9 x luottovaate syksyyn

Kaupallisessa yhteistyössä Nanso, sisältää arvonnan

✖ AINEEN TAIDEMUSEO, TORNIO

Terveisiä Torniosta! Olin ennen pohjoiseen lähtöä poiminut mukaan suosikkini Nanson alkusyksyn mallistosta ja nähnyt mielessäni kuinka kuvaisimme ne pikkukaupungin idyllissä oranssina ja punaisena leimuavan ruskamaiseman keskellä. Ei sitten mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sillä kuvauspäivänä heräsimme säkenöivän syysaamun sijaan kaatosateeseen. Valo oli harmaata ja latteaa, sellaista jossa saa aikaan ehkä epätarkkoja taidekuvia (jotka ovat toki yksi suosikkiasioitani maailmassa) muttei inspiroivia syysmuotikuvia. Varsinkaan jos nenä on punainen ja huulet sinertävät – lämpötila oli nimittäin tipahtanut yön aikana edellispäivän ihanasta lämmöstä luihin pureutuvaan koleuteen.

Onneksi olemme improvisaation mestareita. Muistin Aineen taidemuseon, joka toimii torniolaisen arkkitehti Matti Porkan suunnittelemassa Rajakartanossa yhdessä Tornion kaupunginkirjaston kanssa. Siellä tuli vietettyä paljon aikaa silloin kun olin Tornionjokilaaksossa asuva taiteesta ja kirjallisuudesta innostunut teini. Museon vakituinen näyttely keskittyy suomalaiseen kuvataiteeseen vuodesta 1814 aina nykytaiteeseen asti, painopisteenä suomalaiset ekspressionistit ja toisesta ääripäästä 50- ja 60-luvun Prisma-ryhmän taiteilijat, jotka inspiroituivat kansainvälisestä modernismista ja voimakkaista väreistä.

Teininä en osannut vielä hirveästi arvostaa viime vuosisadan suomalaista taidetta, mutta vaihtuvat nykytaidenäyttelyt kävin katsomassa ja luuhasin tietysti kaupunginkirjaston musiikkiosastolla kuuntelemassa Black Sabbathia, josta siirryin astetta savuisempaan Led Zeppeliniin. Sitä löytyi kirjastosta vinyylinäkin!

Kävelimme taidemuseoon, esittelimme itsemme ja spontaanin ideamme: olisiko mitenkään mahdollista, että voisimme kuvata muotijuttumme museon tiloissa? Johtaja itse oli paikalla ja ilahtui: tottakai! Tämä vahvistaa käsitystäni siitä, että pohjoisessa asiat sujuvat keskimääräistä letkeämmin – kaikki aina järjestyy jotenkin. Kiitos siis taidemuseolle kuvauslokaatiosta ja siitä, että sain levitellä syysmuotisuosikkini auditorioaulan Aallon suunnittelemille tuoleille. Ah, ne tuolit ovat niin kauniit! Museorakennuksen suunnitellut arkkitehti oli ollut aikoinaan Artekilla töissä ja valinnut vanhan työpaikkansa kalusteita myös Aineen tiloihin.

Mutta mennäänpä muotiin: poimin alkusyksyn mallistosta yhdeksän suosikkivaatetta, jotka yhdistin seuraaviin kuviin. Suomessa suunnitellut vaatteet sopivat muuten täydellisesti taidemuseon miljööseen. Että onni onnettomuudessa – kiitos kolea sadepäivä, kun järjestit asiat parhain päin.

Rennot kauluspaidat kuuluvat vaatekaappini vakivarustukseen, ne näyttävät aina hyvältä farkkujen kanssa ja korkeakorkoisilla nilkkureilla saa kokonaisuudesta helposti skarpin. Koivu-paitapusero on tehty pehmeästä ja kauniisti laskeutuvasta viskoosi-tvillikankaasta, joka tuntuu ihanalta päällä. Pidän aavistuksen vajaamittaisista hihoista – kerrankin ei tehnyt mieli kääriä hihoja. Tulee mieleen 60-luvun niukat mitoitukset.

Yhdistin paitaan mustat Viistasku-farkut, jotka ovat ennenkin vilahtaneet blogin kuvissa ja kuuluvat Nanson vakiomallistoon. Törmään yhä kysymyksiin: siis mitä, tekeekö Nanso nykyään farkkujakin?! Kyllä tekee, ja hyviä tekeekin. Minna Sillanpään suunnittelema Viistasku on klassinen pillifarkku, joka istuu napakasti ja puristamatta. Mattapintainen musta toimii loistavasti minun enimmäkseen melko pelkistetyssä vaatekaapissani, farkuista toki löytyy myös tummansininen versio.

En malta olla sujauttamatta muutamia teoskuvia väliin. Mari Oikarisen Still-niminen teos on osa Aineen taidemuseon syyskuun loppuun saakka kestävää MET-näyttelyä. Kokonaisuudessa on mukana kolme taiteilijaa, Oikarisen lisäksi Esa Meltaus ja Tom Engblom, jonka teos Ennuste huomiseksi vilahtaa seuraavissa kuvissa.

