Peilikaapin syyssuosikit

Yhteistyössä Naturelle.fi, sisältää (ihan mahtavan) arvonnan

Ajelimme muutama viikko sitten Vihreään taloon viettämään viikonloppua ja lataamaan akkuja ennen kuin kesänjälkeinen arki toden teolla alkoi. Annika, talon kaunis emäntä, on luonut pellon laitaan paikan, jossa lepää niin sielu kuin silmä. Siellä iskee orastava mökkikuume jopa onnelliseen kaupunkilaiseen: ihmiselle vaan tapahtuu jotain hyvää sen kaiken vihreyden ja hiljaisuuden keskellä. Tuvassa soiva rap-musiikki ja jaloissa vilisevä koiralauma pitää toki huolen siitä, että liian hiljaista ei koskaan tule.

Vihreässä talossa eletään toisenlaisessa rytmissä kuin kaupungissa. Mökkielämän tärkeimmät ohjelmanumerot ovat syöminen ja saunominen, siinä välissä keitellään kahveja ja hakataan halkoja. Saunapuuhiin saa helposti kulumaan puolet päivästä: ensin puhutaan tunti kaksi siitä pitäisikö sauna sytyttää ennen kuin sitä lopulta aletaan lämmittää. Kun ensimmäiset löylyt on heitetty ja pesulla käyty, on aika pulahtaa saunan eteen kannettuun kylpyammeeseen. Siellä voikin viihtyä tuntitolkulla, sillä ulkokylpy on ihan paras keksintö naismuistiin! Siinä lillutaan niin kesähelteellä kuin hämärtyvissä syysilloissa ja kylpy säädetään vuodenaikaan sopivaksi veden lämpötilalla. Näin alkusyksystä vesi saa olla höyryävän kuuma: lämpimän veden ja viileän ilman yhdistelmä rentouttaa kehon ja tyhjentää mielen. Ihan täydellinen mökki-spa.

Pakkasin mökkiviikonloppua varten mukaan luonnonkosmetiikkakauppa Naturellen valikoimista suosikkejani ja muutamia uutuuksia Tata Harperilta. Ne ovat täydelliset juuri tähän hetkeen: vuodenaika vaihtuu ja iho kaipaa kesän jäljiltä ekstrahuomiota, sillä viime kuukausina on tullut herkuteltua aika huolettomasti ja valvottua viinin äärellä – eikä asiaa auta, että viime viikkoina on ollut parit kemut, joiden jälkeen olen kaatunut sänkyyn pesemättä meikkejä pois. Tiedän, ei pitäisi, mutta joskus vaan tapahtuu tämä asia nimeltä elämä.

Olen kirjoittanut Tata Harperista ennenkin, mutta kerrataan nopeasti tärkeimmät: sarjan tuotteet ovat sataprosenttista luonnonkosmetiikkaa, täysin vegaanisia, vapaita keinotekoisista väriaineista, turhista täyteaineista ja synteettisistä kemikaaleista. Tatan omalla tilalla Vermontissa, lähes kokonaan itseviljellyistä raaka-aineista valmistetut tuotteet ovat timanttisen tehokkaita, sillä puteleihin on pakattu pelkkiä vaikuttavia ainesosia. Ne sopivat lähes kaikille ihotyypeille, mutta juuri tuo tehokkuus tekee niistä erityisen sopivat 30+ iholle, joka kaipaa runsaasti kosteutta, kiinteytystä ja kimmoisuutta. Ei siis ihme, että kulttimainetta niittänyt sarja on kiilannut myös meikäläisen suosikkilistani kärkeen.

Puhdistava Clarifying Mask -naamio on yksi Tata Harperin uutuuksista ja täydellinen täsmäase iholleni, joka reagoi usein vuodenaikojen vaihtumiseen puskemalla pieniä näppyjä ja epäpuhtauksia (silläkin taitaa olla sopeutumisvaikeuksia tähän alati kiihtyvään ajankulumiseen). Naamiossa on entsymaattisen kuorinnan vaikutukset, jotka vähentävät punaisuutta, talituotantoa ja epäpuhtauksia kuivattamatta ihoa tai aiheuttamatta ärsytystä.

Naamion raikas tuoksu on selvästi vahvempi kuin Tatan muissa naamioissa. Toiset tykkäävät, toiset ei – itse rakastan enemmän Tatan kirkastavan naamion hunajaisempaa tuoksua – mutta naamion tehoa ei voi kiistää: ihosta tulee tasainen, kirkas ja puhdas, olemassaolevat näpyt rauhoittuvat eikä lisää tule hetkeen. Käytän naamiota tällä hetkellä kerran viikossa, plussana sillä voi ilahduttaa lähimmäisiään näyttämällä muinaisen metsäkansan poppanaiselta.

