Sielu huurteessa

Helsingissä on huurteisen kaunista – ja kuolettavan kylmää! Pohjoisessa vietetyistä vuosista on ilmeisesti sen verran kauan, että tulipalopakkaset tulevat joka kerta pienenä järkytyksenä. On ehtinyt jo unohtaa miltä tuntuu, kun ripset jäätyvät luomiin ja kylmyys työntyy tikkuina silmien taakse ja otsaonteloon. Jos on ihan pakko ulkoilla, kokovartalokohmeen sulattamiseen tarvitaan sen jälkeen kuuma suihku ja keskimäärin kolme tuntia intensiivistä koiraterapiaa untuvapeiton alla. Tiedetään, juuri nyt jengi siellä pohjoisessa huutaa VOI ETELÄN VETELÄT ja nauraa päälle. Hiljaa siellä.

2017-01-06-stellaharasek-helsinki-balmuir-1

Tyylirintamalla kiinnostaa juuri nyt kaikkein eniten selviytyminen, mutta onneksi siihenkin tarkoitukseen on olemassa kauniita vaatteita. Kuten esimerkiksi lempivillapaitani ja uusi kid mohair -huivi, jonka sain joululahjaksi Balmuirilta. Puuterinen vaaleanpunainen on kevään uutuussävyjä ja niin kaunis, että pökerryn. Se hohkaa valoa, joka imartelee talvenkalpeita kasvoja enemmän kuin mikään valovoide – se on tunnustukselliselta valovoideaddiktilta paljon sanottu!

2017-01-06-stellaharasek-helsinki-balmuir-22017-01-06-stellaharasek-helsinki-balmuir-3

Nuo viileät ja huurteiset vaaleanpunaiset aiheuttavat yhä akuuttia heikotusta sydänalassa. Hulluus on näköjään edennyt asteelle, jossa on ok pukea niitä päälle useita samaan aikaan. Sellaista kuulemma sattuu kun on rakastunut, antaa mennä kun on mennäkseen.

2017-01-06-stellaharasek-helsinki-balmuir-4

Olen tutkinut tätä nyt vuosia ja tullut tulokseen, että ei ole olemassa asua, jonka päälle ei voisi vetää kauniisti leikattua, kapeaa villakangastakkia – varsinkaan, jos se on musta. Ei taida tosin tulla kenellekään yllätyksenä, että ajatus puuterinsävyisestä villakangastakista on alkanut kiinnostaa. Kuvan takki on viimesyksyinen suosikkini Boomerangilta, tämänkin talven mallistosta bongasin pari täydellistä tapausta Mannerheimintien myymälässä.

2017-01-06-stellaharasek-helsinki-balmuir-5

Kuvat ovat parin päivän takaa, otettu juuri ennen kuin lämpötilat laskivat villakangaskeleistä lammaskelsikalsaan (= niin kylmää, että ei tarkene enää millään muulla kuin paksuimmalla kelsitakilla). Ei tulisi enää mieleen viilettää kaduilla rotsi auki, mokkanahkaiset hapsukorotkin ovat vaihtuneet saappaisiin joihin mahtuu kahdet villasukat. Äiti älä pelkää, pillifarkkujen alla on villasukkahousut. Jos vielä kiristyy, lisään toiset.

2017-01-06-stellaharasek-helsinki-balmuir-6

VILLAKANGASTAKKI* BOOMERANG
MOHAIRHUIVI* BALMUIR
ACNEN MOHAIRNEULE GAUDETE
STYLESNOBIN HAPSUNILKKURIT* DOTS
FARKUT TIGER OF SWEDEN JEANS
*SAATU

2017-01-06-stellaharasek-helsinki-balmuir-7PHOTOS BY JARNO JUSSILA
THIS POST INCLUDES AFFILIATE LINKS

26 thoughts on “Sielu huurteessa

 1. Toi haalea vaaleanpunainen on ihana väri! Itsekin haluisin jonkin hailakan sävyisen takin. Oikeastaan vaaleanpunainen pörrötakki (kevät- ja syyskäyttöön) löytyy jo, mutta se on ehkä vähän överi, kaipaisin sellaista neutraalimpaa. Ja talvikäyttöön :)

 2. On kyllä Stella aivan sun syytä että mä olen alkanut paantuneena mustan ja harmaan ystävänä himoamaan vaaleanpunaista villapaitaa. Väri, josta olen vannonut viimeiset 20 vuotta, etten pukeutuisi siihen enää koskaan. Enpä.