Koivu-mekossa on sama printti kuin äskeisessä kauluspaidassa. Tykkään rennon mekon helppoudesta, varsinkin sen helposta yhdisteltävyydestä: alle voi pukea nahkaleggingsit tai sukkahousut ja melkein mitkä tahansa kengät toimivat tennareista korkoihin tai saappaisiin. Puuvilla on niin pehmeää, että tuntuu kuin olisi lähtenyt yöpaidassa töihin, mutta ilme on silti varsin kaupunkikelpoinen. Tälläisiä hyvän mielen vaatteita todellakin tarvitaan, kun syksy pimenee ja aamuista tulee yhä koleammat.

Nappasinpa mukaan yhden Villa-huivinkin. Sitä olisi löytynyt viininpunaisena, sinapinkeltaisena ja tummanvihreänä, mutta en voinut vastustaa vaaleanpunaista väriä. Huivi on nimensä mukaisesti 100% villaa ja hinta-laatusuhde on todellakin kohdallaan, sillä huivin hinta on vain vähän päälle kolmekymppiä. Napakampia pakkasia vastaan ohut huivi ei suojaa, mutta tässä vaiheessa syksyä se on just täydellinen. Sisätiloissa se toki menee asusteena ihan talven läpi.

Sitten seuraa syysmalliston tärkein uutuus, nimittäin Ylle-villakangastakki! Nanso on jälleen laajentanut valikoimaansa ja tästä syksystä eteenpäin mukana on myös takkeja. Suurilla taskuilla varustettu vuoreton villakangastakki on malliltaan aika klassinen, johon laskettu hartialinja tuo rentoutta. Tämä on just sellainen takki, jossa voi maleksia syyskadulla höyryävä kahvikuppi kädessään, puista pudonneet lehdet kahisten jaloissa ja tuntea olevansa jonkun hyvällä soundtrackilla varustetun elokuvan lyyrinen päähenkilö.

Takista on myös todella kaunis tummanvihreä versio, siitäkin on luvassa pian ihania kuvia. Takit tulevat muuten ihan varmasti loppumaan pian kaupoista, joten kannattaa olla nopea, jos haluaa takin omakseen.

Suoralinjainen Kappas-paitapusero osui silmiin vaaleanpunaisen värinsä ansiosta, mutta tykästyin sitten malliinkin: väljästi leikattu malli näyttää superhyvältä kapean alaosan kanssa. Yhdistin paitaan napakat nahkahousut ja korot, joissa voisin saapastella mihin tahansa tapaamiseen tai työtilaisuuteen. Nahkapöksyt ovat muutenkin jokasyksyinen luottovaate, niissä on särmää vähän enemmän kuin farkuissa ja ne taittavat asusta kuin asusta turhan asiallisuuden asteen urbaanimpaan suuntaan.

Pidin kovasti myös paitapuseron valkoisesta versiosta, sehän on ikuinen ja klassinen valinta. Mutta anteeksi vain – ei silti mitään vaaleanpunaisen rinnalla. Tämä nyt on tälläinen vaihe, meneeköhän tämä joskus ohi? Äitini ainakin iloitsee siitä, sillä hän on ollut lapsuudestani asti saakka sitä mieltä, että vaaleanpunainen pukee minua erinomaisesti.

Yllä Tapani Raittilan maalaus Kolme kylpijää. Rakastan näitä sävyjä ja teoksen ympärillä leijuvaa tunnelmaa. Harmi, että sitä ei oikein valokuvassa tavoita, teidän täytyy siis matkustaa Tornioon kokemaan se. Samalla näette taidemuseon superkauniit vihreät marmorilattiat ja -portaat, jotka oli pakko ikuistaa kuvaan. Pitäisiköhän sittenkin miettiä kotona odottava remontti vielä uusiksi ja asentaa keittiöön mikrosementin sijaan vihreä marmori… Hmm.

Liisa Rautiainen: Risti

Vaaleanpunaisella linjalla jatketaan vielä hetki. T-paita nimeltä Tasku on ollut jo tovin vaatekaappini luottovaatteita: napakan puuvillaiset t-paidat ovat nimittäin tuntuneet viimeisen vuoden aikana tosi freeseiltä monen pellavaisissa t-paidoissa huidellun vuoden jälkeen. Tykkään paidan rennosta mallista: suora leikkaus ja väljähköt hihat imartelevat ja näyttävät hyviltä kapeiden farkkujen tai väljien herrainhousujen kanssa. Taskun hinta-laatusuhde on muuten voittamaton: reilulla kolmellakympillä saa Suomessa suunnitellun laadukkaan paidan, joka kestää pesusta toiseen menemättä yhtään miksikään. Kuvissa on vaaleanpunainen Tasku, joka on juuri nyt verkkokaupasta loppu, mutta lisää on tulossa parin viikon päästä. Myymälöistä voi löytyä nytkin.

