Sijoita suomalaisen muodin kasvuun

Kaupallinen yhteistyö Nanso

Viime kuukausina on tullut puhuttua niin sijoittamisesta kuin suomalaisen suunnittelun tukemisesta. Olen taas aiheen äärellä erään pitkäaikaisen yhteistyömme myötä teille tutuksi tulleen brändin tiimoilta: vuonna 1921 Nokialla perustettu Nanso on nimittäin mukana Invesdorin joukkorahoituksessa, johon voi osallistua kuka tahansa. Huh. Kuinka usein on mahdollista ostaa osuus ikonisesta suomalaisesta muotitalosta? Kampanjan toteutumisen kannalta näyttää jo nyt varsin hyvältä: joukkorahoitus on alkanut vain pari päivää sitten ja 51% minimitavoitteesta on jo koossa. Ihmisten usko on selvästi vahva.

Poimin näihin kuviin suosikkejani kevään pellavavalikoimasta, joka on rantautunut Nanson myymälöihin ja verkkokauppaan tällä viikolla. Luoto-mallistosta löytyy kauniisti leikattuja, pelkistetyn tyylikkäitä pellavavaatteita, jotka pukisin töihin, kaupungille tai rentoihin kesäjuhliin. Sarastus ja Kajo puolestaan koostuvat ohuemmista pellavavaatteista, jotka ovat täydellisiä kotona lorvimiseen, rannalle tai lomalle. Niitä on helppo yhdistellä niin toisiinsa kuin muihin lempivaatteisiinsa – tai käyttää sellaisenaan! Itsehän siirryin näiden kuvien ottamisen myötä henkisesti jo lomamoodiin lukemaan kirjaa auringon paahtamaan laiturinnokkaan. 

Lähes 100-vuotiaan Nanson juuret ovat syvällä Suomessa

Tiesittekö, että Nanso on saanut alkunsa 20-luvun Nokialla? Joukko paikallisia liikemiehiä perustivat värjäämön, joka laajensi pian vaatevalmistukseen. Vuosikymmenten saatossa Nansosta tuli rennon pukeutumisen pioneeri, jonka laadukkaat, painetut trikoovaatteet ovat tulleet tutuiksi suurimmalle osalle suomalaisista – niitä löytyi sekä äitini että isoäitini vaatekaapista ja käytin niitä teini-ikäisenä retrohenkisinä maksimekkoina. Viime vuosina Nanso on kokenut isoja uudistuksia ja onkin nyt uuden alun edessä. Yhtiö on edelleen sataprosenttisesti suomalaisessa omistuksessa.

Luoto-mekossa on a-linjainen helma, ohut puuvillavuori ja TASKUT. Tässä on ilmiselvä luottokolttu ensi kesän kemuihin.

Samasta talosta löytyy nykyään myös Ruotsissa alunperin perustettu brändi nimeltä Vogue, joka on valmistanut 30-luvulta saakka sukkia ja sukkahousuja. Niitä myydään ihan kaikkialla ja niitä löytyykin noin jokaisen suomalaisen naisen alusvaatelaatikosta, minultakin niin alpakkavillasukkia kuin ihania villasukkahousuja. Joukkorahoituksen avulla on tarkoitus saada molemmat Nanso Group Oy:n brändit uuteen kasvuun.

Joukkorahoitus on yleistyvä tapa rahoittaa esimerkiksi startup-yritysten kasvu, mutta tällä kertaa kyseessä on pitkän historian bränditalo, jonka liikevaihto oli viime vuonna melkein 18 miljoonaa euroa.

Vaaleanharmaa Kajo-tunika on niin täydellisen pelkistetty lomavaate, että tekisi mieli heittäytyä samantien selälleen jonkun koivun alle.

Trikoovaatteistaan tunnettu Nanso on tehnyt viime vuosien aikana tuntuvan imagonkohotuksen perinteisestä vaatevalmistajaksi moderniksi bränditaloksi. Marimekolta Nanson riveihin loikanneen pääsuunnittelija Noora Niinikosken johdolla linjaa on varmalla kädellä uudistettu ja tuotu tähän päivään: valikoima on täydentynyt niin farkuilla ja takeilla, pehmeä puuvillatrikoo on saanut rinnalleen uusia luonnonmateriaaleja kuten villan ja pellavan. Printtien rinnalle on tullut pelkistettyjä, yksivärisiä perusvaatteita kauluspaidoista täydelliseen t-paitaan. Yksi Niinikosken visioista onkin ollut luoda Nanson mallistoon The Perfect White Tee, joka johti mm. Tasku-klassikon syntyyn. Sana on kiirinyt ja tuo superlaadukas, täydellisen väljä t-paita löytyy nykyisin niin meikäläisen kuin suunnilleen jokaisen maan stailistin kaapista.

