakemassa kasan kirjoja tätä kuvaa varten. Valitsin kekoon sekä vanhoja suosikkeja, jotka haluaisin lukea uudestaan että uusia tuttavuuksia, jotka pakkaisin mielelläni mukaan kesälomamatkalle. Lukeminen on oikeastaan ainoa asia, jota ajattelin tulevalla kesälomalla oikein urakalla harrastaa. Haluan lukea hetken aamuisin ennen kuin herään kunnolla, aamupalan jälkeen terassilla, riippumatossa keskellä päivää, puun varjossa hiekkarannalla kun aurinko laskee ja vielä illalla ennen kuin nukahdan kaiken lukemisen ja laiskottelun uuvuttamana. Olen viime aikoina innostunut isosti e-lukemisesta, joten nimeänpä kirjakasan vaihtoehdoksi tabletin tai puhelimen sekä vinon pinon e-kirjoja, jotka eivät vie tilaa matkalaukussa.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-3

10. Kun kaikki on valmista: kuohuvaa

Olen valmis lanseeraamaan elämässäni uuden perinteen. Lomallelähtöni ovat tähän asti olleet yhtä kiirettä, kaaosta ja kelloa vastaan kilpailemista – ehdinkö vielä yhden työpuhelun ennen kuin boarding sulkeutuu?! Kanssani reissaavat ihmiset ovat saaneet siitä varmasti tarpeekseen, mutta ainoa joka on siihen vielä heitäkin kyllästyneempi olen minä itse. Kun jään heinäkuussa lomalle, aion kokeilla jotain kokonaan uutta: kun matkavalmistelut on hoidettu, nojaan taaksepäin, tilaan lasin samppanjaa ja hengitän. Haluan laskeutua lomatunnelmaan kaikessa rauhassa, nauttia siitä, että kohta se alkaa. Levollinen lähtö, leppoisampi loma. Vielä yksi vinkki: ylläoleva kuva on otettu Stockan kahdeksannesta kerroksesta, sieltä ravintolan perältä löytyy salainen kattoterassi, jossa on aina tilaa.

2015-06-10-stellaharasek-finnairplus-stockmann-19

Kertokaapa, mitkä ovat omat vinkkinne kesälomalle varustautumiseen? Kannattaa laittaa hyvä kiertämään, sillä kaikkien tähän kirjoitukseen kommentoineiden ja kantiskorttiensa yhdistäneiden kesken arvotaan 100€ Stockmannin lahjakortti. Kortit saa yhdistettyä Stockmannin sivuilla.

Toinenkin palkinto on luvassa: kaikkien Finnair Plus -jäseneksi tämän blogin kautta liittyneiden kesken nimittäin arvotaan 100 000 pistettä, joilla saa lunastettua Euroopan lennot kahdelle. Olet mukana arvonnassa, kun liityt jäseneksi tästä. Arvonnan säännöt löytyvät omalta sivultaan.

Molempiin arvontoihin voi osallistua keskiviikkoon 24. kesäkuuta asti. Arpaonnea!

Kuvat Mikko Rasila

93 thoughts on “Kymmenen asiaa täydelliseen kesälomaan

 1. Oma vinkkini on listan kirjoittaminen tarpeeksi ajoissa ja sen päivittäminen koko ajan kun mieleen jotain tulee. Sellaisia romppeita, joita ei tarvi ennen reissuun lähtöä, voi sitten jo läjätä odottamaan pakaasiin pakkaamista. Ei tule viime hetken paniikkia kun tajuaa, että jotain olennaista on unohtunut

 2. Ah, ihana loma! On se sitten ollut ihan ensimmäinen palkallinen loma, täyspitkä loma, häämatka, äitiysloma, lapsen kanssa vietetty loma, ihanien ystävien kanssa vietetty loma, niin kaikkiin on kuulunut aloitus kuohuvaisella (okei, ei kuitenkaan äitiysloma) ja mansikoilla, tarpeellisilla trimmauksilla (kulmat, ripset, sääret) ja lomamoodin hyppääminen! Nautitaan!

 3. Lomakynnet kuntoon jossakin ihanassa hemmotteluhoidossa viimeisen työpäivän päätteeksi, lomalukemista pokkarien muodossa kirjastosta, kaivetaan mukavat espadrillet ja kesähattu kaapin perukoilta sekä puunataan asunto kuntoon. Lopuksi nautitaan rosé kuohuvaa omalla parvekkeella hymy huulilla.

 4. Mun mielestä on hyvä tehdä sellainen pikatutustuminen matkakohteeseen ennen lähtöä, selaamalla nettiä tai lukemalla opaskirjaa, vaihtoehtoisesti kyselemällä ystäviltä jos he ovat käyneet kohteessa aiemmin. Tuon jälkeen voi miettiä, mitä matkalla mahdollisesti haluaa tehdä. Itse en ainakaan jaksa rannalla makaamista päivätolkulla. Tosin kävely, hyvissä kengissä, on kyllä ihan parasta lomalla. Oli sitten kotona tai kauempana.

 5. Jalkaan 1000 kilsan tennarit (ja laukkuun fiinimmät kengät) sekä utelias että joustava mieli, niin loma kuin loma lähtee varmasti hyvin käyntiin :). Lisäksi kun mukaan on pakattu luottokortti ja passi, niin unohtuneet voi ostaa sitten paikan päältä!

  Ja unohtamatta tietenkään lomalukemista, mutta toisaalta sekin kuuluu kohtaan, jos unohtui osta paikan päältä.

 6. Valmistaudun reissuun ottamalla mukaan ne kengät joilla jaksaa kävellä, mukavat vaatteet mutta yleensäkin vähän tavaraa! Less is more, varsinkin kun kaiken kantaa itse. Tänä kesänä lähden Japaniin!

