Elämämme sohva saapuu

Kaupallinen yhteistyö BoConceptin kanssa

Kirjoitin tovi sitten kuinka aloimme viime syksynä metsästää elämämme sohvaa. Kiitos kaikille kommentoineille! Sohvat ovat selvästi itse kullekin sydäntä lähellä, eikä ihme. Sohva on sentään kaluste, jolla monet meistä (lue: ainakin minä ja kaikki ystäväni) vietämme eniten aikaa heti sängyn jälkeen. Toisin kuin sänky, sohvaa ei pedata käytön jälkeen piiloon. Se saisi toisinsanoen mielellään kestää käytön lisäksi katsetta.

Haussa oli elämäni ensimmäinen sohva, joka ei olisi enää väliaikaisratkaisu tai parempaa odotellessa -kompromissi – ja se löytyi. Tilasimme tanskalaiselta BoConceptilta kaikkien toiveidemme täyttymyksen: kauniin, käytännöllisen ja ihan takuulla kestävän Istra-sohvan konjakinruskealla nahalla. Tilaus toimitettiin tehtaalle Liettuaan, josta kuusi viikkoa myöhemmin kotiimme saapui suurin paketti, jonka olemme koskaan vastaanottaneet. Sen sisältä kuoriutui jotain vielä ihanampaa kuin olimme uskaltaneet odottaa. Kas tälläinen!

Loikkelehtivat sohvanvaltaajat eivät tulleet sohvan mukana.

Sohva on siro ja selkeälinjainen retromausteilla, jotka uppoavat meidän makuun kuin kuuma veitsi voihin. Metallijalat tekevät kokonaisuudesta kuitenkin modernin ja hyvä niin: kontrastia kaivattiin, sillä lähes kaikki muut kalusteet kotonamme ovat vuosikymmeniä vanhoja kirppis-, romukauppa- ja antiikkilöytöjä. Tykkään myös tyynyistä, jotka asettuvat väljästi sohvan selkämystä vasten, ne tuovat isokokoiseen sohvaan ilmavuutta ja rennon fiiliksen. Taaemmat tyynyt on kiinnitetty paikoilleen (ovat toki liikuteltavissa, jos siltä tuntuu) ja edessä olevat pienemmät tyynyt nojailevat vapaasti milloin nyt mihinkin sattuvat unohtumaan. Useimmiten niitä pinotaan pään alle tai selän taakse sohvan päihin.

Minä en valitettavasti ollut paketin hartaasti odotetulla saapumishetkellä kotona, vaan Balilla. Jarno sai siis koeajaa sohvaa arvovaltaisen mäykkyraadin kanssa kaksi viikkoa ennen paluutani. Sanotaanko, että koeajo suoritettiin perusteellisesti, sillä hän nukkui uudella sohvalla koira kainalossa melkein jokaisen yön kunnes tulin takaisin. Suuressa sängyssä oli kuulemma liian yksinäistä eikä koirilla ole sinne lisenssiä, joten sohva ja kainaloon sopiva karvapatteri veivät voiton. Ymmärrän, olisin tehnyt täysin samoin itse. Mies ja koira olivat siis palatessani jo solahtaneet vaivattomaan symbioosiin uuden sohvan kanssa.

Kirjoitin viimeksi siitä kuinka olimme päättäneet, että tulevan sohvan materiaali on nahka, mutta värivalinta tuotti päänvaivaa. Musta nahka olisi ollut klassinen valinta, mutta meillä alkoi olla melko monta mustaa kalustetta. Melkein kaikki kodin pinnat ovat valkoiset emmekä halunneet, että koko asunnosta tulee mustavalkoinen, vaan toivoimme sohvan tuovan olohuoneeseen väriä ja elämää. Siksi päädyimme konjakinruskeaan, joka toimii nahassa vielä paremmin kuin musta, jos sattuu meidän laillamme tykkäämään siitä kuinka ruskea nahka kuluu ja patinoituu kauniisti ajan myötä. Nahkahan muutenkin vain paranee ajan mittaan, joten voin vaan kuvitella miten ihanalta tuo sohva näyttää viiden tai kymmenen tai viidentoista vuoden jälkeen.