Nanson uudesta noususta kertoo myös se, että yhteistyössä toteutetut kirjoituksemme ovat olleet viimeiset kolme vuotta blogini suosituimpien juttujen joukossa. Arvonnat kiinnostavat tietysti aina, mutta uudet tuotteet ovat saaneet paljon kiitosta ja ottamistamme kuvista on tykätty paljon – toivottavasti myös näistä!

Mustat Luoto-housut laskeutuvat ihanasti ja sopivat täydellisesti yhteen samanvärisen Luoto-topin kanssa.

Nanson tuotteet suunnitellaan Suomessa, Helsingin Sörnäisissä sijaitsevassa supercoolissa loft-toimistossa (voisin muuttaa sinne milloin tahansa ja uskon, että koirat, jotka saavat juosta siellä vapaana, ovat täsmälleen samaa mieltä). Oman tiimin lisäksi Nanso työllistää vaihtuvia suunnittelijoita, jotka ovat tehneet nostalgiaa huokuvien printtien rinnalle upeita uusia kuoseja. Niissä on nähty viime vuosina mm. palkitun Reetta Ekin kädenjälkeä. Ekin töitä voi bongata taidegrafiikan muodossa myös gallerioiden seinillä.

Voin kertoa jo nyt, että korallinvärinen Kajo-kaftaani tulee olemaan ensi kesän lempivaate.

Uusi, raikas ilme on huomattu ja Nanson myynti onkin ollut hienossa kasvussa viimeisen kolmen vuoden aikana. Nansolla on Suomessa 15 myymälää, joiden myynti on kasvanut +45% vuodesta 2015 vuoteen 2018. Verkkokaupan myynnin kasvu hipoo samoja lukemia. Lisäksi Nanso myy tuotteitaan tukkukauppana niin suomalaisille asiakkaille kuin Ruotsiin, Hollantiin, Tanskaan ja moniin muihin maihin. Asiakkaina ovat niin suuremmat ketjut kuin pienet erikoisliikkeet.

Kolme syytä sijoittaa

Mahdollisuus hyvään taloudelliseen sijoitukseen. Sijoittaminen on aina riski, mutta tässä tapauksessa riski on tavallista pienempi. Toisin kuin startupeilla, Nansolla on jo olemassa olevia asiakkaita, erittäin tunnettu brändi ja konkreettisia tuloksia, jotka tukevat kasvustrategiaa. Luontainen mahdollisuus myydä sijoitukset voivat osua eteen vuosien 2021-2023 aikana.

Olet mukana muuttamassa muotiteollisuutta kestävämpään suuntaan. Planeettamme ei kestä enää kertakäyttökulttuuria ja pikamuotia. Nanso uskoo, että vaatteita pitäisi ostaa vähemmän ja käyttää pidempään. Vastuullisuus on Nanson mukaan ollut osa yhtiön arvoja ja toimintaa jo lähes sadan vuoden ajan – tutustu tarkemmin Nanson vastuullisuuspolitiikkaan.

Pääset ikonisten brändien omistajaksi. Jep, kovin usein ei osu vastaan tilaisuutta sijoittaa suomalaiseen muotiin saati näin tunnettuihin ja arvostettuihin brändeihin! Omistajana pääset osaksi Nanso-tiimiä, joka on luomassa uutta suomalaisen muodin menestystarinaa. Tunnen muuten itse henkilökohtaisesti useamman tyypin tästä tiimistä ja voin kertoa, että ovat aivan mahtavia.

Rakastan tätä kokoharmaata asua! Tulee mieleen joku seesteiseen elämäntyyliin keskittynyt lahko tai lepokoti, jossa kaikki pukeutuvat aistiärsykkeiden minimoimiseksi samanlaisiin vaatteisiin. Ajattelin hillua tässä Lappi-kodin pihalla koko ensi kesän. Kuvassa siis Kajo-housut ja Kajo-tunika

Nyt kun Nanson ja Voguen brändit on onnistuneesti uudistettu, tavoite on kaksinkertaistaa myynti vuoteen 2023 mennessä ja joukkorahoituksella etsitään sijoittajia kasvun vauhdittamiseksi. Invesdorin sivuilta löytyy valtavasti lisätietoa, mutta tässä vastaukset tärkeimpiin kysymyksiin.

Minimisijoitus on 10 osaketta ja yhden osakkeen arvon ollessa 55 euroa, minimisijoituksen hinnaksi tulee tällöin 550 euroa. Raha on aina suhteellinen käsite, mutta minusta summa ei ole ollenkaan paha! Sen verran uskaltaa moni aloittelevakin sijoittaja laittaa likoon.

Aikaa sijoituksen tekemiseen on 9. toukokuuta asti ja ohjeet ovat yksinkertaiset.