 7. Matkalle kuin matkalle: mm. aurinkolasit, huivi x 2 (tai 4), erinomaiset kengät, minikokoista kosmetiikkaa, hyvä rasva, rento mutta tilava laukku, lempparivaatteet, hyvä seura ja iloinen mieli. Pari viikkoa New Yorkissa opetti, että hyvät kengät ja loistava seura (tuossa tapauksessa sisko) on kaikki mitä erinomaiselta matkalta vaaditaan :)

 8. Eipä ole ikinä tullut tällaisia vinkkejä mietittyä, mutta sanoisin että omani ovat:
  1) Pedikyyri, ripsi- ja kulmavärjäys ennen matkaa. On kiva näyttää edes jotenkin huolitellulta, mutta manikyyriä minun ei kannata edes harkita kun onnistun tuhoamaan sen n. 10 minuutissa.
  2) Työmeili kiinni. Sitä ei kannata edes “ihan vain pikkiriikkisen” vilkaista loman aikana.

 9. Mahtava postaus, mahtavia vinkkejä!

  Oma lisäykseni on: pussukat. Olen koonnut omiin pussukoihinsa esim
  * latureita, piuhoja yms. – eksoottisempiin kohteisiin lähtiessä mukaan sujahtaa myös adapteri
  * auringonsuoja-aineet (vartalolle, kasvoille, huulille & hiuksille)
  * “ensiapu”tarvikkeita: laastaria, rakkolaastaria, särkylääkettä, kyypakkaus (mehiläisenpistoallergiaan), hammastikkuja, pumpulipuikkoja…
  * päivittäiskosmetiikkaa pikkupulloissa/tuubeissa/näytepakkauksissa

  Nämä on helppo kaapata mukaan olipa matkakohde mikä tahansa ja löytyvät omilta paikoiltaan vaikkei olisi minnekään menossakaan.

  Upeita reissuja itse kullekin!

 10. Minusta on kiva aloittaa loma rennosti, eli hoidan suursiivoukset alta pois ennen lomaa. En myöskään tee mitään kovin tarkkoja suunnitelmia, lomalla täytyy ottaa rennosti. Luottokamat lomalla on ehdottomasti aurinkolasit, aurinkorasva, farkkushortsit, varvassandaalit ja bikinit. Ja iloinen mieli, sekä hyvä seura. Näillä pääsee pitkälle :)

 11. lomaa ei tänä(kään) vuonna finanssisyistä johtuen varsinaisesti ole, mutta onneksi yrittäjä voi välillä edes vähän keventää työvirtaa. eniten odotan niitä päiviä, kun aamulla huomaa ettei sähköpostissa odotakaan juuri sillä hetkellä mitään ja voi ihan suosiolla unohtaa tietokoneen. poimia kasan kirjoja ja sarjakuvia sohvan viereen, keittää pannullisen vahvaa kahvia ja hautautua viltin alle (koska täydellisenä lomapäivänä ulkona sataa, eikä tarvitse kokea huonoa omaatuntoa siitä, että haluaa vain lukea sisällä koko päivän). mikäli puoliso on siinä soffalla vieressä, on päivä jo lähellä täydellistä – ihan täydellinen siitä tulee silloin, jos sen voi aloittaa yhdessä niin täyttävällä brunssilla, ettei koko päivänä tarvitse laittaa ruokaa (vain sitä kahvia).

  eli pähkinänkuoressa: kirjoja. kahvia. kullan/kaverin kainalo.

 12. Siivottu koti ennen lomaa. Ja lomalle ei aikatauluja, suurpiirteisiä suunnitelmia vain ;)

 13. Ei tartte paljon; aurinkovoiteet, lukemista (vino pino naistenlehtiä), sortsit liki joka päivälle), toppi joka päivälle + pari “ylimääräistä”, yksi mekko ehkä, yksi joku pitkähihainen ja -lahkeinen, luottokortti, Crocsin lipsut, yhdet oikein kengät, rantamatto, kasa kalsareita. Ja passi ja hammasharja :).

 14. Ha! Ylihinnoitellut, mutta matkaan olennaisesti kuuluvat alkuskumpat lentokentällä kuuluvat omankin ystäväpiirini lomalle laskeutumiskoodeihin.

  Itse listanatsina teen tietysti matkalle lähtöä varten to do -listan ennen lähtöä, pakkauslistan (sellainen taisi olla valmiinakin tiedostona vanhan tietokoneeni sisuksissa) ja selvittelen Tripadvisorin avulla ainakin muutaman hyvän ruokapaikan matkaa varten jo ennakkoon. Nämä ravintolat merkataan karttaan ennen lähtöä, jotta nälkäkiukkukohtaukset ja jaappasut “minnes illalliselle” saadaan minimoitua. Etenkin jos matkaporukkaa on enemmän kuin kaksi, kannattaa raflaan tehdä varaus heti vaikkapa ekana päivänä.

  Hmm, viimeisimmät matkat olen mennyt ilman pakkauslistaa, meneekö homma jo rutiinilla…

 15. Yritän pakata niin, että kaikki matkavaatteeni sointuvat toisiinsa edes jotenkin, kengät ovat sisäänajetut, e-kirjoja ladattu tabletille, aurinkolaseja pari paria, cross-body laukku, lentokoneeseen kashmirhuivi, kaikki välttämätön käsimatkatavaroihin, ruumaan menevässä tilaa tuliaisille ilman survomista, ja kaikki vaatteet matkalaukussa RULLATTUNA, jotta pysyvät siisteinä. Kentällä kuohuvaa mutta lennolla holittomia ja hedelmiä. Omat eväät mukaan koneeseen :)

 16. lomavaatteet kaapin perukoilta, lomaskumpat ja pinkka muotilehtiä laukkuun. Niillä pärjää.

 17. Omasta mielestäni kesällä ei Suomesta kantsi poistua, se on enemmän talven hommia kun räntää sataa ja päivälläkin on pimeää. Siksi omaan lomavalmistautumiseen yleensä kuuluu pako mökille : hyvät kaverit, sauna, pari olutta, virvelin viskominen laiturilta toivoen, ettei edes saa kalaa koska se vaan tuo epätoivottua keskittymisen häiriintymistä sekä hyvä kirja, jota voi kuistilla lukea. Farkkuja ei mukaan todellakaan, sillä oma pärstä ei kauheasti kiinnosta . Kunhan voi yöllä paistaa makkaraa, laulaa yhteislauluja ja katsoa järvelle. Jos vielä herää kuovin lauluun aamuyöllä kun pelto on sumuinen niin ei siinä paljoa muuta tarvitse.

