Kohti Kreetaa

Viime viikon kilpajuoksu kelloa vastaan huipentui lauantai-iltaan. Mikko täytti pyöreitä, koko ystäväpiiri oli kokoontunut juhlimaan merkkipäivää ja minä olin lupautunut soittamaan kemuissa musiikkia. Yhden maissa yöllä painelimme kotiin pakkaamaan. Kaupunki oli täynnä baareista kohti kotejaan valuvia väsyneitä juhlijoita, kun lähdimme tasan 03:30 kohti lentokenttää.

Niin, mitenkäs nämä matka-aikataulut? Tiesin lentolippuja varatessani, että lähtöä edeltävänä iltana on Mikon kemut ja taisin sanoa ääneenkin, ettei helvetissä sitten varata taas niitä aamuseitsemän lentoja, joita varten pitää lähteä lentokentälle jo aamuyöllä. Muistelin ostaneeni liput kymmenen maissa lähtevälle lennolle, mutta sitten kun muutama päivä aiemmin tarkistin, selvisi, että lento on siis perillä kohteessa kymmenen maissa ja lähtee Helsingistä aamukuudelta. Nappiin meni! Varsinkin kun alla oli sekopäiset univelat ja rankin viikko hetkeen.

Aamukuudelta lähtevissä lennoissa on puolensa. Ei montaa, mutta kuitenkin. Lentokentän turvatarkastuksessa ei ole ruuhkaa neljältä aamuyöllä. Vain yksi kahvila on auki, joten ei tarvitse käydä läpi tuskastuttavaa valintaprosessia. Ja saa katsoa kun aurinko nousee, jos lähtöportin kanssa käy säkä. Kaikki muut nukkuivat, minä kuvasin.

Muistin taas miksi Euroopassa on ihanaa matkustaa: välimatkat ovat niin lyhyitä, että matkapäiviä ei tärväänny lentokoneessa olemiseen. Matka kesti vaivaiset neljä tuntia. Nukahdimme ennen kuin lentokone oli ehtinyt edes ilmaan, heräsimme Kreetalla. Odotin viileää alkukesäistä aamua, mutta Kreetan lentokentällä löikin vastaan +27 asteen helle. Olipa hyvä, että olimme varustautuneet villapaidoilla, huppareilla ja nahkatakeilla! Matkalaukku on onneksi täynnä mekkoja ja sandaaleja.

Ensimmäiset reissutunnelmat löytyvät muuten Instagramin puolelta, videoista joita olen innostunut tekemään inhottuani  ensin kiihkeästi koko ajatusta. Terveisin takinkääntäjä.

PHOTOS BY STELLA HARASEK

14 thoughts on “Kohti Kreetaa

 1. Nauti nyt helteestä, täällä se antaa vielä odottaa itseään. Kiva lukea matkapostauksiasi, odotuksessa siis tästäkin reissusta vinkkejä!

 2. Vau, tuo lentokentän auringonnousu in living colours! Aikaiset lennot väsyttää, mutta toisaalta siinä on jotain niin matkafiilikseen kuuluvaa kun väsyneenä ja jännittyneenä menee kentälle. Itseäni jännittää aina niin, ettei lennolla nukkumisesta tulee mitään. Tosin kerran parin tunnin yöunien jälkeen heräsin lennolla siihen kun pyörät osu maahan. Muuten harvinaista. Hyvä, että saitte nukuttua koneessa ja hyvää matkaa!

  • Joo, onhan näitä aikaisia lähtöjä ollut tässä sen verran monta, että se alkaa olla olennainen osa matkaanlähtötunnelmaa! Kiitos kaunis, terkkuja täältä Kreetalta xxx

 3. Ooh, patistelin taannoin vielä vanhoihin Santorini postauksiin liittyen ostosvinkkejä ja kaikkia mahdollisia vinkkejä. Kreetalla on varmaan suht koht samat valikoimat, joten anna palaa. Minä lähden 27.5 Santorinille. Kunpa helle hellisi minuakin sadan vuoden jälkeen. Ja veilä ei olisi mahdotonta ruuhaa.

  Jos ehdit kerro kuulumisia, jos et ei se mitään IHANAA REISSUA!

  • Oivoi, Santorini-juttujakin on vielä postaamatta – tää on kyllä kauheaa, kun kuvia ja asiaa kertyy niin paljon, ettei aika riitä kaikkien saattamiseen julkaisukuntoon!

   Oi sinä onnekas, Santorini on ihana paikka. Koitan saada mahdollisimman paljon Kreikka-asiaa ulos ennen sun matkaa.

    • Ei siellä toukokuussa varmaan vielä mikään hirveä ryysis ole, kiireisin sesonki taitaa olla heinä-elokuu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.