Way down we go

Musiikki löytää minut paljon useammin kuin minä musiikin. Kävelin viisi minuuttia sitten kantakahvilaani pitkän ja painavan päivän päätteeksi ja seisoin tiskillä vajonneena ajatuksiini, kun tämä kappale havahdutti minut hereille. Kysyin tiedettiinkö tiskin takana mikä kuppilassa soi ja tyttö työnsi eteeni paperilapun, jolle hän oli juuri raapustanut nimen muistiin itselleen. Selvästi niitä kappaleita, jotka eivät hiiviskele ihon alle hiljalleen, vaan tärähtävät kerrasta tajuntaan kuin koivuhalko. Kaleo on yhtye, jota en olisi ensikuulemalta kyllä arvannut islantilaiseksi, mutta oppia ikä kaikki. Biisi on oma lukunsa, mutta tulivuoritutkijana arvostan myös tätä kraaterissa kuvattua videota. Jos kärsivällisyys ei riitä maisemien katselemiseen, vinkiksi, että musiikki alkaa kohdasta 1:15.


KALEO – WAY DOWN WE GO

18 thoughts on “Way down we go

 1. Suositan tsekkaamaan ko. bändiltä myös biisit Vor í Vaglaskógi (mukana kevät, rakkaus, keväinen rakkaus ja islanninhevoset!) ja I Can’t Go On Without You (mikä video, oh!). Saattaisit ehkä arvostaa myös niinikään islantilaista Ásgeir Traustia. Kokeile esimerkiksi biisiä Heimförin (=Going Home) https://www.youtube.com/watch?v=kzSJBhPFTcY (Mitkä vasket kohdassa 3.25!)

 2. Kiitos tästä! Monesti olen vain itsekseni virnistänyt kun olet linkannut tänne musiikkia, niin monet kappaleet lukeutuvat omiinkin suosikkeiheni… Mutta Kaleo oli minullekin aivan uusi tuttavuus, ja jokin siinä kolahti syvälle.

 3. Upea ääni tuolla laulajalla. Yhtä tuttuani lainaten, sellainen suoraan lantioon menevä. Tulivuoresta vielä lisää kaikupohjaa.

 4. Ha!
  Samma här ;)
  Vitkuilin superihanassa kiviliikkeessä kun kajareista paukahti melkeinpä klassikko, ja mä nieleskelin kyyneliä. Biisi oli Somewhere Over the Rainbow, ja ääni kuului Israel Kamakawiwo Olé ♡
  Tää kappale nimittäin toi mut takaisin.. :) elämään.

  • Oi! Tiedän tunteen. Kerropa – mikä superihana kiviliike? Kiinnostaa. Se siellä Kalevankadulla?

   • No hui, ku vastasitkin nopsaa :D .. hmm.. en tiiä kuule katua! En osaa täällä muuta kuin suunnistaa ;) Siellä ois sulle sellanen musta kivi..! Se liike on täs lähellä.. hain itelleni unikiven jossa on sydän mukana, ja sit pari muuta halus tarttuu muuten vaan mukaan. Mä laitan sen kun näen osoitteen! Joissain kiviliikkeissä on “aikansa nähneitä kiviä” joita ei kannata ostaa.

    Muuten tästä Kaleosta! Kiitos!! Jos musiikista voi saada henkisen orgasmin, ni tätä lisää. Ja, juurikin tuon tulivuoren takia! Siinä alussa tuli näkyviin sen vuoren henkikin ♡

    • Tulivuori kruunaa kaiken.

     Jee, laita vaan nimi/osoite jos ja kun osuu vastaan. Tiedän sen Kalevankadun puodin, se on kyllä kohtalaisen lähellä sua jos asustelet sielläpäin missä nyt muistelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.