Tyylimuistiinpanoja

Voi syyskuu! Otimme tukun kuvia ihan vaan siitä ilosta, että aurinko siivilöityi lehtien läpi tavalla, jolla vain alkusyksyisin voi. Ja vähän siksi, että kirpparilta löytämäni mekko sopi täydellisesti kuvauslainakassista pilkottavan lampaankarvatakin alle. Virallisesti on kai myöhäistä kepeille kesämekoille ja samaan aikaan aivan liian aikaista paksuille talvitakeille, mutta päätin, että ne tasapainottavat toisensa. Vähän kuin vihermehu ja viinilasi (kaikkihan sen tietää, että spiruliina kumoaa skumpan).

2016-09-13-stellaharasek-syyskuu-02016-09-13-stellaharasek-syyskuu-22016-09-13-stellaharasek-syyskuu-3

Tykkään mekon repaleisesta kaula-aukosta. Vilauttelen niin vähän, että välillä voi ihan surutta – varsinkin, jos mekon päällä on painava villapalttoo. Buutseilla on vähän sama vaikutus, ne taittavat mekosta kuin mekosta turhan tyttömäisyyden ja tekevät kaikesta huomionhakuisen sijaan huolettoman. Seksikkään aavistuksen reteällä tavalla.

2016-09-13-stellaharasek-syyskuu-42016-09-13-stellaharasek-syyskuu-52016-09-13-stellaharasek-syyskuu-6

Muistin mallikappaleita sovitellessani, että Marimekon talvimallistossa oli samanhenkinen lampaankarvatakki myös viime vuonna – siitäkin otimme ihania valokuvia. 70-luvun paluu (jota niiden yhteydessä sivusin) senkun jatkuu, en pistä ollenkaan pahakseni. Kerrankin kaupoissa on yllinkyllin omannäköisiä vaatteita.

2016-09-13-stellaharasek-syyskuu-72016-09-13-stellaharasek-syyskuu-8

Ei tunnu vielä kovin syksyltä! Mutta sitten kun se tulee, aion pitää kiinni kaikista lempikoltuistani ja taikoa niistä sopivasti syksyiset mustilla sukkahousuilla, pipoilla ja pitkillä takeilla. Muutenkin tulee nykyisin käytettyä vuoden ympäri lähes samoja vaatteita, vain erilaisin tavoin yhdistettyinä ja kerrostettuna. Ei tarvitse nytkään lämpötilojen laskiessa kaivaa esiin kuin paksummat takit. Villapipot ja -huivit ovat olleet käytössä koko kesän, kiitos viileiden päivien ja saaristoreissujen.

2016-09-13-stellaharasek-syyskuu-92016-09-13-stellaharasek-syyskuu-102016-09-13-stellaharasek-syyskuu-0112016-09-13-stellaharasek-syyskuu-12

Suosikkiasiani tuossa mekossa on syvään uurrettu avonnainen selkä. Kaikista niistä asioista, joita voi kehossaan pukeutumisella paljastaa, tykkään ehkä eniten selästä. Paljas selkä on kaunis hiljaisella tavalla, se ei kilju huomiota tai pakottavaa tarvetta tulla nähdyksi. Tykkään myös: ranteista, solisluista, niskasta, nilkoista. Käärityissä lahkeissa ja kyynervarsiin työnnetyissä hihoissa on aina ollut minusta jotain seksikästä.

2016-09-13-stellaharasek-syyskuu-13

LAMPAANVILLATAKKI* MARIMEKKO
AURINKOLASIT RAYBAN
DIESELIN MEKKO SECONDHAND
BUUTSIT SECONDHAND
VANHA SORMUS SAATU LAHJAKSI
*KUVAUSLAINASSA

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

44 thoughts on “Tyylimuistiinpanoja

 1. Ihana. Kaikki tässä postauksessa siis. Ja olen niiiin samaa mieltä ranteiden, nilkkojen ja solisluiden kauneudesta. Valoa syksyyn sulle Stella. Xx

 2. Kirppisfriikki ilmoittautuu! Ostan nykyään kaikki vaatteeni alusvaatteita mukaanlukematta kirpparilta. Kyllästyin jo aikaa sitten etsimään kaupoista sellaista, mitä en koskaan löytänyt TAI jos löysin niin hinta oli aivan naurettava. Kirpputorien kautta olen uudistanut oikeastaan koko karderobini; tätä nykyä vaatteita on minimaalisen vähän, mutta lähes kaikki ovat laadukkaita ja keskenään yhdisteltävissä. Toimii huomattavasti paremmin kuin aiempi versio, jossa vaatteita oli aivan liikaa eikä silti koskaan tuntunut olevan mitään päällepantavaa.