 18. Itellä parasta on, jos pystyy olemaan kasaamatta liikaa odotuksia lomaan. Jos ei odota täydellistä säätä, fiilistä tai lomapuuhia ja ottaa hetken kerrallaan, jää ne pettymykset usein kokematta!

 19. Viime vuosina on lomailtu vain kotimaassa, mutta muuten ajattelisin, että matkaan pitää lähteä heti loman aluksi, jotta arki unohtuu. Sitten loppulomakin menee kevyemmissä fiiliksissä kun on saanut kunnon irtautumisen.
  Tykkään matkalla (ja muutenkin) monitoimivaatteista ja tuo Helsinki-huivi on kuumottanut jo ikuisuuden, jokohan sen voisi kotiuttaa?

 20. Parhaan kesälomafiiliksen saa, jos pystyy hölläämään töissä hieman jo lomaa edellisellä viikolla. Että saa nukuttua tarpeeksi (niin etteivät ensimmäiset lomapäivät kulu koomassa). Kun loma alkaa, pitää vetää kaikkein rennoin mekko päälle, sandaalit tai ballerinat jalkaan, ottaa lasi kuohuvaa, pakata kirjat iloisenväriseen laukkuun ja mieluiten suunnata reissuun samantien. Samantien, jottei vahingossa ala siivota kotia tms. loman kannalta täysin epäoleellista!

 21. Kesälomaan (tai mihin tahansa reissuun) valmistautumisessa tärkeintä on yksityiskohtainen pakkauslista! Listamaanikko fiilistelee jo hyvissä ajoin mitä kaikkea kannattaa ja ei kannata pakata mukaan ja suunnittelee asukokonaisuuksiakin valmiiksi. Mitään ihmeellistä lisättävää tähän sun lähes täydelliseen listaan ei ole; hyvillä kengillä, isolla huivilla + kompaktilla ja yhteensopivalla garderobilla pääsee jo pitkälle. Ja ne eväät tietty!

 22. Pari muksua, aviomiehen ja pullo kupliva:) pakataan purjeveneseen ja loma alkaa. Mukavaa kesälomaa myös sinne:)

 23. 1. Fiilistele
  2. Valitse kohde
  3. Fiilistele
  4. Varaa matka
  5. Fiilistele
  6. Pakkaa
  7. Fiilistele
  8. Ota taksi kentälle
  9. Fiilistele
  10. Ota lasillinen kentällä
  -> Aika mennä!

 24. aurinkorasva, lukemista, lakatut kynnet ja poikaystävä messiin!
  ps. mikä ihana kynsilakka on kuvissa?

 25. Lomafiilis on se tärkein. Työasiat jätetään konttorille ja mieli puhdistetaan to do -listoista. Kello jätetään lipaston laatikkoon.

 26. Musiikkia ja lista mukaan otettavista tavaroista niin ei tule kiirekiukkua. Sitten vaan iso huivi ja huulirasvaa sekä mukautuvat matkavaatteet ja menox.

 27. mun mielestä lomalle voi lähteä hyvillä mielin, kun kotona on siistiä. On huomattavasti mukavampi tulla siivottuun kotiin reissusta. Loman aikana tykkään siitä, että kännykän ja somen ja kaikki voi jättää jonnekin jorpakkoon, inhoan toisaalta nykyaikaa siinä mielessä että aina pitäisi oletettavasti olla tavoitettavissa.

 28. Valmistelut kuulostavat tutuilta, Akateemisesta nappaan pokkareiden lisäksi myös pari lehteä. Kassalla pyydän lehdet pieneen pussiin ja lahjapaketin tarrat sinetiksi. Sinettien avulla maltan säästää lehdet koneeseen ja luen kerrankin ne kannesta kanteen, kun ei ole kiire mihinkään. Lehtien kanssa lasi kuohuviiniä ja suolapähkinöitä. Siitä alkaa oma lomani. :)

 29. Valmistaudun lomaan ajatellen, että tapahtuipa mitä tahansa, menivätpä suunnitelmat putkeen tai ei, paistoipa aurinko tai ei, loma on silti aina loma : ) Sitä parempi mitä enemmän aurinkoa ja lämpöä siihen mahtuu. Lomamoodissa olen enemmän ex-tempore mimmejä ja fiilistelijöitä: eli välillä mennään kaasu pohjassa tukka putkella ja välillä notkutaan divaanisohvalla lempijuomaa siemaillen ja pää pilvissä unelmoiden.

 30. Parhaiten lomamoodi löytyy tosiaankin vaihtamalla maisemaa. Mukaan reissuun avoin mieli, lukemista, kevyt ja toimiva matkalaukku (itseltäni löytyy Samsonite light sarjan kaikki koot) johon on ainakin aikomuksena pakata aina vain se tarpeellinen… Eli mieluisimmat vaatekappaleet, hyvät kengät ja omat kosmetiikkapurnukat.
  Kentällä sitten skumpat & jotain hyvää syötävää!

 31. No tietty upeat aurinkolasit, oli vuodenaika lomalle sitten mikä tahansa! Kerran tein kammottavan virheen ja matkustin New Yorkiin ilman yhtäkään arskaparia, ja sitä reissua muistelen edelleen joka kerta kun edes mietin pakkaamista. En ole toistanut virhettäni! :D

  (Hyvänä kakkosena Akan pokkarivalikoima ja erityisesti dekkarit, ihan ehdoton lomalla (ja oikeastaan koska tahansa muutenkin))

 32. Otan mäyräkoirani syliin,istun ulos totuttautumaan ajatukseen lomasta ,jos sataa niin patiolla :)

 33. Mun pitää saada siivota koti siistiin kuntoon ennen lomaa, niin saan lomalla relattua, kun tiedän että voin palata puhtaaseen kotiin.

