Toiveita syksylle 2019

Kaupallinen yhteistyö , sisältää arvonnan

Meillä on kelluttu viime viikkoina hyvin hattaraisissa tunnelmissa, mutta ei käy kieltäminen: syksy on todellakin pyörähtänyt täyteen käyntiin. Olen tätä kirjoittaessani jo aivan toisaalla työmatkalla (siitä myöhemmin lisää) ja kalenterissa alkaa olla sen verran merkintöjä, etten taida ottaa niitä sinne enää yhtään enempää. Koska toiveilla on tapana toteutua varmemmin jos ne tekee todeksi ja sanoo ne ääneen, tein pienen toivelistan seuraaville kuukausille.

Kuvituskuviin tallensimme syysmallistoon nyt rantautuneita uutuuksia ja yhden viimesyksyisen suosikin, joka on tehnyt toivotun paluun kokoelmaan.

1 ~ Ajattelin tänä syksynä pitää erityisen hyvää huolta itsestäni. Olen opetellut tätä koko aikuisen ikäni ja tuntuu, että viimeisen vuoden aikana moni asia, jotka aiemmin tuntuivat vaikeilta tai mahdottomilta, ovat menneet vihdoin perille. Ihan kuin jokin olisi vaan naksahtanut vihdoin oikeaan asentoon? Ei tarvitse enää tarkkailla kelloa ja pakottaa itseään nukkumaan ennen puolta yötä, se tapahtuu useimmiten ihan itsestään ja tuntuu luksukselta, että saa nukkua kunnollisia yöunia. Jonkinlainen ruokarytmikin on alkanut pysyä yllä ilman jatkuvaa keskittymistä. Kaukana ovat ne ajat, kun saatoin vetää pari päivää syömättä mitään järkevää, koska en muistanut tai muka ehtinyt. Liikkumisen kanssa on vielä opeteltavaa: treenaaminen tuntuu katkeavan jatkuvasti ensimmäiseen flunssaan, kiireviikkoon tai Lapin reissuun.

 saattaa olla syksyn mukavin vaate. Se on tehty ihanasti laskeutuvasta viskoosista ja vyötä voi säätää. Epäsymmetrinen kietaisumallinen helma tekee harppomisesta helppoa! Testaan tätä syksymmällä saappaiden ja ison villapaidan kanssa.

2 ~ Kaikkein tärkeintä on pitää kierrokset kurissa. Stressi syö elämästä ilon, vie viimeisetkin voimat eikä silloin jaksa myöskään keskittyä syömään kunnolla tai liikkumaan. Tämähän on toki ollut kauan tiedossa, mutta nyt se alkaa vihdoin sujua, kun olen viimein ymmärtänyt, että asiassa kuin asiassa vähän vähempikin riittää. Sen täytyy olla jonkinlainen hulluuden määritelmä, että ensin asettaa itselleen ihan muina perfektionisteina jotain sekopäisiä standardeja ja sen jälkeen suuttuu siitä, ettei yllä niihin. Ehkä senkin ajan ja energian voisi käyttää johonkin hyödyllisempään tai ainakin hauskempaan.

3 ~ Haluaisin päästä Lapin kakkoskotiimme vielä kerran ajan kanssa ennen talvea. Lokakuussa olisi tarkoitus lähteä, mutta emme vielä tiedä kauanko ehdimme olla. Ei sen tarvitse olla lomaa, ei haittaa yhtään tehdä sieltä töitä, kunhan saisi vaan viettää siellä niityn laidassa kiireettömän viikon tai kaksi, nukkua hyvin, juoda kahvia kuistin rappusilla ja nyysiä äidin pakkasesta elokuussa poimittuja punaviinimarjoja puuron päälle. Ja nauttia hiljaisuudesta! En olisi uskonut, että tämäkin päivä nähdään, kun minä odotan pääseväni kaupungin hälinästä luonnon keskelle. Naapuritalossa on käynnissä rakennustyömaa, joka saattaa liittyä asiaan.

