Huoltoasemamunkkeja ja matkantekoa

✖ TORNIONJOKILAAKSO, LAPPI

Kevään kenties odotetuin päivä koitti vihdoin eilen, kun käänsimme pakun kohti Lappia. Talvi on taittunut kevääksi maan pohjoisimmissakin kolkissa ja pääsemme vihdoin ottamaan hirstitaloprojektimme talviteloilta. Sitä ennen tosin suuntaamme vielä pohjoisemmaksi: vietämme ensin Ylläksellä pari päivää, sen jälkeen suuntaamme vielä Olostunturille ja vierailemme Pallaksellakin. Sieltä pudottelemme ensi viikon puolella takaisin Tornionjokilaaksoon, jossa loppukuu käytännössä meneekin puuhastellen talon parissa. Ah tätä on odotettu niin pitkään ja hartaasti!

Koirat ovat erottamaton osa pakuelämää. Toinen matkustaa vilttiin kääriytyneenä keskipenkillä, toinen jaloissa olevassa pedissä, jota kutsumme Comfort Deluxe -hyttiluokaksi. Se toinen on Scenic View Seat.

Kuva sisältää vihjeen siitä millä perusteilla valitsemme taukopaikkamme. Äänekoskella on ihana huoltoasema, jossa on itsetehtyjen munkkirinkilöiden lisäksi näköalaterassi ja pieni kirppis. 

Munkkirinkilä naisen tiellä pitää (vaikka naisen kyllä pitäisi terveyssyistä vältellä vehnää ja sokeria). Myös: kevään ensimmäinen terassihetki. Pienet lumikinokset eivät haittaa.

Orastava auringonlaskuspektaakkeli jossain päin Suomea. Jarnolla menossa 10 tunnin ajomatkan ehkä viides tai kuudes kahvi. 

Perillä Tornionjokilaaksossa! Meitä odotti äidin valmiiksi pedattu vierassänky sekä keittiön pöydälle jätetty itsepyydetty ja savustettu kala. Tämä on vain nopea yön yli -pysähdys, joten kytkemme oman talon vedet ja lämmöt päälle vasta ensi viikolla palatessamme näihin maisemiin. Tänään jatkamme matkaa kohti Yllästä.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

10 thoughts on “Huoltoasemamunkkeja ja matkantekoa

  1. Myös täällä lukija hihkuu innosta, että pääsette taas Lappiin! Odotan innolla juttuja ja erityisesti kuvia. Toivottavasti niitä tulee erityisen paljon.

  2. Oletan että teidänkin ulkomaanreissut nyt loppuvat. Hyvä paasata ilmastonmuutoksesta kun reissataan monta kertaa vuodessa ulkomailla. Ja asutaan siellä missä joukkoliikenne hakee melkein omilta rappusilta. Sitten tullaan maalle takki auki julistamaan kuinka maaseudun asukkaat saastuttavat ajaessaan autoilla ja polttavat uunissa puita. Maallakin osataan kierrättää ja elää luontoa kunnioittaen – onhan se meidän elinympäristömme. Tietysti siitä pidetään huolta ja on aina pidetty. Nyt tulevat suunnitelmat mm. järkyttävistä veronkiristyksistä tappavat mahdollisuuden elää maaseudulla. Ei täällä kohta enää näy muita kuin kaupunkilaishipstereitä lomailemassa.

    • Hyvä, että varmuuden vuoksi kopsasit tämän viestin oikein moneen paikkaan! Palailen sulle tuolla tuoreemman postauksen kommenttilootassa myöhemmin kun ennätän.

  3. Vaikka rakastin sun pitkää ja villiä surffitukkaa, on sanottava, että tämä lyhyempi on aivan ihana ja mun mielestä näytät ihan 16-vuotiaalta tuossa autokuvassa luppakorvien kera.
    Ihanaa viikonloppua teille!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.