Tämä kuva on naurattanut minua monta viikkoa.

Olen kokeillut vuosien varrella monenlaisia vartalotuotteita. Tykkään ehdottomasti eniten vartaloöljyistä ja Tata Harperilla on yksi suosikeistani: Revitalizing Body Oil kosteuttaa tehokkaasti ja imeytyy nopeasti. Yhdistelmänä lyömätön, sillä kärsivällisyys ei arjessa riitä kovin pitkään odotteluun. Ihoa elvyttävät ja virkistävät ominaisuudet tulevat tarpeeseen tähän aikaan vuodesta, sillä ihoni imee auringon herkästi itseensä, toisinsanoen ruskettuu helposti ja kesän lopulla kaipaa jo kovasti ylimääräistä kosteutta. Öljy jättää ihon kimmoisaksi ja silkinpehmeäksi, sitä onkin ihana käyttää varsinkin suihkun tai saunan jälkeen kun iho on valmiiksi kostea. Öljy toimii ihan kaikille ihotyypeille, mutta sen anti-age -ominaisuuksien vuoksi suosittelen sitä erityisesti yli kolmenkymppisille.

Mökkiviikonloppuna satoi, mutta sepä ei paljoa hidastanut saunomista ja kylpemistä. Saunan terassilla on suuri varjo, joka suojaa ulkona vilvoittelevia sateelta. Kai samanlaisen voisi virittää kylpyammeenkin ylle, mutta ei tarvitse – lämpimässä vedessä loikoillessa on vaan ihanaa, kun ilma väreilee kosteudesta höyryävän kylvyn ympärillä.

Beautifying Face Oil on toinen Tata Harperin uutuus: kevyt, nopeasti imeytyvä kauneusöljy, joka tuo kasvoille välitöntä elinvoimaa ja energiaa. Siinä on samalla tavalla huumaava tuoksu kuin vartaloöljyssäkin, syvä ja kukkainen. Mikä tärkeämpää, se kirkastaa ja kosteuttaa kasvot, kiinteyttää ihoa ja tasoittaa sen sävyä. Toimii täsmäaseena kuivalle ja epätasaiselle iholle, tai napakkuutta ja kimmoisuutta kaipaaville kasvoille.

Sekoitan välillä pari pisaraa seerumiin tai kosteusvoiteeseen tuomaan ekstrabuustia, jos en jaksa kerrostaa niitä erikseen. Öljy toimii muuten myös loistavana pohjana meikille, sillä kosmetiikka levittyy kauniisti hyvin kosteutetun, kimmoisan ihon päälle. Suosittelen, jos et laillani tykkää puuteroidusta lookista, vaan tykkäät ihostasi meikattunakin eniten hehkuvana ja hitusen kosteana.

Restorative Eye Creme -silmänympärysvoiteesta en ole tainnut kirjoittaa aiemmin, vaikka se on yksi vakiosuosikeistani! Ravitseva ja korjaava voide nimittäin tepsii kaikkiin silmänympärysteni ongelmakohtiin: turvotukseen, tummiin silmänalusiin ja alkaviin juonteisiin – olen vihdoin huomannut, että ne kaikki eivät enää enää pelkkiä naururyppyjä! Se tuntuu viileältä iholla, levittyy helposti ja toimii hyvin meikin alla – en jaksa nimittäin yhtään silmänympärystuotteita, jotka rullautuvat valovoiteen alla. Tykkään myös kovasti voiteen raikkaasta, kukkaisesta tuoksusta.

Kollageeniseerumi nimeltä Rejuvenating Serum on sen sijaan vilahtanut jutuissani. Se on osa Tata Harperin Supernatural Collection -sarjan tehoseerumeita, joista kirjoitin aikoinaan. Silloin testissä ollut superkolmikko on supertehokas, mutta teho tuntuu hinnassakin. Tämä kollageeniseerumi on superseerumeiden edullisempi sisar: monitehoinen (ja moninkertaisesti myös palkittu) anti-aging -hoitoseerumi vähentää juonteita ja ryppyjä, vahvistaa ihon elinvoimaa ja säilyttää sen nuorekkuutta. Puteliin on pakattu hyaluronihappoa, antioksidantteja ja tukuttain vitamiineja. Käytän sitä aamuisin, sillä se jättää ihon hehkuvaksi ja toimii loistavasti meikin alla. Sekoittelen siihen usein edellämainittua kauneusöljyä, joka antaa sille vielä ekstrakostetutta.

Regenerating Cleanser on vuodenajasta riippumatta suosikkiputsarini, mutta se toimii erityisen hyvin juuri nyt, sillä sen sisältämä aprikoosi siemenjauhe hellästi kuorii ja kirkastaa kesäreissuilla paahtunutta ihoa. Granaattiomenan uute kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Olen lisäksi auttamattoman koukussa greipin ja neroliöljyn tuoksuun.