 34. Minulla oli ennen hyvät ja itselleni täydelliset vinkit lomalle lähtöön, johon kuului mm. kosteussuihke, iso viltti, purkkaa koneeseen, kosteuspyyhkeet, korvatulpat ja silmälaput. Sitten tuli miutto ulkomaille ja lentämisestä ja lähtemisestä liian arkista. Sitten tuli vauva ja kaikki meni taas uusiksi :D

 35. Sharonki,havaianasit,lempparifarkkuhame,pari pokkaria ja tabletti,pelikortit,poikaystävä .Nämä kun on mukana ei voi loma mennä pieleen.Kortit yhdistetty,kiitos muistutuksesta,piti tehdä se jo aikaa sitten.Ja mukavaa loman odotusta sinnekin!

 36. Ou nou, miten tämä sinun blogisi osaakaan nostattaa matkakuumetta, mutta allekirjoitan kyllä nuo sinun matkavinkkisi aivan täysin. Ja minä käyn värjäyttämässä myös ne kulmat ja ripset, niin kehtaa vanhempikin täti pärskiä aalloissa ;) Minusta on aivan äärimmäisen ihanaa, että hektisen suunnittelun ja matkaan ryntäyksen jälkeen voi istahtaa lentokentällä hetkisen ennen koneeseen nousua ja nauttia lasillisen – siitä se matka ja tunnelmaan laskeutuminen alkaa.

  Ja suorastaan nerokas tuo Finnairin ja Stockmannin korttien yhdistäminen. Tehty jo aikaisemmin. Itsekin tykkään Stockasta juuri sen takia, että sieltä saa saman katon alta kaiken tarvittavan ja yleensä sieltä löytyy nekin asiat, joita ei muualta saa. Harmi vain, kun täältä pohjoisesta Stocka jossain vaiheessa häipyy :( Surettaa.

 37. Parhaimmat lomani ovat alkaneet melko päinvastaisesti: ei minkäänlaisia suunnitelmia! Kun ei stressaa, järjestele ja suunnittele etukäteen voi löytää itsensä lomalla mistä tahansa. Kun ei ole lukkoon lyötyjä suunnitelmia, on mahdollista tehdä mitä vain ja milloin vain (kenties ulkomaanreissut on pieni poikkeus ;)) Mutta parhaat eväät lomailuun: ennakkoluuloton “yolotus”-asenne, optimismisuus ja irti päästäminen.

 38. Aurinkovoide, leveälierinen hattu, suuret aurinkolasit ja kaftaanikaapuhuitula sekä väljät housut. Seuraksi kirja, taustalle turkoosi meri ja käteen viileä juoma, jossa on päivänvarjo. Lopputuloksessa ei tarvitse pelätä palamista ja voi ainakin kuvitella näyttävänsä 40-luvun glamouria tihkuvalta filmitähdeltä. Laittautuakaan ei tarvitse, kun lasit peittävät silmät ja kulmakarvat ja hattu puolestaan hiukset. Varpaankynnet voi ehkä lakata, jos sattuu muistamaan.

 39. Katselinkin kantispostissa tullutta yhteistyömahdollisuutta sillä silmällä, mutta nyt vasta sain aikaiseksi yhdistää kortit..

  Minulle tärkeintä lomaan valmistautuessa on varmistua siitä, että kissoille löytyy kotiin luotettava hoitaja loman ajaksi, jotta voin olla stressaamatta matkalla. Kaikki muu menee sitten omalla painollaan, mutta toki pieni ennakointi ei ole pahitteeksi. Tapanani on myös siivota kämppä kunnolla ennen lähtöä, sillä siistiin kotiin on kivempi palata reissusta.

  Pakolliset kesälomavarusteet ovat seuraavanlaiset: allergialääkkeet, aurinkolasit, 50+ aurinkosuoja, matkakokoista kosmetiikkaa, lempparivaatteet, hyvää lukemista ja rento asenne ja hyvä mieli :)

 40. Sähköpostiin ilmoitusviesti lomasta ja kännykästä pois päätä työsähköposti ja muut työhön liittyvät ryhmät! Kun ollaan lomalla, niin työpaikkakin saa pärjätä ilman mua :)

  Lomalla muutenkin yritän irtautua somesta ja sähköpostista, kun arkena tulee niiden kanssa elettyä niin tiiviisti.

 41. Oma vinkkini on, että ei saa ressata liikaa siitä lomalle lähdöstä. Kuulostaa hiukan älyttömältä mutta tällaiselle megastressaajalle sekin on mahdollista. Muutaman kerran olen kuitenkin unohtanut jotain “elintärkeää” kotiin ja kas! Hyvin olen selvinnyt ilmankin! Nyt sitä on ehkä oppinut olemaan stressaamatta ihan niin paljon ja tarkistamatta sitä matkalaukun sisältöä miljoonaan otteeseen :D

  Mutta toi salmiakki on kyllä aika ehdoton! Käsidesi ja kosteuspyyhkeet on myös vakkareita lomalle lähtiessä! Mulla on myös tietty hajuvesi, jota käytän aina lomaillessa. Se on uskomatonta miten paljon muistoja tuoksut voi herättää! Ja voi miten piristävää se on, kun tätä kyseistä tuoksua tuoksuttelen joskus marraskuisena räntäisenä iltana :)

 42. Rakkolaastareita. Sama se mitkä kengät on valinnut, akuutti rakkovaara on aina olemassa. Mahtuvat onneksi näppärästi lompakkoon ja kulkevat siten mukana hätätilanteen iskiessä.

  Harmi ettei tänä kesänä taida olla lomaa luvassa. No, otan siis vain tämän listan kohdan 10 ja siirryn kuohuvan pariin…

 43. Loma on asenne <3. Rentous ja vapaus! Hyvä shampanja, Opit ja Rimowat kyllä loistavasti palvelevat sitä ;)

 44. Loma on asenne <3 Rentous ja vapaus. Kaikki nuo muut (shampanja, opit ja rimovat etc) vaan palvelee sitä – loistavasti toki ;)
  Toiseen arvontaan ei voi osallistua, kun on jo Finnair+ & Stockmann?