Musta  on palannut Nanson valikoimiin! Kuvissa viimesyksyinen takkini, jota käytin paljon myös keväällä niin päällystakkina kuin villatakkina. Laskettu hartialinja tekee olemuksesta rennon ja vuorettoman takin hihat on helppo kääriä ylös. 

Nyt on materiaali kohdallaan: sisältää 46% villaa ja 33% alpakkaa. Paksua ja pörröistä villistä saa myös mintunvihreänä, mutta lämpesin itse syvälle viininpunaiselle.

4 ~ Somepaasto kiinnostaa. Työni on pitkälti somessa ja sieltä löytyy myös paljon inspiroivia juttuja, joten kokonaan en voi enkä halua pysyä poissa langoilta. Mutta kaikenlaisen turhan somessa notkumisen tahdon lopettaa! Kyllä te tiedätte, sellaisen jota tapahtuu silloin kun pitäisi lähteä kauppaan tai tehdä päätöksiä tai purkaa matkalaukku tai aloittaa joku isompi työrupeama. Varsinkin sellaisen, jota esiintyy silloin kun pää tuntuu tukkoiselta ja oikeasti kannattaisi lähteä kävelylle tai napata kirja käteen tai ottaa päiväunet. Kuten nykyään kaikkeen, tähänkin löytyy kuulemma sovelluksia. Pitääpä tutkia somesta (heh heh!) mikä olisi paras. Se tapa on onneksi juurtunut, että juuri ennen nukkumaanmenoa en selaa enää puhelinta, vaan luen kirjaa. Pieni, mutta toimiva tapa tehdä illoista parempia.

itse katkaistuine lahkeineen – ja syysasu, jossa ei ole yhtään mustaa. 

5 ~ Tahdon pukeutua vaatteisiin, joista tulee hyvä mieli. Painelen niin monina päivinä autopilotilla valituissa univormuvaatteissa, joissa ei ole toki mitään vikaa, mutta ei myöskään mitään erityisen inspiroivaa pidemmän päälle. Ajattelin keskittyä aamuisin enemmän siihen millaisen tunnelman tahdon päivään: pehmeän ja lohdullisen? Skarpin, voimakkaan? Sen ei tarvitse heijastaa päivän ohjelmaa: palaveripäivänä voi joskus tarvita kauluspaidan sijaan kaikkein eniten sen ihanalta tuntuvan mekon ja paksun villatakin, höystettynä matalilla kävelykengillä, joissa on varma ja rauhallinen olo.

on pehmeä valinta aamuihin, kun kaikki on vähän järkyttävää. Plussaa puuterisesta sävystä, joka hohkaa kasvoille lempeää valoa. Farkut ovat tummansiniset .

Naava-neuleesta löytyy myös mieletön ! Väri ja pörröinen tekstuuri tekevät takista näyttävän, joskin pitkien hihojen ja taskujen ansiosta se on myös täydellinen turvavaate. Muhkea neuletakki on ollut toistaiseksi vielä vähän liian lämmin alkusyksyyn, mutta ennustan, että tilanne muuttuu melko pian.

Nansolla on muuten nyt viikonloppuna meneillään kantispäivät. Se tarkoittaa, että kaikki tuotteet ovat -25% alennuksessa kanta-asiakkaille sunnuntaihin asti.

Kiitos kaikille osallistuneille! Skaba on ohi ja voittajiksi valikoituivat tällä kertaa nimimerkit heli_inkeri, Anne ja Leena.

Tälläkin kertaa jaossa palkintoja kommentoineiden kesken! Mikä kuvien vaatteista on suosikkisi? Voit myös valita lempparin . Vastanneiden kesken arvotaan kolme lahjakorttia, joilla saa lunastaa itselleen vapaavalintaisen tuotteen Nanson myymälästä. Vastausaikaa on ensi viikon sunnuntaihin 22. syyskuuta saakka.

