Zadig & Voltaire came to town

Yhteistyössä Gaudete (sisältää alennuskoodin)

Pidempään blogiani seuranneet mahdollisesti muistavat ranskalaisen vaatemerkin nimeltä Zadig & Voltaire, josta olen säännöllisesti vouhottanut vuosien varrella. Syksyn paras uutinen putiikkirintamalla on, että ranskalaismerkin vaatteet ovat vihdoin rantautuneet lempikauppaani Gaudeteen. Sain valita myymälään saapuneesta mallistosta suosikkini eikä se ollut vaikeaa – pyöreillä niiteillä varustettu neulemekko huusi nimeäni jo ovelta. Tarkempi tarkastelu vahvisti asian: venepääntie, kapeat hihat ja rennosti laskeutuva leikkaus. Ohut, pehmeä neulos on syönyt 95% villaa, 5% kasmiria. Olkapäitä korostavat niitit tekevät mekosta enemmän pariisilaisen kuin rokin – hyvä niin.

2014-09-29-stellaharasek-gaudete-zadigvoltaire-1

Mekko myös täytti vaatekaapissa ammottavan aukon: olen viimeisen vuoden aikana joutunut nimittäin nakkaamaan kaikki käytössä olleet neulemekot pois. Muutaman olin rakastanut puhki – vanhin oli kahdeksan vuoden ikäinen merinovillamekko, jonka kyynerpäät ja hihat olivat jatkuvassa käytössä rispaantuneet hiljalleen rikki. Muut tuhosi ikivanha mutta innovatiivinen pesukone, jonka ihastuttaviin uusiin ominaisuuksiin kuuluu pienten reikien puhkominen neulevaatteisiin. Arvaatte varmaan, että pesukone on menossa vaihtoon.

2014-09-29-stellaharasek-gaudete-zadigvoltaire-2

Zadig & Voltairen vaatteet noudattavat minulle rakasta värimaailmaa: ikiklassinen kolmikko musta, harmaa ja valkoinen saavat pehmeyttä hiekan ja luonnonvalkoisen sävyistä. Lisänä tummansininen, jota olen vihannut intohimoisesti koko elämäni, kunnes tänä vuonna en yhtäkkiä enää vihannutkaan (hmm, vaikuttaa siltä, että tänä vuonna on tapahtunut useampiakin oivalluksia tyylin saralla). Vaatteissa on kauniita, yksinkertaisia leikkauksia maustettuna yksityiskohdilla, jotka tekevät niistä perusvaatteiden sijaan, no, lempivaatteita.

2014-09-29-stellaharasek-gaudete-zadigvoltaire-3

Kiinnostuneille tiedoksi, että lukijoille tarkoitetulla koodilla ZV saa 10% alennuksen Zadig & Voltairen tuotteista keskiviikkoon 1. lokakuuta saakka. Koodi käy niin verkkokaupassa kuin kivijalkakaupassa. Putiikissa on myynnissä muutamia tuotteita, joita ei löydy vielä verkosta, joten piipahdus paikan päällä kannattaa, jos haluaa nähdä koko valikoiman (ja hypistellä niitä lähes laittoman pehmeitä materiaaleja).

2014-09-29-stellaharasek-gaudete-zadigvoltaire-4

Photos by Mikko Rasila

16 thoughts on “Zadig & Voltaire came to town

 1. Minä käyttäisin tuota pillifarkkujen tai leggingsien kanssa, koska minusta vaate on villapaita tai tunika, ei mekko. En ainakaan uskaltaisi kyykistyä missään…Mutta minä olenkin paljon vanhempi kuin sinä :D Hieno se on, kutsuttakoon miksi hyvänsä, ja merkki alkoi kiinnostaa minuakin.

 2. Haha, kun mä näin tän otsikon Facessa, aattelin heti et voiei sulla on reeneissä napsahtanu jotain – Voltaire kun kuulosti mun korvaan lihasrelaksantilta (taitaa olla Voltaren miltä kalskahtaa) ja Zadig vois hyvinkin olla joku ärhäkkä kipupilleri.. Mut eipä mennyt tämäkään päivä oppimatta jotain uutta. ;D Täytyy tustustua.

 3. Aivan täydellinen! Hyvät materiaalit ja juuri sopivasti jujua niiteillä. Oih! Mekosta unelmointia pahentavat/parantavat Mikon ottamat kauniit kuvat.. Kaunis on mekon kantajakin ( sehän on selvä juttu ollut jo liki 33v ;o) )

 4. Onpa tosiaan aivan mielettömän kaunis mekko!

  Ja hei, pieni, mutta sitäkin hyödyllisempi keksintö nimeltä pesupussi (ainakin H&M myy alusvaatteita isommalle pyykille sopivia) suojaa herkät neulevaatteet innovatiivisemmankin pesukoneen tuhovoimalta.
  Nimim. 8 vuotta kaiken pyykkinsä järeissä teollisuuskoneissa pessyt

  • Joo, pesupussi onkin mulla ostoslistalla näin ensihätään! Kiitos muistutuksesta.

 5. Todella kaunis mekko tosiaan, suuntaan G-een huomenna. (Selviää myös onko juoksurääkistä ollut hyötyä…)

 6. Onpa kaunis mekko ! Miten tuon merkin koot, ovatko normaalit, ranskalaisista kun ei ikinä tiedä ; )

  • Hei, normaaleilta vaikuttavat. Minulla on mekosta M-koko, se jota useimmiten käytänkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.