 45. Ennen kesälomaa to do:

  1) Lentokoneen parhaiden paikkojen tsekkaus SeatGurusta ja paikkojen varaus. Mahdollinen matkustusluokan korotus.

  2) Lempiruuan varaus lennolle.

  3) Ensimmäisten kahden yön hotellin bookkaus – loppuloman majoituspaikat varataan, kun paikka tulee tutummaksi. Olettaen tietenkin, että kohde ei ole ennalta tuttu.

  3) All nighter -työyö ja kaikki kuntoon ennen lomaa.

  4) Kodin siivous.

  5) Viime hetken pakkaus – mukaan vain kaksi viimeisten viikkojen lempimekkoa, sukkikset, iso huvi, aurinkolasit, iso laukku, sandaalit ja bikinit sekä aurinkopuuteri ja ripsiväri.

  6)Vähän aikaisemmin lentoasemmalle litkimään caramel lattea.

  Oi loma, tule jo!

 46. Kamat kasaan, kämppä siistiksi ja menoks. Ei siinä sen kummempaa. Hankintoja ei tarvitse yleensä tehdä (havaianasit löytyy jo), jos ei nyt joku pikkurasva puutu. Ehkä jalkahoidossa vois käydä jos ehtii.. mut that’s about it..

 47. Parasta lomassa on irtiotto arjesta.Voi juosta aamulenkin auringossa,rannalla.Voi ja saa syödä toisten tekemää ruokaa,cavaa toki löytyy jääkaapista….Lomalla ollaan,nautitaan,luetaan ja nukutaan päikkärit,silloin kun huvittaa.Ei riidellä,vaan rakastetaan!!

 48. Mullakin oli viime kesänä aikuiselämäni eka kesäloma, tänä vuonna jää taas väliin. Mutta periaatteeni lomailussa olisi, että suuret suunnitelmat pois; sään ja fiiliksen mukaan.

 49. Työt tehtynä voi jäädä lomalle hyvillä mielin. paras keino irtautua totutusta työrutiinista on pieni reissu vaikka kotimaassa suoraan työpaikalta lähdettynä. Olemme kokeilleet ueamman kerran ja se toimii, irtoaa työt väkisinkin.

 50. Tuossapa noita oli hyvin listattuna, mutta lisäisin vielä omat valmistautumiseni lomaan:

  -kodin siivous, on ihana lähteä reissuun kun taakse jää puhdas koti ja tietää, ettei lomalta tarvitse palata kaaoksen keskelle.

  -päästä varpaisiin -huolto, eli hoidetaan kuntoon kuorinnat, naamiot, rasvaukset, lakkaukset, sheivaukset ja muut nyppimiset, jalkahoidot jne, sitten on jotenkin hemmoteltu ja rentoutunut olo lähteä viettämään lomaa!

  Ai että miten ihania kuvia, alkoi omatkin kesälomat jo kuumotella, niitä odotellessa!

 51. Muiden vinkeissä vielä mainitsematta kait: silmälaput! Helpottavat nukkumista koneessa ja hotellissa.

  Oioi lomareissu. Maaliskuun jenkkilomaan meni kesänkin matkabudjetti, haaveillaan jouluksi uutta pakoa kauas. :)

 52. ihan mieletön matkakuume kosahti meinaan justiinsa mittariin kun näitä kuvia katteli…
  Listattuna on kyllä melkolailla tärkeimmät, mutta yksi aika tärkee juttu on se että siivoaa työpöytänsä puhtaaksi tehtävistä ja myös kodin. On niin paljon miellyttävämpää lähteä loman viettoon, kun tietää että joskus kaukaisessa tulevaisuudessa palaa puhtaan työpöydän ääreen (hommat eivät myöskään vaivaa lomalla…). Ja jos ei pääse kotia pidemmälle lomalle, niin aina on mukavampi viettää lomaa puhtaassa kodissa :–)

 53. Olen nyt hieman tylsä vastaaja mutta omalla kohdallani realistinen. Mukaan allergiseen ihottumaan sopiva lääkevoide, aurinkorasva, särkylääkettä ja hiertymälaastareita. Terveisin reissussa sattuu ja tapahtuu

 54. Mielestäni ainoa tarpeellinen valmistautuminen lomaan on lomafiiliksen saaminen, ja se nyt onkin juuri se ainoa hankala homma. Tähän auttaa usein arkiympyröistä lähteminen – mökkireissu heti loman alkajaisviikonloppuun on loistovalinta. Tai sitten suoraan minne tahansa matkalle. Jää arkikuviot kertahietolla taakse. Uusi ympäristö tuo ihan uusia ajatuksia, eikä työstressille tai arjen kiireille olekaan enää sijaa pääkopassa. Pienne reissun jälkeen kotiympäristössäkin onnistuu oleskelu jo lepposammissa tunnelmissa.

 55. Lomafiilikseen pääsee parhaiten, kun on ensin hoitanut rästihommat pois jaloista ja tehnyt huolellisen valmistautumisen. Lapsiperheenä ennakointi ja määränpäähän huolellinen tutustuminen ennakkoon ovat ihan ehdottomia. Vaikka lasten kanssa lomailu ei nyt ihan varsinaista lomailua ole niin näin se sujuu leppoisammin. Auringonpaisetta pakkaisin myös mukaan.

 56. Mielestäni paras vinkki lomaan valmistautumiseen on rento ja stressitön fiilis! Tähän pääsee niin, että tekee kaikki työt ja kotityöt hyvissä ajoin valmiiksi ennen lomaa. Omaan lomaani eivät kuulu liian tarkat lomasuunnitelmat ja minuuttiaikataulut. Haluan ottaa selvää muutamista hyvistä lomakohteen tärpeistä, mutta muuten uusissa paikoissa on parasta juuri yleisen tunnelman aistiminen kulkemalla katuja pitkin ja pistäytymällä sattumalta eteen tuleviin paikkoihin. Mukaan lomalle lähtee hyvät kengät, rennot vaatteet, hyvä kirja tai pari ja kamera!