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

481 thoughts on “Toiveita syksylle 2019

 1. Tuo Naava neulepaita juurikin viininpunaisena sopisi ihan täydellisesti niittinahkatakkini alle!

 2. Oh! Juurikin näin; päälle sellaista, joka tuntuu tulevaa päivää kannattelevalta. Täällä suomineidon kainalossa pohjolan perukoilla on oppinut fiilispukeutumiseen, joka samalla on kelien suhteen järkevää, mutta heijastelee kuitenkin omaa jokaiselle päivälle kulloistakin toivetta tai ajatusta. Naava-neule natsaisi arkeeni kuin nyrkki silimään

 3. Ylle-takki on täydellinen! Ja just sopivasti oma syystakki irtisanoutumassa tehtävästään

 4. Vieläköhän ehtii mukaan, toivottavasti! Kaikki asut tosi ihania, puuterinen villis-poolo näyttää ihanalta syksyä ja talvea ajatellen.

 5. Koko Nanso on käynyt upean muodonmuutoksen! Minulle tuli aiemmin mieleen Nansosta mummun yöpaidat. Nyt voisin ottaa mallistosta mitä vain mutta Naava-villatakki tai Ylle- takki olisivat mun ykkösvalintani.

 6. Viininpunainen Naava-neule on kyllä suosikkini näistä. Ihanan pörröinen ja turvallisen oloinen vaate. Ja hei, kerrankin väriä mustan värin rakastajalle.

 7. Paljon hyviä ajatuksia, joihin voin samaistua. Nuo Nansot näyttivät ihanilta sinulla, mutta itse ehkä tarvisin eniten takkia ja Ylle-takki voisi sopia siihen tarkoitukseen. Myös Iso Nostalgia -mekko oli kaunis!

 8. Mustia Viistasku-farkkuja oon halunnut päästä sovittelemaan ehkä siitä saakka, kun ne on ekaa kertaa vilahtaneet sun blogissa. :) Niitä ei vain myydä näillä leveyksillä missään.

 9. Naava-neuletakki on ihana ja pehmoisen turvallinen joka paikan vaate. Mutta työvaatteeksi tuo Hile-mekko olisi täydellinen.

 10. Aivan ihania kaikki! Mutta villis-poolo ja ylle-takki on näistä sellaiset, joille olisi nyt käyttöä!

 11. Paljon jo osallistujia mutta ei se pelaa joka pelkää tai jotain.

  Musta Ylle-takki on ehdoton suosikki!

 12. Suosikkini on ehdottomasti Naava-neule, Ylle-takki, Naava-neuletakki ja ja…! :D Tahtoisin!

 13. Naava-neuleet kummatkin on aivan ihania. Nanson tasku-t-paidat ovat myöskin omalla listallani. :)

 14. Villis viehättää!! Joko poolo tai mekko, kumpi vaan. Olisivat täydelliset syksyyn ja talveen ❤

 15. Hile-mekko on suosikkini! Tosin tuo viininpunainen Naava-neule näyttää sekin hyvältä, erityisesti juuri mekon kanssa se pariutuisi kauniisti.

 16. Tykkään niistä kierrätysmateriaalista valmistetuista vaatteista ja jokin ajaton teeppari kelpaisi

 17. Hile-mekko <3 Ja ehdottomasti neuletakkien suurkuluttajana myös Naavalle (neuletakkina) äänet!

 18. Kaikki viininpunainen! Ylleä ihailin jo viime keväänä, mutta nyt on kyllä pakko hankkia, kun tuli lempivärissä nuo pörröneuleet iskevät myös, joskus aikanaan omistin samanlaisen ruskeana ja rakastimme sen mäyräkoirani kanssa yhdessä puhki, ehkä olisi siis aika uudelle?

