Talvi on täällä

Kappas! Näin kyllä eilen jokusen viattoman lumihiutaleen leijailemassa alas taivaalta, mutta enpä arvannut, että aamuun mennessä kaupunki on peittynyt kinoksiin ja kelkat vallanneet kadut. Onneksi sotaponi on korjattu sisäpihan pyöräparkista talviteloille jo tovi sitten, patterit ilmattu ja lammaskelsi kaivettu kaapista.

2017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-12017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-2

Suosikkirutiinini on sama vuodesta toiseen. Aamuisin on jokatapauksessa herätettävä koira kävelylle, aivan hyvin voi samaan syssyyn voi patistaa koko perheen ulos, ottaa kahvit mukaan (mitä isompi kahvimuki, sen pidemmän kävelyn malttaa tehdä) ja tutkia vähän miltä uusi päivä näyttää. Tänään se oli sakeine lumisateineen tavallista pehmeämpi ja aika paljon eilistä kohmeisempi.

2017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-32017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-42017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-5

Karvanaama odotteli autossa yhtä karvaisen kaverin kanssa. Kohtasin tiukan haukkutervehdyksen kun olin kulkemassa auton ohi, mutta viileä poseeraus alkoi heti kun peruutin pari askelta ja nostin kameran katseen korkeudelle.

2017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-62017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-7

Eräät ovat ensilumen aiheuttaman ensijärkytyksen jälkeen muistaneet, että talvessa on oikeastaan hyviäkin puolia – enkä nyt tarkoita tuota karanneen koiran perään säntäävää miestä. Parasta talvessa, jos Juno-koiralta kysytään: lumen tuhannet tuoksut ja se, että tonkimalla kinoksia kuin tryffelipossu voi löytää odottamattomia aarteita kuten katuun kiinnijäätyneen kebabin. Pahinta (sen lisäksi, että odottamattomat aarteet kaivellaan suusta kesken syömisen): kun liukkaille kaduille siroteltu suola alkaa kirvellä polkuanturoissa. Harkitsen taas pulkan hankkimista – jos se kerran toimii lapsiperheille, miksei se toimisi meille?

2017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-82017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-92017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-102017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-11

Kaikki nämä mustavalkoiselta näyttävät kuvat eivät muuten oikeasti ole mustavalkoisia – lumipeite vaan pyyhkäisi maailmasta värit mennessään.

2017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-142017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-152017-01-03-stellaharasek-winter-in-helsinki-16

On kyllä kaunista – ja kylmenee kovaa vauhtia. Uutiset pelottelevat kolmenkymmenen asteen paukkupakkasilla, eipä haittaa yhtään karata muutaman päivän päästä niiden alta pois.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

22 thoughts on “Talvi on täällä

 1. Stella Stella:) joko jo matkalla lämpimään? Terkut Thaikkulasta!
  Kotosalla taas ja luon nahkaani kuin kärmes,heh… hiukset jo palautuivat taas normisuomikeliin. Leikkasin pois lomalla 15cm,kun hermostuin luonnonkiharoihin totaalisesti.
  Kaikkea ihanaa teille vuodelle 2560!!!
  Nauttikaa lomasta ja toisistanne!

  • Ei vielä, maanantaina lähdetään! Uuh, nahanluominen tuttua puuhaa, kohta se taas alkaa. Kiitos kaunis ja samaa sinne, tästä tulee huippuvuosi! xx

 2. Tykkään myös näkymästä ikkunan läpi. Sen toisella puolella lymyävästä kylmyydestä en todellakaan. Hrrrrr, not my time of the year. Mutta ihanat kuvat silti kirjoituksessasi taas, pakko rakastaa! ♡♡♡

  • I feel you! Onhan tuolla aivan sekopäisen kaunista, mutta kun meinaa kuolla, jos unohtuu liian kauaksi aikaa maisemia katselemaan.

 3. Upeita kuvia ja hyvän mielen antoi tämäkin postaus taas. Mittarissa 35,7 juuri nyt. <3

 4. Nakki pulkassa – mielikuvana nostatti hymyn huulille! Iloa talveen nakille ja palvelusväelle :)

  • Juu, ajatus naurattaa täälläkin. Uskon sitäpaitsi, että Juno olisi pulkkakyyditykseen täysin tyytyväinen. Kiitos kaunis, sinne samaa x

 5. Perinteisestihän talvi aina meidät suomalaiset yllättää..mahdollisesti voisi melkein olettaa, että tammikuussa on KYLMÄÄ , meillä n -30.

  • No niinhän sitä voisi, mutta Helsingissä kunnon talvesta ei ole nykyisin mitään takeita! Jouluna oli +8 astetta, suunnilleen sama sää kuin juhannuksena.

 6. Kiitos tästä – osaan ehkä varautua säähän kun sinne päin ihan just suuntaan! Ei meillä Turussa…

 7. En ymmärrä mistä tää talvi tuli! Shokki! Mutta onhan tää nätti, myönnetään.

 8. Niin kauniita kuvia rakkaasta kotikaupungista <3
  Hyvää uutta vuotta sinulle Stella!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.