Väljistä herrainhousuista puheenollen: Juttu-housut ovat täydelliset lanteilla lököttävät suorat housut, jos valitsee hiukan reilun koon. Miesten puvuista lainattu maskuliinen särmä inspiroi vuodesta toiseen. Rakastan sitä lookia! Käärityt lahkeet ja tosi hyvät kengät! Korot nyt toimivat kaiken kanssa, mutta myös matalat nahkakengät rokkaisivat tässä kokonaisuudessa. Seuraksi väljä kauluspaita helma tungettuna housujen sisään, tai kuvien tapaan rento t-paita ja villatakki.

Viimeinenkin valintani osuu sarjaan “aina toimivat luottovaatteet” – tummanharmaa Villis-merinovillatakki sopii lämmittäväksi kerrokseksi minkä tahansa päälle. Itsehän hiihtelen villatakeissa läpi syksyn ja talven ja omistan siksi niitä useita, mutta pitkä, ohut ja tummanharmaa villatakki on osoittautunut kaikkein monikäyttöisimmäksi, sillä se sujahtaa mutkitta takin alle. Pidän myös tummanharmaan villan tietynlaisesta univormulookista: siinä on jotain pelkistettyä, puhdasta, minimalistista.

Lopuksi tuttuun tapaan arvonta: kerro mikä syysmalliston vaatteista on suosikkisi? Vastanneiden kesken arvotaan kolme lahjakorttia, joilla saa lunastaa itselleen vapaavalintaisen tuotteen Nanson myymälästä. Vastausaikaa on ensi viikon sunnuntaihin 30. syyskuuta saakka. Arvontailoa ja valoa viikonloppuun!

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Voitto osui seuraavien nimimerkkien kohdalle: Johna, Mindy ja Varpu Miller.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

488 thoughts on “9 x luottovaate syksyyn

 1. Villakangastakki ja villatakki olivat nyt todellisia yllätyksiä. Mennyt itseltäni aivan ohi vaikka asunkin kaupungissa, josta yritys lähtenyt alunperin liikkeelle ja Nansolla tulee poikettua usein ruokakauppareissuilla. :) Täytyykin heti lähteä liikkeeseen tekemään lähempää tuttavuutta.

  Kiitos arvonnasta!

 2. Koivu-paita, Juttu-housut ja villakangastakki molemmissa väreissä. Tämän tarkemmin ei pysty rajaamaan.

  Kiitos arvonnasta!

 3. Koivu-paitapusero olisi kiva ja vaaleanpunainen t-paita sopii hyvin yhteen mustien housujen kanssa.

 4. Kaikki mikä on viskoosia on rakkautta! <3 näistä siis luonnollisesti kiinnostaa eniten vaalea koivu-kauluspaita!

 5. Tosi vaikea valita yhtä, tykkään ainakin Tasku-paidasta, herrainhousuista, pitkästä Villiksestä tummanharmaana tai viininpunaisena… Mutta ehkä silti toi Ylle-takki tummanvihreänä vie voiton. Hienot kuvat upeassa miljöössä!

 6. Ihania syksyn ”avain piecejä”!Korostaisin omaa syysmoodia mieluiten näillä Villis, Ylle, Koivu.

 7. Kaikki kelpaisi, mutta tuo Kappas-paitapusero tulisi selkeimmin tarpeeseen. Nämä on kyllä kerta toisensa jälkeen hienosti toteutettuja yhteistyöpostauksia.

 8. Villis-merinovillatakki ainoa näistä mitä tulisi varmasti käytettyä (pillifarkkujen lisäksi toki).

 9. Kaunis kuvauspaikkamiljöö kerrassaan. Koivu-mekko olisi talvella kaunis villatakin kanssa ja tuo just sopivasti särmää pukeutumiseen.

 10. Ahhhhh tuo vaaleanpunainen villahuivi olisi täydellinen synttärilahja rakkaalleni, jolle se toisi vähän lämpöä ja iloa syksyn synkkyyteen :D

 11. Ihanaa taidetta! Koivu paita tai takki ovet suosikkeja, tosin takki vihreänä olisi ehkä enemmän oma juttu.

 12. Koivu-paitapusero, toivon että näyttäisi yhtä upealta mun päälläni kuin sinulla kuvissa. Muutenkin tosi onnistuneet kuvat ja mahtava kuvauspaikka!

 13. Koivu -mekkoa kävin jo hypistelemässä, mutta paita näytti myös hyvältä! Tarve voisi olla myös klassikkotakille

 14. Ensimmäisenä ollut kauluspaita, vaaleanpunainen tasku-paita, ihana villakangastakki ja viimeisenä ollut neuletakki houkuttavat kaikki. Nanso on kyllä ihan lempparimerkkejä nykyään!