Ja kyllä, suosittelen elämää pellavaan pukeutuneena naisena, joka sijoittaa asioihin kuten suomalaiseen muotiin! En ole ikinä ollut kovin kiinnostunut sijoittamisesta ja rahasta, mutta se on kummasti alkanut kutkuttaa nyt, kun olen tajunnut, että viisaan sijoittamisen avulla voi rakentaa itselleen tulevaisuuden, jossa ei tarvitse välttämättä koko ajan ajatella rahaa. Passiiviset tulonlähteet voivat parhaimmillaan mahdollistaa suuremman vapauden, sapattivapaita omien projektien toteuttamiseen tai ihan vaan (pellavassa vietettyjä) pitkiä lomia.

Kaikki pellavatuotteet ovat 25% alennuksessa Nanson verkkokaupassa ensi sunnuntaihin saakka. Huomenna torstaina 11.4. alkaa myös Nanson kanta-asiakaspäivät, jolloin kaikki tuotteet ovat 25% alennuksessa myös myymälöissä sunnuntaihin asti. Kantiksena saat siis saman alen myös myymälästä.

Loppuun vielä tuttuun tapaan arvonta. Tällä kertaa palkintona on 50€ arvoisia lahjakortteja, joita on jaossa neljä. Kaikki 17.4. mennessä kommentoineet ovat mukana arvonnassa: voit kertoa kiinnostaako joukkorahoitus, tai paljasta mikä kuvissa vilahtavista pellavauutuuksista on suosikkisi!

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

286 thoughts on “Sijoita suomalaisen muodin kasvuun

 1. Nanso ei valitettavasti pärjännyt tässä vastuullisuustutkimuksessa ollenkaan hyvin ja tämä vaikuttaa ainakin itselläni myös sijoutuspäätökseen. Alimpaan kategoriaan joutuminen oli kyllä ikävä yllätys merkin symppaajalle. Ehkä seuraavassa annissa, jos saavat petrattua tässä asiassa. Suomalaisen työn puolesta voisin kyllä sijoittaa.

  https://yle.fi/uutiset/3-10744026?fbclid=IwAR064UCySLXFSLCn1bt5qzEWKXkcj8T37FQFuJnHkIlsUqY7cVSh2aOGPjE&utm_source=facebook-share&utm_medium=social

 2. Joukkorahoitus kiinnostaa, ja varmasti osallistuisinkin jos elämäntilanne antaisi myöden. Sitten kun taloudessa on kaksi työssäkäyvää aikuista on tilanne jo ihan eri!

 3. Kelpuuttaisin omaan vaatekaappiin vaikka kaikki näistä pellava uutuuksista, mutta erityisiksi suosikeiksi nousee Luoto -housut sekä -toppi.

 4. Oi, olispa ihana lepattaa menemään kesällä tuossa korallinvärisessä Kajossa!
  Tykkään käyttää Nansoa. En ole ennen sijoittanut, mutta tässäpä voisi olla kohde, johon uskon. Pitää käydä lukemassa kampanjasta.

 5. Sekä Luoto-mekko taskuineen että sijoittaminen kiinnostaa! Kiitos kun tuot tällaisia tilaisuuksia esille.

 6. Luoto-mekko sekä -toppi valkoisena. Lisäpisteitä saavat vuori (erityisesti valkoisessa värissä), topin napitus selässä sekä mekon taskut.

 7. Pellava kiinnostaa kesän kynnyksellä. Onko se sitten housun vai paidan muodossa on hirveän hankala päättää :)

 8. Ihania pellava vaatteita, erikoisesti tunika, toppi ja housut kiinnostavat. Kaftaani vaikuttaa myös todella rennolle ja mukavalle kesävaatteelle! Nanson vaatteisiin yleensäkin kannattaa sijoittaa, niissä ei koskaan häviä, malleiltaan ja kuoseiltaan kestäviä tuotteita.

 9. Luoto vaatteet on ihania. Muutenkin pellava kiinnostaa materiaalina vaatteissa. Nansosta on tullut yksi suosikki merkeistä viime vuosina.

 10. Leveät mustat pellavahousut ovat aivan ihanat. Pellava on niin ihana materiaali kesällä :)

  Joukkorahoitussijoittaminen alkoi kiinnostaa. Olen johetken etsinyt jotakin sopivaa sijoituskohdetta, ja tässä voisi olla sopiva vaihtoehto. Täytyy perehtyä asiaan tarkemmin, kiitos vinkistä!

 11. Tekisi mieli tilata kaikki nuo ihanat pellavaiset itselleen. Harmi, että lompakko ei taida kestää sitä. Mutta siniset housut kyllä ainakin aion tilata, myös shortsit houkuttelisi…
  Täytyy harkita myös tuota sijoittamista. Voisiko sitten suuremmalla syyllä ostaa enemmän, kun tavallaan ostaa oman firman tuotteita :) :)

 12. Oon himoinnut ensi kesäksi pellavahousuja taas pitkästä aikaa, ja nuo Luoto-housut olisivat aivan täydelliset! Muutenkin tämä pellavamallisto näyttää tosi kiinnostavalta.

