Kesä kulman takana

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia ja Freixenet

Huhtikuu on siitä käänteentekevä kuukausi, että silloin ei edes räntämyrsky tai loska voi himmentää iloa saati viedä pois tosiasiaa, että kevät on täällä – ja ihan kohta kesä! Parasta keväässä onkin juuri kesänodotus, kun ihan kaikki on vasta edessä. Vapusta alkava loppukevään juhlakausi, kukkien puhkeaminen alkukesän loistoonsa, juhannus, piknikit, rantapäivät ja retket lähisaarille, kuuma asfaltti, mökkiviikonloput ja puusaunat, yöuinnit, tuoreista kirsikoista tahmeat sormet ja vähintään yksi veneretki per kesä. Pyörän voi kantaa takaisin pihalle, kaapista kaivetaan kevyemmät kengät, sukat voi unohtaa odottamaan syksyä. Olen kirjoittanut näistä lempiasioistani varmasti sata kertaa, koska ne vaan tekevät minut onnelliseksi vuosi toisensa jälkeen.

Vietimme viime perjantaina iltaa ystävien kesken, sillä saimme kylään Idan ja Marin. Olette hyvin mahdollisesti vierailleet joskus näiden upeiden naisten blogeissa, mutta tiesittekö, että Mari on Jarnon lapsuudenystävä Pohjanmaalta? On tullut siis aiemminkin istuttua tällä kokoonpanolla meidän keittiössä (ja vähän muuallakin). Arttu oli mukana myös, myöhemmin seuraan liittyi muitakin. Tarkoitus oli vaihtaa pitkästä aikaa kuulumisia, juhlistaa kevättä ja kippistää sille, että alkukesän juhlakausi on ihan nurkan takana – vaikea uskoa, mutta kalenteri vahvistaa, että vappuun on enää kolme viikkoa.

Kevään ensimmäiset kirsikankukat!

Saimme illanistujaisiin maistiaisia Freixenet Proseccolta – Suomen suosituin skumppamerkki on nimittäin tuonut markkinoille superkuivan, pirskahtelevan Proseccon. Proseccon hinta on maltillinen, vähän vajaa viisitoista euroa, mutta pullo on niin näyttävä, että sillä voisi helposti varustautua vähän juhlavampaankin menoon kuin meidän kevätkippistelyyn.

Illanvietto levittäytyi vähän vierashuoneenkin puolelle. Sen siitä saa, kun sijoittaa joka huoneeseen sohvan tai sängyn.

Juno-koira viihtyy keittiön penkillä – se on aitiopaikka pöydälle ja juustolautasen hupenemista on tarkkailtava herkeämättä.

Kun paikalla on lauma esteetikkoja, on mahdotonta maistella tälläiseen pulloon pakattua viiniä ottamatta pakkausta vähä väliä puheeksi. Kristallimaisen kaunis pullo on aivan omaa luokkaansa, kimaltelee pöydässä kuin jalokivi – ei olisi oikeastaan edes tarvinnut noita kirsikankukkia koristamaan kattausta.

Itsehän olen aina rakastanut proseccoa eli italialaista kuohuvaa, koska se on vaivaton valinta melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen – prosecco käy juhlajuomaksi kemuihin tai arki-illan nostatukseen, ja toimii sekä sellaisenaan seurustelujuomana että safkan seurana ruokapöydässä. Olisi sopinut hyvin esimerkiksi kala- tai äyriäisruokien kaveriksi, mutta emme jaksaneet pitkän viikon päätteeksi kokkailla mitään sen kummempaa, vaan pistimme pöydän koreaksi viinin seuraksi sopivalla naposteltavalla – juustoilla ja oliiveilla, tuoreella leivällä ja valtavalla herkkuvadilla, jonka hedelmätaiteilija-Arttu kokosi. Enpä tiennyt, että herra osaa veistellä kiiveistä noin lyyrisiä! Olin sanomassa, että minäkin haluan oppia, mutta en oikeastaan halua, tilaan mieluummin Artun kylään kun hedelmistä pitää seuraavan kerran saada veistoksellisia.

Nainen tyytyväisimmillään, perjantaina töiden jälkeen.

Juno kuvittelee, että Jarno muutti meille hänen takiaan. Minä olen arvatenkin Junon mielestä heidän palvelijansa, muuten melko pätevä mutta ruokatarjoilussa parantamisen varaa.