 15. Tuo huivi olisi mahtava lisä mun kaappiim, joten ehdottomasti se! Ihanasti onnistunut tämä nanson uudelleen brändäys!!!❤️

 16. Vaikea valinta Koivu-mekon ja Ylle-takin välillä. Mutta kallistun takkiin, enkä vähiten siihen liittyvän kuvauksesi perusteella :)

 17. Villis neuletakki on monikäyttöinen ja lämmittäisi mukavasti pitkän villakangastakkini alla. Villis sarja on ehdoton suosikkini Nansolta :o)

 18. Mulla on krooninen pula hyvistä pitkistä villatakeista, mutta tuo näyttää kaikessa yksinkertaisuudessaan upealta! Myös takki on aivan ihana. Ja ihana seurata tuota teidän Lapin elämää! <3

 19. Ylle -takki on ihana! Vielä suuremmalla mielenkiinnolla seuraan teitä nyt kun liikutte täällä meillä Tornionjokilaaksossa Ja kiitti muistutuksesta oman kaupungin taidemuseosta, ja sen näyttelyistä….

 20. Hitsi. Tosi monta kivaa vaihtoehtoa, mutta ainakin villakangastakki ja koivu-mekko jäi mieleen.

 21. Ylle takki ollut minulla hakusessa jo tovin. Aineen taidemuseo on kauneimpia paikkoja Torniossa, tunnelmallinen Åströmin kartano ihan vieressä. Suosittelen ehdottomasti taidebasaarissa vierailua!

 22. Tämä juttu osui ja upposi minuun ❤️Olen nimittäin muuttamassa kymmenen toisaalla vietetyn vuoden jälkeen takaisin kotikaupunkiini Tornioon, joka on muutoin ihana paikka mutta lähin Nanson liike sijaitsee Kokkolassa asti! Ylle -takki olisi lämpimästi tervetullut lisä garderoobiini pohjoisen talvea ajatellen.

 23. Ylle-takki on aivan ihana! Vihreä versio kiehtoo vaikka vaatekaapista löytyy yleensä lähinnä mustaa.

 24. Koivu-mekko näyttää soveltuvan niin toimisto- kuin iltamenoihin, ja vaatteen pehmeys on aina plussaa!

 25. Pitkä merinoneuletakki, ehdottomasti! Näen jo itseni kääriytymässä siihen, noin joka päivä :D

 26. Farkut lähtisi kokeiluun. Vuosien etsintä ei vieläkään ole tuonut odotettua tulosta. Myös hyvä t-paita saisi paikan kaapistani.

 27. Ylle-takki on mun suosikki! Aivan ihana. Ja olipas kiva nähdä entisenä torniolaisena tuttu paikka. :)

 28. En osaa mitenkään päättää Koivu-mekon ja Ylle-takin välillä. Molemmat siis!

 29. Tummanharmaa Villi -neuletakki sekä Ylle -villakangastakki ovat minun suosikkeja!

 30. Miten ihanat asut jälleen Nansolta. Vaaeakaapistani puuttuu tällä hetkellä juuri tuollainen ihana harmaa Villis-neuletakki, mikä olisi just nappiin edustamassa Suomalaista vaate-tuotantoa myös tulevan syksyn ja talven luentovierailuillani tuolla Isossa-Britanniassa ja Irlannissa ja lämmittäisi niin somasti siikäläisissä melko viileissä majapaikoissa samoin kuin täällä Koti-Suomessakin syksyn koleudessa ja matkojeni aikana jo lennoilla ja kentillä. Joten tuo harmaa pitkä Villis-villatakki on minun ehdoton suosikkini tänä syksynä ja ensivuoden alkutalvesta ainakin helmikuun hiihtolomiin, kun olisi pukevasti käytännöllinen tulevalla hiihtolomallani :)

 31. Ihastuin Koivu-mekkoon, mutta olen tuskaillut kaapista puuttuvaa pitkää villatakkia, joten Villis harmaana!

 32. Villis-neuletakki ja juuri tuo tummanharmaa versio, vaikka ei punainenkaan näyttänyt hullummalta.

 33. Viistasku-farkut tai Ylle !!

  Ja kysymys, mistä olet nahkahoususi hankkinut? Aivan mielettömät! Mielessä on kummitellut jo tovin, että pitäisi omaankin vaatekaappiin hankkia.

 34. Juttu-housut ja/tai utuvaaleanpunainen Villa- huivi on niiin nam <3 sekä myös vihreä marmori (mm-m!) joka ei valitettavasti oo mukana arvonnassa mut kelpais kyl silti.

 35. Ylle-takkia olen jo valmiiksi kuolannut.. ja tasku-paita vaaleanpunaisena olisi aivan valloittava

 36. Herrainhousut! Tai mustat farkut, omistan jo yhdet, mutta ostan usein useat samanlaiset, jos hyvät onnistun löytämään. Ehdottomat kulmakivet vaatekaapissa.

 37. Koivu-mekko, villakangastakki tai villatakki! Syksystäni puuttuu juuri nämä ihanat vaatteet!

 38. Oi, tuo merinovillatakki huutaa pääsyä kaappiini! Tai ei kaappiin, vaan päälle, koska malttaisinko muka riisua sen joskus?!