 13. Tuo kaftaani on ihana! Ehdottomasti lempparini kuvien tuotteista. Pellava materiaalina on kyllä todella miellyttävä käyttää.

 14. Koko musta Luoto-mallisto on todella kaunis ja ihanan luonnollinen! Varsinkin toppi ja housut olisivat aivan ihanat kesäiset työvaatteet.

 15. Kaikki kuvien vaatteista kelpaisi pukea päälle eikä sijoittaminenkaan olisi poissuljettua.

 16. Ihania vaatteita! Sijoittaminen ei ole minulle vielä rahallisesti mahdollista, mutta ehkä tulevaisuudessa.

 17. Kyllä. Ostamalla Suomessa laatusuunniteltuja asuja voi tehdä hyvää. Olen ajatellut myös itse sijoittaa/kannustaa Nansoa, sillä onhan se luottomerkkini
  Toivottavasti Nanso järjestää lisää myös avoimien ovien päiviä kuulemma upeaan designkonttuuriinsa

 18. Olen luottanut Nanson vaatteisiin jo useiden vuosien ajan. Kankaat ovet laadukkaita, mukavia päällä ja värit kestävät hyvin pesua. Pellavaa olen materiaalina aina vierastanut (koska inhoan ryppyjä vaatteissa), mutta nyt täytynee antaa mahdollisuus tuolle ihanalle kaftaanille!

 19. Luoto- housut ja toppi! Luottoasu joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sijoittaminen kiinnostaa jollain tavalla, ei kuitenkaan perinteinen rahasijoittaminen vaan esimerkiksi muotiin yms liittyvä sijoittaminen.

 20. Luotomekko on klassinen ja taskut ovat ehdottomasti plussaa. Vaikuttaa moneen menoon sopivalta mekolta.

 21. Luoto-housut ja toppi ovat upeat!

  Sattumalta törmäsin blogiin ja olipa samalla tärkeä muistutus vierailla Nanson liikkeessä pian.
  Joukkorahoitus ei kiinnosta juuri nyt, myöhemmin kyllä, mutta siitä huolimatta vaatehankintojen siirtäminen kotimaiseen brändiin tanskalaisten ja ruotsalaisten serkkujen sijasta nousi nyt asialistalle!

 22. Ehdottomasti alkoi joukkorahoitus kiinnostaa! Nuo Luoto-housut on kiinnostaneet jo pidempään.

 23. Rennon tyylikkäitä pellavavaatteita kaikki. Ehkä valitsisn korallinpunaisen kaftaanin, sopii kaikkiin kesän rientoihin. Joukkorahoitus kiinnostaa, pääsisi pienellä summalla mukaan.

 24. Rennon tyylikkäitä vaatteita, vaikea valita. Ehkä valitsisin kaftaanin, on helppo monen paikan vaate. Sijoittaminenkin kiinnostaa, pienellä summalla pääsee mukaan…

 25. Kerrassaan ihania Nanson vaatteita ! R a k a s t u i n juuri Luoto-mekkoon, varmasti kesällä mukava :)

 26. Korallinvärinen kaftaani on kaunis! Kotiutin kyllä kantispäiviltä mustan parkan, valkoisen tasku-paidan ja ihanan vaalean pellavaisen kauluspaidan. Kauniita ja laadukkaita!

 27. Luoto-housut taitaa mennä hankintalistalle, koska näyttävät kovasti kesän luottohousuilta.

 28. Joukkorahoitus ei nyt kiinnosta noin huonossa kunnossa olevaan firmaan. Jos talous saadaan kuntoon ja listauduttua pörssiin, niin sitten voisin harkita. Tällä hetkellä taidan vain keskittyä tukemaan ostamalla laadukkaita vaatteita.

 29. Koralli-Kajo! Pellava on paras kesämateriaali. Sijoittaminen kiinnostaa kyllä myös.

 30. Luoto housut ja toppi suosikkeja.
  Todennäköisesti sijoitan, on ollut harkinnassa jo pari päivää.

 31. Voi, kaikki ovat niin ihanan rentoja ja kauniita! Nanso on ollut jo kauan mun suosikki merkki ja paljon olenkin löytänyt kivoja ja mukavia vaatteita. Tämä pellavamallisto on ehdottomasti käytävä sovittamassa.

  • On hyvä huomata, että artikkelista saa aivan liian negatiivisen kuvan Nanso Groupin tilanteesta.

   Nanso Groupin myynti EI ole syöksykierteessä, vaan myynnin lasku on johtunut ennen kaikkea LIIKETOIMINTAKAUPASTA (kaupassa luovuttiin yli puolesta liikevaihdosta) ja muista tietoisista kannattavuutta parantavista päätöksistä (esim. vetäytyminen kannattamattomilta Saksan markkinoilta).

