Daniel, I dream of home

Vaikea uskoa, ettei siitä ole kuin vähän yli vuosi, kun Kapteeninkadulla näytti vielä tältä.

2014-04-stellaharasek-kapteeninkatu-mikko-luna

Kaunis kotimme oli siirrettävillä halogeenispoteilla valaistu rakennustyömaa, jossa paikattiin lohjenneita kaakeleita, rapistuneita seiniä, umpimähkäisesti umpeenmuurattuja oviaukkoja ja sinnepäin viritettyjä sähköjä. Viiden viikon aikana lupsakka Eki, joka tunnettiin puhelintemme numeroluettelossa nimellä remonttiäijä, myös maalasi kaikki asunnon pinnat kuuliaisesti juuri niillä sävyillä, joita remonttiäijää puhuva Mikko pyysi. Siis enimmäkseen puhtaalla ja vielä puhtaammalla valkoisella, sillä se oli uuden elämän väri.

En ikinä unohda hetkeä kun astuimme asuntoon ensimmäisen kerran sen jälkeen kun remonttiäijä oli koonnut työkalunsa ja jättänyt avaimensa keittiöön. Tuoreen maalin tuoksu tulvi vastaan jo ovella. Ne samat säpäleinä olleet seinät hohtivat valkoisina hämärässä. Kävelimme tyhjissä huoneissa, avasimme ikkunan, katselimme kadulle. Avasimme oluen sille tilastolliselle epätodennäköisyydelle, että kaikista kymmenistä kiinnostuneista juuri me saimme tämän asunnon. Kitinkatkuiselle onnelle. Huojennukselle siitä, että yhtäkkiä ja odottamatta, olimmekin perillä.

BAT FOR LASHES – DANIEL

16 thoughts on “Daniel, I dream of home

 1. Viimeinen lause – niin pysäyttävä. Muistan itsekin tuon huumaavan hetken viime kesältä, kun tunnistaa missä koti on sitten kun astuu sen ovesta sisään. Kun ei edes tiennyt olevansa sieltä poissa, tai oikeastaan edes matkalla sinne.

 2. Onnea ei-enää-niin-uuteen kotiin! Aika huippua, että saitte itse valita pinnat ja värit. Melkein kuin itse suunniteltu asunto. :)

 3. Oh, I dream of home too! Laitoin kotini myyntiin eilen, eka näyttö on jo tänään ja edessä on muutto takaisin vuokralle! Visio unelmakodista on selvä kuin bläkki, vielä kun se konkreettisesti tupsahtaisi nenän eteen! Jos korviin kantautuu huhuja Hyvisä kodeista Kapteeninkadun suunnalla, tai mistä tahansa, mikä on kävelymatkan päässä Anton & Antonista, saa vinkata!

  Teidän koti näyttää unelmakodilta :)

  • Näin sun myynti-ilmoituksen, IHANA KOTI! Joo, pidetään ehdottomasti korvat auki, kyllä sun paikkasi on selvästi tällä suunnalla.

 4. Asutko vuokralla ihanassa kodissasi? Teittekö ja maksoitteko itse remontin vuokrakotiin vai miten se meni? Olen muuttamassa vuokralle ekan kerran 15 vuoteen enkä enää tiedä käytäntöjä. Mieli tekisi rempata uuttakin kotia vaikka vuokralla onkin :)
  Kiitos ihanasta blogistasi!

  • Vuokralla asumme, kyllä! Omistaja maksoi remontin, jonka tehtävään palkattu urakoitsija toteutti. Me saimme onneksi valita värit, pinnat ja uudet kalusteet keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Kiitos Mirkku, kiva kun luet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.