 39. Ei oo totta, mun teinivuosien hengauspaikka myös. :) tosin pääasiassa lueskelin kirjoja kirjaston puolella ja kävin taidemuseon puolella haaveilemassa kuvataiteilijan urasta. Muotoilija musta tuli, ja mun työunivormuksi sopisi oikein hyvin tuo Villis-villatakki.

 40. Villis merinovillainen neule olisi kyllä paras syys-talvivaate. Pitäisi lämpimänä ja sopisi monien vaatteiden kanssa pidettäväksi.

 41. Voi video miten upeita kuvia! Ihanaa, että museo antoi teidän kuvata tiloissaan.

  Olen jotenkin hempeällä tuulella tänään, joten sanon vaaleanpunainen Kappas-paitapusero – jonka nimi on btw valloittava.

 42. Näin koleana syysaamuna suosikiksini valikoituu Villis neuletakki. Tuo harmaa väri on kaunis.

 43. Harmaa Villis-merinovillatakki olisi paras, kun olen normivillalle allerginen ja pystyn pitämään paljasta ihoa vasten vain merinovillaa tai kashmiria :)

 44. Villis ja Ylle takit suosikkini ja tarvetta olisi, mutta kaikki nuo voisin nähdä omanani.

 45. Ylle takki on ihanuuden huipentuma, oli pakko ajaa 200 km ostaakseen viim. S koko .

 46. Kiitos mahdollisuudesta voittaa! Pitkä neuletakki ja itse päällystakki olivat tällä kertaa kaikista kiinnostavimmat, tosin koivu kauluspaita kiinnostelee myös.

 47. Villis-villatakki! Yllättää Nanso täysin, todella hyvännäköisiä ja käyttökelpoisia kaikki!

 48. Villis villatakki grafiitin harmaana on pakko olla suosikkisi. Ja tulee pysymään suosikkinasi varmaan pitkään.

 49. Koivu-paitapusero tai Villis-neuletakki, oikeastaan myös noi herrainhousut ja ihan kaikki muutkin. Jos voitan, päätöksestä tulee kyllä vaikea.

  Aineen taidemuseo on myös yksi suosikeistani! Jos mitenkään mahdollista, kannattaa ehdottomasti piipahtaa marraskuun paikkeilla Aineella järjestettävässä Taidebasaarissa, se on todella kiva tapahtuma :)

 50. Just nyt voisin kääriytyä vihreään Ylle-villakangastakkiin ja Juttu-housuihin Voisiko tyylikkäämmin aloittaa tätä syksyä

 51. Ihana Aineen Taidemuseo & museon huippujohtaja Katriina!

  Ja Nansoon – Koivu -mekko on vaan niiiiin pidettävä ja sopivan siistin & rennon välimaastosta

  Ja vink: Museokortti – parasta, suosittelen

 52. Villis pitkä villatakki on juuri sitä, mitä olen etsinyt. Myös Koivu-mekko, Tasku-teeppari ja Villa-huivi vaikuttavat siltä, että kuuluvat kaappiini.

 53. Eihän noista malleista pysty suosikkia valitsemaan, joten sanon KAIKKI!
  No jos nyt ihan pakko on sanoa, niin villakangastakki sekä paitapusero lyhennettyine hihoineen.

 54. Supermukavan ja rennon, mutta riittävän asiallisen oloinen Koivu-mekko saattaisi tehdä minusta Nanoistin.

 55. Villis-villatakki ikuiselle vilukissalle! Elän kesät talvet villasukissa, talvella villatakit ovat aivan ehdottomia, sisäinen lämpöni tuntuu aina olevan hieman pakkasen puolella..

 56. Ei melkein pysty päättää Villiksen ja Yllen välillä, mutta Ylle mustana vie voiton koska takki on muutenkin tänä syksynä pakko hankkia. Niin monta ihanaa vaatetta näissä on että voisi useammankin ottaa! :)

 57. Tarvetta olisi sekä Yllelle, että Villikselle, vaikea valinta kummatkin niin ajattoman ja klassisen kauniit ♥️

 58. Tuo mekko! Olen yllättynyt miten freeseiltä ja nuorekkailta Nanson vaatteet tässä postauksessa näyttävät! Tuon mekon omistaisin mielelläni :).

 59. Villis ! Villatakit ovat luottovaatteitani – Milano-neuletakki lähti jo myymälästä mukaan :-)

 60. Koivu -paitapusero näytti tosi kivalta. Mustat Nanson farkut on jo luottovaate parin vuoden ajalta, ne istuu kuin hanska.
  Monet muutkin tässä näkyvät vaatteet näytti tosi kivoilta!

 61. Tasku-paita on ihana!

  Tuli kotoisa tunnelma, vanhan kotikaupungin museo näyttää upeilta näissä kuvissa – pitääkin vierailla ensi reissulla!

 62. Koivu-mekko ja Ylle villakangastakki, kyllä niillä astelisin mieluusti kohti syksyn tuiverrusta :)

 63. Vaikea valinta. Koivu-mekko olisi mainio työvaate, samoin Villis-neule. Vilkakangastakkikin oli eleettömän tyylikäs.

 64. Koivu-mekko villahuivin kanssa olisi valintani. Farkkuja haluaisin kokeilla, joten täytyypä suunnistaa Nanso-myymälään. Vaaleanpunaiset sävyt houkuttavat hirmuisesti myös. Ihanat kuvat ja kuvausympäristö tässä postauksessa.

