Toisella puolella palloa

✖ BALI, INDONESIA

Terveiset Balilta! Läksimme matkaan Helsingistä perjantai-iltapäivänä, laskeuduimme Dohaan yhden aikaan yöllä ja matka jatkui muutama tunti myöhemmin kohti Indonesiaa. Ajantaju katosi viimeistään silloin kun lentokoneessa kannettiin aamukahvi eteen silloin kun oman sisäisen kellomme mielestä oli kolme yöllä. Takana on nyt melkein vuorokauden verran matkantekoa, jonka aikana on nukuttu vain hajanaisia hetkiä siellä ja tuolla – ja siltä kyllä tuntuukin. On epätodellinen olo, semisekava mielentila ja omasta mielestämme upeita vitsejä, joita kukaan muu ei halua kuulla. Ei ehkä ihme jos vähän väsyttää, olemme matkanneet vuorokaudessa melkein toiselle puolelle maapalloa. Australiaan ei itseasiassa ole täältä Indonesiasta enää kummoinenkaan matka – pitäisiköhän perua paluulento ja suunnata seikkailuihin meitsin lapsuuden maisemiin?

2016-12-03-stellaharasek-bali-oberoibali-12016-12-03-stellaharasek-bali-oberoibali-22016-12-03-stellaharasek-bali-oberoibali-3

Balilla on nyt puoliyö – kuuma, märkä ja pimeä puoliyö. On kuulemma satanut koko päivän, onhan sadekausi. Silti on kolmekymmentä astetta lämmintä, trooppinen kosteus vetää luonnonlaineikkaan tukan kiharalle ja sydämen onnesta sykkyrälle. Rakastan tätä tummaa ja taianomaista tunnelmaa, sirkat sirittävät ja aallot lyövät rantaan palmujen takana.

2016-12-03-stellaharasek-bali-oberoibali-42016-12-03-stellaharasek-bali-oberoibali-52016-12-03-stellaharasek-bali-oberoibali-6

Ensimmäinen etappimme on Seminyakin ranta ja autenttinen balilainen hotelli nimeltä Oberoi Bali*. Odotimme huonetta, saimmekin oman villan jossa on valtava sänky, oma uima-allas ja bambulla katettu patio. Avasimme valkoviinipullon, pudotimme vaatteemme ja pulahdimme lämpimään altaaseen. Sanat eivät riitä kuvaamaan miltä se tuntuu kun on ryytynyt tien päällä melkein kaksikymmentäneljä tuntia. Onhan tämä lämpö (ja oma allas, ja valmiiksi viilennetty valkoviini) luksusta, joka parantaa pakkasen runteleman sielun pitkän ja pimeän suomalaisen syksyn jälkeen. Lisää kuvia luvassa, kunhan päivänvalo koittaa.

2016-12-03-stellaharasek-bali-oberoibali-7

*Oberoi Bali tarjoaa majoituksemme – kiitos!
PHOTOS BY STELLA HARASEK

16 thoughts on “Toisella puolella palloa

 1. Lensittekö Qatar Airwaysilla? Millainen oli kokemuksesi? Kiinnostaa tuo uusi helsinki-doha reitti :)

  • Lensimme juu! Suosittelen, ei ollut mitään moittimisen aihetta. Keskivertoa paremmat safkat. Vaihto Dohan lentokentällä sujui mutkattomasti (ilmainen ja toimiva wifi, harvinaista). Menisin uudestaan.

 2. Mahtavat kuvat altaalta! Tunnelma välittyy kyllä hienosti. Kiinnostaisi ihan vain uteliaisuudesta tietää miten ja mitä vastaan tällaista yhteistyötä teille tarjottiin? Nauttikaa ihanasta paikasta!

  • Kiitos, ihana kuulla! Kyseessä on varsin tavanomainen pressivisiitti, hotelli tarjoaa majoituksen näkyvyyden toivossa. Lehtien matkajutuissa tätä on tehty iät ja ajat – toimittajia ei vaan velvoiteta samaan läpinäkyvyyteen kuin bloggaajia, joten harva lehdenlukija tulee asiaa ajatelleeksi. Olemme valinneet tämän matkan majoitukset omien kiinnostuksenkohteidemme mukaan, lista on itseasiassa aika tarkkaan kuratoitu, joten luvassa on tosi kivoja kohteita.

 3. Alkaa ihan itkettää ajatuskin viileästä valkkarista ja lämpimästä altaasta. Nauttikaa!

  • Minuakin varmaan itkettäisi ellen saisi olla täällä sen äärellä. Nautimme, kiitos!

 4. Oi! Minäkin tahon Balille! Pakkanen paukkuu nurkissa ja nenä on jäässä.
  Rentouttavaa lomaa ja lisää upeita kuvia :)

 5. En ehkä kestä minäkään, tästä tuli nyt ihan hillitön matkakateus vaikken olekaan luonteeltani kateellista tyyppiä. Etenkin tuo yöllä altaaseen pulahtaminen pitkän matkan jälkeen (ja se valkoviini, ei pidä unohtaa valkoviiniä!) kuullosti ihan uskomattoman upealta, suorastaan epätodellisen mahtavalta! Tulikohan nyt taas varmasti tarpeeksi adjektiiveja…..

  Ota lasillinen munkin puolesta, ja nauti (ikään kuin tuollaisessa paikassa olisi edes mahdollista olla nauttimatta)! ♡♡♡ xxx

  • No se kyllä oli epätodellisen ihanaa! Oman uima-altaan onnea. Otan ja nautin, ja lähettelen täältä aurinkoenergiaa teille Suomeen xxx

 6. Hieman en nyt kestä. Oltiin tuolla häämatkalla maaliskuussa. Sen vertaaminen suomalaiseen joulukuuhun ja tähän pikkujouluissa ansiokkaasti harkittuun darraan on vähän liikaa… Argh. :(

  Nauttikaa! Suosittelen sivettikahvia ja kaikkia mahdollisia mehuja. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.