Mutta ei se valinnanvaikeus siihen vielä loppunut! BoConceptin valikoimista nimittäin löytyy laskutavasta riippuen kolme tai neljä erilaista konjakinruskeaa tai siihen vivahtavaa vaihtoehtoa. Valitsimme lopulta Cognac-sävyisen Chester-aniliininahan eli mahdollisimman käsittelemättömän nahan, jossa näkyy nahkaan luonnostaan tulleet arvet ja elämän jäljet. Olisi löytynyt myös semianiliininahkaa, josta niinsanotut virheet on hiottu, mutta meistä nahka on kauneimmillaan kun sen pinta on aito ja elävä eikä siitä ole tehty liian täydellistä. Nämä ovat niitä kuuluisia makuasioita, kerrankin vaihtoehtoja löytyi yllin kyllin.

Sohva näyttää joka kuvassa vähän erisävyiseltä. Väri elää livenäkin valon ja sen määrän ja suunnan mukaan, joskus se näyttää tummemmalta, välillä kirkkaammalta. Nyt kun maalasimme olohuoneesta yhden seinän vaaleanpunaiseksi sohvakin näyttää asteen lämpimämmältä. Olen näin jälkikäteen onnellinen siitä, ettemme päätyneet mustaan sohvaan, sillä se ei olisi heijastellut yhtään mitään vaan päinvastoin imenyt kaiken valon ympäriltään.

Taisitte jo bongata kuvista rahin! Sohva ei tosiaan saapunut yksin, vaan tilasimme sen seuraksi samasta nahasta tehdyn suuren rahin. Se on loistava jatke sohvalle niinä iltoina kun olohuone täyttyy ystävistä (ja koirista, jotka luonnollisesti viihtyvät sohvalla ihan yhtä hyvin kuin ihmisetkin). Muulloin se toimii jalkojen lepuuttelupaikan lisäksi laskutilana vähän sohvapöydän tapaan, on nimittäin sen verran napakka että kahvikupit ja viinilasit pysyvät tuolla suurella tarjottimella ongelmitta pystyssä. Kyllä ne pysyvät nahankin päällä, mutta en halua päästä testaamaan kuinka helposti punaviinin saa hangattua irti nahasta, vaikka BoConceptilla mainostivatkin, että onnistuu. Toivotaan, ettei tarvitse koskaan kokeilla, mutta elämällä on taipumus tapahtua, joten palataanpa asiaan, jos ja kun se on ajankohtainen.

Sohvan koosta sananen: olohuoneemme on tilava ja sohva on käytännössä sen ainoa kaluste, joten halusimme siitä suuren. Sellainen siitä tuli yhdistämällä kaksi kahden hengen moduulia. Nyt sillä istuu virallisesti neljä, mutta sopu antaa sijaa – muistelen, että siihen on mahtunut enimmillään jopa seitsemän kaveria ja kasa koiria. Niistä puheenollen: Juno ja Luna ovat mielissään siitä, että suurelle sohvalle mahtuu kaikki tärkeät ihmiset yhtäaikaa. He etsivät ihmisten seasta sopivan kolon polvitaipeesta tai kainalosta, joskus villapaidan sisältä. Kaikki hyvin valtakunnassa, kunhan on peitto. Tätä elämänfilosofiaa ei voi olla ihailematta.

Ihan mahtavaa kuinka yksi ainoa (olkoonkin valtava) kaluste voi tehdä asunnosta kodin. Olohuoneesta, joka oli ennen kaikessa valkoisuudessaan hiukan kaikuva ja kolkko, on tullut rento ja viihtyisä. Ylläolevassa kuvassa vilaus lopputuloksesta, pian luvassa lisää kuvia kokonaisuudesta!

Sisustushankintoja suunnitteleville vielä muistutukseksi, että BoConceptilla, Vepsäläisellä, Hästens Storessa ja Republic of Fritz Hansen -myymälöissä saa tällä hetkellä Nousukausi-kampanjan kunniaksi 100 euron alennuksen yli 500 euron ostoksesta!