   Nanso Groupissa ON JO toteutettu valtavat rakennemuutokset ja Nanso Group on uudistunut TÄYSIN 3 vuoden aikana. Nopea vilkaisu historialukuihin EI siis anna oikeaa kuvaa toiminnasta, koska historialuvut EIVÄT heijasta nykytilaa tai tulevaisuutta. Kannattavuutemme on jo kehittynyt kohisten, +2.5 MEUR tulosparannus 2017-2018 ja odotamme pääsevämme pienelle plussalle vuonna 2019 (käyttökate-tasolla).

   Nanso Group onkin nyt uuden alun ja kasvun edessä, ja meillä on selkeä kasvusuunnitelma, johon haemme rahoitusta.

   Osakeannin tietoihin kannattaa tutustua huolellisesti osoitteessa invesdor.com/nanso. Kirjaudu ensin Invesdorin palveluun sisään, jotta saat kaikki tiedot näkyville. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin Invesdorin palvelussa olevan Sijoittajafoorumin kautta.

 32. Housut kiinnostaa. Sekä kapeammat että leveämmät. Ehkä olisi taas leveiden lahkeiden aika

 33. Voi kumpa voitto osuisi kohdalleni! En ole ennen Nansoa juurikaan fanittanut, mutta näistä pellavavaatteista ottaisin melkein minkä vain päälleni, ekana Kajon molemmat housut ja sitten kaikki muutkin! <3 Ehkä uuden tyylilinjan myötä minustakin voisi tulla Nanson asiakas…

 34. Luoto housut täytyy ainakin hankkia omaan vaatekaappiin. Sijoittaminenkin kiinnostaa!

 35. That grey combo with the shirt and the rolled up oants is fantastic! A comfort one dreams of. Linen-is-the-best. Can’t imagine my life without it’s breathability and ease.

 36. Joukkorahoitus kiinnostaa ja Nansoa olen seurannut jo pidempään. Siksi aion sijoittaa :)

 37. Kauniita, tyylikkäitä vaatteita! Nanso uudistuu edukseen. Suosikki näistä Luoto-tunika ja mekko.

 38. Yksinkertaisen tyylikkäitä, hyvä värimaaila. Luoto toppi ja housut ehdottomasti hankintalistalla.

 39. Kajo on ihana! ja oikeastaan kaikki! ihanan pelkistettyjä ja hyvälaatuisen näköisiä vaatteita.

 40. Kajo-kaftaani näyttää ihanalta varsinkin korallisena, mutta epäilyttää riittääkö L/XL koko… Aikaisemmin Nansolla on ollut hyvin isompiakin kokoja.

 41. Nanson t-paidat erityisesti kiinnostaa, kun välillä ollut vaikeuksia löytää hyviä peruspaitoja. :)

 42. Onpas täydellisen harmonisia pellavavaatteita Nansolta, jonka oon tottunut yhdistämään lapsuudesta tuttuun printtiin ja trikooseen. Koralliset ja nuo hempeän vaaleanharmaat on ehdottomia suosikkeja!

 43. Kajo-housut ja Kajo-tunika olisivat ihana setti pukea päälle ensi kesänä! Sitä odotellessa!

 44. Nanson t-paidat on parhaita mitä tiedän! Niin mukavia ja sopii joka tilanteeseen. Näistä pellavauutuuksista rakastuin Luoto-housuihin ja Kajo-settiin joukkorahoitus ja sijoittaminen tällasieen brändiin kiinostaisi ehdottomasti, mutta tässä elämäntilanteessa ei ole mahdollista.

 45. Kauniissa, hengittävässä pellavassa kesälomalle ja ensi talvena Thaimaaseen!

  Mutta onko Nanso ” uudistumisen” myötä lopettanut ” My Size” eli ison malliston – varoittamatta siitä etukäteen asiakkaitaan, kun D- mitoitetut vaatteet ovat vain yhtäkkiä kadonneet kaupoista ja verkkokaupasta! Jos Nanso toimii jatkossa kuten Marimekko eli tarjoaa pyyleville naisille vain paria vaihtoehtoa, esim. mustavalkoista trikoopaitaa per mallisto, on monen muunkin kuin minun “sijoitettava” Gudrun Sjödenin tai muun ulkomaisen kilpailijan tuotteisiin. Voi, voi; sääli!

 46. Oi miten kauniita. Voi ei, pitää päästä tänään Nanson liikkeeseen kokeilemaan ja ostoksille…

 47. Luoto-mekko ehdottomasti! Tosin lahjakortin sijoittaisin Tasku-paitaan, sillä uudelle valkoiselle t-paidalla on iso tarve.

 48. Kaikki ovat kauniita, nyt kiinnostaa taskullinen pellavamekko , housut ja Kajo-tunika.

 49. Kajo tunika tai koralli mekko! Sijoittaminen kylla kutkuttaa, mutta kannattaako jos puolet Suomen kansasta sijoittaa samaan paikkaan?

