Olemisen sietämätön keveys

*tukanleikkuu saatu ilmaiseksi*

Elin vuosia pitkien hiuksien kanssa. Niistä tuli mulle rakkaat, jopa osa mun identiteettiä. Mulla on kohtalaisen hyvä hiuslaatu ja paksu tukka, jonka leikkaaminen tuntui ajatuksena kauhealta haaskaukselta. Että kun nyt on siunattu tämä hieno tukka, niin mun täytyy vaan ottaa se vastaan ja marssia pitkän tukan puolesta. Vuosi sitten kuitenkin lyhensin leijonanharjan polkkapituuteen ja yhtäkkiä koko elämä alkoi tuntua kevyemmältä ja huolettomammalta.

Viime syksynä tukasta jäi puolet Hiushuone Dandyn lattialle, nyt se lyheni entisestään. Halusin häihimme jotain skarpimpaa ja aikuisempaa. Siirtymä tuntui jotenkin luonnolliselta. Täytyy sanoa, että ei ole kaduttanut pätkääkään. (Ei siis lyhyt tukka eikä naimisiin meno!) Kevyempi pää, kevyempi olemus.

Olen ajatellut aina, että hiuksissa piilee salaista voimaa. Siksi kesti niin kauan uskaltaa leikata ne lyhyeksi. Onkin ollut huojentavaa huomata, että ei se voima lopulta ole hiuksista tai ainakaan niiden pituudesta kiinni. Eikä se identiteettikään kolausta ole saanut, vaikka tukka on nykyään lyhyt.

Kaikki kuvien releet paitsi Gant Ruggerin nahkatakki ovat muuten kirppikseltä. Still loving second hand.

Silloin kun tukkani oli pitkä, pätkin itse saksilla kuivia latvoja lyhyemmäksi. Nykyään hiuksistani pitää huolta ammattilainen, Mäkisen Marko Dandysta. Ihanan aikuinen ajatus, että on oma luottokampaaja, joka tuntee tukkani ja johon voi luottaa täysin. Marko oli myös häissä laittamassa sekä minun että vaimoni hiukset juhlakuntoon (ja jäi tietysti myös juhlimaan kanssamme).

PHOTOS BY STELLA HARASEK

3 thoughts on “Olemisen sietämätön keveys

  1. Koska muuten otatte laumaam uuden nääpän. Sulle sopisi niin hyvin karkkari eli karkeakarvainen mäyräkoira. Koirulivauvakuumeinen täti Siuntiosta toivottaa kaikkea hyvää teille jatkossakin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.