 65. Aineen taidemuseo ja Tornion kaupunginkirjasto olivat minunkin vakiopaikkojani teininä. Saatoin pyöräillä kirjastoon suoraan koulusta ja lähteä kotiin sulkemisaikaan. Ja rakennuksen takana olevan kesäteatterin penkeillä oli hyvä pussailupaikka! :)

  Nanson suosikkejani ovat tällä hetkellä Villis, Tasku ja Ruutu-neulejakku.

 66. Rakastan mekkoja joten Koivu-mekko on suosikkini. Kiitos näistä Nanson vaate-esittelyistä. Näitä on todella kiva lukea. Taidemuseo oli oiva kuvauspaikka!

 67. Valitsen villiksen! Pitkä siluetti kiinnostaa tän talven pukeutumisessa, ja villatakit istuu sellaiseen hyvin.

  Ps. Hyvä idis kuvata taiteen keskellä, kun alkuperäinen suunnitelma ei onnistunut

 68. Pitkät villatakit ovat mun heikkous, joten näistä kiinnostavin olisi Villis merinovillaneuletakki.

 69. Elämä on liian lyhyt vietettäväksi epämukavissa vaatteissa. Koivu-mekko olisi pelastus kiireisinä työaamuina, kun haluaa näyttää skarpilta mutta ei kaipaa kiristävää vyötäröä.

 70. Jos yksi pitää valita, niin ehkä villakangastakki. Se on upean klassinen ja monikäyttöinen!

 71. Hyviä, mustia farkkuja ei voi koskaan olla liikaa. Toisaalta uusi, rento takkikin kiinnostaisi. Valinta olisi vaikea, jos voitto osuisi kohdalle. Toki mielelläni pähkäilisin asiaa.

  • Ylle meni väärä meiliosoite. Tässä on se oikea. Keksin lisäksi, että Nanson syksyn mekkovalikoimakin on kiinnostava. :-)

 72. Nanso on muuttunut todella hyvään suuntaan! Ostin mekkoja muutaman ja olen ollut todella tyytyväinen, helppoja muuteltavissa olevia käyttövaatteita niin kuin kirjoititkin.

  Harmi, että Koivu-paitapuserossa on lyhyet hihat. Ostaisin heti, kun saisi pitkillä hihoilla. Siinä voisi olla muuten Nansolle tuoteidea? Samalla tavalla kuin jo voi ostaa housuja pidemmillä ja lyhyemmillä lahkeilla, voisi myydä paitojakin.

  Ylle on hieno, samoin esittelemäsi housut.

  Yllättävää, että tekevät farkkujakin.

 73. Koivu- ja tasku-paidat houkuttelevat, täytyykin saman tien surffata Nansolle tsekkaamaan!

 74. No, itse asiassa kaikki noista kelpais mulle! Jotenkin tosi mun näköisiä vaatteita kaikki :) Koivu-mekko ois ihana, mut ehkä jos yks pitäis valita, niin tällaisena ikuisena vilukissana valitsisin Villis-neuletakin näin talvea vasten!

  Tykkään sun tavasta saada sulavasti nivottua yhteen eri asiat! Varmasti Torniossakin ollaan tyytyväisiä tällaiseen postaukseen, jossa vaatteiden lisäksi luotiin kaunis kuva taidemuseosta :)

  • Koko esittelyssä ollut valikoima miellytti minua kovasti. Selkeät, pelkistetyt linjat ovat turvallisia ja varmoja sekä ajattomia. Päällimmäiseksi nostan Villis merinovillatakin.

 75. Harmaa merinovillatakki ja Koivu-mekko olisi ihana luottouniformu toimistolle ja pelastus vaikeisiin maanantaiaamuihin. :)

  Ps. Hauskaa nähdä omia lapsuusajan maisemia täällä ja ig:n puolella. Aineen taidemuseolla tullut notkuttua kerran jos toisenkin. :)

 76. Lapsuusaikojeni Nanso on tehnyt kyllä mahtavan loikan naistenvaatteiden suunnittelussa! Ennen oli niitä isoja trikoovaatteita paljastamatta yhtään mitään, jättäen naisissa kaiken arvailujen varaan. Näistä voisin ottaa oikeastaan minkä vaan, mutta erityisesti tuo Villis-merinovillatakki viehättää silmää.

 77. Kyllä suosikkini ehdottomasti on Ylle-takki! <3 Seuraavaksi listalleni nousisi tuo ihanan pehmoisen näköinen neuletakki.

  P.S. Aineen taidemuseo! Apua mitä nostalgiaa! <3

  Nim. Opiskeluaikoina Torniossakin asunut ex-ylitorniolainen :)

 78. Kyllä suosikkini ehdottomasti on Ylle-takki! <3 Seuraavaksi listalleni nousisi tuo ihanan pehmoisen näköinen neuletakki.