 19. Kaikki yllämainitut tuotteet ovat ihania, mutta just nyt olis ihana käpertyä naava-neuleeseen

 20. Ylle-takkia olen katsellut jo pitkään, mutta en ole vielä raaskinut ostaa… ehkä onnetar suosii! <3

 21. Vaikea valinta tuon mekon ja ihanan viininpunaisen neuleen välillä! Kallistun kuitenkin uskollisena mekkotyttönä mekon puolelle :)

 22. Oi miten ihania ovatkaan nuo Ylle-takki ja myös Naava-neule!
  Materiaalit kiinnostavat ja ilahduttavat, nuo lämmittäisivät mukavasti varmasti vuosien ajan. <3

 23. Villis-poolo on täydellinen yhdistelmä erilaisten alaosien kanssa niin vapaa-ajalle kuin toimistoonkin. Toinen suosikkini on Nanson klassiset valkoiset kauluspaidat.

 24. Nään jo itseni pukeutuneena tuohon Naava-villikseen. Keltainen sadetakki, kumpparit ja sienimetsä. Kyllä kiitos!

 25. Villiksen uusi lila väri on niin herkullinen että poolopaita, rento neulepaita ja ihana poolomekko voisivat kaikki mahtua vaatekaappiini! Monen ulkomaan vuoden jälkeen kotimaahan palattuani kaapissa onkin iso villa-aukko.

 26. Naava-neule on minun suosikkini. Viininpunainen väri on syksyinen ja materiaaliensa ansiosta neule on varmasti lämmin, tällainen syyspaita minulta puuttuu. :)

 27. Ostin viime viikolla Ranskasta ihanan syyshameen, joka huutaa Naava-neulepaitaa parikseen. Värit kohtaavat hameessa ja neuleessa täydellisesti.

 28. Ylle-takki, tarvitsen syksyksi jotain suurta ja pehmeää lämmittämään paisuvaa vauvamahaa.

 29. Uusin ihastus on villis! Joko se tai musta villakangastakki/neuletakki, myös harmaa muheva neuletakki olisi ostoslistalla.

 30. Tuo villapaita, ja juurikin viininpunaisena! Olen jo valmis kietoutumaan siihen sateen ropistessa kattoon.

 31. Hile mekko! Tahdon sen ylleni uusiin töihin. Jotenkin nyt uuden työn ja opiskelut aloittaessa tekis mieli myllätä myös koti ja vaatekaappi uusiksi. Jättää samalla ikävät muistot taakse. Ehkä kuitenkin tyydyn hetkeksi piilottamaan vaatteet kellarin kätköihin. Jo vuoden kuluttua niistä taas ehkä tykkää :))

 32. Hile mekko! Tahdon sen ylleni uusiin töihin. Jotenkin nyt uuden työn ja opiskelut aloittaessa tekis mieli myllätä myös koti ja vaatekaappi uusiksi. Jättää samalla ikävät muistot taakse. Ehkä kuitenkin tyydyn hetkeksi piilottamaan vaatteet kellarin kätköihin. Jo vuoden kuluttua niistä taas ehkä tykkää :)

 33. Tuo Naava-neuletakki näyttää aivan upealta! Harmi vain, että villa-allergia ja tuo yhdessä tekisivät jäljestä… no, aika punaista! Päädyn siis tuohon kauniiseen mekkoon, joka neuleen kanssa parittaessa jotenkin nousi ihan uudelle levelille.

 34. Naava neulepusero vaikuttaa niin ihanalta syksyn ja talven luottovaatteelta niin vapaalle kuin toimistollekin, että taidan todellakin alkaa budjetoimaan sen hankintaan jos arpaonni ei tuttuun tapaan osu kohdalle. Täydellinen väri ja ihanan lempeä olomuoto!

 35. Villis-neule lämmittäisi ja pehmentäisi varmasti nyt syksystä aina talveen saakka. :)

  • Ihana, harmaa, vähän pidempi collari, jonka bongasin Nanson verkkokaupasta. Oon kuumeisesti miettinyt onko mun palkalla varaa kyseiseen puseroon, mutta hirveästi harmittaisi jos jäisi ostamatta.