  Hyvää ja nautinnollista loman odotusta!

 57. Mahtavaa! Meni saman tien Finnair Plus -kantiskortti tilaukseen ja kortitkin tuli yhdistettyä.

  Matkalle otan aina mukaan rakkolaastareita ja väsyneitä jalkoja virkistävää suihketta. On nimittäin reissu piloilla, jos kengät hankaavat eikä rakkolaastareita ole heti saavilla. Ja vaikka ei rakkoja tulisikaan, lomakohteissa kävely saa ainakin minun jalkani huutamaan hoosiannaa, jolloin virkistävä suihke tulee to-del-la tarpeeseen. (Mukana on hyvä olla myös sellaista matkaseuraa, joka on halukas hieromaan väsyneitä jalkojani, hah!)

 58. Lomafiilis alkaa sillä, että viikkoa ennen lomalle jäämistä järkkään työt siihen malliin, että niitä ei tarvitse murehtia lomalla ja toisaalta kun palaa lomalta, niitä on helppo jatkaa. Viimeinen päivä ennen lomaa on työkalenterissa aina tyhjä – kaiken varalta. Sen jälkeen lomalla voi oikeasti heittäytyä elämään hetkessä, koska ei tarvitse jäädä pohtimaan mitään keskenjäänyttä ja tietää, että kun lomalta palaa, ei työvuori kaadu jo ovelta päälle. Kaiken muun voi mielestäni ostaa matkan varrelta tai pärjätä ilmankin. Loma on minulle ennenkaikkea mielentila.

 59. Kiitos vinkistä, nyt on kortit yhdistetty! Tosi kätevää käyttää Finskin pisteitä myös Stockalla! :)

  1. Omiin lomavalmisteluihin kuuluu jo ennen lomaa kohteeseen tutustuminen ja fiilistely matkaoppaiden tai lehtien avulla. Itse loma menee aina niin nopeaan, että ajatusten luominen matkaan pitää aloittaa jo ajoissa!

  2. Mitä lähemmäs lomaa tullaan, aloitan mukaan otettavien vaatteiden miettimisen. Yleensä pyrin valitsemaan vain muutamia perusvaatteita, joita yhdistelemällä saa uusia asuja. Tottakai kevyet ja helposti matkallakin huuhtaistavat vaatteet ovat suosiossa, jotta eivät vie matkalaukussa liikaa tilaa.

  3. Rakastan myös lukemista! Vaikka e-kirjat ovat näppäriä, on lomalle pakko saada pokkareita, koska oikeaa kirjaa ja sen lukemisen fiilistä ei e-kirjalla korvata! Luetut pokkarit voi jättää sitten matkanvarrelle tuliaisten tieltä.

  4. Koneeseen pitää varata vettä ja huulirasvaa.

  5. Koko matkalle ja kesälomalle reilusti rentoa lomamieltä! :)

  Ihanaa lomaa itsekullekin ja aurinkoista kesää :) Muistetaan nauttia jokaisesta hetkestä vaikka aurinko ei koko aikaa paistakaan. Pääasia ettei ole lunta!

 60. Hei!
  Tänä vuonna lomamatkani on vasta loppukesästä mutta olen jo alkanut keräämään vaaterekille lomavaatteita; saan päätettyä loma”lookini” ja katsottua jo valmiiksi mitä mahdollisesti puuttuu + voin fiilistellä lomaa joka päivä! Yleensä karsin vaatteita sitten mitä lähemmäksi loma tulee.
  Ennen lomaa käytän vähän ekstra aikaa iltaisin itseni puunaamiseen jotta voisin lomalla keskittyä enemmän lomailuun ja perheeseen kuin itseni laittamiseen. Teen siis: kuorinnat, voitelut, jalka- ja käsihoidon, hius + kasvonaamiot, kestovärit ripsiin+kulmiin, ehkä myös ripsienpidennykset (hillityt), geelilakkaan sekä varpaiden että sormien kynnet ja pidän viikon itserusketuskuurin niin ei tarvitse myöskään kauhistua peilikuvaansa uikkareissa. Näin pärjään paikan päällä vaikka vaan huulikiillolla + poskipunalla/aurinkopuuterilla. Yleensä haluan kuitenkin ostaa jonkun uuden punan lentokentältä :)
  Valmistelua on tietty paljon muutakin kun perheeseen kuuluu pari lasta, mutta tässä nyt omat valmisteluni jotka teen joka tapauksessa aina jotta lomalla olisi kiva, vähän “luxus” fiilis. Lentokentältä mukaan lähtee yleensä lehtiä, ehkä kirja, vettä ja suklaata lentokoneeseen, siitä se loma sitten lähtee!
  Hyvää lomaa sinulle Kreikan saaristoon ja kiitos hienosta blogista :)

 61. Pahus! Pitääkö tässä erota ja liittyä uudestaan finskun listalle? :D Mitä nyt matkustelemisesta olen oppinut.. Ota messiin ystävällinen mieli/olemus, merinovillainen neule, iso huivi jonka saa kauluhuiviksi, hartiahuiviksi tai sarongiksi tarpeen tullen, lenkkarit ja jotkut siistimmät, yhdet pitkät housut, shortsit, toppi, biksut, hammasharja, hammastahna, dödö, matkakokoinen hajuvesi (myydään myös stokkalla ;)), hiusharja, tampponeita yms jos se on aika kuusta (sitä lempimerkkiä ei kummiskaan löydy), korvatulppia (jos et halua luteita korvakäytävääsi), pala marseille saippuaa, jane iredalen magic mitt, allergialääkkeet, pihkavoidetta naarmuihin, narua (voit kuivattaa pyykit), käteistä, kasa puhtaita pikkareita, matkalukemisena multa löytyy perus autonkorjausopas, pellavapyyhe ja makuupussi. Nää kaikki mahtuu mulla perus kånkeniin.

