(Iki)suosikkiasu

Yksi kaikkien aikojen suosikkiasuistani on mustan jakun, bändipaidan ja farkkujen yhdistelmä. Olen viilettänyt samassa yhdistelmässä teinivuosista saakka enkä ole vielä kyllästynyt, joskin nyanssit ovat vuosien varrella hioituneet hivenen sofistikoituneemmiksi. Ihan ensimmäinen musta jakkuni taisi olla olkatoppauksilla varustettu kasarihirvitys, jonka ongin Ylitornion kierrätyskeskuksesta, vaatteideni pääasiallisesta ostopaikasta silloin kun olin teini. Nykyisin kiinnostaa vähän tyylikkäämmät ja sirommat takit, kuten Filippa K:n niukka jakku jossa on ihana rypytetty selkä, tai näissä kuvissa esiintyvä Tiger Of Swedenin superkaunis klassikko, tiheästä villakankaasta tehty jakku jossa on täydelliset mittasuhteet.

Useimmiten yhdistelen jakkuun ja bändipaitaan pillifarkut, mutta viime aikoina olen sportannut näitä asteen rennompia boyfriend-farkkuja, jotka löysin parilla eurolla kirpparilta. Ajattelin ensin ratkoa niiden polvet auki, mutta sitten tykästyinkin siihen, että ne ovat täysin ehjät. Koskematon keskisininen denim näyttää yllättävän freesiltä kun on kulkenut viime kuukaudet revityissä pillifarkuissa.

Second Femalen laukku on juuri passelinkokoinen päiviin, kun ei tarvitse kantaa mukana kameraa tai tietokonetta. Pussukkamallinen malli nyörikiristyksellä on myös yksi ikisuosikeistani, olen omistanut elämäni varrella monta samanmallista veskaa ja kuluttanut kaikki loppuun. Olen tainnut imeä tämän äidiltäni, hänellä oli muistaakseni ihan samanlaisia laukkuja silloin kun olin pieni. Välillä tuntuu, että olen oppinut äidiltäni oikeastaan kaiken mitä ajattelen tyylistä ja pukeutumisesta.

Lempiasuni on helppo muokata kengillä sopivaksi tilanteeseen kuin tilanteeseen: tennarit tekevät kokonaisuudesta rennon, nilkkapituiset buutsit tuovat siihen särmää ja koroilla syntyy asteen salonkikelpoisempi look, joissa voi painella vaikka viinilasilliselle. Vilu alkaa jo nipistellä paljaita varpaita, mutta lämpöisempinä päivinä on onneksi vielä tarjennut kipittää kantabaariin naapurikortteliin.

Käytin bändipaitoja koko ajan vielä neljä tai viisi vuotta sitten. Sittemmin olen kuluttanut pari puhki ja myynyt ja antanut osan pois – ei vaan tule enää yhtä usein pidettyä kuin silloin joskus. Led Zeppelinin musta miesten t-paita on yhä lempparini, siitä en luovu! Ja kun olen rakastanut senkin rikki, ostan tilalle samanlaisen.

MUSTA JAKKU* TIGER OF SWEDEN SS17
SECOND FEMALEN LAUKKU* DOTS SS17
NAHKAISET REMMIKOROT COS
FARKUT & SORMUS KIRPPIS
RANNEKETJU YSTÄVÄLTÄ
LED ZEPPELIN T-PAITA IKIVANHA
*SAATU

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

16 thoughts on “(Iki)suosikkiasu

  • Laput ovat kuluneet, mutta jos tulkitsen niiden merkintöjä oikein, ovat Gapin!

 1. Ihana asu, nuo sandaalit ovat kyllä superkauniit. Mitä kynsilakkaa sulla on varpaankynsissä, sekin on kivan näköistä?

  • Kiitos Riitta! Se on sama musta Shellac-kestolakka kuin sormissakin, Peilin Jenni tekee ne mulle kun tulee niin paljon nätimmät ja kestävämmät verrattuna siihen että itse lakkailisin :D

 2. Hyvältä näyttää, ja nuo kengät varsinkin on upeat, nilkkaremmi korkkareissa on vaan niin chic.
  Onko muuten teidän ryöstetyistä tavaroistanne kuulunut yhtään mitään, poliisilta tai joltakin muulta taholta? Pahoittelen jos kysymykseni on kökkö ja sohaisen traumaattista tapahtumaa, mutta kiinnostaisi tietää, tehtiinkö asialle oikeasti jotakin.

  • Kiitos, nuo ovat lempikorkokenkäni varmaan juuri siitä syystä. Ei ole kuulunut mitään ja tuskinpa kuuluukaan. Ranskassa varkaudet ovat niin yleisiä ettei niille ilmeisesti ehditä oikein tehdä mitään.

  • Kiitos, minäkin tykkäsin! Varppina saa, googlaamalla löytyy varmasti montakin vaihtoehtoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.