Ullanlinnan raflasuosikit

Yksi Ullanlinnassa asumisen parhaista puolista on, että joka korttelista löytyy vähintään yksi viihtyisä paikka, jonka nurkkaan voi mennä tietokone kainalossa tekemään töitä lounaan äärellä. Kuluneina kuukausina on tullut kulutettua niin KOM-ravintolan penkkejä, Lungin sohvia kuin Sikalan tuoleja. Yksi suosikeistani on Four Seasons, Kapteeninkadun ja Tehtaankadun kulmassa sijaitseva pieni ranskalainen rafla.

2013-11-stellaharasek-kapteeninkatu-fourseasons-022013-11-stellaharasek-kapteeninkatu-fourseasons-01

Tarjolla on joka päivä lasagnen ja erilaisten salaattien lisäksi muutama eri lounasvaihtoehto, ei onneksi liian monta, etteivät neurootikon piuhat mene solmuun. Sopivan suppealla listalla ehdottomasti tärkeintä on tiramisu, joka on parasta mitä tässä kaupungissa voi neljällä eurolla saada. Optimistista kyllä, Kapteeninkadulle katetut terassipöydät ovat yhä käytössä, mutta voin kyllä kertoa etten ole enää ihan viime viikkoina istuskellut ulkona lounaalle poiketessani. Jännä juttu, että kaatosade ja mereltä viheltävä viima eivät ole vedonneet meikäläiseen ihan samalla tavalla kuin lempeät ja lämpimät alkusyksyn päivät, mutta ilmeisesti joku siellä varjon alla värjöttelee, kun pöydät kannetaan aamusta toiseen yhä kadulle.

2013-11-stellaharasek-kapteeninkatu-fourseasons-04

Kuulun niihin kummajaisiin (siis onhan meitä muitakin?) jotka keskittyvät työhönsä parhaiten, kun ympärillä on vähän elämää. Toimiston tai kodin täydellisessä hiljaisuudessa alkavat äkkiä seinät kaatua niskaan, naputtelen sormia pöytään ja kuuntelen huminaa. Keskellä puheensorinaa, kolinaa ja kadulta kantautuvia ääniä on jostain syystä helpompaa uppoutua sähköpostin syövereihin ja taklata tehtävälistoja kuulokkeet korvilla. Jos ei muuta, se tarjoaa ainakin toimivan tekosyyn syödä neljän euron tiramisu melkein joka viikko päivä.

2013-11-stellaharasek-kapteeninkatu-fourseasons-032013-11-stellaharasek-kapteeninkatu-fourseasons-05

Aikataulut solmussa ja sormi suussa. Aina ei voi voittaa, mutta ainakin ruoka on hyvää.

Random fact of the day: tiramisù is italian for “pick me up”. Four Seasons, a small french lunch restaurant on Kapteeninkatu, makes a killer tiramisu that’s almost better than sex. Just “almost” because when people say “better than sex” they clearly aren’t having the right kind of sex. Enough said.

Sorry, no photos of the tiramisu. No time to take photos of something you have to fight your lunch date for.

Photos by Dorit Salutskij

28 thoughts on “Ullanlinnan raflasuosikit

 1. Tää aihe kiinnostaa nyt kovin, sillä arvaa kuka muuttaa koirineen Ullanlinnaan alkuvuodesta!

 2. Oon sun kirjoituksia lukenu vuodesta 2007 ja nyt on pakko vihdoin ja viimein tulla kehumaan. Vaikka ennenkin on ollut erittäin mielenkiintoisia juttuja, niin nyt, kun muutit uuteen osoitteeseen, näistä sun jutuista ja kuvista välittyy aivan mielettömän ihania tunnelmia. Piristävät ainakin mun päivääni, kiitos. :)

  • Kiitos kaunis kommentista, onpa huippua, että olet tykännyt. Kiitti kun luet! Jo kuudetta vuotta! Kreisii!

 3. Hei,

  nyt on pakko kysyä tällasta: teetsä ikinä mitään uncoolia? Jos teet, ni laitapa siitä juttu, mielellään myös paljon kuvamateriaalia. Mua kiinnostaa nyt erityisesti tää puoli susta:)

  • Kiitos, se on Tiger Of Swedenin miesten neule jonka hankin koossa XS, niin ei roiku mahdottoman paljon!

 4. Four Seasons – aivan mahti rafla! ne salaatit on parhautta. varmasti mukava paikka työskennelläkin lounaan lomassa.

  • Salaatit ovat kyllä hyviä myös! Tuli kesällä otettua usein mukaan puistoevääksi.

 5. Ai että noita sun kulmia! Tulee niin ikävä Korkeavuorenkatua. Asuin neljä vuotta femmassa, Maxillia vastapäätä. Harvoin uskaltaa edes ohi mennä, kun sen paikan ja ajan on mielessään kuorruttanut rauhalla ja hyvällä ololla, ja ikävä tönäisee kurjasti, kun lähestyy tuttuja seutuja. Kesälounaita venytettiin noilla samoilla nurkilla ja tuoleilla. Oi ja höh. Vielä mä joskus näytän ja palaan, ihan kokonaan. ;)

 6. Se omistaja on aivan mahtava.Sillä on tai ainakin oli vielä reilut pari vuotta sitten mäyräkoira!Varo sitä lasagnea.Hyvää,mutta petollista.

 7. Juuri tuollaisesta työskentely-ympäristöstä minäkin tykkään. Parasta on, jos mukaan saa seuralaisen läppäreineen. Silloin kahvilan nurkkaan on jotenkin helpompaa jäädä istumaan. Juna on niin ikään hyvä toimisto.

  Tykkään myös raitapaidasta ja hatusta, nice!

  • Juna on huipputoimisto! Ja niin, samaa mieltä seurasta. Jennin kanssa ollaan usein istuttu työpäivää tai -iltaa ja haettu vuorotellen lisää kahvia. Lopuksi kalja.

 8. Paikka, jossa asiakasta tervehditään sanoilla “Bonjour Madame” ei voi olla kuin hyvä. Ainoa huono puoli kyseisessä ranskalaisessa on pieni koko, ei voi olla varma mahtuuko sinne lounasaikaan sisään, etenkin kun salaatin mukaanottaminen puistoon on taas muutaman kuukauden poissuljettu vaihtoehto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.