Myymälässä saat alennuksen, kun näytät Nousukausiseteliä ostosta tehdessäsi. Etu koskee normaalihintaisia tuotteita, eikä sitä voi yhdistää muihin etuihin tai aiemmin tehtyihin kauppoihin. 1 seteli/ostokerta. Seteli on voimassa 28. toukokuuta saakka.

Verkkokaupassa lisää koodi NOUSUKAUSI ostoskorin alennuskoodikenttään ja kun ostoskorin normaalihintaisten tuotteiden summa ylittää 500 euroa, loppusummasta vähennetään 100 euroa. Koodi on voimassa 28. toukokuuta saakka.

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

42 thoughts on “Elämämme sohva saapuu

 1. Moikka, tämä sun pari vuotta vanha postaus tuli vastaan kun etsin kokemuksia aniliininahkasta. Olemme mieheni kanssa ostamassa kahta nojatuolia ja haluaisimme ne juuri tuollaisena konjakinvärisenä aniliininahkana, mutta jännittää toi materiaali. Oletteko edelleen olleet tyytyväisiä matskuvalintaan? Onko sohvaan tullut tahroja tai onko muuten saanut pahasti damagea vai onko ikä tehnyt vain hyvää? Olisin tosi iloinen jos vastaisit, niin saatais vähän helpotusta päätöksentekoon :)

  • Moikka, olemme edelleen tosi tyytyväisiä! Materiaali on parantunut vaan vuosien varrella, isompia tahroja ei ole tullut. Jotain käytönjälkiä näkyy, pieniä naarmuja lähinnä, jotka saisi häivytettyä nahanhoitoaineella, jos haluaisi, mutta eivät ole meitä haitanneet vaan antaneet sohvalle meidän mielestämme lähinnä karismaa.

 2. Hassua, koko juttu sohvan ulkonäöstä – kaunis minustakin – mutta miltä siinä tuntuu löhötä, olla? Onko pehmeä, voiko siihen vajota? Minulla sohvan oston tärkein kriteeri on sen käyttötarkoitus eli miten mukava istua, löhötä, maata.

  • Moro Tiina, se on todellakin tärkeää! Aiheesta tulee vielä kolmas postaus, jossa kirjoittelen mm. juuri tästä. En viitsinyt kaikkea tunkea samaan kirjoitukseen, kukaan ei olisi jaksanut lukea sitä :D

 3. Hei hinnasta kysyneille yhteinen vastaus: Istra-sohvan hinta alkaa muistaakseni reilusta tonnista, pienin on se kahden istuttava versio. Materiaalivaihtoehtoja on monia ja niissä hinnat tietysti vaihtelevat. Lopullinen hinta muodostuu siis sohvan koon ja siihen valitun pintamateriaalin mukaan. Tämän sohvan hinta oli muistaakseni vähän reilu neljä tonnia, rahi siihen päälle vielä muutamia satasia. Pienempi nahkasohva ilman rahia irtoaisi kahdella-kolmella tonnilla riippuen siitä millaisen nahan siihen haluaa.

 4. Mäkin kaipaisin näihin yhteistyöpostauksiin hintalappua tuotteille, joita mainostetaan. Sohva on upea, siksi sen hinta kiinnostaakin. Eli mitä tuollainen kustantaisi ilman bloginäkyvyyttä?

 5. Oho, erilainen sohva! Sopii hyvin sisustukseen.
  Kun tämä on mainittu yhteistyönä, niin onko sohva siis ilmainen blogin kirjoittajalle? Olisiko hintaluokka ok jos sohvan joutuisi ostamaan itse?

  • Tämä on BoConceptin kanssa toteutettu kaupallinen kampanja. Ilmainen se ei toki ole, ei mikään koskaan ole ;)

   Istra-sohvan hinnat alkavat reilusta tonnista riippuen pintamateriaalista. Tämän (jätti)sohvan hinta nahkaisen verhoilun kanssa on muistaakseni reilu neljä tonnia. Minusta BoConceptin hinnat ovat varsin kilpailukykyiset ottaen huomioon, että laatu on näissä kohdallaan ja tälläisen sohvan voi odottaa kestävän vuosikausia.

