Löysimme kesän Kreetalta

✖ CHANIA, CRETE

Pari pikaista postikorttia ensimmäiseltä päivältä! Viivymme viikon Domes Noruzissa, saaren pohjoispuolella Haniassa sijaitsevassa hotellissa, joka kutsui meidät tovi sitten pressivisiitille. Se sattui sopivasti, sillä etsiskelimme juuri muutamalle projektille kuvauspaikkaa, jossa olisi jo kesä. Täällä totisesti on! Asteita on melkein kolmekymmentä ja lämpö tuntuu yhtä huumaavalta kuin aina. Varsinaisella lomalla emme ole, vaan teemme täällä töitä. Tästä näyttää muodostuvan pikkuhiljaa elämäntapa: matkustamisen mahdollistaa se, että töitä voi tehdä ihan missä päin maailmaa vaan. Sitäpaitsi ehdimme varmasti viikon aikana lomaillakin.

Hotellin tervehdys odotti meitä huoneessa! Nautimme sen tietysti terassillamme, koska sellainen on.

Voisiko joku keksiä miten kreikkalaisen valon saa purkkiin ja kuljetettua pohjoiseen?

Ystävä kysyi, että taasko teillä on lomakissa?! Tietysti on. Meillä on aina lomakissa. Usein myös lomakoira.

Huoneemme ovelta aukeaa allas, jonka toisella puolella sijaitsee samppanjabaari. Asiat voisivat olla huonommin.

Auringossa kypsyneet hedelmät katosivat äkkiä parempiin suihin. Proseccopullo kesti paljon kauemmin, koska uupuneet matkalaiset olivat liian väsyneitä nauttimaan lasillista enempää. 

Minitiikeri arvostaa rapsutusta. Vielä enemmän se arvostaa ravunpyrstöjä, joita saatoimme illallisella sujauttaa sille pöydän alle.

Kultainen valo leijailee altaalla vielä hetken ennen kuin kalpenee ja katoaa horisontin taakse.

He katselevat auringonlaskua yhdessä. Jarnon blogissa on muuten jatkoa Karibian matkajutuille. Niitä on luvassa täälläkin ihan tuota pikaa.

Nyt vaan toivotaan, että keli pysyisi näin kauniina! Näyttää nimittäin vähän huonolta seuraavien päivien suhteen, mutta elän toivossa, että säätutkijat ovat tulkinneet karttojaan väärin ja saarta lähestyy saderintaman sijaan hillitön helleaalto.

Domes Noruz tarjoaa majoituksemme – kiitos!

PHOTOS BY STELLA HARASEK & JARNO JUSSILA

18 thoughts on “Löysimme kesän Kreetalta

  1. Hih, pakko liittyä vaatetiedustelijoiden joukkoon: mitkä ne sun instassa näkyvät reisitaskuhousut on?

    • Haha! Aina saa tiedustella. Ne on Jarnon housut ja musta aivan sairaan hienot, peräisin Only & Sonsilta. Täydellisesti istuvat ja paksua, pehmeää puuvillaa.

  2. Ihanalta näyttää! Mikä/mistä on Instassa vilahtanut hopea/ruusukultainen hame (?), noissa aamupalallesuuntaamisvideopätkissä :D

    • Hei se on & Other Storiesin metallinhohtoinen vekkihame! Mulla löytyy sama myös mekkona.

    • On kyllä täydellinen sävy! Käy kuule Dotsissa sovittamassa, sieltä niitä löytyy!

    • Moikka, se on Yayawomanin mekko, löytyy Dotsista! Pehmoista, valuvaa ja vähän karheaa puuvillaa, kokopitkä. Hinta oli tosi kohtuullinen, muistaakseni kuutisenkymmentä euroa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.