Kimalluksella harmautta vastaan

Olen virallisesti aloittanut jokasyksyisen taisteluni harmautta vastaan ja pukeudun vaatekaappini kimaltavimpiin vaatteisiin aina kun saan siihen pienimmänkin tekosyyn. Piipahdus galleriassa uudessa näyttelyssä? Ilman muuta paljettihameen arvoinen tapahtuma, vaikka avajaiset olisivat olleet jo viikko sitten eikä ketään kiinnosta, vaikka tulisin paikalle verkkareissa. Ystäviä kylässä viinipullon kanssa? Tilanne vaatii kullanhohtoisen minimekon, jonka mustissa hapsuissa roikkuu kullanvärisiä strasseja, jotka heiluvat ja kimmeltävät liikkeen mukana.

PALJETTIPAITA ~ VINTAGE
NAHKAHOUSUT* ~ DANTE, DOTS
KORKONILKKURIT ~ VINTAGE
MUSTA TAKKI ~ STYLEIN
*SAATU

Uuden tanssin keskus Zodiak Helsinki. 

Ystävän nykytanssiesityksen ensi-ilta? Todellakin täydellinen hetki pukea päälle paljettipaita, joka kohottaa tavallisimmankin asun pari senttiä perusarjen yläpuolelle. Eniten tykkään yhdistellä kimaltavia vaatteita arkisiin juttuihin, kuten villapaitoihin ja mataliin kenkiin, mutta tällä kertaa puin tiukat nahkahousut ja korot ja annoin sinne sun tänne hapsottavan tukan huolehtia tasapainosta.

Rakastan kimaltavissa vaatteissa moniakin asioita, mutta ehkä eniten sitä miten elossa tunnen olevani kun olemukseni säihkyy. Ei haittaa, vaikka olisi nukkunut huonosti ja unohtanut ripsivärin. Elämä kohisee suonissa ja jossain soi musiikki, joka saa kaiken tuntumaan elokuvakohtaukselta – ehkä Kavinskyn Nightcall tai Desiren Under your spell, Velvet Undergroundin särisevät 60-luvun kitarat tai se Labrinthin Euphoria-score josta en ole todellakaan päässyt vielä yli. Ja mitä synkempi syysilta, sen upeammin paljetit hohtavat.

Muistatteko paljettijakun, jonka ostin kun täytin kolmekymmentä? Se vilahti ainakin näissä kuvissa neljä syksyä sitten. Se on vähän kärsinyt tässä vuosien varrella, paljetteja oli pudonnut ja langat repsottivat. Vein sen ennen häitämme ompelijalle, sillä halusin sen mukaan hääjuhliin viilenevän illan varalle. Nyt se on taas iskussa ja ah, yhä aivan yhtä upea! Ennustan siitä ja tästä paljettipaidasta tämän(kin) syksyn lempivaatteita.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

6 thoughts on “Kimalluksella harmautta vastaan

  1. Muistan jonkun jakun. Onko se ihanuus minkä ostit Tampereelta Itsenäisyydenkadulta Yesterday liikkeestä?
    Se on upea :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.