 50. Kajo-housut :) Nansolle kaikkea hyvää – tulen olemaan asiakas tulevaisuudessakin, näkymät hyvät :)

  • Kajo-kaftaani ja -housut vaikuttavat just passeleilta. Joukkorahoituskin kiinnoistais, mutta minimisijoitus on aika korkea…

 51. Kajo-housut :) Nansolle kaikkea hyvää – tulen olemaan asiakas tulevaisuudessakin, näkymät hyvät :)

 52. Todella kauniita, pelkistettyjä ja ajattomia vaatteita. Luoto-mekko, Kajo-kaftaani sekä molemmat pellavahousuista kiinnostavat!

 53. Ai että oon kyllä pitkään ettiny täydellisiä pellavahousuja ja tässähän niitä näyttäis olevan! Useampikin malli himottaisi, aivan ihania ja luonnollisia ♡ Mitä sijoittamiseen tulee, se on ollut jo hetken mielessä, ja siksi kovasti tässä pohdin, että olisiko nyt se hetki..?

 54. Luoto-mekko on kiva! Joukkorahoitus kiinnostaisi kyllä, jos sillä vain olisi jotain vaikutusta materiaaleihin. Vähemmän muuntokuituja ja enemmän ekopuuvillaa ja villaa.

 55. Joukkorahoitus kiinnostaa, pitäisi perehtyä siihen tarkemmin. Myös pellavahousut kiinnostavat, etsin juuri tuollaisia turhaan koko viime kesän!

 56. Sijoittaminen JEES ja Luoto -mekko JEES.
  Menin jo nettikauppaan ja siellä oli vielä muutakin ihanaa :)

  -Minna

 57. Toi kokoharmaa näyttää kyllä niin houkuttelevalta, että noi pöksyt varmaan jossei saa koko asua valita!

 58. Joukkorahoitus kiinnostaa kyllä, mutta en tiedä miksi jahkailen sen kanssa kun sijoitan muutenkin. Ehkä konsepti on mulle vielä sen verran vieras, etten koe olevani valmis? (Terveisin “kaikki pitää aina tutkia viiteen kertaan etukäteen että voi tehdä päätöksen.”) Nanso kyllä yrityksenä kiinnostaisi, joten ehkäpä aloitan perehtymisen tästä.

 59. Joukkorahoitus kiinnostaa ehdottomasti. Nanson pellavavaatteista vaikea valita yhtä, kaikki ihania…

 60. Hahah, aloin ihmetellä miten Nansoon sijoittamiseen liittyvään (jee!) artikkeliin on voinut tulla peräti 133 kommenttia, mutta missasin näemmä itse tekstin lukiessani kokonaan tuon viimeisen kappaleen jossa mainitaan arvonnasta :’D

  Joten liityn toki mieluusti muiden mukana arvontaan, Kajo-housut vaikuttaisivat erittäin hyviltä ja muutenkin on ollut aikomuksena mennä luonnollisempaan suuntaan vaatekaapin kanssa :)

 61. Mustat pellavahousut ja tuo kaftaani ovat suosikkejani! Joukkorahoitus on ihan hieno juttu, mutta noin suuret summat ovat minulle mahdottomia.

 62. Kaikki beige ja luonnonvarainen toimii omaan värimaailmaan, yhdistettynä luonnonmateriaaleihin yhdistelmä on vastustamaton!

 63. Joukkorahoitus kiinnostaa ehdottomasti!
  Suokikeiksi nousi mustat pellavahousut ja ihana kaftaani.
  Vaikkakin koko mallisto kyllä kiinnostaa.

 64. Ooh toi taskullinen musta Luoto-mekko. Oon ihan pellavahullu ja silti Nanson jutut on menneet ihan ohi. Kiitos kun kerroit!

 65. Ooooh mäkin haluan kuulua siihen lahkoon jossa käytetään kokovartalopellavaa!!

 66. Periaatteessa joukkorahoitus kiinnostaa. Pellavavaatteista Kajo-kaftaani on ihanin, muitakin voisin noista kyllä ottaa käyttöön… Materiaalina hyvänlaatuinen pellava on aivan paras kesävaate.

 67. No nuo housut! Oon aina ollut pillifarkku/legginssityttö, mutta tänä keväänä tuollaiset leveälahkeiset ja rennommat housut on alkaeet kummasti kuumottelemaan…♥

 68. Nuo Kajo-housut sekä paita on omaan silmään todella miellyttävän näköiset ja tyylikkäät. Varmasti myös todella mukavan tuntuiset päällä!

 69. Sijoittaminen kiinnostaa! Lisäisin joukkoon vielä yhden perustelun eli ruohonjuuritason “taistelun” isoja pääomasijoittajia kohtaan – rahoituspohjan monipuolistaminen siis.

 70. Nanson vaatteet on mun luottovaatteita, sellaisia, jotka kaivetaan kaapista ylle usein ja varsinkin tiukkoina päivinä. Kajo-housut täytynee lisätä kokoelmaan, ihanan tyylikkäät ja silti rennot kesäpöksyt!