 36. Näistä kuvista tykkään eniten poolon ja Yllen yhdistelmästä. Mutta jos onni potkaisisi, valinta kääntyisi joko Ylleen tai Villis-neuletakkiin, mustana tietysti :)

 37. Tuo Ylle on yhtä aikaa rennon ja tyylikkään näköinen. Viininpunainen ihanaa syksyinen väri.

 38. Ylle-takki näyttää ihanalta ja vilukissana voin jo kuvitella itseni kietoutumassa siihen :)

 39. Hile-mekko. Olen nimittäin yllättänyt itseni pohtimasta, että voisinkohan olla mekko-naisia (en sano -tyttö, vaikka mieli tekisi… ikää on sen verran…)… Se on outoa, koska mekkoja en pidä kuin noin kerran vuodessa ja se kerta meni tänä vuonna jo tammikuussa :D

 40. Aika mahdotonta valita! Pitänyt selata jo monet kerrat nettiputiikkia, mutta ehkä se Naava -neule menee tilaukseen vielä :)

 41. Naava-neuletakki näyttää siltä, että siinä pelastuisi syksyn viileiltä ja pimeiltä illoilta.

 42. Hile-mekon epäsymmetrinen helma ja kiristettävä vyötärö tekevät siitä tosi mielenkiintoisen uutuuden :)

 43. Villis-poolo! Ja Naava-neule mintunvihreänä kuulostaa myös houkuttelevalta.

  Tuo viininpunainen sopii muuten sulle todella hyvin!

 44. Hei!
  Ihanaiselta vaikuttaa postauksessasi pitkä, lämpimän viininpunainen Naava -villatakki, sehän on kuin kutsuva syli.

  Sen haluaisin syksyn viileneviin iltoihin ja talven pakkaspäiviin lämmittämään oloa ja eloa. -Koska sinkku ja koska vanha rintamamiestalo.

  Ihana lukea Stella sinun Lapin kaipuustasi, nykyään etätyöhön soveltuvat ammatit antavat ihanasti vapautta asua myös siellä missä voi Helsingin yksiön hinnalla hankkia itselleen ikioman pihan ja talon.
  Itse muutin jo vuosia sitten Helsingistä pikku maalaiskaupunkiin, jossa on vapauttavan hapekasta ja rentoa asua ja isoon kaupunkiin pääsen tunnin sisällä, aina tarvittaessa.

  Lämmintä ja omaa polkua vahvistavaa syksyä!

 45. Eihän näistä pysty vain yhtä valitsemaan, apua! Ylle-takki, Naavat niin neuleina kuin neuletakkeinakin ovat i.h.a.n.a.t

 46. Viininpunainen Ylle-takki on suosikkini. Se muistuttaa syksyn värikkäistä lehdistä ja takkatulen äärellä nauttivasta punaviinilasillisesta.

 47. Hile-mekko tai Ylle-takki! Ehkä mekko, kun pitkien takkien istuvuus itelle on aina niin kysymysmerkki..

 48. Musta Ylle-takki. Olen onnistunut hävittämään kesällä ostamani pitkän neuleen, ja nyt syksyksi uusi olisi enemmän kuin tarpeen….

 49. Villis neuletakki! ❤ Ihana, monikäyttöinen neuletakki on mun vaatekaapin peruspilari.

 50. Naava vai ylle? Hankala päätös
  P.s tääläkin kierrosten vähentäminen suunnitelmissa.. Taas❤️

 51. Jälleen kerran voisin haluta nuo kaikki! Inspiroiva postaus! Syksyn ostoslistan ykkösenä on mekko ja siksi valitsen Hile-mekon. Se näyttää niin monikäyttöiseltä.

 52. Villis laatikkomallisena, kuvan hennon vaaleanpunertavassa sävyssä (verkkokaupassa nimetty kuitenkin beigeksi). Naava-neule, kuosi ja väri täydentävät selkeän mallin. Molemmissa neuleissa laadukkaat materiaalit.