  P.S. Aineen taidemuseo! Apua mitä nostalgiaa! <3

  Nim. Opiskeluaikoina Torniossakin asunut ex-ylitorniolainen :)

 79. Vaaleanpunainen todella pukee sinua, kyllä ne äidit vaan tietää
  Mahdoton keikka valita vain yhtä suosikkia näistä tuotteista. Juttu-housut on ihanat, mutta kai sen voiton vie silti Ylle. Hyvä Nanso! Paranee vain!

 80. Koivu-mekko on ehkä mun lemppari, mutta harmaa Villis-neuletakki on ehdottomasti loistava kakkonen.

 81. Tosi kivoja kaikki, täytyy seuraavalla suomen reissulla käydä myymälässä. Koivu-paitapusero on näistä suosikkini :)

 82. Olipas taas tosi paljon kivoja vaatteita. Tasku T-paita vaaleanpunaisena ja Villis villatakki menivät ostoslistalle!

 83. Nansolla on kyllä kiva lookki nykyään! Tuo Villis villatakki toimisi varmasti nyt syksyllä.

 84. Loistavan miljöön olette kuville valinneet. Valintani on VILLIS, valinta oli kyllä vaikea.

 85. Rakastan tuota koivumekkoa, mutta tarvitsen kipeästi uudet luottofarkut, joten viistaskuja täytyy lähteä sovittamaan.

 86. Koivu-mekko! Olen etsinyt tälle syksylle sopivasti rennon ja skarpin mekon yhdistelmää ja tässä se on.

 87. Hienoja valintoja, nyt etsin kiivaasti herrainhousuja, joten kiitos vinkista Juttu-housut ja Villis- takki ovat suosikkejani.

 88. Farkut! Kunnon farkuille olisi tarvetta, edelliset on jo kuluneet ja väriltään tumman harmaat mustan sijaan :/

 89. Villis – merinovillatakki tulis just nyt tarpeeseen! Kauniita vaatteita on kyllä kaikki, ja mahtava tuo kuvausmiljöö!

 90. Ylle-takki! Kiitos kiinnostavista ja tyylikkäistä kuvista, joista saa silti helposti hahmotettua vaatteen mittasuhteet.

 91. Kävin nettikaupassa kuolaamassa syysuutuuksia pari viikkoa sitten, ja Koivu erottui jo silloin kivalla kuosillaan (jopa tällaisen kuosia vierastavan ihmisen silmissä). Edelleen siis Koivu-mekko! Saman sarjan kauluspaita on myös ihana, omistan tasan yhden kauluspaidan ja se on juurikin Nanson. Mennee ostoslistalle tämä uutuus, kaveriksi kokomustalle :)

 92. Ylle-villakangastakki on superihana, mutta lemppari on ehkä kuitenkin vaaleanpunainen Tasku-paita :)

 93. Tuo Villis-villatakki <3 Pitkät villatakit ovat kyllä syksyn-talven-kevään pelastuksia ja tummanharmaa aukko löytyy kaapistani.

 94. Ai että mitä ihanuuksia on taas tullut Nansolta! Nuo farkut on hankintalistalla, mutta uutuuksista kolahti eniten tuo Koivu-mekko, se on niin kaunis.
  Ihanaa syksyä teille :)

 95. Ylle-villakangastakki näytti tosi hyvältä.
  Sen kun yhdistäisi Koivu-mekkoon ja pitkään villatakkiin, olisi moni pukeutumisongelma ratkaistu.
  Ylle-villakangastakki on valintani.

 96. Ylle-villakangastakki näytti tosi hyvältä.
  Sen kun yhdistäisi Koivu-mekkoon ja pitkään villatakkiin, olisi moni pukeutumisongelma ratkaistu.
  Ylle-villakangastakki on valintani.

 97. Koivu-mekko ja Ylle-takki olivat suosikkejani. Myös muut näyttivät tosi kivoilta, etenkin paitapuserot ja housut.

 98. No toi Ylle-villakangastakki on ihana!! Kelpaisi köpötellä tuolla tuulessa ja tuiskeessa.

 99. Apua, onko pakko valita vain yksi suosikki :)? Ylle-takki ja viistaskufarkut kiinnitti mun huomion…johtuen siitä, että etsinnässä on tällä hetkellä takki ja farkut. Voisin kyllä ottaa koko malliston…. <3

 100. Villis villatakki on juuri sellainen pitkä villatakki, jota olen etsinyt nahkatakin pariksi!

 101. Hei! Museon upeaan lattiaan kiinnitin heti huomion, upea! Javolen samaa mieltä äitisi kanssa, vaaleanpunainen saa sinut hehkumaan!
  Ylle-takki on lempparini näissä kuvissa.

