Toiveita uudelle vuodelle

Vuosi vaihtui tähtisädetikkujen valossa, ahtautuneena pienelle parvekkeelle kymmenen kaverin kanssa. Kahden korttelin päässä Kaivopuiston rannassa ammuttiin raketteja, suurimmat sinkosivat kattojen yläpuolelle ja valaisivat eteläisen taivaan. Olohuoneessa soi The Doorsin Break On Through, huvitti kun huomasin. Niin että silmät kiinni sillä nyt mennään, rytinällä kohti kimaltavaa uutta vuotta! Tinat unohdimme valaa, kuohuviinit kyllä muistettiin kumota.

2017-01-02-stellaharasek-newyear-1

Juno-koira ei piitannut raketeista pätkääkään. Tarkemmin sanottuna, Juno-koira ei kaikelta sipsien kerjäämiseltään ollut ehtinyt tulla tietoiseksi koko vuodenvaihteesta, vaan nukkui h-hetkellä nurinpäin käännettynä rinkelinä omalla lempituolissaan. Pakko rakastaa tätä rentoa asennetta, jota tuntuu olevan muutenkin liikkeellä. Juttelin tänään alapuolellamme asuvan vuokraemäntämme kanssa, pahoittelin että meiltä saattoi mahdollisesti kuulua musiikkia *KÖH* aamuviiteen asti. Ei kuulemma haitannut. Hyvä vaan että edes jotkut tuottavat täällä ääntä, rouva totesi, tämä helvetin rappu on nykyään aivan kuollut. Kyllä, meillä on aivan mahtava vuokraemäntä.

2017-01-02-stellaharasek-newyear-2

En ollut etukäteen miettinyt mitä toivon tältä vuodelta, mutta eilen siihen oli aikaa, kun vietimme koko päivän sängyssä toipuen juhlista. Asia, jonka vihdoin opin viime vuonna: älä koskaan sovi mitään pakollista juhlien jälkeisille päiville. Toivottavasti opin tänäkin vuonna jotain yhtä hyödyllistä, sen lisäksi on muutama muukin toive.

Ennen muuta toivon, että tästä vuodesta tulee edeltäjäänsä helpompi. Se ei ole paljoa pyydetty, viime vuosi oli yksi rankimmista ryteiköistä joista olen rämpinyt läpi – ja samalla yksi kasvattavimmista ja palkitsevimmista. Eivät ne meikää viisaammat ilmeisesti turhaan käytä ilmaisua vaikeuksien kautta voittoon. En ole vieläkään vahvimmillani, mutta sentään matkalla sitä kohti – ja rohkeampi, rämäpäisempi ja päättäväisempi kuin koskaan aiemmin.

2017-01-02-stellaharasek-newyear-3

Krooninen matkakuumeilija toivoo pääsevänsä tänäkin vuonna tien päälle. Kiinnostaa erityisesti: Kuuba, Meksiko, Marokko ja useampikin paikka Afrikassa. Siitä saamme pienen maistiaisen ensi viikolla kun matkustamme minikokoiseen Afrikan saarivaltioon nimeltä Kap Verde – en malta odottaa. Haaveilen myös Kalifornia-kierroksesta, joka päättyisi Havaijille. Olen käynyt Havaijilla kerran kun olin puolivuotias, harmi ettei siitä visiitistä ole hirveästi muistikuvia. Tarkoitus on tänä vuonna tehdä myös roadtrip pohjoiseen, Ylivieskan kautta Ylitorniolle ja siitä mahdollisesti suuntaamme jokivartta ylös kunnes löydämme itsemme vuonojen keskeltä.

Kaikkein eniten haluan silti tänä vuonna kirjoittaa, valokuvata ja maalata, en saavuttaakseni jotain, vaan siksi että nautin siitä. Mailaa puristamalla ei synny mitään hyvää, olen vähän väsynyt maailmaan jossa pitäisi koko ajan ajatella viisivuotissuunnitelmia ja tavoitteita. Jospa hetken tekisi asioita ihan niiden itsensä vuoksi, nyt kun vihdoin ennätän.

2017-01-02-stellaharasek-newyear-4

Kirjoituksen kuvat olivat kuvaajansa mielestä aivan epäonnistuneita. Olen täysin eri mieltä! Pehmeitä kipinöitä pimeässä, kauneinta mitä olen hetkeen nähnyt. Niitäkin toivon alkavaan vuoteen. Usko tai älä, tästä tulee meidän vuosi. Ja sinun, ja sinun, ja sinun.

Mitä te toivotte uudelta vuodelta?

PHOTOS BY JARNO JUSSILA

23 thoughts on “Toiveita uudelle vuodelle

 1. Tästä tulee ainutlaatuinen vuosi. Tytär pakkaa elokuussa matkalaukun ( joka vielä ostamatta ) ja lentää viettämään unelmaansa Meksikoon, vuosi vaihtarina kutsuu. Uutta, ihmeellistä ja äidin kurkussa varmasti pieni möykky kun aika koittaa. Kunnollinen kamera täytyy myös hommata matkaan jotta elämykset tallentuvat muutoinkin kuin vain ajatuksiin. Toiveita tulevaan…

 2. Meinasin hieraista silmiäni, kun kotiseutu Ylitornio mainittu, ja vieläpä taivutettu oikein! :)

  Aavasaksanvaaran maisemat ehdottomasti käymisen arvoiset!

  • Haha! Juu, tutut maisemat – äitinä on seudulta kotoisin ja olen itsekin asunut siellä muutaman vuoden.

 3. Havaji (Kaui ja Maui) ovat olleet elämäni hienompia reissuja. Saaret ovat maagisen kauniita ja sopivan kokosia,ehtii sekä hengata rannalla että kiertää nähtävyyksiä. Upein matkakohteeni on ollut Etelä-Afrikka ja erityisesti Kapkaupunki joten jos Afrikka kiinnostaa kannattaa sinne ehdottomasti suunnata. Unelmoin myös Namibiasta ja Mozambiquesta.

  • Oi, ihana kuulla että olet tykännyt Havaijista, en malta odottaa että pääsen sinne (uudestaan :D). Etelä-Afrikka on ehdottomasti listan kärkisijoilla, juuri tein internet-tutkimuksia ja paasasin Jarnolle aiheesta.

 4. Ihanaa tätä vuotta!

  Saanko tiedustella, miksi Ylivieskan kautta? Mitä täällä on :D

 5. Voi, toivon tälle vuodelle ahkeruuutta (yksi ikivanha opintoprojekti on saatava valmiiksi kevääseen mennessä), seikkailijan rohkeutta (muutan vähäksi aikaa pois Suomesta) ja rakkautta (tämä olisi pitänyt mainita ensin!).

  Viime kesänä kiertelin Kaliforniassa kuukauden päivät. Suosittelen lämmöllä, luonto yllättää!

  • Ooh, huippulista! Kiitos, Kalifornia kyllä kiinnostaa, katsotaan mahtuuko tämä alkaneen vuoden agendalle vai meneekö seuraavalle.

 6. Kliseisesti toivon rauhaa ja onnellisuutta, rakkautta ja viisautta, vielä vähän enemmän kun viime vuona. Niistä on sitten hyvä ponnistaa :).

  Oltiin syksyllä Kap Verdellä – kaikki Afrikka on ihmiselle hyväksi. Nauttikaa tekin <3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.