Concentrated Brightening Essence on paljon enemmän kuin tavallinen kasvovesi: supertehokas ihmevesi tekee ihosta kirkkaan, kuulaan ja häivyttää pigmenttihäiriöitä. Jälkimmäistä ominaisuutta olenkin päässyt testaamaan, sillä kasvoilleni on alkanut viime vuosina tulla kesäisin pieniä tummentumia. Ne vaalenevat tehokkaasti säännöllisessä käytössä, kaupan päälle saa hehkuvan ihon. Kyllä kiitos. Käytän kasvovettä aamuin illoin, joskus meikittöminä päivinä saatan laiskuuspäissäni pesun sijaan vaan pyyhkiä kasvot tällä.

Viimeiseksi nakkasin viikonloppukassiin Aromatic Stress Treatment -hoitoöljyn, joka oli minulle uusi tuttavuus. En tiedä miksi tulin testanneeksi sitä vasta nyt, sillä tämähän on täsmätuote juuri minulle ja kaltaisilleni, joille stressi on vähän turhankin tuttu seuralainen. Kesällä tuli onneksi otettua rennommin ja haluan pitää tunnelman mahdollisimman samanlaisena nyt syksylläkin. Siihen tarvitaan kyllä muutakin kuin taskuun tai olkalaukkuun sujautettu rauhoittava öljy, mutta on siitä apua! Aromaterapeuttinen öljy sipaistaan ranteisiin, korvan taakse ja kaulalle aina kun tuntuu siltä, että sen rauhoittavaa ja mieltä kohottavaa vaikutusta tarvitaan. Hengitys syvenee ja syke laskee. Se on oikeastaan vähän kuin purkkiin pakattu viikonloppu Vihreässä talossa.

Loppuun luonnonkosmetiikkaskaba, pitkästä aikaa! Tällä kertaa on luvassa vähän erilainen kisa, sillä palkinto arvotaan Naturellesta tilauksen tehneiden kesken ja se onkin ihan poikkeuksellisen huippu. Kaikkien 10.9. – 24.9. aikana tilauksen tehneiden kesken arvotaan nimittäin yhtenä superpakettina Tata Harperin Supernatural Collection -sarjan ihan kaikki tuotteet, joiden arvo yhteensä taitaa olla yli 1300€. HUH! Ostoskorissa saa toki olla mitä tahansa, käytä vaan tilausvaiheessa tekstikentässä sanaa STELLA niin olet mukana arvonnassa. Myös Bulevardin myymälässä asioimalla voi osallistua kisaan: mainitse kassalla nimeni ja anna myyjälle sähköpostiosoitteesi (osoitteita käytetään vain tätä skabaa varten voittajan tavoittamiseksi). Putiikissa piipahtaessa on mahdollista myös myyjän opastuksella kokeilla ja vertailla tuotteita, jos ne eivät ole entuudestaan tuttuja.

Jos kaipaat lisää poimintoja ja suosituksia Naturellen valikoimista, tästä linkistä näet kerralla kaikki aiheeseen liittyvät kirjoitukseni.

Kertokaapa, millä tuotteilla siellä mennään syksyyn?

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

28 thoughts on “Peilikaapin syyssuosikit

 1. Mieli tekisi noin kaikkea, mutta niin arka iho, että täytyy tosiaan harkita tuhannesti – pitäisi olla pieniä kokeilupurnukoita…

  • Oi, ymmärrän! Jos vaan pääset, kannattaa piipahtaa Bulevardin myymälässä – siellä osataan vinkata aralle iholle sopivista tuotteista ja annetaan varmasti mukaan myös näytteitä.

 2. Olipas kivoja kuvia. Mun luottotuotteeni on ollut viime aikoinan Juice Beauty
  Green Apple Peel – Full Strength Kuorintavoide. Säännöllisesti käytettynä keraan viikossa ihoni hoito on helpottunut huomattavasti. Epäpuhtaudet ovat melkein kaikonneet kokonaan. Oikeanlaiset kosteutsvoiteet hakusassa vielä, mutta edes yksi huipputuote on löytynyt jo

  • Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit kuvista. Hei jos se on sama Juicy Beautyn kuorinta kuin mulla, se on tosiaan ihan huipputuote! Kosteusvoidevaihtoehtoja löytyy varmasti Naturellelta, kannattaa piipahtaa myymälään jos vaan pääset, siellä myyjät osaavat neuvoa ja pääsee testaamaan tuotteita.