  Itse kerran reissasin kesällä Berliiniin, yhen päivän verran lämpötila oli huikeat + 18, seuraavana päivänä +8 ja satoi. Kaverini ei ole sen jälkeen lähtenyt yhdellekään reissulle ilman kumisaappaita. :D

 62. Matkalaukusta kaikki alkaa. Sinne kun pakkaa ihanan maximekon, sandaalit, rantakassin, lukemista, aurinkolasit ja -rasvan, niin paketti alkaa olemaan kasassa. Puuhelmet ranteeseen ja huulikiille huulille.

 63. Itselläkin on ollut aina taipumus tehdä lomaa edeltävä(t) yö(t) töitä, pakata ja pistää kotia kuntoon (kuten aiemmissa kommenteissa joku totesi, niin lomalta paluu on karmea, jos kämppä on kaaoksessa, joten siivousurakka on must) ja lähteä reissuun fiiliksellä, että syke on lähempänä 200 ja että olenko muistanut pakata kaiken oleellisen kaiken hässäkän keskellä. Viimeisimmät lentoreissut olen kuitenkin tehnyt niin, että vaikka yötöiksi on edellinen ilta mennyt, niin olen suunnannut kentälle jo hyvän aikaa ennen boardausta, ostanut pisteillä lipun Finnair business loungeen ja vetänyt siellä syvään henkeä, nauttinut lentokentän innostavasta odotuksen ilmapiiristä, nauttinut lasin kuplivaa ja samalla orientoitunut tulevaan lomaan. Toimii täydellisesti! Muita tärkeitä juttuja lomalle onkin hyvät kengät, hyvää lukemista ja huivi, muun saa aina hankittua kohteesta.

 64. Kesälomalle kannattaa varustautua hyvällä ja rennolla mielellä. :) Liikaa ei kannata pakata mukaan, sillä suurinta osaa vaatteista ei kuitenkaan tule käytettyä. Passilla, biksuilla ja lempimekolla pääsee jo pitkälle!

 65. Olen parhaillaan Kreikassa kohisevan meren ja sinistäkin sinisempien maisemien äärellä. Mukaan otin miehen, kashmirhuivin, Havaianasit, kauniit mutta viimeiselle matkalle päässeet ränsistyneet konjakinväriset nahkasandaalit, ohuen valkoisen rantakaftaanin ja ihanat, Kalifornian väriset Raybanit (oikeasti siis vaaleanpunaiset peilipilotit). Näillä mennään, Korresit ostan paikan päältä, ensimmäiset putelit ovat jo yöpöydällä (sävyttävä aurinkovoide kasvoille ja lempeäntuoksuinen aloevera-aftersun-voide). Ihanaa matkaa sullekin!

 66. Kyllä ne tärkeimmät on ne kengät, paljon lukemista ja keveitä, huolettomia lempikesämekkoja.

  Seuraavaa matkaa varten täytynee hankkia uusi matkalaukku, nuo Rimowat houkuttelevat. =)

 67. Uusi pellavatoppi ja uudet vanhoista farkuista pätkäistyt sortsit : )) Pistetilejä ja kortteja ei voi yhdistää, kun niitä ei ole, mutta kai silti osallistuu arvontaan : )) epistä, jos ei : )

 68. Minulle paras tapa virittäytyä lomatunnelmaan on antaa itselle lupa sammuttaa some. Kun suosiolla jättää kännykän täysin kotiin (tai poistaa edes Facebook-sovelluksen!) sitä huomaamatta alkaa keskittyä hetkeen, fiilikseen, ympäristöön ja omien ajatusten virtaan ihan eri tavalla kuin normiarjessa, jolloin lähinnä säikkynä kun jänis aina säntää katsomaan, mitä se kapula taas piippaa.

 69. Kaunistutko sä tosiaan joka postauksen myötä?

  Hyvään lomaan tarvitsen kiitollisuuden kaikesta annetusta, jolla otan vastaan sen, mitä eteen tulee, niin hyvän kuin pahankin. Silloin ei haittaa, jos hammasharja ja lempimekko jäi pakkaamatta.

 70. Tärkeintä on, että Spotifysta löytyy lomamusalista ja matkalaukusta kasa kirjoja! Lisäksi hammasharja, huulirasva ja jättikokoinen huivi mukaan. Paljon muuta ei sitten tarvitakaan.

 71. kääk! tämä postaus aiheutti järkyttävän akuutin lomakuumeen! täälläkin heinäkuista kesälomaa odotellessa…

 72. – täydellinen kesämusalista
  – täydellinen olkihattu kirppikseltä
  – kasarikukkamekot ja hameet
  – kesälukemista hullu pino
  – matkavinkit hyvissä ajoin matkakirjoista (mondo on paras), koska niiden lukeminen on minusta osa lomalle lähtöä(rakastan lukea kaikkea mahdollista etukäteen lomakohteesta, vaikka en liikaa lomaani aio suunnitellakkaan.)
  – paras ystävä, jota ei ole taas nähnyt moneen kuukauteen; hänen kanssaan lähden reissuun!

 73. Tää on oikeesti ihan huippujuttu, jee hyvä Stokka ja Finski! Mun pistetili valuu ihan hukkaan, kun käyttämättömiä pisteitä on vaikka kuinka paljon ja ne uhkaa vanhentua.

  Kesäloma on kyllä nyt haave vain.. tai oikeastaan tunnen olevani lomalla monta kertaa viikossa, sillä erästä ystävääni lainaten, työt tuntuvat leikiltä, ovat siis niin kivoja. Loma on silti haavelistan top 3:ssa, siis reissuloma johonkin kauas.

