Eettistä muotia ja välikausivarusteita

Hassua katsoa näitä pyrykuvia nyt, kun lumikinokset ovat jo kadonneet Helsingin kaduilta. Ei tästä hetkestä ole kuin kaksi viikkoa! Oli niin absurdia lapioida pakua kinoksesta aina kun piti lähteä jonnekin. Punavuoressa vallitsi toverillinen solidaarisuus: lähikaupasta lainattiin lapiota, naapurit auttoivat työntämään auton liikkeelle. Lunta pyrytti joka päivä lisää ja olin ihan varma, että kevät ei tule koskaan. Mutta eipä siinä sitten mennytkään kuin hetki – nyt ulkona tarkenee jo ilman kaulahuivia ja villasukkien sijaan tarvitaan kumppareita.

Kuvissa heiluvan linjakkaan takin on tehnyt oululainen Kiks, joka valmistaa laadukkaista kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista urbaaneja unisex-vaatteita. Merkki kuuluu niihin harvoihin, jotka valmistavat tuotteensa Suomessa: Kiksin tuotteet suunnitellaan ja ommellaan käsityönä Oulussa. Armeijan ylijäämästä tehdyssä välikausitakissa on kaikki just kuten pitää: isot taskut, suuri huppu, kaunis a-linjainen leikkaus ja säänkestävä materiaali. Ohut harmaa päällyskangas muistuttaa perinteistä sarkakangasta ja sen alla on vuori, joka pitää tuulta ja tihkua. Täydellinen takki koiran kanssa kävelemiseen – näihin aikoihin vuodesta ei ikinä tiedä mitä taivaalta tulee ja Helsingissä nyt käy joka kevät aika navakka viima.

Takki on todella laadukas ja kaunis, mutta kaikkein parhaimmalta tuntuu, että se on valmistettu eettisesti, ekologisesti ja lähellä. Tämä on se suunta, johon haluan omilla valinnoillani kannustaa muotimaailmaa: kohti vastuullista ajattelua ja kestäviä tuotantotapoja. En halua arvailla missä olosuhteissa vaatteeni on tehty tai miettiä kenen kustannuksella laatua ja hintaa on poljettu alas. Haluan käyttää ja rakastaa vaatteitani kauan, korjata ja huoltaa niitä kun ne tarvitsevat sitä. Ja kun hankin uutta, haluan tukea brändejä, jotka ajattelevat samoin kuin minä.

Ihastuin takkiin eettiseen muotiin keskittynyttä IVALOA selatessani ja sain sen omakseni osana yhteistyötämme. Kerroinkin tovi sitten, että lähdin brändilähettilääksi ja sijoittajaksi IVALOn joukkorahoituskampanjaan, jonka tiimoilta on saatu juuri loistouutisia: joukkorahoitus on saavuttanut tavoitteensa nyt jo pari päivää ennen päättymistään! Se tarkoittaa, että hanke toteutuu ja pääsemme joukolla rakentamaan IVALOsta maailman suurinta eettisen muodin kauppapaikkaa. Tuntuu hullun hyvältä olla mukana muuttamassa muotimaailmaa kestävämpään suuntaan, luomassa vastavoimaa pikamuodille ja kertakäyttökulttuurille.

Ihan pian olen siis virallisesti eettisen muodin sijoittaja. Olen niin innoissani – ja ah niin aikuinen olo! Vielä ennättää mukaan: IVALOn joukkorahoituskampanjaan voi nimittäin osallistua vielä parin päivän ajan eli 28.2. asti. Minimisijoitus on 223€ ja joukkorahoituksen järjestää FundByME. Sijoittamalla sinusta tulee minun ja muiden sijoittajien lailla IVALOn osakkeenomistaja, joka saa osuuttaan vastaavan summan osinkoa jos ja kun osinkoja jaetaan, tai siivun yhtiön myynnistä, jos yhtiö päätetään myydä. Lue lisää aiemmasta kirjoituksestani – olisipa huippua, jos teidän joukosta löytyy vielä muutama kanssasijoittaja!

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

17 thoughts on “Eettistä muotia ja välikausivarusteita

 1. Moikka Stella,

  aika vanha juttu, mutta tiedätkö saako tätä takkia enää mistään. Pompsahti yhtäkkiä mieleen ja olisi aika bueno.

  Terveisin aika monta kallista takkivirhettä tehnyt tämän tyhmän talven aikana.

 2. Hienoa kun esittelet unisex vaatteita, kaiken sukupuoleen liittymättömän jakaminen sukupuolten mukaan ärsyttää.

 3. Voi Ivalo olet ihan kuuma peruna! :D Rakastan ideaa että suurin eettinen muotikauppa, mutta sitten sillä on huonommat sivut kuin Nudgella joka on aika pieni kauppa siihen nähden. Kyllä tää huonoon koodaamistaitoon kaatuu omalla kohdallani, sanoa ei tälle. Oletko muuten tutustunut weekendbee.fi eli vastuullisia urheiluvaatteita? Tai Woronin alusvaatteisiin?

  Pyrin aina ostamaan edellisen tilalle jotain eettistä, vastuullisesti tuotettua mutta olen hiljalleen hyväksynyt senkin että kaikkia asioita ei ole vielä kuten täydellisesti istuvia farkkuja. Sitten joustan asiasta ja toivon että joku vuonna vielä niitäkin löytyy. Ainoastaan joustavia, istuvia farkkuja en ole onnistunut löytämään eettisinä, kaikkea muuta lähestulkoon kyllä. :) Että ollaan menty tässä asiassa hurjaa vauhtia eteenpäin! :) :)

  • Eivät ole kumpikaan tuttuja, kiitos vinkistä! Ja niinpä, mun mielestä tärkeintä ei ole pyrkiä ehdottomuuteen tai täydellisyyteen, kunhan nyt asia kerrallaan kohti parempaa xxx

  • Moikka, tuo nimenomainen takki taitaa olla loppu! Mutta kannattaa olla Ivaloon tai Kiksiin yhteydessä ja kysyä onko sitä luvassa lisää.

  • Kiitos Anna-Maria, ei haittaa että menee aiheen vierestä! Taisit vinkata tästä jo instagramin puolella, sorry kun en ole aiemmin ehtinyt reagoida. Terapia-aiheesta on jokatapauksessa suunnitteilla postaus, katson josko ehtisin tuupata sen ulos hiukan suunniteltua nopeammin! xx

   • Hei ei mitään, epäilin että kiireiselle yrittäjälle jotkut jutut pääsee livahtaan kokonaan ohitsekin Tosi kiva jos terapia-aihe resonoi!

 4. Onpa kaunis takki! Ja ihanat kuvat.

  Onko kuinka lämpimän oloinen? Tai siis meneekö vielä näillä plusasteisilla kevätkeleillä vai onko enemmän pakkastakki?

  • Moikka Jenni, se on siis just tälläisiin kevätkeleihin täydellinen! Ohkainen, napakka takki säänkestävällä vuorella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.