  • Ooh, sä oot varsinainen kirppishai! Musta tuntuu että kirppiksillä on nykyisin luokattoman huonoa kamaa – hyvää löytääkseen joutuu kahlaamaan läpi uskomattoman määrän halpistrikoota. Onneksi on netin kierrätysryhmät, niistä löytyy näppärämmin kiinnostavaa tavaraa.

   • Totta puhut, valitettavasti iso osa kirppistarjonnasta ON nykyään halpatrikoota ym. turhaketta. Laatuvaatteiden metsästäminen käy melkein työstä. Mutta ehkä juuri siksi onkin niin palkitsevaa kun lopulta löytää niitä helmiä. :•) Ja netin kierrätysryhmät ovat myös ihan überhyvä keksintö! Tuo sun mekko on kyllä aivan ihana, ja sopii sulle kuin mäyräkoira viltinmutkaan. ♡

    • Kiitos, minustakin! Ja mahtava mielikuva, koska mäyräkoirahan on syntynyt olemaan kerällä viltinmutkassa xxx

   • Hmm, onhan kirppareilla trikoorytkyjäkin, mutta etsivä löytää :) Tänäänkin löysin Uffin kahden euron päiviltä silkkitopin, hameen joka osittain villaa, toisen luonnonkuituisen hameen ja puuvillaneuleen, kaikki todella hyväkuntoisia ja hyvin yhdisteltäviä muiden vaatteideni kanssa. Sovitin toki toisen mokoman vaatteita, jotka eivät näyttäneet päällä hyviltä. Aikaa meni ehkä 40 min. Rekkeihin jäi vaikka millä mitalla hyväkuntoista ja hyvälaatuista – kunhan vähän aikaa kiertelee, niin laadun alkaa erottaa ilman hirveää vaivaa, turhaa sovittelua ja ajanmenoa. Mua ahdistaa koko ajan enemmän kuluttaminen ja uuden ostaminen, joten siksi ostan itsekin melkein kaikki vaatteet käytettyinä nykyään.

    • Tottakai niitä löytää, mutta kyllä se alkaa mun kokemuksen mukaan olla aika työlästä. Just kiersin useammat Uffit läpi, laadukkaat ja varteenotettavat vaatteet olivat laskettavissa kahden käden sormilla.

     • Oon samaa mieltä. Nykyään halpisketjuilla on niin suuri asema vaateteollisuudessa, että niiden tuotteita on eniten tarjolla joka paikassa, myös kirppareilla. UFF-liikkeet on hyviä paikkoja metsästää laadukkaita vaatteita, olen niiltä itsekin tehnyt todellisia löytöjä. Mutta nehän eivät ihan sanan varsinaisessa merkityksessä olekaan kirpputoreja vaan second hand-myymälöitä, joten niissä laadukkaiden vaatelöytöjen tekeminen onkin huomattavasti helpompaa kuin ihan perus kirppiksellä. Näin ainakin oman kokemukseni mukaan. Mutta HOHOO!! Tein juuri kotikulmani kirpparilla aivan typerryttävän hyvän löydön; tummanharmaa, 100% merinovillainen täydellisessä kunnossa ja TODella laadukkaan tuntuinen Hugo Bossin neule hyppäsi syliini hurjaan 2€:n hintaan. ♡♡♡ :•D

 3. Kysyisin Acnen vaaleanpunaisesta neuleestasi: millaista kokoa se on / ilmeisesti oversized-mallia? Onko itselläsi sama koko kuin esim- Acnen neuletakeista? Ajattelin tilata kuvistasi innostuneena harmaan tai vaaleanpunaisen….

  • Neule on reilusti mitoitettu, omani on kokoa XS ja silti todella reilu. Neuletakeissakin käytän kokoa XS-S, mieluiten XXS jos löytyy. Tykkään väljästä, mutta en ihan NOIN väljästä.

 4. Ei hitto, miksen mä löydä tuollaisia mekkoja kirppikseltä?? Mielettömän kauniita kuvia, ei voi kuin ihailla teidän yhteistyötä.

  • Hei mäkin metsästin tuota mekkoa pit-kään, kun en ennättänyt ostaa sitä kaupasta silloin kun se oli myynnissä. Onneksi kävi säkä! Ja kiitos, mekin ollaan siitä onnellisia xx

   • Tuollaiset löydöt ovat parhaita, itselleni kävi yhden laukun kanssa samalla tavalla. Myöhästyin kaupoilta, mutta parin vuoden päästä se löytyi kirpparilta. Ja heti ostin : ))

 5. Moikka! Kiinnostelisi (jostain syystä, yleinen uteliaisuus kai) nykyisistä työasioistasi. Muutoksen tuulet työrintamalla on ollut aistittavissa blogissa etkä ilmeisesti ole enää Mellakalla. Oletko nykyään ihan freelancerina siis?

  • Moro, mää just kirjoittelen aiheesta postausta, tulee ihan tuota pikaa! Huomenna tai viimeistään ylihuomenna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.