 6. Stella! Ihana sohva ja ihanat koirat! Koirista tuli mieleen, että haluaisitko suositella Helsinkireissulla olevalle mäyrikselle ja omistajalleen jotakin kivaa kahvilaa, johon koirat olisivat siis tervetulleita myös?

  • Mäykkyläisen omistajana voin vastata iloisena, että suuri osa independent kahviloista sallii karvakamun tulla kahveelle. Kivoja mm. Kuuma, Andante, IPI, Cafe Birgitta.

  • Hei tuossa tulikin jo alla monta hyvää vaihtoehtoa! Lisäisin listaan Lungin, Sis.delin ja Viiskulman Skifferin.

 7. Hieno on! Haaveilen itsekin nahkasohvasta, juuri tuollaisesta linjakkaasta ja sirosta, ja tuo teidän on kyllä huippu. Ihana muuten tuo mattokin!

 8. Uneksin tuollaisesta, ehkä tulevaisuudessa kun olen valmistunut ammattiin..(siis ikuisuuden päästä, kääk..)

 9. instastoryille täältä kanssa monta positiivista peukkua!!

  onko muuten sohva jaettavissa kahteen, vaiko onko yhtä suurta pötkylää? :D

  • Hei jee, ihanaa kun tykkäätte! Sohva on koottu kahdesta osasta, eli kyllä sen saa irroitettuakin, jos joskus haluaa.

 10. Vannoutuneena mustan ystävänä; ehdottomasti hyvä valinta tuo konjakinruskea. Meillä on ihan sama tilanne asunnon/huonekalujen suhteen; lähes kaikki kalusteet mustia ja seinät valkoiset. Pidän simppelistä b/w tyylistä, mutta rajansa kaikella. Siksi valitsinkin viimeksi hankkiessani suuren lehmäntaljan väriksi tummanruskean mustan sijaan (nyt kun asiaa mietin, se konjakinruskea olisi saattanut olla vieläkin parempi). Samoin olen tykästynyt puunvärisiin (vaalean ja hiukan tummemman) elementteihin kuten puisiin tarjottimiin ja jakkaroihin; pehmentävät mielestäni juuri sopivasti mustavalkoista sisustusta hyppimättä kuitenkaan liikaa silmille.

  Tuo torkkupeittokin on muuten kaunis, sopii sohvalle kuin mäyräkoira villapaidan hihaan. :•) ♡♡♡

  • Oi, teidän sisustus kuulostaa ihanalta! Joo, oon ihan samaa mieltä että B&W on kaunista, mutta ei liiallisuuksiin vietynä minimalismina – tykkään, että sisustuksessa saa olla lämpöä ja rentoutta.

   Hei torkkupeittokin on muuten BoConceptin, ostin sen silloin kun kävin ensimmäistä kertaa myymälässä. Pehmeä ja superkaunis, eikä tainnut maksaa kuin viitisenkymppiä.

   • Oho, no ei paha! Saatanpa kotiuttaa peiton meillekin jossain vaiheessa.

    Joo tykkään kyllä että rentous ja lämpö yhdistettynä mahdollisimman vähäromuiseen b/w sisustukseen = erittäin toimiva kokonaisuus. :•)

    • Kantsii käydä hypistelemässä! Josko olisi jotain uusiakin tullut valikoimiin. Ja kyllä, allekirjoitan!

 11. Onpa todella kaunis sohva, napakymppi! Nahkasohva on kyllä siitä hyvä että vaan paranee ajan myötä – ja on vielä niin pehmeäkin. Asiasta kukkaruukkuun, mutta on pitänyt jo pitkään kommentoida miten kiva on nähdä elävää kuvaa sun instastoorin kautta! Blogia ihan alkuajoista asti seuranneena on kiva saada ääni tutuille kasvoille.

  • Juuri näin! Hei kiitos kaunis, onpa kiva kuulla että tykkäät. Se on mulle aika uusi juttu, mutta on tullut kyllä paljon hyvää palautetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.