 3. Onko tuo huivi nyt sitten lämmin vai kylmä sävyltään? Jotenkin miellän sinut viileiden sävyjen käyttäjäksi…Noissa kuvissa näyttää just sellaiselta vaalealta lohenväriltä. Ja villapaitaan verrattuna kallistuu myös lämpimään. Balmuirin sivullakin näyttää lämpimältä sävyltä…Tuota vaaleaa vaaleanpunaista kyllä on nyt joka blogissa.

  • Hmmm, hyvä kysymys, minusta sävy on kyllä enemmän viileä kuin lämmin. Näissä kuvissa sävy taittuu ehkä astetta todellista lämpimämmäksi, koska auringonvalo luo kaikkeen kultaisen hohteen.

 4. Oikein hehkut noissa kuvissa!

  Minuunkin on iskenyt jokin täysin käsittämätön viehtymys kylmäsävyiseen vaaleanpunaiseen… Tämä taisi alkaa pari vuotta sitten sillä tavoin, että ärhäkkä fuksia hiipi parin treenivaatteeni tehosteväriksi, ja nyt myös muutama vaatekappale vaaleanpunaisen/puuterisen sävyisenä on löytänyt “tavalliseen” vaatekaappiini. Ehkä näillä ikävuosilla (30+) alkaa jo olla niin sinut itsensä kanssa, että ripaus vaaleanpunaista ei tunnu enää liian “hepsankeikkamaiselta”. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  • Hei ihanaa, kiitos! Juu, eihän siitä vaaleanpunaisesta liian imelää tule, kun pitää sävyt viileinä ja yhdistelee niitä neutraaleihin väreihin.

 5. Myönnetään, että eteläsuomalaisten bloggaajien talvikauhistelut on pukanneet pientä hymyä suupieleen viime päivinä näin Oulu-näkökulmasta. ;) Talvinen Perämeri on suoraan ahterista, vaikka ei se Suomenlahtikaan varmaan mitäälempeää föhn-tuulta leyhytä tällä hetkellä.

  Mutta sitä piti tulla sanomaan, että aivan upeita kuvia ja tuo vaaleanpunainen näyttää ihanalta. Olen yllättänyt itsenikin haalimasta sitä niin vaatekaappiin kuin sisustukseen (“haaliminen” tarkoittaa näin minimalistin näkökulmasta siis yhtä paitaa ja kahta tyynynpäällistä). Ja myös se vielä, että muutenkin blogisi on jotenkin erityisesti viime aikoina ollut todella kukoistava ja sylkee inspiraatiota ja visuaalista ilotulittelua. Kiitos.

  • Haha, voin vaan kuvitella! Oma järkytykseni naurattaa itseänikin, kun olen kuitenkin muutaman vuoden siellä pohjoisessa asunut ja muistelen, että tämä on sielläpäin aivan tavallinen talvisää.

   Kiitos kauniista sanoistasi, ihana kuulla! Juuri nyt poreilee monenlaista ideaa siitä mitä voisin ja haluaisin täällä tehdä, katsotaan mitä tapahtuu xxx

 6. Mulla on kans joku ihastumisvaihe huurrettuun vaaleanpunaiseen %)
  Ja tiedän, se tuo nuoruuden kasvoille takaisin!

  • Haha! En suostu allekirjoittamaan tätä väitettä, että nuoruus olisi missään vaiheessa kadonnut mihinkään! Ehei, se on vaan tämä talvi joka pesee naamasta värit.

 7. Tuo ensimmäinen kuva on yksi koko sun blogihistorian kauneimmista! Aivan ihana. Mulla on varmaan napsahtanut aivoissa jotain vinksalleen kun nämä tulipalopakkaskelit on parasta mitä mä tiedän. Mitä enemmän pakkasta sitä nopeammin mä oon menossa ulos. Tykkään muutenkin kyllä ääripääkeleistä, tosi kylmät, kuumat, sateiset ja myrskyiset olosuhteet on tosi kiehtovia! Ja mikä parasta, villavoittoinen vaatekaappi pääsee valloilleen näillä keleillä<3

  • Kiitän kuvaajan puolesta! Hahaha, sinä olet siis sielunmaisemaltasi siperianhusky :D

 8. (hih, hih!) Nyt täällä pohjoisessa tuulee niin että hippulat vinkuu + pakkanen. Mutta ei se mitään, aurinko on nähty.

  • Hahaha! “Hippulat vinkuu” on kyllä parhaita ilmaisuja joita Suomessa on keksitty x

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.