Viinistä vielä sananen: maistoin sitä perjantaina ensimmäistä kertaa ja tykkäsin, taisivat tykätä muutkin. On kevyt, raikas ja hedelmäisellä tavalla hapokas, melkein omenainen. Joku kuvaili kuplia pehmeiksi, sekin totta. Ei olekaan pitkään aikaan ollut proseccohyllyssä omaa suosikkia – tulisikohan tästä tämän kesän lemppari? Kiinnostuneille vinkiksi, että tuo Italian Venetossa valmistuva Prosecco DOC Extra Dry on Alkon tilausvalikoimissa: ei siis löydy (ainakaan vielä) hyllystä vaan on tilattavissa Alkon sivuilta. Ehtii hyvin jäähtymään jääkaappiin vaikka vapuksi tai muihin kevään juhlahetkiin. Hinta on himpun alle viisitoista euroa, tälläisestä pullosta sen maksaa mielellään.

Meillä on vanha kirpparilta hankittu Polaroid-kamera, jolla nappaamme tilannekuvia muistoksi aina kun muistamme. Vanhaksi menneeseen filmiin on tullut valovuotoja, ei haittaa. Talvella tuli nappailtua kuvia aika laiskanlaisesti – en tiedä johtuiko siitä, että valoa ei ollut tai ihmiset eivät olleet pitkinä pimeinä iltoina kovin kuplivalla tuulella, mutta keväällä on tapana korjata molemmat ongelmat. Ystäväpiirissä kerätään muuten muunkinlaisia muistoja: eräs säilyttää suuressa lasipullossa kaikki korkit viinipulloista, jotka kodissa on vuosien varrella avattu. Pitäisiköhän meidän omistaa joku lasipurkki proseccopullojen korkeille?

Tällä tontilla ei videoita usein näe, mutta tällä kertaa sitä on tarjolla – pätkästä tuosta alta löytyy vielä vähän lisää tunnelmaa liikkuvan kuvan muodossa. Kiitos videosta Artulle!

Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholia ei saa kommentoida, mutta kaikki muut kommentit otetaan ilolla vastaan.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

34 thoughts on “Kesä kulman takana

 1. 11. Kuva on todella kaunis sinusta, silmistä säteilee onnellisuus! Kevät on jo kulman takana. Meillä puutarhassa maasta nousee jo kaikenlaiset kukat ja kasvit- sydämeni pakahtuu… Ihanaa Pääsiäisen aikaa koko teidän poppoolle!

  • Voi kiitos Eetu! Oi, ensimmäiset versot ovat taianomainen näky. Ihanaa pääsiäistä xxx

 2. *** Kommentin alkua moderoitu *** Kaunis pullo on plussaa, raaskiiko sitä edes viedä keräykseen vai pitäisikö se laittaa olohuoneen vitriiniin ruusumaljakoksi? *** Kommentin loppua moderoitu ***

 3. Hei, pisti silmään, että sanoit ettei tuotetta löydy Alkon hyllyistä. Sitä kuitenkin löytyy useasta myymälästä, jotka ovat sen erikseen valinneet valikoimaansa. Se että tuote on tilausvalikoimassa, ei suinkaan tarkoita sitä etteikö tuotetta voisi olla hyllytavarana. Se tarkoittaa ennemmin sitä, ettei se automaattisesti kuulu minkään myymälän valikoimaan. Alko.fi:n myymämäsaatavuksista kuitenkin näkyy että moni myymälä on tämän laadukkaan tuotteen valinnut hyllyynsä :)

  • Hei kiitos korjauksesta! Olen siis saanut virheellistä tietoa, mutta sehän on pelkästään hyvä uutinen, että tuotetta löytyy hyllyltäkin.

 4. Aah, miten ihana pullo! Ostaisin ihan vain sen takia; kukkamaljakoksi sille kimpun viimeiselle tulppaanille, joka jaksaa viikon kimppukollegoitaan pidempään.

  Mä jäin miettimään.. Yritän olla kommentiomatta alkoholia, vaan keskityn brändeihin.

  Freixenet on espanjalainen viininvalmistaja (tai no, katalonialainen), onko heillä siis tuotantoa myös Italiassa? Mä en tiennytkään – mut siis todella jees! Koska musta on ihan mahtavaa että kuohuvissa on vihdoin päästy sen samppanjakompleksin yli. Todella hyvä cava (Freixnetin luomucava on aivan järjettömän hyvä) tai prosecco hakkaa maussa ja kuplissa sen samppanjaryhmän heikoimman mennen tullen.

  Ihanaa pääsiäistä!

  • Ilmeisesti on! En tiedä tarkemmin mistä rypäleet ovat peräisin, pitääpä udella maahantuojalta. Oi, pitääkin testata tuota luomucavaa, se ei ole tuttu.

   Ja niin, tämä pullohan on ihan järisyttävän nätti! Ehkä minäkin säästän yhden maljakoksi tai kynttilänjalaksi.