 71. Kajo tunika ois oiva hellevaate vuosiksi eteenpäin! Joukkorahoituskin kiinnostaa, kiitti vinkistä. Taidan lähteä tähän mukaan

 72. Kajo-kaftaanista tulisi ihan käytetyin vaate mulle ensi kesäksi! Joukkorahoitus herätti kyllä kiinnostusta, mutta näin hoitovapaalla ei siihen ole mahdollisuutta.

 73. Ihania, mustat Luoto-housut ehkä eniten ja harmaa kokonaisuus olisi kesäiltojen täydellinen asu. Sijoituskohteena Nanso todella kannatettava.

 74. Todellakin kiinnostaa! Harmillisesti ajankohta on vain tällä hetkellä itselle huono. Nanson vaatteet ovat täällä kovassa käytössä.

 75. Täytyykin perehtyä ajan kanssa tuohon joukkorahoitukseen! Parin viime vuoden aikana olen suorastaan rakastunut Nanson vaatteisiin ja kun jotain uutta on hankintalistalla, kurkkaan ensin Nanson valikoiman, mistä puuttuva pala useinmiten löytyykin! Nämä pellavavaatteet löytävät varmasti myös listalle, kevyttä kesään

 76. Hei! Mustat Luoto-housut todennäköisesti päätyvät vaatekaappiini kesäksi. Nanso on itselle ollut viimeiset pari vuotta vaatekaapin kulmakivi: laatua, mukavuutta ja tyyliä.

 77. Piipahdinkin tänään tuolla joukkorahoitussivulla juuri Nansoa rahoitusta katsomassa, kiinnostaa, vaikka muotiala on hieman liian ailahteleva minun sijoitusmakuuni. Täytyypä lukea tarkemmin, mitä tarjotaan, Nansoon kun kuitenkin pukeudun melkein joka yö ja usein päivälläkin.

 78. Kajo-kaftaani on ihana. Voin nähdä itseni kesämökillä juhannusjuhlissa kaftaanissa

 79. Jos vain olisi juuri nyt irroittaa 550e, niin todellakin kiinnostaisi! Harmi, kun veronpalautuksetkin tulevat juuri saamani tiedon mukaan “vasta” elokuussa…

 80. Ooh, Luoto-housut ja -toppi on aivan ihania ja samoin Luoto-mekko! Myös Kajo-housut näyttää kivoilta.

 81. Nanso on kyllä petrannut huimasti!

  Takkivalikoima on erittäin hyvä, samoin nyt nämä pellavavaatteet. Tykkään erityisesti viimeisen kuvan mekosta.

 82. Nanso on kyllä petrannut huimasti!

  Takkivalikoima on huikea, samoin nyt nämä pellavavaatteet. Tykkään erityisesti viimeisen kuvan mekosta.

 83. Nanso <3 Kaikki nuo pellavajutut näyttävät kivoilta, mutta näen itseni niin tuossa korallinvärisessä kaftaanissa kesähelteessä. Vielä kun tulisi se hellekesä.

 84. Mustat Luoto-housut ovat ihanat. Joukkorahoitus kiinnostaa ja aionkin tehdä ensimmäisen sijoitukseni.

 85. Nanson uudistunut ilme on kyllä tullut huomattua ja pidän todella heidän vaatteistaan. Tässä nuo mustat pelkistetyt vaatteet, kuten housut ja toppi, ovat todella kauniit ja nämä täytyy ehdottomasti tsekata.
  Ja kyllä kieltämättä alkoi kiinnostaa myös tuo joukkorahoitus. Täytyy ryhtyä pererhtymään aiheeseen.

 86. Luotohousut ovat lempparini ja kuulinkin Nansoon sijoittamisesta jo aikaisemmin. Omistan jo Marimekkoa, joten mikä ettei toisen suomalaisen brändin omistaminenkin tule kyseeseen :)

 87. Pellava materiaalina on hengittävä, kaunis ja ekologinen pitkän käytettävyytensä ansiosta. Minulla on toisen suomalaisen brändin pellavahousut. Housut ovat käytännössä ikuiset, mikäli vain housujen malli kestää aikaa. Nanson pellavamallisto on kiinnostavinta suomalaisessa vaateteollisuudessa pitkään aikaan.

  Sijoittaminen on älykästä. Korkoa korolle-ilmiö nostaa ajan oloon varallisuutta. Sijoittaminen vaatii tietoa, paneutumista ja aikaa. Nostan hattua kaikille, jotka siihen perehtyvät ja mieluummin sijoittavat rahat kuin vaikkapa tuhlaavat ne nopeasti kuluviin hyödykkeisiin.

 88. Nanso, parasta mitä mun vaatekaapille on tapahtunut! Suosikkini on tuo kesänletkeä kaftaani

 89. Nanso on todella uudistunut viime vuosina upealla tavalla! Mahtavaa, että tätä osaamista pidetään ja kehitetään Suomessa. Ja pellava; parasta mm. tälle herkästi hikoilevalle tyypille! Silmäni hakeutuivat etenkin tuohon kauniiseen, harmaaseen Kajo-asuun, se on ihana.