 102. Tyylikkäitä ovat kaikki, mut erityisesti tykkäsin Kappas-paitiksesta. Mistä noi nilkkurit muuten ovat?

 103. Ylle -takki ja Villis -neuletakki ja mekko ja villahuivikin. Ihania. Ja niin kaunis kuvausympäristö :)

 104. Kyllä Villis- neuletakki ykkösenä tai Ylle- takki hyvänä kakkosena vievät ylivoimaisen voiton mielestäni- ihana olisi kietoutua jommankumman syleilyyn. Upea Aineen taidemuseo ja maailman vapain valtakunnan raja Tornio joessa. HeidiS

 105. Villakangastakki olis ihana, mut laadukkaat t-paidat houkuttelee aina kans! Nää Nansopostaukset on lemppareita ku näkee helposti ne omantyyliset vaatteet sun päällä ni on helppo lähtee itekin sovitteleen :)

 106. Mitä, VIHREÄ villakangastakki ehdottomasti! Sellaista olen etsinyt jo lähemmäs vuosikymmenen ajan, Lontoon metrosta aikoinani satunnaisen tyyliylitaiturin yllä bongaamastani täydellisestä yksilöstä inspiroituneena. Taidan varalta käydä maanantaina sovittelemassa Nansolla…

  Ps. Ihana lokaatio, Lappi <3

 107. Ylle-takki ihan ehdottomasti, mutta myös Koivu-pusero näyttää tosi kivalta. <3

 108. Oih, tuo villakangastakki olisi ihana! Mutta en osaa päättää, vihreä vai musta, molemmat ihania!

 109. Tuo Koivu – paita sopii sinulle ainakin niin ihanasti, mutta ehkä villakangastakki ois tällä hetkellä tärkeämpi hankinta ja toi malli näyttää myös erittäin hyvältä!!

 110. Villakangastakki on ehdottomasti lempparini! Täydellinen klassinen mutta rento ja kaunis malli

 111. Farkut olisivat hankintalistalla kärkisijalla, mutta kyllä suunnattomasti houkuttelisi myös koivu -mekko ja -paita. Myös takki aiheuttaa sydämentykytyksiä ❤️

 112. Ylle on niin hieno.. mutta ihana on ja monikäyttöinen on myös Villis! Tarpeellisia molemmat.. Syksy on saapunut.

 113. Olen metsästänyt valkoista Tasku-paitaa koko kesän oikean kokoisena. Sellaisen hankkisin lahjakortillani!

 114. Vaikea valinta villakangastakin ja pitkän villatakin välillä! Ja nuo housutkin on niin kivat! Mutta ehkä tuo takki menee kuitenkin ykköseksi!

 115. Koivu-mekko ehdottomasti. Tasku t-paitojen puolesta minäkin liputan, kaapista niitä löytyy jo kolmessa värissä, kiitos sinun edellisen Nanso-postauksen.

 116. Koivu mekko olisi kaunis ja tasku t-paidan olen jo päättänyt hankkia kunhan vastaan tulee

 117. Koivumekko ja pitkä villatakki. Nahkahousuja Nanso ei valmista mutta mistä löytyisi hyvät??

 118. Villakangastakki näyttää upealle, ja molemmat värit varmasti hienot! Itseasiassa koko mallisto alkoi kiinnostaa kovastikin.

 119. Villis-neuletakki sekä Tasku-t-paita vaikuttavat combolta, jolla selviäisi talven yli.

 120. Neuletakki-ihmisenä suosikiksi nousi välittömästi Villis ja nimenomaan tummanharmaana. Samoin tuo kaulaliina on ihana, mutta valitsisin sen sinapinkeltaisena. Muitakin kivoja oli kuten nuo mustat housut.

 121. Kaikki nuo ovat kyllä tyylikkäitä ja ihania mutta minun silmiin osui kaksi suosikkia ylitse muiden.
  Koivu-mekko; olisi ihana syksyyn ja paksujen sukkiksien kanssa myös talveen. Tähän päälle
  Ylle-villakangastakki; tyylikästä ja lämmintä

 122. Tuo pitkä neuletakki! Ehdottomasti. Samanlainen kesäversio massimo duttilta on ollut lähes jokapäiväisessä käytössä viime päiviin saakka. Ihanaa jos voisi jatkaa samalla linjalla syksylläkin!

 123. Villis-villatakki. Väri. Ja ennen kaikkea, mikä materiaalikoostumus! Kerrankin ilman tekokuituja.

 124. Taidemuseoon oli kiva tutustua kuviesi kautta. Kuva missä Koivu-mekko,Villa-huivi ja Ylle-takki on tyylikäs yhdistelmä.

 125. Tummanharmaa merinovillatakki o. Kertakaikkiaan aivan supertyylikäs ja monikäyttöinen .

 126. Herrainhousut näyttivät lupaavilta, mutra myös villatakille olisi tarvetta näin syksyn tullen

 127. Kaikki on taas kauniita mutta nyt tarttisin just tuollaiset Juttu-housut. Myös huivi kiinnostaa, ihana vaaleanpunainen!

 128. Valinnanvaikeus iski noista vaatteista, mutta suosikiksi nousi Kappas-paitapusero.

  Kiva tuo kuvauspaikka!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.