 3. Neal’s Yard Remedies ruusukasvovesi ja saman sarjan seerumilla päin pakkasia mennään. Hyvä päivävoide olisikin näiden lisäksi hakusessa. :)

 4. Eipä ole aiemmin blogeissa kohdalle osunut markkinointiarpajaisia… liekö miten yleisiä?

  • Niin, en tiedä? Aika monella taitaa olla vielä mielikuva, että niitä ei saisi olla, vaikka lainsäädäntö muuttui jokunen vuosi sitten.

   • Niin varmaan on . Minusta olisi hyvä jos arvonnat olisivat edelleen kaikille, ei vain ostajille. Olen sillä tavalla epäkaupallinen henkilö, että jotenkin jää tympeä maku tuollaisesta arvonnasta. Osta niin voit voittaa… Bloggaajallehan se varmaan on se ja sama, palkkio tulee joka tapauksessa. Enkä tuotteiden hyvyyttä epäile, laatua varmasti on. Itse käytän ihonhoidossa paljon öljyjä, ihan noita perus manteli-, kookos, -avokado yms, joita sitten tuoksutan eteerisillä öljyillä. Talvea kohti sitrustuoksujen hankinta taas edessä : )

    • Ymmärrän toki kantasi! Mutta muistetaan, että tässä blogissa on ollut kymmenen vuoden aikana kymmeniä arvontoja joissa on jaettu satoja palkintoja kaikkien lukijoiden kesken. Tämä arvonta on lajissaan nyt ensimmäinen ja mielestäni ihan perusteltu sellainen, sillä palkinto on poikkeuksellisen arvokas ja se halutaan arpoa asiakkaiden kesken. Voi olla, että vastaavia tulee toistekin, mutta suurin osa skaboista ovat aivan varmasti vastaisuudessakin avoimia ihan kaikille.

     Sitrustuoksut ovat parasta! Ihanaa kun sekoittelet öljysi itse, ihailen.

 5. No just, eipähän riitä taas superlatiivit näiden kuvien hehkuttamiseen! Olette kyllä niin taitavia että ei voi kuin ihmetellä ja menettää rahansa koska näiden kuvien vuoksi on pakko tilata jotain ( vaikka juuri tilasin) !

  • Oho, kiitos, ihana kuulla että tykkäät ♥ Haha, ymmärrän – kerro sitten mitä tilasit ja mitä niistä pidät!

 6. Manteliöljyllä mennään nyt ja kun talvi ja pakkanen iskee niin täytyy ottaa käyttöön omasta mielestäni pahanhajuinen mutta ainoa joka ei jätä ihoa kuivaksi ja kireäksi, eli avokadoöljy… tosin kaikkein paras talvi-ihon pelastus on lentolippu tropiikkiin mutta siihen ei ole tänä vuonna mahdollisuus.

  • No se on kyllä niin totta, että maisemanvaihdos auttaa kaikkiin pimeyden aiheuttamiin oireisiin, mutta onneksi on avokado- ja manteliöljy niitä talvia varten kun se ei onnistu!

   • Ainakin Joik ja Natura Siberica ovat virolainen & venäläinen sarja. Näitä kannattaa ostaa Viron-reissuilla. Boho taitaa olla ranskalainen jos en väärin muista.

    Täällä myös mennään luonnonmukaisella linjalla, syksyisin tulevat taas kuvioihin kaikki öljyt, manteli-, avocado-, kookos- ja seesamiöljyt ainakin. Kuorintana kasvoille on käytössä sokerin & hunajan seos, vartalolle kahvinporojen & oliiviöljyn.

    • Aah, noniin! Virossa onkin ilmeisesti paljon uusia kiinnostavia luonnonkosmetiikkamerkkejä.

     Öljyt on kyllä parhaita, niitä tulee käytettyä oikeastaan ihan kaikkeen kasvoista vartaloon ja hiuksiin.

 7. Lumoavat kuvat kertakaikkiaan. Itse käytän Mahalon tuotteita tällä hetkellä, aivan ihanat kesätuotteet mutta en raaski luopua niistä vielä :D

  • Kiitos Henni! Hahaha ymmärrän niin hyvin, itsehän käytän Mahaloa ympäri vuoden.

 8. Olen mennyt kesän Tata Harperin matkapakkauksen tuotteilla, loppukesästä hommasin Vintner’s Daughterin <3, mutta nyt jo huomaan, että jotakin täyteläisempää täytyy hankkia kylmyyden varalle.
  Nyt kyllä taitaa lähteä tilaukseen tuo naamio ja vartaloöljy..Mahtavia kuvia, ihan kuin viidakosta!

  • Mun päällä on Lapuan Kankureiden pellava-puuvillasekoitteesta tehty vohvelipyyhe, ja tuossa kulhossa taas on Balmuirin käsipyyhe, sekin pellavaa. Ihan huippuja molemmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.