 90. Kiinnostaa!
  Olen fiilistellyt Marimekon osaketta, mutta se ei ole vielä kutsunut tarpeeksi.. (kyllä, haluan pitää intuition osana sijoituspäätöstä).
  Tämä tuli kuin tilauksesta, ja huikeat kuvat viimeistelevät hurmion!

 91. Oooohhh…harmaat Kajo-housut..ja jos tarkkoja ollaan niin kaikki
  Ja mikä tunnelma kuvissa

 92. Mustat Luoto-housut ovat ihanat! Joukkorahoitus vaikuttaa mielenkiintoiselta mahdollisuudelta, vaikken usko tositoimiin kykenevänikään.

 93. oih, luoto-toppi mustana näyttää täydelliseltä lämpimiin kesäpäiviin! näin opiskelijana sijoittaminen on vielä hyvin vaikeaa, kiinnostusta aiheeseen kuitenki löytyy.

 94. Taskullinen mekko kuulostaa luottovaatteelta. ❤ Nansolla on nykyään ihan huikean kivoja vaatteita.

 95. Korallinvärinen kaftaani on todella kaunis. Aina mukavaa, jos ja kun valikoimasta löytyy V Ä R E J Ä !

 96. Luoto-toppi säväytti ainakin kuvien perusteella!

  Joukkorahoitus ja sijoittaminen alkaa kummasti kiinnostamaan, kun lukee blogipostauksiasi. Ehkä pitää tutustua aiheeseen vielä syvemmin, mistäs sitä tietää vaikka alkaisin sijoittajaksi

 97. Pellava on ihana materiaali! Korallinvärinen kaftaani ja Kajo tunika ja pellavahousut ovat kauniita. Hienoa Nanso Sijoittaminenkin kiinnostaisi mutta juuri nyt ei ole mahdollista…

 98. Pellava on niin ihana materiaali! Omistan muutamat housut ja yhden neuleen. Tuo korallinvärinen kaftaani ois ihana piristys mustien kesämekkojeni kaveriksi. Oispa onni kerrankin myöten!

 99. Ihanat mustat pellavahousut!
  Sijoittaminen ylipäänsä kiinnostaa, mutta siihen ryhtyminen tuntuu hankalalta. :/

 100. Harmaa housuasu on suosikkini. En ole tällä hetkellä kiinnostunut joukkorahoituksesta.

 101. Pellavamekko ja housuasu. Sijoittaisin mieluusti Nansoon, sijoittaminen on alkanut kiinnostaa ja pieniä askelia olen jo ottanutkin. Tällä hetkellä ei kuitenkaan mahdollisuutta tuohon. Ostin vähän aikaa sitten Nanson verkkokaupasta muutaman vaatteen ja olen jo niin ihastunut näihin! Vielä saa näköjään hyvää laatua, joka alkaa kyllä käydä aika harvinaiseksi.

 102. Joukkorahoitus kiinnostaisi, juuri nyt kipurajani ylittyy mutta hyödynnän kyllä Nanson alen, pellavapaita onkin sopivasti ostoslistallani.

 103. Itsekin olen innostunut sijoittamisesta ihan lähivuosina. Olen sijoittanut joukkorahoituksien kautta juuri vastuulliseen muotiin, kuten Papuun ja Ivaloon. Nansokin kyllä kutkuttaisi, pitänee nyt miettiä, kävisikö sijoitus tämän hetken budjettiin :)

  Niin ja Luoto-mekko näyttää aivan täydelliseltä kesämekolta!

 104. Näytti niin mukavilta asuilta. Täytyy mennä verkkokaupasta katselemaan. Joukkorahoitus kiinnostaa mutta ei juuri nyt.

 105. Tyylikkäitä ja mukavia päällä näyttävät olevan nuo kaikki.
  Luoto mekko on oma ehdoton suosikkini :-) Tyylikäs ja musta;-)
  Toisena nuo housut. Voin kuvitella miten mukavat ne ovat jalassa.
  Sijoitus ei ole itsellä ajankohtaista mutta tuo kestävään ja Suomalaiseen muotiin sijoittaminen on hieno mahdollisuus.

 106. Aaah ihana Nanso! Nuo mustat Luoto housut ja toppi ovat ehdoton suosikki. Myös t-paitoihin pitäisi ehdottomasti käydä tutustumassa koska olen niistä kuullut niin paljon hyvää ja laadukkaamman vaatekaapin rakennus on työn alla.
  Joukkorahoitus ja sijoittaminen kiinnostaa, se ei vaan vielä tässä tilanteessa ole itselle mahdollista. Ehkä vielä joku päivä. Hienoa kuitenkin huomata että suomalaiseen muotiin uskotaan vahvasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.