 53. Kauniita vaatteita, kaikki kelpaisi, mutta Ylle takki on ihana ja tulisin erityisesti tarpeeseen nyt syksyllä.

 54. Naava-neule! Olin jo katsellut sitä kieli pitkällä Nanson verkkokaupassa. Kiva että olit sattunut valitsemaan sen kuviin, näistä näki paljon paremmin sen, miltä neule näyttää päällä.

 55. Villis-neule! Js vähintään kaksi kokoa liian suurena, jotta sinne voi tarvittaessa piiloutua.

 56. Pukeutumisen kantakiviä minulle ovat perisuomalaisesti käytännöllisyys, hyvä istuvyys ja mukavuus. Siihen päälle vielä mielenkiintoisen leukkauksen ja kuosin luomaa jännitystä. Hilemekossa näyttää toteutuvan tämä kaikki.

 57. Tarvetta olisi collegepaidalle. Uusi malli täyttää klassikkoainekset! Myös Olo-collegemekko vaikutti kivalta.

 58. Mun suosikit on joko Naava-neuletakki tai Villis-poolo, en osaa päättää. Ihania kuvia taas kerran ja kiva et tuet kotimaista vaatemerkkiä. :)

 59. Nyt on vaikeeta. Naava -villatakki vai Ylle -takki vai neule vai poolo… Ei varmaan saa sanoa kaikki? Naava villatakkina :)

 60. Ylle-takki on upea. Näyttää hyvältä sinun päälläsi ja uskon sopivan myös minulle!

 61. Ihania vaatteita! Naava-neuletakki on suosikkini, oikea turvavaate, jossa kohdata kylmät syysaamut!
  Lämmin kiitos ihastuttavasta blogista, sitä on ilo seurata. Lämpöä ja aurinkoa syyspäiviisi toivottaen,
  Ninna

 62. Mustaa Villis-mekkoa olen käynyt ihailemassa verkkokaupassa, se on tämänhetkinen ehdoton suosikkini!

 63. jos päälle saisi vetää naava-neuleen, ja mintunvihreänä vieläpä, niin punaiset hiukseni pääsisivät leiskumaan!

 64. Ylle-takki ois kyllä monikäyttöinen. Musta vai viininpunainen? Viininpunainen vai musta?

 65. Somepaastolle peukkua! Olen itse tuskaillut saman asian kanssa – mikäköhän siinäkin on, että vaikka tietää voivansa paremmin ilman sitä jatkuvaa someselailua, sitä tekee silti?

  Kirjoitin just vähän aikaa sitten blogitekstin, jossa avaan omaa strategiaani ylettömän somettamisen rajoittamiseen, tai ainakin siihen pyrkimiseen. Mukana pari hyvää kikkaa ja sopivaa sovellusta (oh the irony), ehkä siitä voisi olla apua sullekin?

  https://www.lily.fi/blogit/vahan-vahemman/3-tapaa-rajoittaa-somea/

 66. Verkkokaupan puolelta Joggeri-housut, hauskat mutta riittävän siivot kun täytyy pukeutua. Ja matsku sopii vegaanille! <3

 67. Ylle-takin skarppi linja rennolla materiaalilla on oikeasti niin hyvä kombo, että vaate pääsisi päälle varmaankin ympäri vuoden ja aina näyttäisi huolitellulta. Hyvä konsepti!

 68. Kaikki on ihania, mutta voiton vie kuitenkin “Villis-poolo”!

  Ihana väri ja materiaali näyttää tosi hyvältä!

 69. Naava-neuletakille sekä Yllelle olisi suuren suuri tarve! Syksyisin murretut sävyt vetävät kovasti puoleensa – pian vuoden vaihduttua ne alkavat puolestaan tuntua tunkkaisilta ja kaipaa vaaleampaa ja heleämpää värikarttaa. Mutta juuri nyt viininpunainen ja musta <3

 70. Saako sanoa, että kaikki Villis-sarjan tuotteet? En osaa valita mikä niistä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.