  Sille tulevalle haavelomalle valmistaudun sitten näin:

  – ostan vihdoin uuden matkalaukun
  – ostan vihdoin uudet bikinit
  – pari purkkia luonnonkosmetiikan aurinkovoidetta
  – matkan pituudesta riippuen pitää ostaa joko matkakokoiset kosmetiikkapurnukat tai pitkälle reissulle pakata monikäyttöisiä tuotteita isommissa purnukoissa. Paikan päältä ostaminen ei vaan toimi ikinä, jos on tarkka käyttämistään purnukoista, kuten minä olen :)
  – mukaan pakataan mahdollisimman rentoja vaatteita, sandaalit, farkkushortsit, toppeja ja tennarit. Ja joku pellavahuitula.
  – kamera lähtee tietenkin mukaan, mitään muuta ei sitten tarvitsekaan, jotta laukkuun jää tilaa ostoksille mitä tulee aina tehtyä ilman aikomuksiakaan
  – ainiin kuulokkeet tarvitaan. Urbanearsit pelastaa aina, koska ne voi myös pistää kaukolennoilla lentokoneen rämänappikuulokkeiden päälle blokkaamaan äänet.
  – teen suursiivouksen kotiin. Tän teen oikeesti aina, vaikka olisi tulipalokiire. Yksi maailman inhottavimmista asioista on palata lomalta sotkuiseen kotiin.
  – kissa viedään lomalle kissarakkaan ystäväpariskunnan luokse, jotka hemmottelee sen piloille syöttämällä sille peuraa.
  – ajoissa kentälle, jotta ehtii juoda skumpat!

 74. Oppimalla opeteltua: pakkaa mukaan vain lempivaatteita, mitään muuta ei tule käytettyä kuitenkaan :)

 75. Aurinkolasit, rennot vaatteet, hyvät kengät ja hyvä matkaseura tekevät matkasta kuin matkasta loistavan.

 76. – Keskikokoinen reppu ja iso rento, mutta särmä olkalaukku (matkustan aina vain käsimatkatavaroilla)
  – Aurinkolasit ja pehmeä, monikäyttöinen huivi suurimmassa mahdollisessa koossa
  – Kiikarit (luontoharrastaja ja lintubongari löytää kiinnostavia lajeja niin betoni- kuin puuviidakoista)
  – Matkalukemista eli e-kirjoja avaruudesta, ilmiöistä, kulttuureista ja ihmisistä
  – Matkaeväät: pähkinät ja salmiakki
  – Kahdet kengät, eli kesäiset kengät rantarentoiluun ja lenkkarit/tennarit kuluttavampaan kävelyyn
  – Tärkein, eli lomamusiikki: eri tunnelmiin sopivat play listit omista ikisuosikeista ja uusista tuttavuuksista
  Leppoisaa lomaa kaikille! :)

 77. Menestysresepti on:
  Lukeminen, seuralainen ja optimistina aina aurinkorasva ja -lasit ;))

  • Aina pitää olla sen verran optimisti! Tai sitten valita lomakohteensa viisaasti eli varman päälle ;)

 78. Huoleton yli olan käsilaukku
  2 luottokorttia
  Aurinkovoide
  Eväspatukoita
  Sukkahousuja (muuntaa melkein asun kuin asun talvimoodiin)
  Minikokoiset/puolityhjät kosmetiikka purkit
  Kengät joilla voi kävellä 100 km
  Bikinit
  4 pyöräinen matkalaukkulaukku
  Kamera

  • Rakastan erityisesti kohtaa “Kengät joilla voi kävellä 100 km”! Niin totta, hyvät kengät ovat elinehto.

 79. Lomavalmistelut liittyvät pitkälti kauneuteen. Kynsiin geelilakat, sokerointi säärille, ripsiin ja kulmiin kestoväri sekä ripsille vielä ripsipermanentti. Sen lisäksi yleensä vielä kuorin ihon, että hankittu rusketus pysyy kauemmin ja kauniimpana kun saapuu takaisin kotimaahan. Olen myös ehdottomasti hurahtanut äänikirjoihin, niitä aion varata mukaan elokuussa koittavalle lomalle.

 80. Moikka!

  Hienoja kuvia!

  Mitä ajattelet siitä, että Stockmann irtisanoo ja lomauttaa työtenkijöitään ja palkkaa samaan aikaan tilalle osa-aikaisia työntekijöitä ja koittaa saada hullujen päivien töitä teetettyjä talkootyönä? Esim. PAM on julkisesti täysin tuominnut tämänkaltaisen toiminnan ja pitää sitä lainvastaisena. Olisi kiva kuulla mitä ajattelet aiheesta, noin Stockmannin yhteistyökumppanina.

 81. Paras lomavalmistautuminen on mulla ollut se, jos saa jo työssä “laskeutua” lomaan.. Eli viimeistellä hyvissä ajoin työt siihen pisteeseen, ettei mikään jää vaivaamaan levon aikana. Näin lomafiilis alkaa helpommin jo heti loman alussa. Ei ole onnistunut joka vuosi, mutta joskus kyllä (ei varmaan toimi myöskään joka alalla…)

 82. Ooo, just parasta tämä postaus, kun osuu niin kohilleen oman loman kanssa. Oma työ on NIIIIN hektistä, että tällä hetkellä uupuneena lasken vain päiviä lomaan. Samalla laskulla vähenee päivät siihen hetkeen, kun lentokone lähtee Helsinki-Vantaalta Amerikkaan. Olenkin tässä funtsaillut, että ihan parasta on olla jo ekana lomapäivänä toisella puolella maailmaa, kukaan ei saa (ainakaan työasioissa) kiinni.
  Olen varustautunut seuraavin asioin:
  1. Rimowa miltei tyhjänä
  2. Bikinit
  3. Aurinkovoide
  4. Lukemista
  5. Havaianas-sandaalit (no okei, Nike Freet Nykiin)
  6. luottokortit
  Lomassa ja lomamatkassa taitaa olla ihaninta se, että se on vielä edessä ja voi suunnitella, tällä kertaa minäkin otan sen kuohuvan ennenkuin lento lähtee.
  Ihanaa lomaa ja matkaa myös sinulle!!
  TerhiR

  • Huh, tiedän tunteen. Ihanaa, että lomasi lähenee jo – tsemppiä viimeisiin työpäiviin! Ja sitten se lasi kuohuvaa, kun kaikki on tehty, tietokone suljettu eikä enää tarvitse kuin odottaa, että lentokone nousee ilmaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.