Back to the beginning

Kämppäkaverini on koukussa pohjoismaiseen sarjaan, joka on kuulemma pelottavinta mitä on. Siitä en tiedä, olen jyrkästi kieltäytynyt ottamasta osaa tähän residenssissä vallitsevaan pakkomielteeseen. Vieläkin on eläviä, suorastaan vivahteikkaita traumoja jokaisesta sitten syntymäni nähdystä jännäristä ja kauhuleffasta – äiti oli oikeassa, ei olisi pitänyt hiipiä nukkumaanmenoajan jälkeen takaisin olohuoneeseen sohvan taakse kurkkimaan dekkareita, joiden ääreen isä oli nukahtanut. Derrick. Hrrr. Vieläkin tulee kylmät väreet pelkästään Horst Tappertin äänestä.

(Mitä?! Derrick oli pelottava. Hiljaa siellä.)

Myönnetään silti: ilta toisensa jälkeen naapurihuoneesta kantautuva tunnuskappale on alkanut hiipiä ihon alle. Mutta sama se. En silti aio katsoa Siltaa.

Song of the night.

22 thoughts on “Back to the beginning

 1. Ei ei ei Stella, nyt teet kyllä pahan virheen! Silta on parasta mitä tällä hetkellä telkusta tulee. Mäkään en pysty katsomaan kauhua, mutta eihän tää ole edes pelottava! Jännä kyllä, mutta hyvällä tavalla :) Ja fiilistelen aina myös tätä tunnusbiisiä sarjan alkaessa (ja loppuessa).

 2. Silta ei minustakaan ole yhtään pelottava vaan älykkäämpi, mustempi, raadollisempi, tyylikkäämpi, coolimpi, syvempi, viimeistellympi kuin mikään viihde mitä olen tosi pitkään aikaan telkkarista katsonut. Melkein että taidetta, sanoisin.

  • moi laurakaisa, ehkä se on juuri noi sun käyttämät sanat, jotka tekee minulle sillasta pelottavimman asian pitkään aikaan. mustempi, raadollisempi ja syvempi. kuin mikään pitkään aikaan. ja inhimillisen pahuuden syvyys ja äärettömyys. ja välinpitämättömyys. ei mua oo koskaan kauhuleffat pelottanut vaan inhimillinen pahuus.

 3. Pelottava ja jännittävä on kaksi ihan eri asiaa. Vihaan kauhuleffoja yms, enkä ikinä sanoisi Siltaa pelottavaksi, saati kauhusarjaksi. Sen sijaan se kutkuttava jännitys minkä sarja saa on vaan mahtavaa.

 4. ha, yritin katsoa siltaa alussa pari jaksoa mutta nukahdin aina kesken – ei siis ainakaan liian jännittävä mulle, pikemminkin tylsä :D.
  mutta derrick oli kyllä oikeesti kammottava. hrrr.

 5. Hei Silta on parasta telkkarista piiiiiiiiiiitkään aikaan, ehkä koskaan! Suosittelen siis:) Eikä yhtään liian pelottava. Tunnari on myöskin niin ihana.

 6. Minusta Silta ei ole pelottava vaan kylmäävällä tavalla kamala. Ja rakastan sitä!

  Eräänä lauantaiaamuna radiossa soitettiin tunnari, joka sai hymyn huulille, nostatti mahtavan odotuksen – ja tuotti lopulta pettymyksen! Kappale ei ollutkaan erityisen hyvä sitten alun, joka tunnarina kuullaan! Oikea pettymys tuli tietenkin siitä, ettei tv:stä tullutkaan uusi osa, ja se, että toimittaja vielä “irvaili” perään meille Silta-addikteille tunnarin aiheuttamasta intopiikistä! :D

 7. Karmivista tunnusmusiikeista puheenollen..The X-files. Paniikki, ihan sama missä sen kuulee. Nolottaa peittää korvansa aina mitä ihmeellisimmissä paikoissa! :(

  • HUI, totta. Mutta sitä sentään uskalsin katsoa! Vain parista jaksosta jäi hirvittävät elinikäiset traumat!

 8. Mikähän mussa on vikana kun ei se Silta oo musta oikeestaan yhtään pelottava… Törkeen hyvä ja koukuttava ja just sopivalla tavalla jännittävä, mut ei mua kyllä pelota käydä nukkumaan. Kauhuleffoja en kyllä katsois ja muutenkin peitän silmäni jos katotaan jotain jännärileffoja (hanniballecter-tyyppisistä leffoista en luonnollisestikaan oo loppujen lopuks nähnyt paljoakaan kun en uskaltanut kattoa hahah)

  • Hmmmmmm. Ehkä sinusta puuttuu joku geeni. Olen kuullut samaa myös ystävältäni ja tämä oli myös silloin Kapteeninkadun virallinen teoria.

 9. No on se hyvä, että joku muukin tunnustaa pelkäävänsä kauhuleffoja. En pysty katsomaan niitä, ovat liian karmeita. Ellen väärin muista, olen katsonut kolme kauhuleffaa loppuun asti, eikä se ollut kivaa.

  Siltaa kyllä katson, mutta onhan se ihan pirun pelottava sarja. Ja koukuttava. Sarjan pelottavuus on muuten syy vaatia poikaystävä jäämään yöksi aina sunnuntai-iltaisin. Hän ymmärtää, ja minä olen onnellinen. Sitä paitsi onhan se kivempaa jakaa katselukokemus toisen kanssa. Eli kyllä säkin uskallat, kun vain vaadit poikakaverisi kylkeen!

  Ja se tunnusbiisi… se on mun mielestä superpelottava! Mikä taas johtuu siitä, että yhdistän sen kyseiseen sarjaan. Tie-dän.

  • NIIN, tuossa tullaankin tärkeän kysymyksen ääreen! Kappale on minusta kaunis, koska se ei yhdisty mihinkään karmeaan. Jos alan katsella Siltaa, kappale on loppuelämäksi pilalla. Ja entä jos se sarja ei sitten olekaan niin hyvä, että kannatti? Tai niin pelottava, etten pysty edes jatkamaan?Niin. Kaikki pilalla. Hirveitä riskejä elämä täynnä.

 10. Toi biisi on niin käsittämättömän kova! Muistan kun Silta alkoi pyörimään telkkarista ja kuulin (huom. toiselta puolelta kämppää) tämän kappaleen ja juoksin shazamittamaan kuin salama!

 11. 10 pistettä kämppäkaverillesi, sillä kyseessä on koukuttumisen arvoinen sarja. Sinulle armollinen 1 edes hyvän tunnarin kuuntelemisesta ja perustelluista syistä jättää sarja katsomatta.

 12. Hus Stella, pois sieltä sohvan takaa kurkkimasta! Kaikille eivät jännityssarjat sovi! Itsekään en ole Siltaa katsonut, vaikka äitini sitä joka ikisessä puhelussa jaksaa hehkuttaakin. Toisaalta minuakin kiinnostaa, miksi se on niin ylivertaisen hyvä…?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.