   Ihanaa pääsiäistä sinne myös xx

 5. Miten olisi kaasuhellasta ihan oma postaus , kaunottarelta näyttää. Onko uunikin kaasulla? Onko se sellaista leveämpää mallia, siis liesi viisi tai kuusitulinen ? Mikä merkki? Hieno tuo “kaakelimatto” ( vai maalaus?) hellan ympärillä! (By the way, nyt on kakista kuvin matoista joku kommentoinut…)

  • Haha, en tiedä riittääkö kaasuhellasta asiaa ihan kokonaisen postauksen verran, mutta eiköhän se tulevissa keittiöjutuissa pääse paremmin esiin! Se on merkiltään Lofra (muistaakseni italialainen) ja tavallista leveämpää mallia, jossa on viisi kaasupaikkaa. Sähköuuni, onneksi. Edellisessä himassa oli kaasulieden lisäksi kaasu-uuni ja sen kanssa säätäessä oli mennä hermo.

   Lieden ympärillä olevat kaakelit ovat marokkolaisia käsintehtyjä sementtilaattoja, hankittu Madesignilta! http://www.madesign.fi

   • Kiitos vastauksesta, mulla on kaasu-uunikin, toimii mainiosti, mutta en koskaan leivo mitään. Lohkoperunoista tulee maailman parhaimpia kaasu-uunissa, vaan eiköhän ne sähkölläkin onnistu…

    • Ooh! En muista teinkö koskaan kaasu-uunilla lohkoperunoita, voi olla etten edes yrittänyt kun se uuni oli niin oikukas. Mutta ainakin sähköuunissa niistä tulee kyllä ihan helvolliset.

 6. Liityn uteliaiden joukkoon: mistä on kaunis punertavanpinkki keittiön mattonne? Samanlaista olen vähän laiskasti etsinyt. Se on kaunis, toivottavasti ei täysin uniikki.

  Upeat kuvat, jälleen kerran :)

  • Moikka Marjo, matto on valitettavasti käsinvärjätty vintagelöytö, toisinsanoen juuri sellainen, josta ei löydy toista samanlaista! Kiitos, ihana kuulla että tykkäsit xx

 7. Mä tulen aina niin hyvälle tuulelle, kun näen Junon nappisilmät! Instagramissakin lempifeedi on Harlow, Sage, Indiana & Reese, eli yksi tanskandoggi ja mäykyt.

 8. Mikä tuo kaunis mustavalkoinen(?) asia vierashuoneen lattialla on? Matto ehkä. Tajusin juuri tarvitsevani sellaisen.

  • Se on Afrikasta tuotu kangas, joka on tarpeeksi tukeva ohueksi matoksi! Ihana, tykkään.

 9. Oi kuinka ihana juttu juurikin tähän päivään!
  Istun kahvikuppi kädessä oman terassin ovensuussa auringonpaisteessa tuulelta suojassa ja heti alkoi tuntua siltä että toivoa on, kesäkin tulossa. Ja kuten kirjoitit, juhlakausi ja kaikki ihanat asiat alkaa vapusta!

  • Ooh, ihana kahvinjuontipaikka sulla! Kateus. Ja niinpä, ihanat kuukaudet edessä! xx

 10. Tunnelmallisia kuvia! Alkoi kiinnostaa sisustuspainotteiset kuvat teidän keittiöstä. Niin kivalle näyttävät penkki, tuolit, takana vanha sohva, tuo kerrassaan upea matto… Monestihan täällä onkin yksityiskohtaisempia kuvia keittiömeiningeistä, mutta laajempikin kuvakulma ja turinoinnit kalusteista otetaan ilolla vastaan. :)

  • Hei kannattaa pysyä langoilla nyt huhti- ja toukokuussa, sillä luvassa on paljon sisustusasiaa, myös keittiöstä! Tähän asti kaikki on ollut sen verran kesken, ettei ole huvittanut hirveästi esitellä, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa olla nättiä ja semivalmista.

 11. Ai että, olispa jo ihan kunnolla kesä ja ulkona vihreää… Yritin aamulla kurkkia parvekkellee josko olisin jo tarjennut juoda aamukahvit siellä – nope. Pakitin hyvin äkkiä sisätiloihin! :-D

 12. Hei, mistä ostat polaroid-filmiä? Mulla on tallessa perheemme kamera jostain 90-luvun alusta mutta filmiä ei ole tullut vastaan.

  • Moro Paula, toistaiseksi ei olla sitä ostettu vielä mistään, sillä saimme ystävältä vanhaa filmiä. Netistä saa kuitenkin sitten kun se varasto hupenee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.